Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
Kasiek - 27 Listopada 2010, 00:47
Zapytałabym co znaczy że bierzesz na siebie, ale może lepiej nie.
Na imprezie się okazało, że niektórzy Cię znają ze słowa czytanego. I że bardzo chętnie poznaliby osobiście. Musimy Ci zorganizować jakieś spotkanie autorskie, bo kilkanaście egzemplarzy czeka na podpis, a do falkonu jeszcze dużo czasu.
Last Viking - 27 Listopada 2010, 06:12
Kasiek napisał/a | Zapytałabym co znaczy że bierzesz na siebie, ale może lepiej nie. |
Wiesz, mężczyźni są bardzo prości jeśli chodzi o werbalizację. Mówią to co myślą. Ich słowa należy odczytywać wprost, jako przekaz informacyjny bez żadnych ukrytych znaczeń , słowotwórczych gier. No chyba, że masz do czynienia z pisarzem
Kasiek napisał/a | Na imprezie się okazało, że niektórzy Cię znają ze słowa czytanego. I że bardzo chętnie poznaliby osobiście. |
To bardzo miłe
Kasiek napisał/a | Musimy Ci zorganizować jakieś spotkanie autorskie, bo kilkanaście egzemplarzy czeka na podpis, a do falkonu jeszcze dużo czasu. |
Jako beznadziejny egocentryk jestem bardzo chętny na wszelkie spotkania autorskie
No a dzisiaj, czas zbierać się i jechać do stolycy!
feralny por. - 27 Listopada 2010, 09:31
Last Viking napisał/a | Wiesz, mężczyźni są bardzo prości jeśli chodzi o werbalizację. Mówią to co myślą. Ich słowa należy odczytywać wprost, jako przekaz informacyjny bez żadnych ukrytych znaczeń , słowotwórczych gier. | Dla wielu kobiet coś takiego jest absolutnie nie do pomyślenia.
Kasiek - 27 Listopada 2010, 10:29
To dlatego, że nie jeste,s,my w stanie pojąć, jak można być prostszym w obsłudze od nas...
Poza tym:
Last Viking napisał/a | No chyba, że masz do czynienia z pisarzem |
No tak... albo grafikiem, albo filozofem, albo poetą, albo księdzem, albo innym zawodem. Zawsze się znajdzie wyjątek i nigd tak naprawdę nie wiesz, co poeta miał na myśli.
shenra - 27 Listopada 2010, 13:11
Last Viking napisał/a | Deklaruję, że wszystkie niewiasty biorę na siebie | Wzruszyłam się. Last Viking napisał/a | A ja cóż, będę walczył z seksualnym rozpasaniem | Czemu tak posmutniałeś, po tym oświadczeniu?
Kasiek napisał/a | I że bardzo chętnie poznaliby osobiście. | Zapatrzyli się w Twoje czarno-białe oczy
feralny por. napisał/a | Dla wielu kobiet coś takiego jest absolutnie nie do pomyślenia. | Ba! Dla wielu facetów to jest absolutnie nie do pomyślenia.
merula - 27 Listopada 2010, 23:41
co to za autor, gdzie tu egocentryzm głoszony... ?
napisał taki trylogię, a potem marudzi, że trzeba się w trzech książkach wpisać, zamiast puchnąć z dumy i prosić o więcej
shenra, przekazałam, ale nie był skory do obcałowywania. do przesiadania się zresztą też
dalambert - 28 Listopada 2010, 11:26
merula, Impreza jednak była poza forumowa, acz mieliśmy sporą reprezentacje, ale nie wiem jak by prowadząca Ania B. zareagowała na przesiadanie się autora
shenra - 28 Listopada 2010, 12:49
merula napisał/a | nie był skory do obcałowywania. do przesiadania się zresztą też | Pfff, a chciałam właśnie powiedzieć, że pierwszy tom sobie nabyłam...Pffff. Foch i tupam.
Last Viking - 28 Listopada 2010, 21:01
feralny por. napisał/a | Dla wielu kobiet coś takiego jest absolutnie nie do pomyślenia. |
Niech się uczą i rozwijają swoją empatię
Kasiek napisał/a | No tak... albo grafikiem, albo filozofem, albo poetą, albo księdzem, albo innym zawodem. |
Poeta to też pisarz, tylko taki trochę bardziej postrzelony
Nie zgadzam się z Twoim wnioskiem. Pisarz pracuje słowem, żongluje skojarzeniami, ubiera świat poznany w metafory, więc jasne jest, że niczym niewiasta, niczego wprost nie powie.
To czasami w życiu przeszkadza
shenra napisał/a | Cytat |
A ja cóż, będę walczył z seksualnym rozpasaniem |
Czemu tak posmutniałeś, po tym oświadczeniu? |
A bo to już nie ten wiek, nie te lata, żeby tak ciężkiemu zadaniu podołać
A wiesz, ja jestem z wykształcenia jakościowcem od systemów ISO i moje procedury nie dopuszczają "pracy niezgodnej z wymaganiami" i zapobiegam skargom i reklamacjom
shenra napisał/a | Zapatrzyli się w Twoje czarno-białe oczy |
Ja mam urocze, stalowo-niebieskie oczy
(to informacja dla tych niewiast, które nie miały jeszcze okazji zapatrzyć się w moje oczy)
merula napisał/a | co to za autor, gdzie tu egocentryzm głoszony... ?
napisał taki trylogię, a potem marudzi, że trzeba się w trzech książkach wpisać, zamiast puchnąć z dumy i prosić o więcej |
Bo wiesz, ja bym chciał jak te gwiazdy rocka, autografy składać na kobiecych ciałach, nie zaś na książkach
merula napisał/a | shenra, przekazałam, ale nie był skory do obcałowywania. do przesiadania się zresztą też
|
Coś tutaj ściemniasz.
Do całowania niewiast zawsze jestem ochoczy
------------------------------------------------------------------------------------------------
Wróciłem z Warszawy z Targów Książki Historycznej. Panel na temat „Tradycja sienkiewiczowska we współczesnej powieści historycznej” z udziałem Marcina Wolskiego, Jacka Komudy i moim, była niezwykle ciekawa i każdy z autorów miał nieco inny punkt widzenia na temat Sienkiewicza.
W pewnym momencie na sali prawie rozpętała się kłótnia na temat odzyskania przez Polskę niepodległości w 1989. A w pewnym momencie zarzucono mi, że moja wypowiedź na temat zmieniającej się koncepcji narodu pachnie stalinizmem
shenra - 28 Listopada 2010, 21:08
Last Viking napisał/a | Coś tutaj ściemniasz.
Do całowania niewiast zawsze jestem ochoczy | Teraz nie wiem, w którą stronę się mam sfochać i czy do tego tupnąć
merula - 28 Listopada 2010, 21:10
shenra, mnie nie wierzysz???
Jakbyś widziała, jaki był spłoniony i onieśmielony publiką, to byś wiedziała, o czym mówię
Last Viking napisał/a | Bo wiesz, ja bym chciał jak te gwiazdy rocka, autografy składać na kobiecych ciałach, nie zaś na książkach
|
trzeba było powiedzieć, autografy na dekolcie nie są mi niczym nieznanym
shenra - 28 Listopada 2010, 21:14
merula napisał/a | Jakbyś widziała, jaki był spłoniony i onieśmielony publiką, to byś wiedziała, o czym mówię | A co mła widownia? Przeca nie widownię miałaś obcałować, tylko Darka
mawete - 28 Listopada 2010, 21:15
Zaczynam bać się poprosić Darka o autograf
shenra - 28 Listopada 2010, 21:17
mawete, a gdzie go chcesz posiadać?
merula - 28 Listopada 2010, 21:18
Tobie ona an nic, ale kolega autor się nieco chyba krępował. Jeszcze mu brak treningu i nie zachowuje się jak gwiazdor rocka
shenra - 28 Listopada 2010, 21:24
Nawet przy prywatnych buziakach. No to więcej nie będzie. Foch!
mawete - 28 Listopada 2010, 21:28
shenra napisał/a | mawete, a gdzie go chcesz posiadać? |
Boję się co Darek "Słoneczko" D. wymyśli po Waszych postach
dalambert - 28 Listopada 2010, 21:29
Bo ten autograf jemu na nic, jeno pióro zdobi
Lecz was zjadaczki chleba w hurysy przerobi
merula - 28 Listopada 2010, 21:29
Na pośladku raczej nie
shenra - 28 Listopada 2010, 21:31
mawete napisał/a | Boję się co Darek Słoneczko D. wymyśli po Waszych postach | mawete strzeż się
Last Viking - 28 Listopada 2010, 21:36
mawete napisał/a | Zaczynam bać się poprosić Darka o autograf |
A co ty niewiasta?
Przecież wyraźnie napisałem, że ciała kobiet mnie interesują
Wiem, że to niezgodne z tendencjami nowoczesnej Europy i może okażę się zaściankowym kmiotkiem z Ciemnogrodu, ale jestem stuprocentowym heteroseksualistą i nic na to nie poradzę.
merula napisał/a | Jakbyś widziała, jaki był spłoniony i onieśmielony publiką, to byś wiedziała, o czym mówię |
merula napisał/a | Tobie ona an nic, ale kolega autor się nieco chyba krępował. Jeszcze mu brak treningu i nie zachowuje się jak gwiazdor rocka |
Rujnujesz mój wizerunek
Zaraz się jeszcze okaże, że jestem miły, sympatyczny, wrażliwy, nieśmiały i pozbawiony egocentryzmu
shenra napisał/a | Nawet przy prywatnych buziakach. No to więcej nie będzie. Foch! |
To zniszczy moją psychikę
merula - 28 Listopada 2010, 21:40
Last Viking napisał/a | Zaraz się jeszcze okaże, że jestem miły, sympatyczny, wrażliwy, nieśmiały i pozbawiony egocentryzmu |
Jesteś chamem, egotykiem i samczym brutalem . I mroczną siłą Chaosu. Lepiej?
mawete - 28 Listopada 2010, 21:42
Sprzedaż Mu wzrośnie
shenra - 28 Listopada 2010, 21:43
Last Viking napisał/a | To zniszczy moją psychikę | Hmmm, no nie wiem, zastanowię się. Póki co foch
Kasiek - 28 Listopada 2010, 21:46
Last Viking napisał/a | To czasami w życiu przeszkadza |
Pisarz nie może czasem "wyłączyc" opcji pisarza i być po prostu facetem, co powie wprost? To takie trudne?
Last Viking napisał/a | shenra napisał/a:
Zapatrzyli się w Twoje czarno-białe oczy
Ja mam urocze, stalowo-niebieskie oczy
(to informacja dla tych niewiast, które nie miały jeszcze okazji zapatrzyć się w moje oczy) |
Albo dla tych, co jednak mogliby zaprojektować nowy leyout do II wydania sagi i innych Twoich książek?
Last Viking napisał/a | Bo wiesz, ja bym chciał jak te gwiazdy rocka, autografy składać na kobiecych ciałach, nie zaś na książkach |
Trzeba było mówić podczas składania, a nie po powrocie do domu
Last Viking napisał/a | Do całowania niewiast zawsze jestem ochoczy |
Jeśli ogłaszasz to w takim samym terminie jak chęć skłądania autografów na ciele to się nie dziw, że potem mówią, że nei chciałeś
mawete napisał/a | Zaczynam bać się poprosić Darka o autograf |
mawete: jesteś kobietą?
Last Viking napisał/a | każdy z autorów miał nieco inny punkt widzenia na temat Sienkiewicza |
Znając Komudę, musiało być ciekawe
Poza tym na Sienkiewicza można mieć dużo poglądów, już z Jackiem dyskutowałam na ten temat, z kilkoma autorami a i profesorami u siebie na uczelni.
Ja tam go zawsze będę bronić, mimo takich wpadek, jak opisywałam wcześniej.
Kończę III tom i powiem Ci, ze... aj, czasem mam ochotę Cię udusić...
mawete - 28 Listopada 2010, 21:52
Kasiek: bym Ci napisał sprawdź, ale po cholerę mam znowu się bić
Kasiek - 28 Listopada 2010, 21:55
no właśnie tak wcześniej byłam w miarę pewna, że jesteś facetem (takie wrażenie sprawiałeś przynajmniej), ale jak się zacząłeś bać o te autografy, to zaczęłam mieć dziwne podejrzenia...
Ale z kim się bić i o co?
mawete - 28 Listopada 2010, 21:58
Kasiek: no chyba Twój facet nie pozostawiłby tego bez odpowiedzi
ale nie zaśmiecajmy wątku bo może ktoś się merytorycznie o książkach wypowie.
Kasiek - 28 Listopada 2010, 22:12
Mój facet gra w Playstation i mało go interesują dyskusje na forum
Merytorycznie to wypowiem się, jak skończę III tom i ochłonę. Na razie przeczytałam dziewczynom SPOJLER jak jednemu z bohaterów książki oko spływa po twarzy KONIEC SPOJLERA. Są zachwycone.
A bardziej merytorycznie, bardzo mi się podobało nawiązanie w tomie III do tomu I - niby nie aż takie ważne dla całości akcji, ale nadające trochę "smaczku" - mówię o Reimarze i Dytryku. Fajny akcent.
Lynx - 28 Listopada 2010, 23:17
No.
|
|
|