To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 21 Kwietnia 2010, 08:52

NURS, Ty juz zacząłeś kampanie , ja jej zaczynać nie mam zamiaru, tu stanowiska są dość spolaryzowane i nie ma co się przekonywać.
Chcesz sobie palikocić proszę bardzo, ale zastanów się czy warto, na chyba , że.... musisz inaczej się udusisz .... :D

Rafał - 21 Kwietnia 2010, 08:53

No nie wiem, obyście jewgienij i NURS, byli dobrymi prorokami, bo co innego ludzie mówią do siebie. Mam wrażenie, że dużą rolę w wyborach odegra współczucie przeniesione na Jarosława oraz powtarzana przez media w kółko "kluchowatość" Komorowskiego, która przełożona na mem "dupowatość" poszła w społeczeństwo.
Marcin Robert - 21 Kwietnia 2010, 16:23

Po ostatnich wydarzeniach powiem jedno:

PiS to najbardziej obrzydliwa partia od czasów PZPR.

Easy - 21 Kwietnia 2010, 16:34

Marcin Robert napisał/a
PiS to najbardziej obrzydliwa partia od czasów PZPR.

To już nawet Samoobrona jest bardziej fajna?

Zadziwia mnie zawziętość niektórych osób, doprawdy.

Marcin Robert - 21 Kwietnia 2010, 16:37

Easy napisał/a

Mówisz o tych koalicjantach PiSu, którzy stracili na jego rzecz znaczną część elektoratu? ;P:

jewgienij - 21 Kwietnia 2010, 16:49

PIS to wypisz wymaluj PZPR. Poprzebierały się chłopaki.
Easy - 21 Kwietnia 2010, 17:32

Marcin Robert napisał/a
Easy napisał/a

Mówisz o tych koalicjantach PiSu, którzy stracili na jego rzecz znaczną część elektoratu? ;P:

Tak, o tych samych. Ale co to ma do rzeczy? Elektorat rzecz płynna, jesteś przekonany, że elektorat PO pozbawiony jest złych ludzi?

[quote="jewgienij"]PIS to wypisz wymaluj PZPR. Poprzebierały się chłopaki.

Jednak do SLD im brakuje jeszcze, no i oficjalnego błogosławieństwa od człowieka honoru, generała co zbawił naród i ich rzecznika prasowego plastusia Urbana nie ma, więc niestety oficjalną kontynuatorką idei PZPR jest SLD, musicie się z tym pogodzić.

NURS - 21 Kwietnia 2010, 17:51

Easy, tu nie chodzi o twarze, ale o linię programową i zachowania. Poczytaj, czego oni chca, oddzielając sprawy kościelne. Zostaje czysty socjalizm. Jak za komuny. Nawet cenzury chcą na nowo.
Urban plastuś to pikuś w porównaniu z dzisiejszymi spin-doktorami PiSu.

Marcin Robert - 21 Kwietnia 2010, 17:54

Easy napisał/a
Marcin Robert napisał/a

Tak, o tych samych. Ale co to ma do rzeczy?

Bardzo wiele. Partia, która wzięła sobie za koalicjanta Samoobronę i LPR, a następnie przejęła ich elektoraty, nie może uważać się za coś lepszego od Samoobrony i LPR.

[quote="Easy"]Elektorat rzecz płynna, jesteś przekonany, że elektorat PO pozbawiony jest złych ludzi?

Bardziej chodziło mi o złych przywódców oraz ich pomagierów. ;P:

Easy napisał/a
jewgienij napisał/a

Jednak do SLD im brakuje jeszcze, no i oficjalnego błogosławieństwa od człowieka honoru, generała co zbawił naród i ich rzecznika prasowego plastusia Urbana nie ma, więc niestety oficjalną kontynuatorką idei PZPR jest SLD, musicie się z tym pogodzić.

PZPR była partią promującą polityczny zamordyzm i centralne sterowanie w gospodarce. SLD natomiast nigdy nie posunęła się tak daleko w dążeniach do rozkładu demokratycznego porządku, jak PiS do spółki z Samoobroną i LPR i popierała raczej koncepcje neoliberalne w gospodarce.

Biorąc pod uwagę dążenie do zamordyzmu, centralnego sterowania, a także mentalność członków (język nienawiści, dzielenie społeczeństwa, posługiwanie się insynuacjami itd., itp.), PiS w pełni zasługuje na miano kontynuatora tradycji PZPR.

Łupaszka - 21 Kwietnia 2010, 18:46

Mnie wczoraj pisowcy napadli i pobili.

Macie racje, PIS to partia totalitarna, a nawet gorsza od NKWD i Gestapo.

Uważajcie chłopaki na bojówki pisowskie :twisted:

NURS - 21 Kwietnia 2010, 19:01

Było nie sikać na leśniczówkę Kurskiego, to by cię nie pobili.
Poza tym to nie były bojówki pisowskie, tylko nasze.
Udawaliśmy, żeby cię zmylić :twisted:

Ale w jednym się nie mylisz, wizja państwa Jarosława Kaczyńskiego to czysty Orwell. Próbkę już mieliśmy...

jewgienij - 21 Kwietnia 2010, 19:06

Easy napisał/a

jewgienij napisał/a

No widzisz, to jest też pewien test na inteligencję, niezbyt wymagający, a jednak nie do pokonania dla "niektórych".

I po to, żeby "niektórzy" nie doszli do władzy, cała sprawa się tu toczy. Bo być pod rządami głupoli to najgorsze, co może się Polsce teraz zdarzyć. Nie życzę sobie rządu przygłupów i chyba nie jestem odosobniony w tej kwestii.

Łupaszka - 21 Kwietnia 2010, 19:56

NURS napisał/a
Było nie sikać na leśniczówkę Kurskiego, to by cię nie pobili.
Poza tym to nie były bojówki pisowskie, tylko nasze.
Udawaliśmy, żeby cię zmylić :twisted:

Ale w jednym się nie mylisz, wizja państwa Jarosława Kaczyńskiego to czysty Orwell. Próbkę już mieliśmy...

A tak na poważnie NURS

To jesteś bardziej skrajny w poglądach niż redakcja GW i NIE
Poza tym jako pisarz powinieneś unikać zaangażowania po jednej ze stron politycznej walki.
Naprawdę chcesz być być kojarzony to ten od Propagandy anty pisowskiej z PO?
Nie boisz sie, że w internecie rozniesie sie właśnie taki twój wizerunek?

Ostatnio czytałem wywiad z Andrzejem Sapkowskim. Wszyscy znamy jego poglądy, ale facet nie uprawia propagandy politycznej za jedną z partii politycznych.

Jeśli chcesz zadebiutować jako publicysta polityczny, to wysyłaj swoje teksty do redakcji GW, NIE, Polityka. Ewentualnie załóż blog polityczny na Salonie24 lub czymś podobnym. Być może zrobisz kariere blogera w stylu Galopującego Majora lub Azlaela :wink:

Tak na marginesie uważam, że administracja i moderatorzy forum nie powinni sie wypowiadać w tematach światopoglądowych. Opowiadanie sie za jedną ze stron świadczy samo za siebie.

NURS - 21 Kwietnia 2010, 20:01

Ziemkiewicz robi za tube PiSu i jakoś mu to nie zaszkodziło. Moge być po przeciwnej stronie.
BTW znasz Wildsteina? Tego grafomana, który wydal ostatnio jakiś nie dający się czytać paszkwil polityczny? Facet jest cholernie wyrazisty w swoich poglądach i żyje.
Cezary Michalski (wydany przez FS też.

A stronników PO są miliony, więc jak mnie dotknie ostracyzm PiSowców (za wyjątkiem dalambera) to niech tak bedzie. tyle, ze nie będę blogował, jak te wszystkie Kataryny, tu jest moje bagienko i tu się bawię.

Acha, ja nie pakuję treści politycznych, tego rodzaju, do moich książek. A jeśli już opisuję podobna hekatombe elit, jak to zrobiłem w Kronikach Jednorożca, to nie znajdziesz tam aluzji jaka to opcja polityczna... Fcuk! to tez mi sie udało przepowiedzieć :-(

Ostatnie zdanie z marginesem jest bez sensu - admini tez ludzie i mają prawo do głoszenia swoich poglądów.

Agi - 21 Kwietnia 2010, 20:01

Cytat
Tak na marginesie uważam, że administracja i moderatorzy forum nie powinni sie wypowiadać w tematach światopoglądowych. Opowiadanie sie za jedną ze stron świadczy samo za siebie.

Dlaczego uważasz, że nie mamy prawa do prezentacji swoich poglądów politycznych?
Forum nie jest instytucją użyteczności publicznej, gdzie urzędników obowiązuje apolityczność.

jewgienij - 21 Kwietnia 2010, 20:06

NURS jest użytkownikiem tego forum, zdziwiłbyś się pewnie od jakiego czasu, wypowiada się nie jako pisarz ani wydawca, bo nie podpisuje się nazwiskiem.
Kim Ty jesteś, żeby tu zmiany zaprowadzać? Uchyliło się. Plastusiu, wieczko piórnika?

NURS - 21 Kwietnia 2010, 20:58

spokojnie jewgienij, tym się powinniśmy róznić od stronników PiS, że nie zagryzamy każdego, kto ma inne poglądy :-)
Tylko nauczamy!
Chociaż Łupaszka chyba do nich nie należy skoro czytuje Nie i GW... :twisted:

Kruk Siwy - 21 Kwietnia 2010, 21:07

Nie czytał ale wie że kłamliwe.
NURS - 21 Kwietnia 2010, 21:08

Swoją droga to ciekawe pytanie postawił.

Cytat
Naprawdę chcesz być być kojarzony to ten od Propagandy anty pisowskiej z PO?
Nie boisz sie, że w internecie rozniesie sie właśnie taki twój wizerunek?

Czyżby nalezało się bac wyrażania własnych opinii, niezgodnych z linia partii? to już chyba było i skończyło się upadkiem systemu :-)

Kruk Siwy - 21 Kwietnia 2010, 21:13

W necie na forach można wypisywać co ci ślina na język przyniesie. Anty pisowskich treści jest milion i jeszcze trochę. Gdybyś zaczął takowe rzeczy pisywać w jakimś konkretnym dużym portalu i jeszcze umieszczał w periodykach drukowanych - wtedy co innego. A - i podpisywał nazwiskiem i imieniem.
Matrim - 21 Kwietnia 2010, 21:26

NURS napisał/a
Tylko nauczamy!

... i niech nikt nie waży się tej nauki nie pojąć! ;)

Łupaszka - 21 Kwietnia 2010, 21:30

Cytat
-Ziemkiewicz robi za tube PiSu i jakoś mu to nie zaszkodziło. Moge być po przeciwnej stronie.
BTW znasz Wildsteina? Tego grafomana, który wydal ostatnio jakiś nie dający się czytać paszkwil polityczny? Facet jest cholernie wyrazisty w swoich poglądach i żyje.
Cezary Michalski (wydany przez FS też.

Widocznie nie czytałeś "Czasu Wrzeszczących Staruszków" i nie słyszałeś reakcji na nią braci Kaczyńskich. Nawet na stronie głównej FS były zacytowane słowa Jarosława Kaczyńskiego(z pamięci - " nie jestem wrzeszczącym staruszkiem". Ziemkiewicz wiele razy pisał negatywnie o PIS(np. Jarosław Kaczyński ukradł Polsce prawice).
Jeśli kwalifikujesz RAZa- to człowiek PIS, to sie mylisz i to bardzo. Same poglądy polityczne nie kwalifikują kogoś za tą lub inną partią. Na zasadzie jeśli masz poglądy konserwatywno - wolno rynkowe to jesteś z PIS(Ci to "spoleczna gospodarka rynkowa" ) lub UPR. A jeśli masz poglądy lewicowo - socjalistyczne ekonomicznie to jesteś z PO lub SLD.
Wildstaina znam z filmu "Trzech Kumpli". Gość nigdy nie dał sie złamać. A to co nazywasz paszkwilem politycznym jest w rzeczywistości pamfletem politycznym(Różnica olbrzymia) o pewnym środowisku z Czerskiej. To samo robili wybitni publicyści z IIRP. Jego ostatnią książkę analizowało 2 wybitnych krytyków literackich z tytułami profesorskimi. Czytałeś w ogolę tę książkę?

Cytat
A stronników PO są miliony, więc jak mnie dotknie ostracyzm PiSowców (za wyjątkiem dalambera) to niech tak bedzie. tyle, ze nie będę blogował, jak te wszystkie Kataryny, tu jest moje bagienko i tu się bawię.

Ja Ci nie odmawiam być stronnikiem PO, PSL, SLD czy Prawicy Rzeczpospolitej. Ale jest olbrzymia różnica po między żołnierzem frontowym jakiejś partit, a człowiekiem o wyrazistych poglądach, który nie utożsamia sie z żadną partią, po za wartościami, które sam wyznaje.

NURS, ale to trochę niezdrowo cały czas żyć polityką. Obawiam sie, że gdybyś pokłócił sie w realu z jakimś pisowcem, to posunął byś sie do rękoczynów. Tak przynajmniej świadczą o tobie twoje agresywne komentarze o PIS.

Rzeczywiście jako administrator tego forum, to możesz tutaj być sobie panem. Ale w pierwszej lidzie np na Salonie24.pl to byś został zmiażdżony w polemice. Tak przynajmniej uważam.
Spróbuj sie z najlepszymi zwolennikami PISU w internecie np.
Free Your Mind
Kataryna
Rybickiem
Budyniem
Jeżeli sie mylę, to miej odwagę zarejestrować(pod imieniem i nazwiskiem) sie na Salonie24 i podjąć publicystyczną walkę.
Tutaj po za Damberlantem(Który już sie tylko uśmiecha, jak coś skomentujesz - Tak mi sie wydaje) to jesteś w klubie wzajemnej adoracji. TY coś napiszesz i koledzy popierają ...

Cytat

Acha, ja nie pakuję treści politycznych, tego rodzaju, do moich książek. A jeśli już opisuję podobna hekatombe elit, jak to zrobiłem w Kronikach Jednorożca, to nie znajdziesz tam aluzji jaka to opcja polityczna... Fcuk! to tez mi sie udało przepowiedzieć :-(

Cieszy mnie to:)

Cytat
Ostatnie zdanie z marginesem jest bez sensu - admini tez ludzie i mają prawo do głoszenia swoich poglądów.

Jeśli zbyt jednostronnie i radykalnie wypowiadają swoje opinie, to znaczy, że nie będą w stanie ocenić w miarę obiektywnie kiedy ktoś łamie zasady regulaminu.
Np mogą stosować kary przeważnie dla tych, co mają inny światopogląd niż adim i mod forum.
W szczególności powinno sie na to zwracać uwagę, jeśli jest to oficjalne forum pisma SFFIH- wydawanego przez FS.

Np może sie zdarzyć sytuacja, że ty albo ktoś z modów napisze coś skrajnego politycznie(NP o PIS). A np portal w stylu Onet czy Wp zacytują np głównego administratora ......
Wtedy taka mała wojenka polityczna jednej osoby zaszkodzi wizerunkowi firmy FS i pisma SFFIH.

Hubert - 21 Kwietnia 2010, 21:34

Jak dobrze mieć dowodzik... :mrgreen:
Wybory ułatwione, bo wiem, na czyich kandydatów NIE zagłosuję, przy swoim hoplu na punkcie wolności osobistej.
Przy poprzednich wyborach miałem to paskudne poczucie bezsilności, bo nie mogłem nic, a teraz chociaż wrzucę świstek do urny. Promil promila promila wpływu na los państwa, ale jednak coś.

Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2010, 21:44

Łupaszka, po co ta gadka? PiS to partia szmatławców, udowadniają to na każdym, kroku. Cokolwiek się dzieje PiS zawsze wymyśli jak wyjść z tego bez honoru. Nawet ostatni wypadek tak wykorzystują, począwszy od D+2, że splunąć na nich nawet niewarto bo nawet swoich nie szanują. Banda gnojków.
Easy - 21 Kwietnia 2010, 21:50

Fidelu normalnie napisałbym, iż posługujesz się językiem nienawiści, ale przecież wiadomo, że w taki sposób komunikują się wyłącznie politycy i wyborcy PiS.
Fidel-F2 - 21 Kwietnia 2010, 21:52

Easy, sam widzisz, prawdę rzekłem a to wygląda jak język nienawiści, cudna laurka dla PiSu, lepszej sam bym nie wystawił.
NURS - 21 Kwietnia 2010, 21:54

Łupaszka napisał/a

Spróbuj sie z najlepszymi zwolennikami PISU w internecie np.
Free Your Mind
Kataryna
Rybickiem
Budyniem
Jeżeli sie mylę, to miej odwagę zarejestrować(pod imieniem i nazwiskiem) sie na Salonie24 i podjąć publicystyczną walkę.
b]

Każesz mi się rejestrować z imienia i nazwiska w miejscu, w którym inni publikuja pod pseudonimami. O ile mnie pamięć nie myli, ujawnienie tych tanych niejakiej Kataryny było dziką aferą o wymiarze ogólnopolskim. Faktycznie, sami gieroje tam występują...
I dziwisz mi się, że jestem wrogiem prawie wszystkiego, co PiSowskie? :twisted:

dalambert - 21 Kwietnia 2010, 21:56

Easy, nasz drogi Fidel-F2, po prostu uprawia politykę miłości i wskazuje jak to będzie pięknie, przyzwoicie i tolerancyjnie jak już się "watachę dorżnie" ;P:
Sosnechristo, dał Ci przykład drogi F. jak głosować :twisted: :bravo

NURS - 21 Kwietnia 2010, 22:00

dalambercie zloty, a zaktualnie istniejących partii tylko PO. Pamiętaj, zapisz sobie, albo co, żebyś się nie pomylił. :-)
dalambert - 21 Kwietnia 2010, 22:07

NURS, wolno Ci marzyć :D
NURS napisał/a
Na szczęście zwolenników PiS jest garstka, w skali kraju

ciekawe jak to obliczyłe?
w wyborach 2007 PiS miał więcej głosów niż w 2005, a i teraz mimo kreowania rzeczywistości przez mendia wbrew pozorom nie jest tak źle.
To przecież strach przed obudzeniem sie tych 55% nie głosujących spowodował wawelską nagonkę i już nakręca kolejną kampanię nienawiści do pisuarów, moherów, i oszołomów .
A niech Wam będzie na zdrowie kochane misiaczki-tupaczki. :mrgreen:
edit. błąd w cyferce winno byc 2005

Partner forum