To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Virgo C. - 1 Wrzeœśnia 2010, 17:27

Tak było też z Potępieńcem :cry:
Angelus - 1 Wrzeœśnia 2010, 17:29

Tak czytałam ale serialu nie widziałam niestety.Warto?
Virgo C. - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:02

Moim zdaniem warto.
Taselchof - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:33

Za to co zrobili z fireflyem smażyć się będą (no i jeryhem chociaż tutaj można rzecz ze jako takie zakończenie dali ) :evil: ale takich ambitnych i dobrych produkcji jak kroniki wampirów nie utną ...
Dobrze że nie długo Dexter i sheldon wracają :D

Zacząłem oglądać Haven ale po trzech odcinkach jakoś nie przekonało mnie do siebie, chyba główna bohaterka jest dziwna ;], za to miło widzieć znów znanego z six feeta Ballfoura, teraz czas zając się Rubiconem :)

Memento - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:36

Angelus napisał/a
Wszystko, co naprawdę jest dobre, oryginalne, nietuzinkowe, po prostu świetne, jakiś debil musi skasować. :evil: Tak było z Firefly i teraz się dowiaduję, że z Deadwood postąpiono tak samo. To haniebne. :evil: To powinno być karalne. :evil: Wrrrr.... :(

Z tego co mi wiadomo, Breaking Bad, House M.D. i Dexter mają się nieźle. Do tego szósty sezon Supernatural zapowiada się sehr gut. Także jak dla mnie, tragedii nie ma. :mrgreen:
Cytat
Zacząłem oglądać Haven ale po trzech odcinkach jakoś nie przekonało mnie do siebie, chyba główna bohaterka jest dziwna ;]

Ale, hmm, dobrze wygląda. :mrgreen:
Cytat
za to miło widzieć znów znanego z six feeta Ballfoura

Yep, też go lubię.

Zmęczyłem jak na razie siedem odcinków Haven, i najlepszy, najbardziej kingowy w klimacie, był szósty.

Taselchof - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:38

Memento napisał/a

Z tego co mi wiadomo, Breaking Bad, House M.D. i Dexter mają się nieźle. Do tego szósty sezon Supernatural zapowiada się sehr gut. Także jak dla mnie, tragedii nie ma. :mrgreen:

Dexowi ostatnio przepowiedzieli dwa kolejne sezony :)

Memento - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:46

Tylko co miałoby się dziać w tych dwóch sezonach? Wolałbym żeby skończyło się na bardzo mrocznym, bardzo smutnym, i bardzo źle się kończącym sezonie piątym. :twisted:
Sandman - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:52

Za końcówkę sezonu czwartego wyrwałbym nogę wszystkim, którzy maczali w tym paluchy. Była dobra, nawet bardzo, co nie zmienia faktu...
Taselchof - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:52

jeszcze parę sezonów a Cody zacznie mordować ;P:
pewnie nie długo zrobią z Dexa w ofiarę pełną rozterek moralnych, samego przeciw obławie całej policji USA ;] byle nie zniszczyli tego serialu jak to zrobili z Prison Break...

Haven na początku raczej mnie śmieszył :D wszędzie dzieją się cuda niewidy a wszyscy udają że jest normalnie ;] nawet główna bohaterka... Rubicon po pilocie daje nadzieje na coś ciekawego, jak nic światowy spisek... (patrząc po pierwszym odcinku pewnie PKP i wywiadu) :mrgreen:

Nie zmienia faktu Sandman że ona wkurzająca była :twisted:
Spoiler:

Memento - 1 Wrzeœśnia 2010, 18:54

A mnie się bardzo podobało, bo tak pieczołowicie konstruowana przez Dextera zasłona rozpadła się w drzazgi, i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, czy i jak Dex się z tego wyplącze. <: A
Spoiler:
była w porządku.

Sandman - 1 Wrzeœśnia 2010, 20:42

Spoiler:

Nath - 2 Wrzeœśnia 2010, 00:06

Nie mogę się doczekać, aż nowy Dexter wpadnie mi w ręce...
Żaden inny serial nie zdołał mnie tak wciągnąć.

Pozdrawiam

Zgaga - 2 Wrzeœśnia 2010, 09:53

Też czekam na nowego Doxtera.
I na nowe Kości (Bones).
Natomiast jakoś nie podszedł mi serial przez Was polecany: Budząc zmarłych. Dwie rzeczy mnie w nim kręcą tylko: przepiękna angielska wymowa i przepiękne uliczki Londynu.
A tak... ech... szkoda gadać.

A może polecicie mi coś w stylu Kości czyli kryminał, ale przedstawiający "tajemnice śledztwa"?

Memento - 2 Wrzeœśnia 2010, 09:58

Breaking Bad. Co prawda nie przedstawia tajemnic śledztwa, czy cóś w ten deseń, ale jest bardzo dobry. Wciąga okrutnie. Przypomina połączenie House M.D. i Dextera, więc jeśli ubóstwiasz te tasiemce, Breaking Bad jest dla Ciebie. :mrgreen:
Zgaga - 2 Wrzeœśnia 2010, 10:07

To ma jakiś obiegowy tytuł spolszczony?
Memento - 2 Wrzeœśnia 2010, 10:18

Nie. Apropo tajemnic śledztwa, dobre jest Sleeper Cell.
Zgaga - 2 Wrzeœśnia 2010, 10:23

Mda... Obejrzałam sobie opisy obu seriali. Chyba nie do końca o to mi chodzi.
Virgo C. - 2 Wrzeœśnia 2010, 10:38

Zgaga napisał/a
Natomiast jakoś nie podszedł mi serial przez Was polecany: Budząc zmarłych. Dwie rzeczy mnie w nim kręcą tylko: przepiękna angielska wymowa i przepiękne uliczki Londynu.

To ja polecałem i trochę się kajam. Ale akurat to co mnie trzymało przy serialu Tobie też się spodobało. Plus mi mimo wszystko podobała się ekipa śledczych i sposób przedstawiania ich pracy.

@Memento
Jak tak się jarasz Breaking bad to sobie Weeds obejrzyj.

Taselchof - 2 Wrzeœśnia 2010, 10:46

Castle jest o śledztwie w sumie to taka xerówka kości ;) obejrzałem nie dawno ostatni sezon Kości i jak dla mnie poziom trochę spada ;) tylko Hodgins trzyma poziom :mrgreen:
hrabek - 2 Wrzeœśnia 2010, 11:33

Zgaga napisał/a
A może polecicie mi coś w stylu Kości czyli kryminał, ale przedstawiający tajemnice śledztwa?

Obejrzałem kilka odcinków Kości i wydaje mi się, że podszedłby ci Castle. To serial o pisarzu, który pomaga pani policjant w rozwiązywaniu spraw o morderstwo, jednocześnie zbierając materiały do swoich nowych książek. Serial dość luźny z dobrymi dialogami, sporą dawką humoru. Myślę, że mógłby Ci się spodobać.

EDIT: Hmm... Naprawdę pisałem posta 46 minut? Taselchof był pierwszy, ale jak pisałem, to nie widziałem jego posta. Zgadzam się z nim. Co znaczy, że dwie osoby niezależnie polecają Ci ten sam serial :)

Taselchof - 2 Wrzeœśnia 2010, 11:43

no to ja dodam jeszcze good wife śledztwa w wykonaniu pięknej junior assistant pani prawnik :) , może to nie to samo co te z punktu widzenia policji, czy śledczych ale zawsze coś :) , u Castla najważniejsza jest jego rodzinka :mrgreen:
Ostatecznie można podciągnąć pod to White collar w sumie jak gdzieś powyżej wspominałem najlepszy serial ubiegłego sezonu :) Fałszerz łapie fałszerzy przy współpracy FBI :D

hrabek bo my dobre seriale oglądamy :wink:

Zgaga - 2 Wrzeœśnia 2010, 15:57

Virgo C. napisał/a
Zgaga napisał/a

To ja polecałem i trochę się kajam. Ale akurat to co mnie trzymało przy serialu Tobie też się spodobało. Plus mi mimo wszystko podobała się ekipa śledczych i sposób przedstawiania ich pracy.

Ekipa jednak nie bardzo. Zwłaszcza detektyw Boyd mnie irytował, sztucznie kreowany na postać charyzmatyczną.

Castle -sprawdzę, z opisu wygląda nieżle.
Good wife - oooo, tam gra Julianna Margulies - siostra Hathaway z ER.

merula - 2 Wrzeœśnia 2010, 21:00

ja już chwaliłam Dobrą Żonę. Czekam na następny sezon niecierpliwie.
Hubert - 2 Wrzeœśnia 2010, 22:59

A ja znowu w niepoważnym klimacie. Wróciłem z juniorem do Beast Wars. To jest, kurde, serial animowany. Bez tej durnej i nachalnej ideologii z Beast Machines. I ta bogata galeria postaci...
Ale odcinek Code of Hero chyba sobie tym razem odpuszczę. Coś tak smutnego w 'bajkach' zdarza się niezwykle rzadko.

Memento - 2 Wrzeœśnia 2010, 23:56

Pierwsze Beast Wars jest dżienialne.
Nath - 3 Wrzeœśnia 2010, 00:12

Było polecane, a więc zaczynam przygodę z Deadwood. Jakiś czas nosiłem się z napisaniem opowiadania rodem z dzikiego zachodu, więc mam nadzieję, że pozwoli mi ten serial załapać odpowiedni klimat na tworzenie :-)

Pozdrawiam

Ozzborn - 3 Wrzeœśnia 2010, 00:33

Nath, czego jak czego, ten serial ma wiadra klimatu. Myślę, że Cię zainspiruje.
Właśnie dostałem 2 i 3 sezon i będę miał dylemat czy obejrzeć akuratnie odcinek Gilmórek czy Deadwood ;P:

Homer - 3 Wrzeœśnia 2010, 11:45

W tym roku sezony zaczynają się z opóźnieniem. Z tego co widzę na hiciory trzeba czekać do końca września.
hrabek - 3 Wrzeœśnia 2010, 12:00

E tam, największy hicior już za 4 dni. Mowa oczywiście o Sons of Anarchy.
Memento - 4 Wrzeœśnia 2010, 00:08

Drugi sezon Breaking Bad obejrzany. Mam kolejny ulubiony serial. :mrgreen:

Virgo C. napisał/a
@Memento
Jak tak się jarasz Breaking bad to sobie Weeds obejrzyj.

Nah, może kiedyś. ;P:

Partner forum