To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 21 Kwietnia 2010, 22:13

to logiczne, skoro w 2007 mial więcej, niż w 2008, co sam napisaleś, to tendencja wskazuje, ze w 2009 było ich jeszcze mniej a w 2010 bedzie malutko :-)
Wiesz, w tych 55% moze być wszystko, takze elektorat LSD, więc nie szafujmy nim tak bardzo. Pożyjom, uwidim.

a powazniej mówiąc, zastanawiałem się nad tym fenomenem żałobniczym, wszystkie stacje komercyjne od rana do nocy nadawaly tylko jedno, i tak sobie pomyślałem - albo ich tam porypało do końca, ze nakręcają taką histerię, albo jest inne, lepsze wytlumaczenie, czmy wrogie PiSowi ośrodki nagle tak pieją. I wiesz, teraz spiskowa teoria dziejów on - moze chodziło o to, żeby tak napakowac ludzi tymi obrazkami, zeby sie porzygali. Michniki zohydziły ludziom to wszystko.

dalambert - 21 Kwietnia 2010, 23:04

NURS napisał/a
Wiesz, w tych 55% moze być wszystko, takze elektorat LSD, więc nie szafujmy nim tak bardzo. Pożyjom, uwidim.

Tak nawet i elektorat PiS Pożywiom uwidim.
Numer na "zabierz babci dowód" może się zmienić na :
"chodzić się nie chciało
i PO wygrało
dziś się ludzie obudzili
POpaprańców pogonili" :mrgreen:

Romek P. - 21 Kwietnia 2010, 23:05

No i tyle w temacie nietańczenia na grobach zmarłych w katastrofie, wawelskiego cyrku i hipokryzji co poniektórych.
Gustaw G.Garuga - 22 Kwietnia 2010, 01:10

dalambert napisał/a
To przecież strach przed obudzeniem sie tych 55% nie głosujących spowodował wawelską nagonkę

Masz na myśli protesty przeciwko pochówkowi na Wawelu? Spowodowała je nieprzemyślana, nieskonsultowana, niemądra, jątrząca i z księżyca spadła decyzja, aby chować kontrowersyjnego prezydenta w przesyconym historią muzeum (symboliczne upamiętnienie przy tej okazji wszystkich ofiar ze Smoleńska i Katynia nieco złagodziło sytuację, ale niesmak i żal pozostały). Upraszam więc o niesnucie jakichś śmiesznych tez o "strachu przed obudzeniem" itd., bo wszyscy jeszcze dobrze pamiętamy jak to było.

aniol - 22 Kwietnia 2010, 07:30

www.wiadomosci.onet.pl/21...cialo,item.html

czy wam tez sie kojarzy z prezesem Jarzabkiem spiewajacym do szafy? - i tutaj jest smiesznie

bo drugie skojarzenie jakie mam to z opowiesciami ojca jak na akademiach "ku czci" pacholeciem bedac musial deklamowac: "niech zyje nam towarzysz Stalin co usta slodsze ma od malin..." - a tutaj juz smiesznie nie jest

dzejes - 22 Kwietnia 2010, 08:08

Romek P. napisał/a
No i tyle w temacie nietańczenia na grobach zmarłych w katastrofie, wawelskiego cyrku i hipokryzji co poniektórych.

Następny panteon narodowy? Gdzie my tylu bohaterów znajdziemy :roll:

EDIT: Rymkiewicz? Ten sam Rymkiewicz, który w 2003 dostał Nike? Niemożliwe! Gwałtu rety, trzeba lepiej weryfikować kandydatów!
A poważniej - po tym, co napisał o powstaniu nie jest już w stanie mnie zaskoczyć.

dalambert - 22 Kwietnia 2010, 08:25

dzejes napisał/a
Ten sam Rymkiewicz, który w 2003 dostał Nike?

ODEBRAĆ mu Nike :!: I won z szeregów AUTORYTETÓW MORALNYCH :mrgreen:

aniol napisał/a
z opowiesciami ojca jak na akademiach ku czci pacholeciem bedac musial deklamowac: niech zyje nam towarzysz Stalin co usta slodsze ma od malin...

jest jedna drobna różnica, Poeta R. robi to co robi na własny rzachunek, a za niekochanie Wielkiego Językoznawcy można było życie stracić, czego pilnowali bracia, kuzyni i starsze rodzeństwo kochanych nauczycieli narodu z ul . Czerskiej.
Coś sie Wam te analogie dziwnie łatwo nasuwają :wink:

NURS - 22 Kwietnia 2010, 08:42

Chcesz powiedzieć, ze Stalin miał tylko wymuszonych piewców? To dlaczego tak plujecie na Szymborską, za jej ówczesne poezje?
Sorki, dalambert, każdy system ma swoich piewców.

Dziwnośc skojarzeń polega głównie na sposobie wyrażania, a ten przypomina jako żywo tamte elegie.

jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 09:03

Dopiero co pisałem o "Liście do prezydenta Bieruta" Iwaszkiewicza...

Ten wierszyk zakrawa na kpinę. Zrobił Jarosławowi niedźwiedzią przysługę. Jak tak dalej pójdzie, to PIS skończy jak LPR i Samoobrona, traktowanie Polaków jako ciemnych łbów zemści się szybko.

dalambert - 22 Kwietnia 2010, 09:07

NURS, alez, oczywiście, ze miał nie tylko wymuszonych, miał przegranych, miał entuzjastów, miał neofitów, miał durni, mial cyników, miał i Tuwima, i Galczynskiego, i Szymborską.
Trucizna "markisizmu-leninostalinizmu" czy socjalizmu polega na tym / najprościej ujmując/ ze obiecuje raj na ziemi dla wszystkich, za cenę wyrzeczeń w zyciu doczesnym i obowiązku fizycznego wyeliminowania "Złych i przeszkadzających"
i dzisiejsze lewactwo robi ikony z morderców / sałwetny Che...? i morduje przeszkadzajacych Świetlisty Szlak .
NURS napisał/a
Sorki, dalambert, każdy system ma swoich piewców.

A sorki JAKI SYSTEM ? bo czegoś nie rozumiem , ciągle tu straszycie jakimiś potwornosciami, ot po 2005 mieli nad ranem napadać na bidny naród , i co ?

NURS - 22 Kwietnia 2010, 09:12

dalambercie, z jednej strony che z drugiej Pino-che-t. Pojmij to w końcu, i z twojego końca kija i z drugiego (ja jestem gdzieś na jego środku, ale dalej od twojego końca) są takie same zachowania. Zabija się albo zamyka myślących inaczej.
Przed chwila napisałeś:
jest jedna drobna różnica, Poeta R. robi to co robi na własny rzachunek, a za niekochanie Wielkiego Językoznawcy można było życie stracić, czego pilnowali bracia, kuzyni i starsze rodzeństwo kochanych nauczycieli narodu z ul . Czerskiej.
co jest pewną manipulacją, po poeta R nie krytykuje, a chwali, prawda i o tym była mowa a ty od razu z represjami za niekochanie.
Poeta R zrobił to co Szymborska z własnej i nieprzymuszonej woli. Każdy system ma swojego piewce. Każdy, czyli pisowski też, przecież sam podkreslasz, że wasz system wartości jest inny (IV RP np.)

Romek P. - 22 Kwietnia 2010, 09:37

A propos języka, to twórczość językowa kwitnie. Mamy nowe słowo - nekropijar..
Mniam.

dalambert - 22 Kwietnia 2010, 09:37

NURS napisał/a
z jednej strony che z drugiej Pino-che-t

pojmij w końcu, ze to nie to samo Pinochet demokratycznie przekazał władzę, a mordercy z pod znaku Che, Castro czy innego Chaweza dalej szaleją i mordują dla szczęścia calej ludzkości - :mrgreen:
Wasz SYSTEM nie było i nie ma system - owszem jest zespół wartości i zasad ale to tylko dekalog i Polska i to wszystko.
Rzeszte fobii strachów i AJ, aj , oj co to będzie to dopisują do tego przeciwnicy, którzy podobnie jak Ty usiłuja zmusić ludzi do spowiadania się z nie popełnionych grzechów wymyślonych w pyjarowskych sztabach. ;P:

NURS - 22 Kwietnia 2010, 10:00

dzizas, dalambert, weź ty napisz to jeszcze raz, bo nic z tego nie rozumiem.
Ja cię do czegoś zmuszam? Ja tylko prostuje twoje przeinaczenia, drogi dalambercie złoty. Jak przed chwilą.
Jaruzel tez oddał władze bez walki - a świnia! - Widzisz jak łatwo obalić każdą teorię, którą bedziesz próbował zakłamac podstawową prawdę o tym, ze morderstwo, bez względu na barwę, jest złem.

dalambert - 22 Kwietnia 2010, 10:10

NURS, większość Toich wypowiedzi w kwestii PiS jest przeinaczeniem i projekcją wlasnych Twoich fobii - ale można i tak .
A jeden drobiazg 4.07. to już wakacje i możliwa druga tura.
Nie przeraża Cię że bojowa młodzież i zasobne cwaniaki wyjadą se na wakacje,
a bidne emeryty i mohery zostaną w domu :mrgreen:

NURS - 22 Kwietnia 2010, 11:08

Wskaż mi dalambercie te przeinaczenia, skoro uwazasz, ze tak ich pełno w moich wypowiedziach.
Obawiam się, że widzisz jes tam, gdzie nie chcesz dostrzec albo dopuścić do wiadomości obiektywnych faktów. Jak chocby tego, ze wyprawę do Katynia zorganizowała kancelaria prezydenta, pakując do jednego samolotu wszystkich szefów sił zbrojnych, większośc medialnych twarzy PiSu i masę innych bogu ducha wunnych ludzi. to był ogrom głupoty nieporównywalny z niczym, co widział do tej pory świat. I zemścił się straszliwie. możesz uciekac przed przyjmowaniem tego do wiadomości, ale coraz wiecej ludzi o tym mówi, wczoraj Staniszkis też musiała to przyznać.
Wskaż mi przeinaczenie w tym rozumowaniu. Nie wskażesz. Wykpisz to, jak wszystko, co ci nie pasuje, ale wiesz, wsadzając głowę w piasek, niczego nie zmienisz. Pupa nadal bedzie wysoko i na widoku.
Co do jednego masz rację, obawiam się władzy populistów, takich jak ci z PiSu. Ich wiecznego polowania na czarownice, grzebania w teczkach, szukania haków, dzielenia ludzi na prawdziwych patriotów (czyli swoich) i zasobnych cwaniaków (czyli resztę). Ja chcę Polski normalnej, w której każdy może (w granicach prawa) głosić swoje poglądy, żyć nie obawiając się podsłuchów, prowokacji i całego dobrodziejstwa, jakie przyniosły dwa lata rządów koalicji z przystawkami. I tyle.

edyta: lata się nie boję. w kraju zostanie tylu porzadnych ludzi, że o wynik wyborów pozostaję spokojny. Natomiast ty uwierzyłeś chyba w telewizyjną propagandę, która pokazywała wyłacznie jedną ulicę i gromadzące się na niej tłume, tak naprawdę bedące ułamkiem procenta ludności tego kraju. Na pogrzebach miał być milion, póltora, wszyscy widzieli ilu ludzi było. A z każdym dniem wszystko wraca do normalności.

dalambert - 22 Kwietnia 2010, 11:13

NURS napisał/a
Ich wiecznego polowania na czarownice, grzebania w teczkach, szukania haków, dzielenia ludzi na prawdziwych patriotów (czyli swoich) i zasobnych cwaniaków
To jest jedno wielkie przeiczaczenie i czarna propaganda i to by było na tyle .
Agi - 22 Kwietnia 2010, 11:20

dalambert, nieprawda. Przypomnę ci tylko jeden cytat: "MY jesteśmy tu, gdzie wtedy, ONI tam, gdzie stało ZOMO".
To jest kwintesencja.

NURS - 22 Kwietnia 2010, 11:22

Widzisz dalambercie, ty po prostu nie przyjmujesz do wiadomości faktów, A tych jest masa. Chce, możemy je powymieniać ale jaki jest sens, jak ty tego nie przyjmiesz do wiadomosci?
Przed chwilą sam wpuściłeś się w pułapkę piszac:
Cytat
Nie przeraża Cię że bojowa młodzież i zasobne cwaniaki wyjadą se na wakacje,

podzieliłeś naród wedle klucza, który podobno jest przeinaczeniem :-)
Żal mi cię, ale to my wygramy, bo normalnośc jest w modzie. Głosiliście apokalipse po wejściu do Unii, jest normalnie, głosiliście, że Tuski niszczą gospodarkę nie bio9rac gór kredytów, jest normalniej niz u tych co brali. Nostradamusy z was żadne. :twisted:

Kruk Siwy - 22 Kwietnia 2010, 11:43

Zabawne jest że dalambert, NIE JEST członkiem PISu, a nawet prywatnie często mówił: nie mogę już ich (Pismenów) oglądać bo takie głupoty walą. Tak że doceniajcie możliwość dyskusji (choć mogłaby stać na wyższym poziomie jakby mister D się postarał).
dalambert, to stary prowok.

Agi - 22 Kwietnia 2010, 11:48

Kruk Siwy napisał/a
Zabawne jest że dalambert, NIE JEST członkiem PISu,

Ja o tym świetnie wiem, nie polemizuję z dalambertem jako członkiem PISu, tylko z dalambetem PISzącym, to co PISze :mrgreen:

NURS - 22 Kwietnia 2010, 11:48

ja też raz poszedłem na takie spotkanie organizowane przez PiS. Jezu, w życiu nie dam się zaciągnąć na coś takiego drugi raz. Ilośc nienawiści do wszystkiego co poza tamtą salą była gigantyczna. Wtedy zrozumialem, ze jak nie chodziłem na wybory, tak teraz muszę. I chodze.
Easy - 22 Kwietnia 2010, 11:58

Podobno lewacy Siwca, wielkiego miłośnika JPII i całowania ziemi polskiej, wybiorą na kandydata na prezydenta.

Gratuluję.

Marcin Robert - 22 Kwietnia 2010, 12:26

Easy napisał/a
Podobno lewacy Siwca, wielkiego miłośnika JPII i całowania ziemi polskiej, wybiorą na kandydata na prezydenta.

Całowanie ziemi polskiej nie jest i nigdy nie było zarezerwowane dla JPII. Gest taki znany jest już co najmniej od czasów Cezara (Gajusza Juliusza, znaczy się).

Easy napisał/a
Gratuluję.

Słusznie. Pogratuluj kolejnym sojusznikom PiSu.

Martva - 22 Kwietnia 2010, 12:32

Easy napisał/a
wielkiego miłośnika JPII

A to jest jakiś obowiązek być miłosnikiem JPII?
Nie żebym specjalnie lubiła Siwca, ale jakoś mnie ukłuło.

Kruk Siwy - 22 Kwietnia 2010, 12:34

No i czy autor wypowiedzi Easy, wie kto zacz lewacy?
jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 12:52

Kruk Siwy napisał/a
No i czy autor wypowiedzi Easy, wie kto zacz lewacy?

To proste. Lewacy to Żydzi, a Żydzi to Masoni, a Masoni stoją tam, gdzie stało ZOMO :wink:

NURS - 22 Kwietnia 2010, 13:50

Generalnie, dla wyborców LSD ten gest może być czymś pozytywnym w odbiorze. Oni raczej nie klękają na widok mężczyzn w czerni :twisted:
jewgienij - 22 Kwietnia 2010, 14:20

Ja jestem światopoglądowo lewakiem, ale nie bezkrytycznie zapatrzonym w lewe ideały :) . SLD dla mnie nie istnieje, stare trutnie skompromitowały się za komunizmu, bandyckiego systemu, a młode wilczki typu Olejniczak :wink: i Napieralski to śmiechu warte patafiany. W zasadzie nie mam na kogo głosować i mogę to tylko robić przeciwko komuś.

Wizja Polski, gdzie aby być patriotą, wystarczy owinąć się flagą, zapalić znicz, zaśpiewać kombatancką pieśń, jest dla mnie wirusem. Wytwarzanie w narodzie poczucia "oblężonej twierdzy", gdzie Niemcy i Ruscy( plus Żydzi i Unia) jak w 1939 zewsząd nam zagrażają powoduje, że świat nam ucieka. Równamy cywilizacyjnie do Białorusi.

Przy okazji pogrzebu Kraków wziął się za równanie ulic, nagle znalazły się środki, bo normalnie to nikogo nie obchodzi, że mamy dziurawe jezdnie. Brak autostrad i zapyziałe krajówki sprawiły, że ginie rocznie tyle osób, że Smoleńsk się chowa.

Budowa metra jest w Polsce wyzwaniem równym wysłania człowieka na Marsa. Londyn miał je w 19 wieku, na jakiej skale jest Manhattan i jak trzeba było kopać na początku dwudziestego wieku nie wspomnę. U nas tylko ceremonie i żale, jak to nas zdradzono, sprzedano itp. Do roboty nikomu się nie pali, lepiej pośpiewać i lampki poświecić.

Hubert - 22 Kwietnia 2010, 14:31

dalambert napisał/a
Sosnechristo, dał Ci przykład drogi F. jak głosować :twisted: :bravo

Tylko nie wiem, czy spodoba Ci się mój dobór kandydatów :wink:

BTW, niektórzy zbierają podbisy w imieniu Myszki Mikke. Nie, żebym go popierał, czy zamierzał głosować we właściwych wyborach, ale złożyłem podpis, jak kumpel zbierał. Może "myszce" uda się przebić i będziemy świadkami ciekawych debat :mrgreen:

Partner forum