Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Virgo C. - 1 Września 2010, 17:27
Tak było też z Potępieńcem
Angelus - 1 Września 2010, 17:29
Tak czytałam ale serialu nie widziałam niestety.Warto?
Virgo C. - 1 Września 2010, 18:02
Moim zdaniem warto.
Taselchof - 1 Września 2010, 18:33
Za to co zrobili z fireflyem smażyć się będą (no i jeryhem chociaż tutaj można rzecz ze jako takie zakończenie dali ) ale takich ambitnych i dobrych produkcji jak kroniki wampirów nie utną ...
Dobrze że nie długo Dexter i sheldon wracają
Zacząłem oglądać Haven ale po trzech odcinkach jakoś nie przekonało mnie do siebie, chyba główna bohaterka jest dziwna ;], za to miło widzieć znów znanego z six feeta Ballfoura, teraz czas zając się Rubiconem
Memento - 1 Września 2010, 18:36
Angelus napisał/a | Wszystko, co naprawdę jest dobre, oryginalne, nietuzinkowe, po prostu świetne, jakiś debil musi skasować. Tak było z Firefly i teraz się dowiaduję, że z Deadwood postąpiono tak samo. To haniebne. To powinno być karalne. Wrrrr.... |
Z tego co mi wiadomo, Breaking Bad, House M.D. i Dexter mają się nieźle. Do tego szósty sezon Supernatural zapowiada się sehr gut. Także jak dla mnie, tragedii nie ma.
Cytat | Zacząłem oglądać Haven ale po trzech odcinkach jakoś nie przekonało mnie do siebie, chyba główna bohaterka jest dziwna ;] |
Ale, hmm, dobrze wygląda. Cytat | za to miło widzieć znów znanego z six feeta Ballfoura |
Yep, też go lubię.
Zmęczyłem jak na razie siedem odcinków Haven, i najlepszy, najbardziej kingowy w klimacie, był szósty.
Taselchof - 1 Września 2010, 18:38
Memento napisał/a |
Z tego co mi wiadomo, Breaking Bad, House M.D. i Dexter mają się nieźle. Do tego szósty sezon Supernatural zapowiada się sehr gut. Także jak dla mnie, tragedii nie ma. |
Dexowi ostatnio przepowiedzieli dwa kolejne sezony
Memento - 1 Września 2010, 18:46
Tylko co miałoby się dziać w tych dwóch sezonach? Wolałbym żeby skończyło się na bardzo mrocznym, bardzo smutnym, i bardzo źle się kończącym sezonie piątym.
Sandman - 1 Września 2010, 18:52
Za końcówkę sezonu czwartego wyrwałbym nogę wszystkim, którzy maczali w tym paluchy. Była dobra, nawet bardzo, co nie zmienia faktu...
Taselchof - 1 Września 2010, 18:52
jeszcze parę sezonów a Cody zacznie mordować
pewnie nie długo zrobią z Dexa w ofiarę pełną rozterek moralnych, samego przeciw obławie całej policji USA ;] byle nie zniszczyli tego serialu jak to zrobili z Prison Break...
Haven na początku raczej mnie śmieszył wszędzie dzieją się cuda niewidy a wszyscy udają że jest normalnie ;] nawet główna bohaterka... Rubicon po pilocie daje nadzieje na coś ciekawego, jak nic światowy spisek... (patrząc po pierwszym odcinku pewnie PKP i wywiadu)
Nie zmienia faktu Sandman że ona wkurzająca była
Memento - 1 Września 2010, 18:54
A mnie się bardzo podobało, bo tak pieczołowicie konstruowana przez Dextera zasłona rozpadła się w drzazgi, i nie mogę się doczekać żeby zobaczyć, czy i jak Dex się z tego wyplącze. <: A była w porządku.
Sandman - 1 Września 2010, 20:42
Nath - 2 Września 2010, 00:06
Nie mogę się doczekać, aż nowy Dexter wpadnie mi w ręce...
Żaden inny serial nie zdołał mnie tak wciągnąć.
Pozdrawiam
Zgaga - 2 Września 2010, 09:53
Też czekam na nowego Doxtera.
I na nowe Kości (Bones).
Natomiast jakoś nie podszedł mi serial przez Was polecany: Budząc zmarłych. Dwie rzeczy mnie w nim kręcą tylko: przepiękna angielska wymowa i przepiękne uliczki Londynu.
A tak... ech... szkoda gadać.
A może polecicie mi coś w stylu Kości czyli kryminał, ale przedstawiający "tajemnice śledztwa"?
Memento - 2 Września 2010, 09:58
Breaking Bad. Co prawda nie przedstawia tajemnic śledztwa, czy cóś w ten deseń, ale jest bardzo dobry. Wciąga okrutnie. Przypomina połączenie House M.D. i Dextera, więc jeśli ubóstwiasz te tasiemce, Breaking Bad jest dla Ciebie.
Zgaga - 2 Września 2010, 10:07
To ma jakiś obiegowy tytuł spolszczony?
Memento - 2 Września 2010, 10:18
Nie. Apropo tajemnic śledztwa, dobre jest Sleeper Cell.
Zgaga - 2 Września 2010, 10:23
Mda... Obejrzałam sobie opisy obu seriali. Chyba nie do końca o to mi chodzi.
Virgo C. - 2 Września 2010, 10:38
Zgaga napisał/a | Natomiast jakoś nie podszedł mi serial przez Was polecany: Budząc zmarłych. Dwie rzeczy mnie w nim kręcą tylko: przepiękna angielska wymowa i przepiękne uliczki Londynu. |
To ja polecałem i trochę się kajam. Ale akurat to co mnie trzymało przy serialu Tobie też się spodobało. Plus mi mimo wszystko podobała się ekipa śledczych i sposób przedstawiania ich pracy.
@Memento
Jak tak się jarasz Breaking bad to sobie Weeds obejrzyj.
Taselchof - 2 Września 2010, 10:46
Castle jest o śledztwie w sumie to taka xerówka kości obejrzałem nie dawno ostatni sezon Kości i jak dla mnie poziom trochę spada tylko Hodgins trzyma poziom
hrabek - 2 Września 2010, 11:33
Zgaga napisał/a | A może polecicie mi coś w stylu Kości czyli kryminał, ale przedstawiający tajemnice śledztwa? |
Obejrzałem kilka odcinków Kości i wydaje mi się, że podszedłby ci Castle. To serial o pisarzu, który pomaga pani policjant w rozwiązywaniu spraw o morderstwo, jednocześnie zbierając materiały do swoich nowych książek. Serial dość luźny z dobrymi dialogami, sporą dawką humoru. Myślę, że mógłby Ci się spodobać.
EDIT: Hmm... Naprawdę pisałem posta 46 minut? Taselchof był pierwszy, ale jak pisałem, to nie widziałem jego posta. Zgadzam się z nim. Co znaczy, że dwie osoby niezależnie polecają Ci ten sam serial
Taselchof - 2 Września 2010, 11:43
no to ja dodam jeszcze good wife śledztwa w wykonaniu pięknej junior assistant pani prawnik , może to nie to samo co te z punktu widzenia policji, czy śledczych ale zawsze coś , u Castla najważniejsza jest jego rodzinka
Ostatecznie można podciągnąć pod to White collar w sumie jak gdzieś powyżej wspominałem najlepszy serial ubiegłego sezonu Fałszerz łapie fałszerzy przy współpracy FBI
hrabek bo my dobre seriale oglądamy
Zgaga - 2 Września 2010, 15:57
Virgo C. napisał/a | Zgaga napisał/a | Natomiast jakoś nie podszedł mi serial przez Was polecany: Budząc zmarłych. Dwie rzeczy mnie w nim kręcą tylko: przepiękna angielska wymowa i przepiękne uliczki Londynu. |
To ja polecałem i trochę się kajam. Ale akurat to co mnie trzymało przy serialu Tobie też się spodobało. Plus mi mimo wszystko podobała się ekipa śledczych i sposób przedstawiania ich pracy. |
Ekipa jednak nie bardzo. Zwłaszcza detektyw Boyd mnie irytował, sztucznie kreowany na postać charyzmatyczną.
Castle -sprawdzę, z opisu wygląda nieżle.
Good wife - oooo, tam gra Julianna Margulies - siostra Hathaway z ER.
merula - 2 Września 2010, 21:00
ja już chwaliłam Dobrą Żonę. Czekam na następny sezon niecierpliwie.
Hubert - 2 Września 2010, 22:59
A ja znowu w niepoważnym klimacie. Wróciłem z juniorem do Beast Wars. To jest, kurde, serial animowany. Bez tej durnej i nachalnej ideologii z Beast Machines. I ta bogata galeria postaci...
Ale odcinek Code of Hero chyba sobie tym razem odpuszczę. Coś tak smutnego w 'bajkach' zdarza się niezwykle rzadko.
Memento - 2 Września 2010, 23:56
Pierwsze Beast Wars jest dżienialne.
Nath - 3 Września 2010, 00:12
Było polecane, a więc zaczynam przygodę z Deadwood. Jakiś czas nosiłem się z napisaniem opowiadania rodem z dzikiego zachodu, więc mam nadzieję, że pozwoli mi ten serial załapać odpowiedni klimat na tworzenie
Pozdrawiam
Ozzborn - 3 Września 2010, 00:33
Nath, czego jak czego, ten serial ma wiadra klimatu. Myślę, że Cię zainspiruje.
Właśnie dostałem 2 i 3 sezon i będę miał dylemat czy obejrzeć akuratnie odcinek Gilmórek czy Deadwood
Homer - 3 Września 2010, 11:45
W tym roku sezony zaczynają się z opóźnieniem. Z tego co widzę na hiciory trzeba czekać do końca września.
hrabek - 3 Września 2010, 12:00
E tam, największy hicior już za 4 dni. Mowa oczywiście o Sons of Anarchy.
Memento - 4 Września 2010, 00:08
Drugi sezon Breaking Bad obejrzany. Mam kolejny ulubiony serial.
Virgo C. napisał/a | @Memento
Jak tak się jarasz Breaking bad to sobie Weeds obejrzyj. |
Nah, może kiedyś.
|
|
|