Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 17 Kwietnia 2010, 11:09
http://www.naszdziennik.p...=tk&id=tk14.txt
to z Naszego Dziennika.
NURS - 17 Kwietnia 2010, 11:12
Nazwanie ziemkiewicza wzorowym katolikiem, to mniej więcej jak mnie papieżem
dalambert - 17 Kwietnia 2010, 11:36
NURS, a co ma nazywanie Ziemkiewicza do Jego refleksji, zapisanych obrazków -
napisz wprost,jakie masz o nich zdanie, a nie podszczypuj .....
aniol - 17 Kwietnia 2010, 11:42
| NURS napisał/a | http://www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20100417&typ=tk&id=tk14.txt
to z Naszego Dziennika. |
jak sie komus chce moze sprobowac weryfikacji, nie wiem czy to prawda - tak wczoraj usyszalem :
a) na b. politechnice szczecinskiej nie ma takiego laboratorium
B)owszem pracuje na tej uczelni doktor o takim imieniu u nazwisku ale jest architeketem
NURS - 17 Kwietnia 2010, 11:52
| dalambert napisał/a |
A nie zaciemniaj sprawy
Od lat tupiesz we wspomnianym wątku o wrednym Buschu i każdą nową arabsko-hamerycka mendialną bzdurę nagłaśniasz jako kolejny dowód , ze coś JEST.
Teraz zaczynasz pryncypialnie tropić wszelkie ewentualne prorosyjskie fakty /uzupełnianie wyposażania lotniska PO katastrofie/ czy interpretacje , ale przez Twą wieloletnią antyamerykańską kampanię interpretacji zamachu na WTC wydajesz mi się cokolwiek nie wiarygodny. |
bo uwazam że coś jest. tylko amerykanie na tym zyskali, a gdybyś nie wiedzial, takie historie (zamach, atak, porywający ludzi do tego, czego nie chcieli to normalka, że wspomne Reichstag i Peral Harbor). Tutaj nikt niczego nie zyskiwał, bo za kilka miesięcy nie byłoby Kaczyńskiego i reszty, przegraliby w uczciwej walce, co znacznie lepiej przysłużyłoby się ruskim. spójrz na cytowaną przeze mnie rozmowe z Naszego Dziennika. Tak to wygląda od strony fachowej.
A to zaciemnianie to gdzie wyczytałes w mo0im poście? Moze w tym zdaniu:
Przyznaj w końcu dalambercie, że to tylko zależy od punktu widzenia, a raczej opcji politycznej. Szukasz spisku w środowiskach, których nie cierpisz, swoje wybielasz. Znaczy nie ty, tylko my wszyscy. Trudno uwierzyć, ze nasi bohaterowie niezłomni moga być świniami, łatwo przychodzi na myśl, że znienawidzony łotr to morderca i krwiopijca. Tak to działa.
A co do Ziemkiewicz - odpowiem ci bardzo prosto - lat temu kilka prowadził audycję, bodaj "plusy dodatnie, plusy ujemne" coś w rodzaju rozmów niedokończonych, w której każdy mógl zadzwonić i powiedzieć co myśli o politykach rządzących. Słuchałem tego kilkakrotnie, ze względu na osobe prowadzącego i powiem ci jedno. Ziemkiewicz jest jednym z ojców sytuacji, na która się tak pieknie żżyma. To on pozwalal ludziom na mówienie na antenie "ta czerwona szmata", "oby zdechł" "świnia w garniturze" i milion innych, których z pamięci nie przytoczę. On IMO nie ma moralnego prawa wypowiadac się na takie tematy, po tym co sam zrobił, zeby zeszmacić scenę polityczną.
Piech - 17 Kwietnia 2010, 11:55
| Cytat | | To jakiś instynkt wewnętrzny, pospolite ruszenie. Razem łatwiej przeżyć ból, dowiedzieć się, co się stało, co będzie dalej. Wielu ludzi przychodzi po prostu zapalić świeczkę, bo czują, że tak trzeba. Inni chcą pożegnać prezydenta, oddać mu hołd i wyrazić szacunek. Wielu młodych mówiło mi, że przychodzą przeprosić go za to, że dali się zmanipulować mediom. Trudno w tych dniach to wytłumaczyć, ale za życia Lech Kaczyński był przez media zaszczuty. Zmasowana manipulacja w przekazach medialnych ostatnich lat niepokoi i każe się zastanawiać nad dojrzałością wolności słowa w Polsce. Dopiero teraz się okazuje, że są zdjęcia, które pokazują prezydenta w pozytywny sposób, że można mówić o jego zasługach. Ludzie to zauważyli i chcą go przeprosić. |
http://www.rp.pl/artykul/...prezydenta.html
Gdyby jednak ktoś poczuł, że był niesprawiedliwy w tym co pisał, choćby w tym wątku, o tych, którzy zginęli w Smoleńsku, to w sumie mógłby dać temu wyraz właśnie tutaj. Przeprosić to naprawdę żaden wstyd.
NURS - 17 Kwietnia 2010, 12:03
Na przyklad o Jarudze Nowackiej? Albo Szmajdzińskim, Karpiniuku?
Piechu, z całym szacunkiem dla ofiar, ale dlaczego uważasz, ze to, co pisaliśmy za życia prezydenta (oprócz złośliwostek, które padały ze szystkich stron) mamy przepraszać, skoro glównie polegało to na krytyce "faktów", nie zmyśleń?
Cofnij się o sto stron, dwieście i zobacz o czym byla mowa.
to jest własnie szantaż moralny, o którym tak wiele się pisze.
Kai - 17 Kwietnia 2010, 12:12
Ja bym to nazwała też szantażem emocjonalnym. Niestety, śmierć nie zmienia człowieka, jakim był za życia, takim pozostał w naszej pamięci, możemy jedynie z szacunku przemilczeć krytykę teraz - bo za parę miesięcy na pewno do niej wrócimy - i mówić tylko o tym, co było dobre.
Niech przepraszają ci, którzy zmyślali, kłamali i obrzucali obelgami. Krytyka obelgą nie jest.
dalambert - 17 Kwietnia 2010, 12:36
| NURS napisał/a | | że to tylko zależy od punktu widzenia, a raczej opcji politycznej. Szukasz spisku w środowiskach, których nie cierpisz, swoje wybielasz. Znaczy nie ty, tylko my wszyscy. Trudno uwierzyć, ze nasi bohaterowie niezłomni moga być świniami, łatwo przychodzi na myśl, że znienawidzony łotr to morderca i krwiopijca. Tak to działa. |
Zwracasz się do mnie , coż Ja mam swoje poglądy, ale czy aby nie robisz tu tego samego tylko BARDZIEJ.
Co zapomniałeś juz "prezymiera" i całą reszte
| Piech napisał/a | | Gdyby jednak ktoś poczuł, że był niesprawiedliwy w tym co pisał, choćby w tym wątku, o tych, którzy zginęli w Smoleńsku, to w sumie mógłby dać temu wyraz właśnie tutaj. Przeprosić to naprawdę żaden wstyd. |
| NURS napisał/a | | Piechu, z całym szacunkiem dla ofiar, ale dlaczego uważasz, ze to, co pisaliśmy za życia prezydenta (oprócz złośliwostek, które padały ze szystkich stron) mamy przepraszać, skoro glównie polegało to na krytyce faktów, nie zmyśleń? |
No właśnie . Poproszę o te straszne "fakty" będzie nekrolog.
jewgienij - 17 Kwietnia 2010, 12:43
Tekst Ziemkiewicza w swym patosie, retoryce i obrazowaniu to wypisz wymaluj agitka z czasów stalinowskich. Szczególnie po śmierci Józka takich tekstów było mnóstwo, gdzie był "Blask w oczach" i duch ogromny w jednych, ale i karykaturalne gęby i małość tych drugich. Wszystko to z arsenału komunistycznej propagandy : ideał, jedynie słuszne myślenie, wrogie elementy, dywersantów. No i czujność autora.
A szantażem emocjonalnym nie ma się co przejmować, nich się wstydzą i przepraszają ci, co wykorzystują takie chwyty teraz do przeforsowania swoich poglądów.
dalambert - 17 Kwietnia 2010, 12:46
jewgienij, wstydż sie i przeproś, a jak nie wiesz za co , to trudno ....
Piech - 17 Kwietnia 2010, 15:25
| NURS napisał/a | | Piechu, z całym szacunkiem dla ofiar, ale dlaczego uważasz, ze to, co pisaliśmy za życia prezydenta (oprócz złośliwostek, które padały ze szystkich stron) mamy przepraszać, skoro glównie polegało to na krytyce faktów, nie zmyśleń? |
Co uważam, zachowuję dla siebie. Tu tylko proponuję, aby każdy sam ocenił co pisał. Czy był w tym sprawiedliwy. Skoro uważasz, ze jesteś w porządku - Twoja sprawa. Ja nie mam ochoty Cię oceniać.
Gustaw G.Garuga - 17 Kwietnia 2010, 15:34
Ciekawym, kto i za co przepraszał będzie Jaruzelskiego*, kiedy i nań przyjdzie czas.
*n i e zrównuję obu prezydentów, zastanawiam się tylko nad niebezpieczeństwami takiego rozumowania. Wajdzie wyciągnięto, że przy pochówku Miłosza mówił coś zgoła innego, niż teraz; przestrzegam przed popełnieniem tego samego błędu.
Łupaszka - 17 Kwietnia 2010, 16:02
| jewgienij napisał/a | Tekst Ziemkiewicza w swym patosie, retoryce i obrazowaniu to wypisz wymaluj agitka z czasów stalinowskich. Szczególnie po śmierci Józka takich tekstów było mnóstwo, gdzie był Blask w oczach i duch ogromny w jednych, ale i karykaturalne gęby i małość tych drugich. Wszystko to z arsenału komunistycznej propagandy : ideał, jedynie słuszne myślenie, wrogie elementy, dywersantów. No i czujność autora.
A szantażem emocjonalnym nie ma się co przejmować, nich się wstydzą i przepraszają ci, co wykorzystują takie chwyty teraz do przeforsowania swoich poglądów. |
Rzeczywiście "Czas wrzeszczących staruszków" było agitką na cześć Kaczyńskiego firmowaną przez FS
Racja Towarzyszu - Stalinowców musimy sie pozbyć
Ziemkiewiczu Ty Komunisto wredny!! Ziemkiewiczu nie masz moralnego prawa! Myśleć, a tym bardziej pisać!
ps. Trochę sie martwię, bo tych Stalinowców takich jak Ziemkiewicz jest w FS więcej? Co z tym zrobimy towarzysze?
Młodzież będą nam zatruwać.
jewgienij - 17 Kwietnia 2010, 18:10
Ideologie się zmieniają, mentalność pismaków się nie zmienia. Propaganda na usługach słusznej sprawy zawsze tak samo śmierdzi. A środki z lat 50 i 60 nie zestarzały się, jak widać.
Easy - 17 Kwietnia 2010, 23:22
Właśnie widziałem Jarosława Kaczyńskiego w telewizji. Strasznie wygląda, cień człowieka. Żal mi go strasznie - brat martwy, mateczka jedną nogą w trumnie, a i jeszcze te cyrki i protesty - nie zasłużył sobie na coś takiego.
No cóż, historia go być może doceni, nie jako bohatera narodowego - którym nie był - ale jako przyzwoitego człowieka, której to przyzwoitości wielu niedorastającym mu do pięt zazdrości.
Fidel-F2 - 17 Kwietnia 2010, 23:32
| Easy napisał/a | | a i jeszcze te cyrki i protesty - nie zasłużył sobie na coś takiego. | sam (tudzież jego przyjaciele) cyrki posiał, to nie ma się co dziwić, że zbierają żniwo, choć to przykre niewątpliwie
jewgienij - 17 Kwietnia 2010, 23:36
Też mi go strasznie żal.
Zaimponował mi spokojem w tak ciężkich chwilach. Tego od polityków w sumie oczekuję, a nie publicznego rozklejania się. Jest twardy.
Jeśli jednak to jego decyzja z Wawelem, to już nie przyklasnę.
Matrim - 18 Kwietnia 2010, 19:53
| Wirtualna Polska napisał/a | Sześć lotnisk w północnej i centralnej Polsce zostało otwartych dla ruchu powietrznego. Decyzję o tym podjęła Polska Agencja Żegluga Powietrznej - powiedział rzecznik agencji Grzegorz Hlebowicz. Odblokowano porty lotnicze w Warszawie, Łodzi, Bydgoszczy, Poznaniu, Szczecinie i Trójmieście.
Jako, że wiadomość ta została podana do informacji niemal w tym samym momencie, w którym na Wawelu spoczęły trumny z ciałami Pary Prezydenckiej część obserwatorów uznała ten fakt za symboliczne zjawisko.
Wypowiedzi utrzymane w podobnym tonie można było usłyszeć po uroczystościach pogrzebowych związanych z pochówkiem papieża Jana Pawła II. Wtedy wiatr przerzucał kartki w Biblii, która leżała na trumnie papieża. |
To już się zrobiło żenujące
Romek P. - 18 Kwietnia 2010, 19:57
Na WP jest to nawet ""Mistyczny symbol" przy pochówku Prezydenta"
Ambioryks - 18 Kwietnia 2010, 19:58
| Matrim napisał/a | | To już się zrobiło żenujące |
Właśnie, teraz chyba z wszystkiego próbują robić jakieś mistyczne symbole. Najpierw przewracania kartek przez wiatr, potem z miejsca katastrofy, a teraz z tego...
NURS - 18 Kwietnia 2010, 20:07
Tyle, ze tutaj masz symbol w druga stronę. Niebo nie chciało, zeby ten pogrzeb mial taką oprawę, jak rozumiem symbolike tego, ze w momencie pochówku pył zniknął znad Europy.
Martva - 18 Kwietnia 2010, 20:07
Cóz, mój ojciec mówił komuś przez telefon że wybuch wulkanu to kara boska za pomysł z Wawelem...
Matrim - 18 Kwietnia 2010, 20:21
Kilka dni i będziemy świadkami cudownych ozdrowień wśród osób odwiedzających kryptę. Albo zachorowań, zależnie od interpretacji.
A poza tym jeszcze:
| gazeta.pl napisał/a | | 18.48 Adam Bielan jako pierwszy opublikował na Twitterze zdjęcie sarkofagu w krypcie pod wawelską Wieżą Srebrnych Dzwonów. |
NURS - 18 Kwietnia 2010, 20:23
Myslisz, ze zażartowałeś?
http://forum.fronda.pl/?akcja=pokaz&id=3399351
Easy - 18 Kwietnia 2010, 20:25
To z nudów. Minie jeszcze tydzień i przejdzie wszystkim.
Matrim - 18 Kwietnia 2010, 20:27
NURS, nie żartowałem, po dwóch dniach już miałem takie obawy, od propozycji Stadionu. Po prostu po Wawelu już chyba nic wyżej zalicytować nie można.
NURS - 18 Kwietnia 2010, 20:30
Looknij w link powyżej.
dalambert - 18 Kwietnia 2010, 20:42
NURS, w podanym linku JEDEN zadaje pytanie i co ? 90% komentujących, w ten czy w inny sposób nie popiera tego pomysłu.
NURS - 18 Kwietnia 2010, 20:57
Wiem, dalambercie. I na szczeście, aczkolwiek te 10% mnie niepokoi...
|
|
|