To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

jewgienij - 7 Sierpnia 2010, 15:27

Będzie mało merytorycznie.

Oglądam sobie od przypadku do przypadku Fringe, na granicy światów. Koncepcyjnie to żenada na poziomie czasopisma Wróżka, wielka wyprzedaż cudów-niewidów, ale nie mogę się napatrzeć na tę laskę, jest zjawiskowa.

Jestem miłośnikiem zimnej urody typu Kate Blanchett. Z nią na ekranie obejrzałbym nawet serial o weterynarzach na wsi :)

Virgo C. - 7 Sierpnia 2010, 15:52

Wobec tego bierz się jewgienij za Pacyfik - Anna Torv też tam występuje ;)
jewgienij - 7 Sierpnia 2010, 15:58

Wow, nawet nazywa się jak dziewczyna Thorgala :D

A gdzie ten Pacyfik puszczają?

Virgo C. - 7 Sierpnia 2010, 16:01

Na HBO.

Edit:
Z tego co filmweb podaje to obecnie na HBO2. Ale jeśli nie masz to zajrzyj tutaj

jewgienij - 7 Sierpnia 2010, 16:03

Brak sygnału :(

ed. Dzięki, Virgo

dalambert - 11 Sierpnia 2010, 13:00

Właśnie
Spoiler:
tfu :evil:

Virgo C. - 11 Sierpnia 2010, 13:03

Mógłbyś dalambercie to info w spoiler wrzucić? Jak ktoś ogląda to z pewnością się z takiego newsa nie ucieszy :roll:
Ozzborn - 11 Sierpnia 2010, 13:23

taaaaa :evil:
dalambert - 11 Sierpnia 2010, 13:25

Virgo C., w spojler nie umiem, a tak mnie tym wkur*** wili , ze mam to w nosie - szkoda oglądania z takim końcem - widać sie scenarzyści tak zapetłali że postanowili mordem totalnym i serial i widzów wykończyć .
Zostałem oszukany :!:

Matrim - 11 Sierpnia 2010, 13:29

dalambert, e tam, jeśli się serial kończy w ogóle to pół biedy. Ale jeśli dobry serial zdejmują z anteny w momencie, gdy cała fabuła już jest rozbabrana - to dopiero zniechęca do oglądania. Carnivale tak skończyło :(
nureczka - 11 Sierpnia 2010, 13:49

jewgienij, dla Kate Blanchett gotowa byłabym zostać lesbijką.
Ozzborn - 12 Sierpnia 2010, 11:07

jewgienij, ja Cię normalnie zamorduje, obejrzałem sobie z ciekawości pilota Gilmore Girls... i teraz mam kurna kolejny serial do oglądania :lol:
Memento - 14 Sierpnia 2010, 19:42

Od dosyć dawna oglądam serial z gatunku tragikomedii pt. AMOK - Ambitne Manewry Obrońców Krzyża. Czekam aż w końcu zburzą pałac prezydencki, postawią pomnik i muzeum Braci Kaczyńskich. Żenada, nawet narodową tragedię potrafimy zamienić w farsę. Polak potrafi. :?
Hubert - 19 Sierpnia 2010, 18:29

Miałem tego już nie robić, ale złamałem się - i zacząłem podpatrywać Ekstradycję 3. Może to i najsłabszy sezon, ale i tak trzyma fason. O ile pamiętam, zakończono całość dużo zgrabniej niż np. w Trzecim Oficerze.
W każdym razie seanse rozbudziły pozytywne wspomnienia.

Nath - 20 Sierpnia 2010, 13:44

Spartacus

Zachęcony jednym z komentarzy w tym temacie dobrnąłem do końca. Nie powiem, serial później prezentuje się lepiej niż na początku. Wciąż jednak uważam, że nie jest powalający - a wyczytałem już nawet gdzieś, że zaczyna obrastać w miano kultowego. Chyba gruba przesada.

Podobało mi się najbardziej, że wiele postaci budzi ambiwalentne uczucia. W jednym odcinku może być kogoś szkoda, a w drugim życzy się temu samemu bohaterowi rychłej śmierci.

Pozdrawiam

ilcattivo13 - 22 Sierpnia 2010, 13:36

Pierwszy sezon "Due South" za mną. Ostatnie trzy odcinki, czyli historia z Victorią i szpital - po prostu bomba. Za to pierwszy epizod drugiego sezonu - tak się śmiałem, że zajady mi się zrobiły :D Genialny serial. Szkoda, że już takich nie robią...
Hubert - 22 Sierpnia 2010, 18:31

Wróciłem do Batman Beyond. Jak kiedyś nie szalałem za tym, tak dziś łyknąłem z 15 odcinków. Dobry serial - i można go rozpatrywać w kategorii normalnego serialu, a nie tylko animacji, tak ja uważam. Oczywiście klasycznego Batmana nadal wolę za ten retro-klimacik i prawdziwego Bruce'a, ale BB też ma moc. W przeciwieństwie do nowej wersji Batmana (zabijcie, nie pamiętam tytułu), która jednak nie wygląda nawet w połowie tak koszmarnie jak Spectacular Spider-Man. Ostatnie przygody Spidera, jakie przykuły moją uwagę to Spider-Man Unlimited. Wiem, że nie wszyscy ją cenią, ale ogląda się całkiem przyjemnie.
Wracając jednak do Batman Beyond - przygnębia mnie ten serial, choć świetnie wpisuje się w mit Nietoperza. Niestety, za dużo tutaj cyberpunku. Normalnie nie trawię takich klimatów. Poza tym, zmienili nieco konwencję - z kryminału Nietoperz przesiadł się na coś bliższego thrillerowi. Ale to wcale nie jest źle.

Swoją drogą, muszę w końcu obadać chociaż jeden odcinek Spawna.

jewgienij - 23 Sierpnia 2010, 01:27

Ozzborn witaj w klubie :) Dziewczyny wymiatają ( a rodzice czarnowłosej bogini to już w ogóle dream team)

nureczka napisał/a
jewgienij, dla Kate Blanchett gotowa byłabym zostać lesbijką.

Ja w sumie też 8)

hrabek - 23 Sierpnia 2010, 12:35

Nath napisał/a
Naprawdę? Przebrnąłem tylko przez cztery i odpadłem... Aż taka zmiana potem?
Pozdrawiam

Rzekłbym, kolosalna.

illianna - 23 Sierpnia 2010, 14:56

Marzenia ściętej głowy ;P:

Smutna serialowa realność :mrgreen:

jewgienij - 23 Sierpnia 2010, 15:33

Brakuje w tym zestawie zakrwawionego Michała Wiśniewskiego z misiem ;P:
Memento - 23 Sierpnia 2010, 15:33

Bueheheheee. :bravo :mrgreen:

Nie stękam i nie płaczę, tylko jestem dzielny i dalej dzielnie oglądam serial 'Haven'. Efekty specjalne to porażka, podobnież graż aktorskaż Lucasa Bryanta, ale pomysły na nawiązania do opowiadań i powieści Kinga twórcy mają niezłe. Szósty odcinek był pod tym względem IMHO najlepszy, gdzieś tak od połowy szczena zaczęła mi zjeżdżać coraz bardziej w dół. Naprawdę bombastyczny epizod, życzyłbym sobie więcej takich.

illianna - 23 Sierpnia 2010, 16:58

jewgienij, tyż prawda :mrgreen:
Memento - 30 Sierpnia 2010, 21:01

Obejrzałem pilota Breaking Bad. Dla mnie bomba. :mrgreen: :bravo I gra tam ten śmieszny pan z Malcolm In The Middle! :mrgreen: :bravo
Hubert - 30 Sierpnia 2010, 22:39

Odkrywam ponownie prześmieszne Balum Balum. Obejrzałem z 5-6 odcinków. Na razie są to wyłącznie małe cudeńka :)
Memento - 31 Sierpnia 2010, 18:33

Obejrzałem pierwszy sezon Breaking Bad. *beep* rzecz, w moim prywatnym rankingu najlepsze telewizyjne show zaraz po Dexterze i Six Feet Under. :D Tak, po tych siedmiu pierwszych odcinkach. :D
Angelus - 1 Wrzeœśnia 2010, 12:24

Obejrzałam ciągiem wszystkie sezony Six Feet Under i muszę przyznać, że to były najlepiej zainwestowane 50 Euro od dawna. :twisted: Ta seria jest naprawdę wyjątkowa już za sam temat i miejsce akcji, poza tym porusza ważne sprawy, ma świetne, choć czasem denerwujące postaci, niektóre odcinki to istne perełki.Trochę zmęczył mnie sezon 4, Natt wkurzał niemiłosiernie, często nie rozumiałam zachowań Ruth, no ale to najdziwniejsza ekranowa matka, jaką spotkałam, najbardziej lubiłam Davida, był jakiś taki najnormalniejszy i najsympatyczniejszy z całej rodzinki.Finał oczywiście rozwalił mnie na puzzle, rozkleiłam się i ryczałam razem z Ruth przez wszystkie 3 ostatnie odcinki. Finał z ciekawym zastosowaniem archetypicznego motywu drogi jako ludzkiego życia jest świetny.Wielki szacun dla Balla za pomysł.Kawał dobrej roboty. :mrgreen:

Teraz oglądam 2 sezon Deadwood i po prostu kocham tych wszystkich cocksuckersów! :twisted: Nie lubię westernów i broniłam się przed tą serią i choć początkowo ciężko było mi wejść w ten klimat, a dialogi bywały dla mnie kompletną zagadką, to teraz delektuję się tymi gierkami słownymi a postaci zaskakują mnie na każdym kroku.Nie ma tu typowego podziału na dobrych i złych, nikt nie jest kryształowy, nie ma szlachetnych szeryfów, jest szara rzeczywistość tamtych czasów, ludzie bardzo prawdziwi, brutalna walka o przetrwanie, alkohol, dziwki, błoto i śmierć, która czai się wszędzie. I jest plejada świetnych postaci, doskonałe aktorstwo i oczywiście genialny Brad Dourif. :twisted: To zdecydowanie najlepsza rzecz o dzikim zachodzie jaką widziałam, przynajmniej najlepszy serial. :bravo

Memento - 1 Wrzeœśnia 2010, 14:12

O, Angelus. :mrgreen:
Matrim - 1 Wrzeœśnia 2010, 14:59

Angelus napisał/a
To zdecydowanie najlepsza rzecz o dzikim zachodzie jaką widziałam, przynajmniej najlepszy serial. :bravo

Niestety urwany w połowie :(

Angelus - 1 Wrzeœśnia 2010, 17:17

Memento napisał/a
O, Angelus. :mrgreen:

Wpadłam sobie z wizytą. :mrgreen:

Wszystko, co naprawdę jest dobre, oryginalne, nietuzinkowe, po prostu świetne, jakiś debil musi skasować. :evil: Tak było z Firefly i teraz się dowiaduję, że z Deadwood postąpiono tak samo. To haniebne. :evil: To powinno być karalne. :evil: Wrrrr.... :(

Partner forum