To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski

Kasiek - 27 Listopada 2010, 00:47

Zapytałabym co znaczy że bierzesz na siebie, ale może lepiej nie.
Na imprezie się okazało, że niektórzy Cię znają ze słowa czytanego. I że bardzo chętnie poznaliby osobiście. Musimy Ci zorganizować jakieś spotkanie autorskie, bo kilkanaście egzemplarzy czeka na podpis, a do falkonu jeszcze dużo czasu. :)

Last Viking - 27 Listopada 2010, 06:12

Kasiek napisał/a
Zapytałabym co znaczy że bierzesz na siebie, ale może lepiej nie.

:mrgreen:

Wiesz, mężczyźni są bardzo prości jeśli chodzi o werbalizację. Mówią to co myślą. Ich słowa należy odczytywać wprost, jako przekaz informacyjny bez żadnych ukrytych znaczeń , słowotwórczych gier. No chyba, że masz do czynienia z pisarzem :wink:

Kasiek napisał/a
Na imprezie się okazało, że niektórzy Cię znają ze słowa czytanego. I że bardzo chętnie poznaliby osobiście.

To bardzo miłe :P

Kasiek napisał/a
Musimy Ci zorganizować jakieś spotkanie autorskie, bo kilkanaście egzemplarzy czeka na podpis, a do falkonu jeszcze dużo czasu.

Jako beznadziejny egocentryk jestem bardzo chętny na wszelkie spotkania autorskie :mrgreen:
No a dzisiaj, czas zbierać się i jechać do stolycy!

feralny por. - 27 Listopada 2010, 09:31

Last Viking napisał/a
Wiesz, mężczyźni są bardzo prości jeśli chodzi o werbalizację. Mówią to co myślą. Ich słowa należy odczytywać wprost, jako przekaz informacyjny bez żadnych ukrytych znaczeń , słowotwórczych gier.
Dla wielu kobiet coś takiego jest absolutnie nie do pomyślenia. ;P:
Kasiek - 27 Listopada 2010, 10:29

To dlatego, że nie jeste,s,my w stanie pojąć, jak można być prostszym w obsłudze od nas...

Poza tym:

Last Viking napisał/a
No chyba, że masz do czynienia z pisarzem :wink:

No tak... albo grafikiem, albo filozofem, albo poetą, albo księdzem, albo innym zawodem. Zawsze się znajdzie wyjątek i nigd tak naprawdę nie wiesz, co poeta miał na myśli.

shenra - 27 Listopada 2010, 13:11

Last Viking napisał/a
Deklaruję, że wszystkie niewiasty biorę na siebie
Wzruszyłam się.
Last Viking napisał/a
A ja cóż, będę walczył z seksualnym rozpasaniem
Czemu tak posmutniałeś, po tym oświadczeniu?
Kasiek napisał/a
I że bardzo chętnie poznaliby osobiście.
Zapatrzyli się w Twoje czarno-białe oczy :wink:
feralny por. napisał/a
Dla wielu kobiet coś takiego jest absolutnie nie do pomyślenia.
Ba! Dla wielu facetów to jest absolutnie nie do pomyślenia. ;P:
merula - 27 Listopada 2010, 23:41

co to za autor, gdzie tu egocentryzm głoszony... ?
napisał taki trylogię, a potem marudzi, że trzeba się w trzech książkach wpisać, zamiast puchnąć z dumy i prosić o więcej :mrgreen:

shenra, przekazałam, ale nie był skory do obcałowywania. do przesiadania się zresztą też :wink:

dalambert - 28 Listopada 2010, 11:26

merula, Impreza jednak była poza forumowa, acz mieliśmy sporą reprezentacje, ale nie wiem jak by prowadząca Ania B. zareagowała na przesiadanie się autora ;P:
shenra - 28 Listopada 2010, 12:49

merula napisał/a
nie był skory do obcałowywania. do przesiadania się zresztą też
Pfff, a chciałam właśnie powiedzieć, że pierwszy tom sobie nabyłam...Pffff. Foch i tupam.
Last Viking - 28 Listopada 2010, 21:01

feralny por. napisał/a
Dla wielu kobiet coś takiego jest absolutnie nie do pomyślenia.

Niech się uczą i rozwijają swoją empatię :mrgreen:

Kasiek napisał/a
No tak... albo grafikiem, albo filozofem, albo poetą, albo księdzem, albo innym zawodem.

Poeta to też pisarz, tylko taki trochę bardziej postrzelony :wink:
Nie zgadzam się z Twoim wnioskiem. Pisarz pracuje słowem, żongluje skojarzeniami, ubiera świat poznany w metafory, więc jasne jest, że niczym niewiasta, niczego wprost nie powie.
To czasami w życiu przeszkadza :|

shenra napisał/a
Cytat

A ja cóż, będę walczył z seksualnym rozpasaniem

Czemu tak posmutniałeś, po tym oświadczeniu?

A bo to już nie ten wiek, nie te lata, żeby tak ciężkiemu zadaniu podołać :|
A wiesz, ja jestem z wykształcenia jakościowcem od systemów ISO i moje procedury nie dopuszczają "pracy niezgodnej z wymaganiami" i zapobiegam skargom i reklamacjom :mrgreen:

shenra napisał/a
Zapatrzyli się w Twoje czarno-białe oczy

Ja mam urocze, stalowo-niebieskie oczy :twisted:
(to informacja dla tych niewiast, które nie miały jeszcze okazji zapatrzyć się w moje oczy)

merula napisał/a
co to za autor, gdzie tu egocentryzm głoszony... ?
napisał taki trylogię, a potem marudzi, że trzeba się w trzech książkach wpisać, zamiast puchnąć z dumy i prosić o więcej

Bo wiesz, ja bym chciał jak te gwiazdy rocka, autografy składać na kobiecych ciałach, nie zaś na książkach :wink:

merula napisał/a
shenra, przekazałam, ale nie był skory do obcałowywania. do przesiadania się zresztą też

Coś tutaj ściemniasz.
Do całowania niewiast zawsze jestem ochoczy :mrgreen:

------------------------------------------------------------------------------------------------

Wróciłem z Warszawy z Targów Książki Historycznej. Panel na temat „Tradycja sienkiewiczowska we współczesnej powieści historycznej” z udziałem Marcina Wolskiego, Jacka Komudy i moim, była niezwykle ciekawa i każdy z autorów miał nieco inny punkt widzenia na temat Sienkiewicza.

W pewnym momencie na sali prawie rozpętała się kłótnia na temat odzyskania przez Polskę niepodległości w 1989. A w pewnym momencie zarzucono mi, że moja wypowiedź na temat zmieniającej się koncepcji narodu pachnie stalinizmem :shock:

shenra - 28 Listopada 2010, 21:08

Last Viking napisał/a
Coś tutaj ściemniasz.
Do całowania niewiast zawsze jestem ochoczy
Teraz nie wiem, w którą stronę się mam sfochać i czy do tego tupnąć :evil:
merula - 28 Listopada 2010, 21:10

shenra, mnie nie wierzysz??? :evil:

Jakbyś widziała, jaki był spłoniony i onieśmielony publiką, to byś wiedziała, o czym mówię :mrgreen:

Last Viking napisał/a
Bo wiesz, ja bym chciał jak te gwiazdy rocka, autografy składać na kobiecych ciałach, nie zaś na książkach :wink:

trzeba było powiedzieć, autografy na dekolcie nie są mi niczym nieznanym :wink:

shenra - 28 Listopada 2010, 21:14

merula napisał/a
Jakbyś widziała, jaki był spłoniony i onieśmielony publiką, to byś wiedziała, o czym mówię
A co mła widownia? Przeca nie widownię miałaś obcałować, tylko Darka :twisted:
mawete - 28 Listopada 2010, 21:15

Zaczynam bać się poprosić Darka o autograf :mrgreen:
shenra - 28 Listopada 2010, 21:17

mawete, a gdzie go chcesz posiadać? 8)
merula - 28 Listopada 2010, 21:18

Tobie ona an nic, ale kolega autor się nieco chyba krępował. Jeszcze mu brak treningu i nie zachowuje się jak gwiazdor rocka :twisted:
shenra - 28 Listopada 2010, 21:24

Nawet przy prywatnych buziakach. No to więcej nie będzie. Foch!
mawete - 28 Listopada 2010, 21:28

shenra napisał/a
mawete, a gdzie go chcesz posiadać? 8)

Boję się co Darek "Słoneczko" D. wymyśli po Waszych postach :D

dalambert - 28 Listopada 2010, 21:29

Bo ten autograf jemu na nic, jeno pióro zdobi
Lecz was zjadaczki chleba w hurysy przerobi ;P:

merula - 28 Listopada 2010, 21:29

Na pośladku raczej nie ;P:
shenra - 28 Listopada 2010, 21:31

mawete napisał/a
Boję się co Darek Słoneczko D. wymyśli po Waszych postach
mawete strzeż się :twisted:
Last Viking - 28 Listopada 2010, 21:36

mawete napisał/a
Zaczynam bać się poprosić Darka o autograf

A co ty niewiasta?
Przecież wyraźnie napisałem, że ciała kobiet mnie interesują :wink:
Wiem, że to niezgodne z tendencjami nowoczesnej Europy i może okażę się zaściankowym kmiotkiem z Ciemnogrodu, ale jestem stuprocentowym heteroseksualistą i nic na to nie poradzę.

merula napisał/a
Jakbyś widziała, jaki był spłoniony i onieśmielony publiką, to byś wiedziała, o czym mówię

merula napisał/a
Tobie ona an nic, ale kolega autor się nieco chyba krępował. Jeszcze mu brak treningu i nie zachowuje się jak gwiazdor rocka

Rujnujesz mój wizerunek :evil:
Zaraz się jeszcze okaże, że jestem miły, sympatyczny, wrażliwy, nieśmiały i pozbawiony egocentryzmu :shock:

shenra napisał/a
Nawet przy prywatnych buziakach. No to więcej nie będzie. Foch!

To zniszczy moją psychikę :|

merula - 28 Listopada 2010, 21:40

Last Viking napisał/a
Zaraz się jeszcze okaże, że jestem miły, sympatyczny, wrażliwy, nieśmiały i pozbawiony egocentryzmu

Jesteś chamem, egotykiem i samczym brutalem . I mroczną siłą Chaosu. Lepiej? :twisted:

mawete - 28 Listopada 2010, 21:42

Sprzedaż Mu wzrośnie :twisted:
shenra - 28 Listopada 2010, 21:43

Last Viking napisał/a
To zniszczy moją psychikę
Hmmm, no nie wiem, zastanowię się. Póki co foch :(
Kasiek - 28 Listopada 2010, 21:46

Last Viking napisał/a
To czasami w życiu przeszkadza

Pisarz nie może czasem "wyłączyc" opcji pisarza i być po prostu facetem, co powie wprost? To takie trudne?

Last Viking napisał/a
shenra napisał/a:
Zapatrzyli się w Twoje czarno-białe oczy

Ja mam urocze, stalowo-niebieskie oczy
(to informacja dla tych niewiast, które nie miały jeszcze okazji zapatrzyć się w moje oczy)

Albo dla tych, co jednak mogliby zaprojektować nowy leyout do II wydania sagi i innych Twoich książek? ;)

Last Viking napisał/a
Bo wiesz, ja bym chciał jak te gwiazdy rocka, autografy składać na kobiecych ciałach, nie zaś na książkach

Trzeba było mówić podczas składania, a nie po powrocie do domu :P

Last Viking napisał/a
Do całowania niewiast zawsze jestem ochoczy

Jeśli ogłaszasz to w takim samym terminie jak chęć skłądania autografów na ciele to się nie dziw, że potem mówią, że nei chciałeś :P

mawete napisał/a
Zaczynam bać się poprosić Darka o autograf

mawete: jesteś kobietą? :shock:

Last Viking napisał/a
każdy z autorów miał nieco inny punkt widzenia na temat Sienkiewicza

Znając Komudę, musiało być ciekawe :D
Poza tym na Sienkiewicza można mieć dużo poglądów, już z Jackiem dyskutowałam na ten temat, z kilkoma autorami a i profesorami u siebie na uczelni.
Ja tam go zawsze będę bronić, mimo takich wpadek, jak opisywałam wcześniej.

Kończę III tom i powiem Ci, ze... aj, czasem mam ochotę Cię udusić...

mawete - 28 Listopada 2010, 21:52

Kasiek: bym Ci napisał sprawdź, ale po cholerę mam znowu się bić :wink: :mrgreen:
Kasiek - 28 Listopada 2010, 21:55

no właśnie tak wcześniej byłam w miarę pewna, że jesteś facetem (takie wrażenie sprawiałeś przynajmniej), ale jak się zacząłeś bać o te autografy, to zaczęłam mieć dziwne podejrzenia... :twisted:

Ale z kim się bić i o co?

mawete - 28 Listopada 2010, 21:58

Kasiek: no chyba Twój facet nie pozostawiłby tego bez odpowiedzi :D
ale nie zaśmiecajmy wątku bo może ktoś się merytorycznie o książkach wypowie.

Kasiek - 28 Listopada 2010, 22:12

Mój facet gra w Playstation i mało go interesują dyskusje na forum :P

Merytorycznie to wypowiem się, jak skończę III tom i ochłonę. Na razie przeczytałam dziewczynom SPOJLER jak jednemu z bohaterów książki oko spływa po twarzy KONIEC SPOJLERA. Są zachwycone.
A bardziej merytorycznie, bardzo mi się podobało nawiązanie w tomie III do tomu I - niby nie aż takie ważne dla całości akcji, ale nadające trochę "smaczku" - mówię o Reimarze i Dytryku. Fajny akcent.

Lynx - 28 Listopada 2010, 23:17

No. :mrgreen:

Partner forum