Planeta małp - Co nas dziwi... zaskakuje... szokuje...
Agi - 27 Stycznia 2013, 21:54
Przestańcie proszę jechać personalnie po userach. Definitywny koniec tematu.
Fidel-F2 - 28 Stycznia 2013, 07:21
Brawo shenra.
Agi napisał/a | Przestańcie proszę jechać personalnie po userach | Nie rozumiem dlaczego, skoro to o poglądy konkretnych osób chodzi, do których same się przyznają dobrowolnie? Możesz uzasadnić?
Agi - 28 Stycznia 2013, 07:31
Fidel-F2, nie będę niczego więcej uzasadniać.
Cofnęłam jewgienijowi ostrzeżenie i po raz kolejny (pierwszy raz w wątku A.Pilipiuka) poprosiłam o zakończenie dyskusji na ten temat.
Następny wpis dotyczący tej sprawy potraktuję jako naruszenie punktu 12 regulaminu forum i uruchomię system ostrzeżeń.
Fidel-F2 - 28 Stycznia 2013, 07:52
Agi, możesz wyciągać dowolne punkty i wlepiać ostrzeżenia co nie zmienia faktu, że to jest mój trzeci z kolei post w którym nie poruszam sprawy która Ci się nie podoba. Mam zastrzeżenia formalne i proszę o uzasadnienie od którego się migasz. I oczywiście rozumiem, że jeśli Pilipiuk i Renek w jakimkolwiek wątku, nie wyłączając autorskiego Pilipiuka, wyjadą ze swoimi przekonaniami to również uruchomisz system ostrzeżeń. Mam uzasadnione przekonanie, że w takiej sytuacji najdalej do końca tygodnia Pilipiuk wyleci z forum.
Lis Rudy - 28 Stycznia 2013, 11:50
Agi, wybacz, ale zachowanie tych dwóch aktywistow z wiadomego wątku tylko z jednym mi się skojarzyło. Mam temat w ignorach więc już mnie tam nie zobaczą i nie będę się musiał wkurzać.
ekskjuze mła, moja ulubiona admiralicjo
ketyow - 28 Stycznia 2013, 22:49
W sumie post pasuje do kilku wątków. Sąsiadom się właśnie pół domu spaliło, całe poddasze, dom dwupiętrowy i dwie rodziny mieszkają. A ci z parteru nawet nie wyszli z domu, żeby wystawić samochód z podwórka i umożliwić wjazd straży pożarnej - poddasze stoi w ogniu, a oni siedzą i oglądają telewizję. Szok. Facet to wykładowca z konkurencyjnej uczelni, a żona pielęgniarka - świetny przykład ludzkiej solidarności.
Godzilla - 29 Stycznia 2013, 11:12
Daj spokój. To to jest w ogóle możliwe?
Witchma - 4 Lutego 2013, 13:53
Wizyta u fryzjera. Ponieważ jeszcze nie wiem, czy mnie cieszy, czy wq...wia, piszę tu
Agi - 5 Lutego 2013, 18:12
Za oknem trwa regularna burza z deszczem, błyskawicami i grzmotami.
Edyta: deszcz nie pada sam, tylko ze śniegiem!
charande - 6 Lutego 2013, 16:03
Z renomowanego wydawnictwa naukowego dostałam przekład po redakcji, do korekty autorskiej. Przysłali wydruk, na którym redaktorka naniosła swoje uwagi maczkiem za pomocą ołówka, wraz z listem od redaktorki napisanym ręcznie.
Ja to pikuś, oczy mam sprawne (jeszcze), ale znam osoby, które by tej korekty nijak nie mogły przeprowadzić, nawet z lupą. 400 tys. znaków wydruku, a na tym mnóstwo ołówkowych robaczków
Wiem, wiem, że kiedyś nie było komputerów...
nemezis871 - 7 Lutego 2013, 12:16
Po raz kolejny w życiu zdumiał mnie ludzki tupet
Mój Tato ma jakiegoś odległego kuzyna, gdzieś we wsi między Krakowem, a Tarnowem, widziałam jego oraz jego córki raz w życiu, kiedy miałam jakieś 17 - 18 lat, a więcej się tam nie pojawialiśmy, bo zostaliśmy wtedy potraktowani jak intruzi. Teraz nagle wujek i jego małżonka przypomnieli sobie i istnieniu kuzyna z Katowic, bo ich młodsza latorośl zaczęła tu studia i chciałaby nas odwiedzić. Odwiedzić, proszę bardzo chętnie przyjmiemy, nakarmimy, oprowadzimy gdzie trzeba, pomożemy coś załatwić....
Z tym, że jak się okazuje, oni uznali, że odwiedzić w sensie złożyć wizytę i odwiedzić z górą walizek na czas nieokreślony, dopóki nie znajdzie miejsca na stancji/ w akademiku to to samo No, po prostu nie wierzę, zwalać się na głowę bardzoe dalekiej rodzinie, którąd dotąd miało się w nosie..
Oni chyba się zapominają, że w mieście standardowe mieszkanie ma 50 metrów i trzy pokoje, z których jeden ma wielkość kurnika, a drugi spełnia funkcje stołowego/sypialni rodziców, a nie tak jak dom na wsi ma co najmniej dwie kondygnacje i jakieś7-8 pomieszczeń, w których można rozlokować gości. Ciekawe czy oni by mnie przyjęli na czas nieokreślony z otwartymi ramionami
mesiash - 7 Lutego 2013, 13:04
nemezis871, pojedź i zobacz, jak się okaże że tak, to możecie się z kuzynką zamienić pokojami
nemezis871 - 7 Lutego 2013, 13:12
mesiash napisał/a | nemezis871, pojedź i zobacz, jak się okaże że tak, to możecie się z kuzynką zamienić pokojami |
Nie wiem tylko na co mi pokój w miejscowości, której do najbliższej wsi trzeba się przedostawać promem przez rzekę (mówię serio! może już coś się tam zmieniło, ale tam naprawdę przez lata funkcjonował i może wciąz funkcjonuje prom), nawet gdyby się zgodzili. Biblioteki tam pewnie nie ma i w tym największy problem, a i do Jaworzna daleko, gdzie mam osobistę bibliotekę fantasy w postaci koleżanki ze studiów
Jak ma ochotę nas odwiedzić, to proszę bardzo, ale ja jej swojego łóżka nie odstąpię, z nią spać też nie będę, a mój brat też jej swojego ,,kurnika" nie odstąpi, bo musiałby spać u mnie na materacu - innymi słowy: szukaj maleńka hotelu.
Edit: o, przepraszam, obraziłam, mają jakiś gminny ośrodek kultury z biblioteką. To ostatecznie mogę tam jechać, było nie było mam pracę zdalną.
Kyle Katarn - 7 Lutego 2013, 20:22
Ludzie to jednak potrafią mieć dziwne nazwiska - np. Anioł, Aniołek, Dubaj, Budzikur, Cichacz. Jak to brzmi: "Rozmawiałem dziś z Aniołem przez telefon" . Imiona też czasem nietypowe - np. ostatnio rozmawiałem telefonicznie z niejaką Balladyną Bąbik-Kańską.
Fidel-F2 - 7 Lutego 2013, 20:31
Przelotnie poznałem kobiete która nazywała się Teodora Niska-Marchewka
joe_cool - 7 Lutego 2013, 21:57
Ja wiem, że to nieładnie się śmiać z cudzych nazwisk, ale Fidel-F2 napisał/a | Teodora Niska-Marchewka | rozłożyła mnie na łopatki
Fidel-F2 - 7 Lutego 2013, 21:59
robi wrażenie, fakt
Matrim - 7 Lutego 2013, 22:01
Kyle Katarn napisał/a | Ludzie to jednak potrafią mieć dziwne nazwiska - np. Anioł, Aniołek, Dubaj, Budzikur, Cichacz. Jak to brzmi: Rozmawiałem dziś z Aniołem przez telefon . |
Pfff. A nawet PFF
merula - 7 Lutego 2013, 22:39
Kyle Katarn, na infolinii pracujesz?
ihan - 7 Lutego 2013, 23:00
Ranking moich ulubionych imion + nazwisk (pewnie wiele razy pisałam, ale najwyżej Fidel napisze: to już było) to:
Eufrozyna Dziopa
Olimpia Miednica
Balladyna Bawół
i moja ulubiona:
Nadzieja Pociupana.
Podejrzewam, że ich rodzice mieli podobny do mnie stosunek do dzieci.
Matrim - 7 Lutego 2013, 23:04
ihan napisał/a | Nadzieja Pociupana. |
Szczególnie ci
O, a tutaj już o tym rozmawialiśmy
Rafał - 8 Lutego 2013, 08:59
Znajoma kobieta z domu Nędza poślubiła pana o nazwisku Jawny, rodzina ledwo wyperswadowała jej niestosowność przyjęcia nazwiska dwuczłonowego.
ihan - 8 Lutego 2013, 09:26
Znajoma kobieta o nazwisku Łakoma, miała poślubić pana Gagatka. Na szczęście rozstali się przed ślubem.
Lis Rudy - 11 Lutego 2013, 13:00
tym razem szok , a nie nerwy.
Papież Benedykt XVI abdykował !
szczegóły:
http://www.tvn24.pl/papie...e,305628,s.html
nemezis871 - 11 Lutego 2013, 14:11
Też przed chwilą czytałam, ale prawdę mówiąc mnie to nie dziwi, on się urodził chyba w 27, więc wiek ma już. Bardzo mnie tylko zastanawia, kogo teraz obsadzą na stolcu Piotrowym...
Fidel-F2 - 11 Lutego 2013, 14:15
nemezis871 napisał/a | Bardzo mnie tylko zastanawia, kogo teraz obsadzą na stolcu Piotrowym. | masz w tym jakis prywatny interes?
nemezis871 - 11 Lutego 2013, 14:18
Fidel-F2 napisał/a | nemezis871 napisał/a | Bardzo mnie tylko zastanawia, kogo teraz obsadzą na stolcu Piotrowym. | masz w tym jakis prywatny interes? |
Tak, mam kardynała w rodzinie Żartuję oczywiście, po prostu kieruje mną czysta ciekawość, kogoż, jakiej nacji i o jakich poglądach teraz wybiorą, bo jak by nie było nawet w kościele są pewne różnice poglądowe
Fidel-F2 - 11 Lutego 2013, 14:25
nemezis871 napisał/a | bo jak by nie było nawet w kościele są pewne różnice poglądowe | no a jak ma nie być skoro to wszystko wymyślone więc każdy może wymyślać co mu pasuje
nemezis871 napisał/a | kogoż, jakiej nacji i o jakich poglądach teraz wybiorą, | zaiste fascynujące
Luc du Lac - 11 Lutego 2013, 14:26
nemezis871 napisał/a | Bardzo mnie tylko zastanawia, kogo teraz obsadzą na stolcu Piotrowym... |
Czarnego półmurzynapółżyda, koniecznie geja
Fidel-F2 - 11 Lutego 2013, 14:28
Treść posta została usunięta
[ Komentarz dodany przez: Agi: 11 lutego 2013, 17:27 ]
Regulamin forum napisał/a | 9. Linki, z których nie można wywnioskować treści (czyli przede wszystkim jutuby i inne takie) muszą być urlowane (poprzez wklejenie nazwy filmiku) lub opisane w inny sposób.
Link nie oznaczony zostanie przez moderatora usunięty bez dodatkowego wezwania do edycji posta. |
|
|
|