Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner
Rafał - 25 Sierpnia 2010, 11:00
Ech, mc, spróbuj sił w zawodach wędkarskich, bo zanęcanie masz opanowane perfekcyjnie
mc - 25 Sierpnia 2010, 15:48
Poczekaj na alternatywną wersję blurbu z IV str. okładki... ;]
Martva - 28 Sierpnia 2010, 13:52
Bywam na konwentach od 1998. I wczoraj pierwszy raz zdarzyło mi się w trakcie takiej imprezy kupić książkę. To jest coś
dalambert - 28 Sierpnia 2010, 21:51
Robert MW, Gratulacje
Należało Ci się
Stormbringer - 28 Sierpnia 2010, 21:53
Gratulacje! Bardzo zasłużone zwycięstwo.
Agi - 28 Sierpnia 2010, 21:54
Gratuluję Robercie!
Ogromnie ucieszyło mnie Twoje zwycięstwo.
Witchma - 28 Sierpnia 2010, 21:58
Gratuluję, Robercie i życzę wielu kolejnych nagród!
ilcattivo13 - 28 Sierpnia 2010, 22:11
Gratulacje
Martva - 28 Sierpnia 2010, 22:15
Brawo
To mam nadzieję że w przyszłym roku zgarniesz za opowiadanie, a w kolejnym za powieść
merula - 28 Sierpnia 2010, 22:17
Brawo Robercie
mBiko - 28 Sierpnia 2010, 22:42
Gratuluję. Nagroda naprawdę zasłużona.
Hubert - 28 Sierpnia 2010, 22:43
Gratuluję!
Gustaw G.Garuga - 28 Sierpnia 2010, 23:05
Oooo! Gratulacje
Dabliu - 28 Sierpnia 2010, 23:33
Wielkie
Konkurencję - choć była ona nieliczna - miałeś bardzo silną, więc tym większe
Ozzborn - 29 Sierpnia 2010, 01:14
gratki, w pełni zasłużona i oby tak dalej
savikol - 29 Sierpnia 2010, 14:40
Wielkie brawa! Oby ta stauetka była tylko początkiem pięknej kolekcji
Robert MW - 29 Sierpnia 2010, 22:05
Dziękuję wszystkim serdecznie
I tym, których, choćby przelotnie - na skinienie głową, spotkałem na konwencie,
i tym, z którymi miałem przyjemność zamienić kilka słów,
i tym, którzy trzymali kciuki,
i tym, którzy przeczytali, ocenili i zdecydowali, że warto oddać głos na moje opowiadanie.
Powoli zbieram się do kupy po szoku, jakim było wejście w światło reflektorów po tę statuetkę. Nie da się tego własciwie opisać słowami nie popadajac w jakąś przesadę, patos czy manieryzm, ale do końca życia będę pamiętał chwilę, gdy Pani Jadwiga wyczytała moje imię i niebo zwaliło mi się na głowę. Potem były światła walące po oczach, ciężar Zajdla w dłoni i uczucie, że zaraz się obudzę .
Powtórzę jeszcze raz, to, co już kiedyś napisałem, że sądzę, iż ta nagroda jest po częsci także dla reszty książki i miło mieć świadomość, że czytelnicy sięgający po "Opowieści..." nie uznają czasu im poświęconego za zmarnowany.
Jeszcze raz dziękuję, zmęczony, ciąglę lekko niedowierzający i zszokowany ja
RMW
Ziuta - 29 Sierpnia 2010, 23:20
Navajero - 29 Sierpnia 2010, 23:46
Gratulacje!
Homer - 30 Sierpnia 2010, 00:28
Bardzo miło przeczytać taką relację .
Dobrze, że wygrywają Ci co zasługują.
Takoż wyniki czasem przywracają wiarę w wartość nagrody.
Natomiast samo wygrywające opowiadanie przeczytałem z 5 razy w ciągu roku, za każdym razem sprawiało frajdę.
Ziuta - fotka 1 klasa ; uchwycony wyraz twarzy Autora - bezcenny.
Witchma - 30 Sierpnia 2010, 08:50
Robercie, przyzwyczajaj się
NURS - 30 Sierpnia 2010, 10:06
Należało ci się już od kilku lat przynajmniej. I koś wszystko i wszędzie.
Gratulacje.
Jaden Kast - 30 Sierpnia 2010, 23:07
Gratulacje Robercie, nagroda jak najbardziej zasłużona. Teraz zabieram się za "Wschód-Zachód", część twoich tekstów sobie odświeżając, a z częścią się zapoznając. No i mam nadzieję, że w przyszłym roku znów powalczysz (może "I będziesz murem"?), a potem tak jak Martva pisze - nagroda z powieść
Angelus - 1 Września 2010, 12:02
GRATULACJE szanowny Autorze! Twoje "Opowieści" to była najlepsza rzecz z polskiej literatury fantastycznej, jaką od dawna czytałam. Delektowałam się każdym słowem, przeżywałam przygody bohaterów, wzruszałam się i przeżywałam jak stonka wykopki wciąż opowiadając w domu o tej lekturze.Wciąż mam w głowie niektóre sceny a minęło już sporo czasu od czytania.Dziękuję Ci bardzo za to, że piszesz tak pięknie i nie mogę się doczekać lektury kolejnych "Opowieści".Twoje zwycięstwo mnie nie zaskoczyło.Ta statuetka po prostu musiała być Twoja.
mc - 1 Września 2010, 14:40
Zachód, pierwszy fragment :].
Nath - 2 Września 2010, 00:01
Gratulacje dla autora!
"Północ-Południe" skutecznie umilało mi wakacyjny wypoczynek w Turcji, dlatego "Wschód-Zachód" musi zasilić listę moich wrześniowych lektur. Ląduje na drugim miejscu, zaraz za nowym Eriksonem, którego już od dawna wyczekuję...
Pozdrawiam
Hubert - 2 Września 2010, 00:13
Hehe, wrzesień u mnie jeszcze wolny, nie licząc rozjazdów, więc.... - byleby się kasa znalazła.
Robert MW - 2 Września 2010, 10:06
Jeszcze raz dziękuję wszystkim
Teraz już na spokojnie i po otrząśnięciu się z początkowego szoku.
Zresztą jak widać na zdjęciu minę miałem w stylu "niechtensenjeszczetrochępotrwapliiiis"
W sumie bardzo się cieszę, że Zajdel trafił w moje ręce po tym, jak prace nad II tomem zostały zakończone. Dzięki temu w czasie pisanie nie było presji w stylu przeskakiwania samego siebie itd. I mam tylko nadzieję, że WZ Was nie rozczaruje (tylko proszę bez tekstów, że w moim przypadku to mało prawdopodobne czy innych takich, za dobrze wiem, ile mi brakuje )
Z innych wieści, na Triconie wreszcie podpisaliśmy umowę z Czechami, więc jeśli dobre wiatry nadal będą nam sprzyjać, w przyszłym roku "Opowieści..." ukażą się u naszych południowych sąsiadów. Mam nadzieję, ze im się spodobają
Pozdrawiam
RMW
dalambert - 2 Września 2010, 10:13
Robert MW napisał/a | na Triconie wreszcie podpisaliśmy umowę z Czechami, |
Czesi to dobry rynek czytelniczy
Agi - 2 Września 2010, 10:14
Gratuluję zagranicznego kontraktu.
|
|
|