To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas cieszy

Witchma - 17 Stycznia 2011, 22:05

dalambert, brawo! :)

Przy okazji przekazuję Ci wieści, że antologia podobno się składa i szanse na wydanie rosną :D

ketyow - 17 Stycznia 2011, 22:08

dalambert, gratuluję :)
Sauron - 17 Stycznia 2011, 22:16

dalambert, gratuluję :D
dalambert - 17 Stycznia 2011, 22:45

Gratulacje to się nalezą mojej najstarszej córce, ze o zięciu nie wspomnę, ale za dobre słowa dziękuję :D
Pierwsza Panna w młodym pokoleniu się szykuje :D :D :D

ilcattivo13 - 17 Stycznia 2011, 22:48

dalambert, wnuczka? I dobrze Ci tak :D Gratuluję :D
Jedenastka - 17 Stycznia 2011, 22:50

dalambert napisał/a
po sześciu wnukach DZIEWCZYNKA :D

Kiedy pokażesz fotki tych sześciu?

Kasiek - 18 Stycznia 2011, 08:40

dalambert, gratulacje :)

a ja wreszcie przespałam noc jak trzeba. Marcin starał się kłaść tak, żeby nie chrapać - jednak trzymanie głowy w dół, a nie odchylanie do góry pomaga:D Dobrze mi jest, wyspana jestem...

i pół h nadprogramowej przerwy w pracy też cieszy :D Zwłaszcza, że dziś nadgodziny 200%

Jedenastka - 18 Stycznia 2011, 08:42

A ja mam dziś wizytę w sądzie. Spotkanie z biegłym ortopedą sądowym :P .
Agi - 18 Stycznia 2011, 09:33

Pucek, gratuluję "pełną" babcią zostaniesz! :D

dalambert, dla Ciebie również gratulacje!

Cieszę się, że jest lepiej. :D

shenra - 18 Stycznia 2011, 09:37

Pucek, dalambert brawo, a jednak się udało :!: Gratulejszyn dla Was i wytrwałych rodziców. :bravo ;P:
dalambert - 18 Stycznia 2011, 09:48

shenra, no szesciu wnuków, już myślałem, ze definitywnie na wojnę nam idzie, a tu jednak dziewczynka, może tak bardzo źle nie będzie :)
merula - 18 Stycznia 2011, 09:56

Agi, cieszy mnie poprawa.

dalambert, tylko jej nie rozpuść jak dziadowski bicz z tego szczęścia :mrgreen:

shenra - 18 Stycznia 2011, 09:59

dalambert, pamiętam, pamiętam. ;P: To była ładna historia :wink:
Arya - 18 Stycznia 2011, 10:49

dalambert, gratulacje :)
Kruk Siwy - 18 Stycznia 2011, 10:52

Tak się zastanawiam, gratulacje dla dalamberta? Co on w ciąży siedem razy chodził?
Może by tak matkom dzieci życzyć zdrowia i sił do obowiązków ogromnych?
Co też niniejszym czynię.

Można też pogratulować Ojcom dzieci, a dalambertowi życzyć oby dobrym dziaduniem był!

shenra - 18 Stycznia 2011, 10:53

Kruk Siwy, no przeca życzyli rodzicom dzielnym. A dziadko też trza pogratulować, wyobrażasz sobie ganiać do tylu wnuków?
Kruk Siwy - 18 Stycznia 2011, 10:55

No właśnie nie. Hihihi

Dziadunio szybko i daleko bieżny!

ketyow - 18 Stycznia 2011, 13:39

Filmweb dodał bazę gier komputerowych! :mrgreen:
Adon - 18 Stycznia 2011, 13:57

Pucek, dalambert, gratulacje! Ale przede wszystkim gratulacje dla córki! :bravo
Jedenastka - 18 Stycznia 2011, 18:13

Biegły ortopeda sądowy powiedział, że mam się czuć obejrzana i przebadana :D .
gorbash - 18 Stycznia 2011, 18:49

Dobry internet. Powietrzem wyciągam 2.5 MB/s, po kablu ponad 3. Z zewnatrz (testowane na serwerach rapidshare).
shenra - 18 Stycznia 2011, 18:52

gorbash, ale masz ślizg :mrgreen:
gorbash - 18 Stycznia 2011, 18:54

Aż furkocze :mrgreen:
mBiko - 18 Stycznia 2011, 19:57

Pucek, dalambert, gratulacje.
ilcattivo13 - 18 Stycznia 2011, 21:29

gorbash, u mnie, w tym samym teście, od początku roku wyciąga 4 :D Przestaję się dziwić, że coraz więcej firm/moderów wrzuca swoje produkty na rapida. Jeszcze, żeby Cenega, CDProjekt i inni wydawcy gier na to wpadli, to w ogóle byłoby bosko...
Witchma - 19 Stycznia 2011, 08:50

:) <że się tak oszczędnie ucieszę>
ketyow - 19 Stycznia 2011, 09:21

ilcattivo13 napisał/a
gorbash, u mnie, w tym samym teście, od początku roku wyciąga 4 :D Przestaję się dziwić, że coraz więcej firm/moderów wrzuca swoje produkty na rapida. Jeszcze, żeby Cenega, CDProjekt i inni wydawcy gier na to wpadli, to w ogóle byłoby bosko...

Nie słyszałem większego absurdu. Oby na to nie wpadli. Rapid non stop blokuje darmowe serwery, ostatnio chciałem ściągnąć Borland Delphi freeware'owe, to czekałem na to 3 dni, a nie będę płacił 30 zł za konto premium tylko po to. Poza tym nie wróżę dobrej przyszłości rapidowi, poważnie wzięli się za piractwo, a skutkuje to tym, że piraci którzy właściwie utrzymywali rapida przerzucili się na inne serwery. W każdym razie rapid tak traktuje darmowego użytkownika, że żal słów. Na szczęście konkurencję ma dużą. U niektórych nie trzeba np. w ogóle odczekiwać między ściąganymi plikami etc. Ale jakby dużo ludzi korzystało, to znów na darmowego by się wypięli. Lepiej niech na darmowych (swoich) serwerach trzymają pliki. Bo tu jeszcze jest ten problem - masz akademiki, na jednym IP 600 osób - i wystarczy, że jedna osoba coś ściągnie, a następna musi pół godziny liczyć na szczęście.

ilcattivo13 - 19 Stycznia 2011, 09:34

No nie wiem czy to aż taki absurd. Ja nigdy nie miałem problemów z rapidem. Nie mam konta premium - a zawsze ściąga mi z najwyższą możliwą (dla mojego łącza) prędkością, z maksymalnym czasem oczekiwania na rozpoczęcie ściągania dochodzącym do 1,5 minuty (ale najczęściej to 15 - 45 sekund). Za to w przeciwieństwie do innych tego typu serwerów nie ma "kapci", więc większe, kilkuczęściowe pliki mogę bezproblemowo ściągać jdownloaderem.

Co do piractwa - jako jedyni przeszukują swoje zasoby i kasują pirackie "produkty". Stąd, jak dotąd są najmniej ściganym serwisem plikowym. W dodatku tak mają skonstruowany regulamin, że za bardzo nie można się do nich o te piractwo przyczepić :wink:

Cytat
Bo tu jeszcze jest ten problem - masz akademiki, na jednym IP 600 osób - i wystarczy, że jedna osoba coś ściągnie, a następna musi pół godziny liczyć na szczęście.

Naprawdę nie korzystałeś nigdy ze stron zamieniających/fałszujących IP? :wink:

Edit - próbowałeś kiedyś z gram.pl ściągnąć patcha powyżej 500MB? Ja wyciągam u nich mniej więcej 15kb/s, więc zassanie np. patcha do Medievala 2 trwa naaaprawdę długo...

Ontopicznie - cieszy mnie zapowiadany powrót zimy :wink:

ketyow - 19 Stycznia 2011, 09:44

Dlatego to nasze serwerownie z patchami powinny się wziąć za siebie. Rapid właśnie dlatego, że zaczęli mu wchodzić na zad, zaczął teraz te filmy/gry/muzykę usuwać, uciekając przed konsekwencjami. Stare pirackie rzeczy bez najmniejszych problemów ściągniesz, nowości są usuwane na bieżąco. A fałszowanie IP nie sprawdza się przy ściąganiu, bo serwer przez który się przebijam zamula łącza. Chyba, że znasz dużo szybkich, ale ja zmieniam IP tylko w ostateczności (bo jeszcze w swoim życiu na szybki nie trafiłem, wszystkie zawalone). A to co się dzieje u Ciebie z rapidem, nie jest rzeczą normalną, więc powinieneś się cieszyć ;P: W normalnych warunkach z rapida: nie ściągasz kilku plików na raz, odczekujesz pół godziny za każde 100 MB, a jeśli jesteś darmowym userem to masz jakieś 75% szans, że rapid "akurat jest zbyt przeciążony i ściągać mogą tylko premium". Alfa ściągam od miesiąca i mam 1,5 sezonu.
ilcattivo13 - 19 Stycznia 2011, 10:46

Jeśli chodzi o "walkę" z "piractwem", to staram się być na bieżąco i jakoś jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś miał "wątki" do rapida :wink:

Z tym ściąganiem kilku plików na raz się zgodzę, z półgodzinnymi przerwami pomiędzy ściąganiem też. Ale nie 100MB, tylko bodajże 400 - to maksymalna wielkość pliku możliwa do ściągnięcia w trybie darmowym. Wspomniany polski patch do M2TW ważący prawie 600MB był w dwóch częściach (400 + reszta). USAF za friko dawało przez rapida grę Area 51, ważącą jakieś 2 GB i spakowaną w pięć części. A przez cztery lata używania rapida tylko raz trafiłem na przeciążony serwer.

Myślę, że za dużo winy zwalasz na rapida, zamiast na uploaderów i własne kiepskie łącze :wink:

Partner forum