Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Gwynhwar - 13 Kwietnia 2010, 20:59
aniol, http://wyborcza.pl/1,7547...a_protesty.html
Jakieś 300 osób plus 700 na Facebooku. I co My możemy?
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 21:02
NURSie, oddaję ci honor - nawet tygodnia zgoda narodowa nie trwała
shenra - 13 Kwietnia 2010, 21:04
Matrim, a czego się spodziewałeś? Po śmierci Papieża też się miało tak straaaasznie zmienić...
Easy - 13 Kwietnia 2010, 21:06
| shenra napisał/a | | Matrim, a czego się spodziewałeś? Po śmierci Papieża też się miało tak straaaasznie zmienić... |
Niby tak, ale tam chyba tydzień wytrzymali wszyscy.
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 21:08
shenra, naiwny byłem, wiem
... a ręce to mam chyba u sąsiada piętro niżej, tak mi opadły...
NURS - 13 Kwietnia 2010, 21:26
| Matrim napisał/a | NURSie, oddaję ci honor - nawet tygodnia zgoda narodowa nie trwała |
Wcale mnie to nie cieszy, możesz mi wierzyć, ale jestem realistą. To, że mamy dwa tak zaciekle zwalczające się obozy jest też dziełem braci Kaczyńskich. Brała w tym udział spora grupa polityków z róznych ugrupowań, ale oni byli, a zwłaszcza Jarosław, jednymi z najaktywniejszych na tym polu. no i stoimy teraz tam gdzie zomo.
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 21:29
na SKOFie w sobotę wieczorem zasatnawialiśmy się ile czasu potrwa przyzwoite i ludzkie zachowanie bliźnich po tej tragedii, jak szybko zaczną wykręcać sytuacje według swoich fobii politycznych, ile czasu zdołają się powstrzymać. Oto przewidywania :
dalambert - środa 14. o4.
Zgaga - poniedziałek 19.04.
Żerań - tydzień spokoju .
Tomek - tydzień.
Nimfa b. - tydzien przyzwoitości.
Merula - przed końcem tygodnia.
Feralny - jako człowiek w służbie sie wstrzymał ale optymistą nie był.
WTORKU 13.o4. nikt nie podał
Bez komentarzy.
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 21:30
NURS, mnie też nie cieszy, wierz mi.
PiS odpoczął dwa dni i wrócił do swoich przyzwyczajeń. Najbardziej boli to, że, o ile pozostali politycy w jakiś sposób wydają się przewartościowywać swoje zachowania, to PiS zachowuje się jak ci najbardziej pokrzywdzeni - dowodem Kurski...
dalambert, trudniej trafić niż "szóstkę" w totka...
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 21:32
| Matrim napisał/a | | PiS odpoczął dwa dni i wrócił do swoich przyzwyczajeń. |
Wy tez tu na Forum wróciliście do SWOICH przyzwyczajeń idźcie do lustra, nie do klawiaturek .
Martva - 13 Kwietnia 2010, 21:32
http://www.facebook.com/p...29145050?ref=ts
ponad 10000 ludzi
dalambert - 13 Kwietnia 2010, 21:34
Pozwolicie, że dalszą wasza bohaterską walkę oleję
gorim1 - 13 Kwietnia 2010, 21:39
Co do Wawelu nie koniecznie jest to dobre miejsce bardziej naturalne mi się zdaje Archikatedra św. Jana obok prezydentów II Rzeczypospolitej. Decyzja o pochowaniu pary prezydenckiej w Krakowie wydaje mi się nieprzemyślana przede wszystkim pochopna.
No i po trzech dniach wracamy do kochanego bagienka ;/ .
shenra - 13 Kwietnia 2010, 21:40
Może w takim układzie przenieśmy wszystkich prezydentów na Wawel, czemu nie? Najpierw Kraków nie chce Kaczyńskiego, jako swojego honorowego obywatela, a teraz nagle minuta osiem i już radośnie będzie chowany na Wawelu. Wiem, że to nie jego pomysł, nie jego wina, ale tych wszystkich megalomanów, którym się teraz wydaje, że nikt im nie odmówi. I nic dziwnego, że ludzie znów protestują. Teraz jego rodzina, która mieszka w Warszawie, będzie nas odwiedzać raz w miesiącu i składać kwiaty na grobie? Warszawa jest "zła" jako miejsce pochówku? I to my się mamy wstydzić wyrażanych opinii? Bez jaj.
Matrim - 13 Kwietnia 2010, 21:45
dalambert, nie zamiataj mnie do jakiejś grupy, ok? Nie jestem członkiem żadnego większego stowarzyszenia, czy partii.
Może jestem po naukach politycznych, ale od polityki trzymam się z dala. Mam swoje poglądy i pewne zachowania mi się nie podobają. Jeśli nie dostrzegasz różnic w zachowaniu polityków w ostatnich dniach, to... przykro mi.
NURS - 13 Kwietnia 2010, 21:57
| dalambert napisał/a | | Matrim napisał/a | | PiS odpoczął dwa dni i wrócił do swoich przyzwyczajeń. |
Wy tez tu na Forum wróciliście do SWOICH przyzwyczajeń idźcie do lustra, nie do klawiaturek . |
A jak tu nie reagować na to, że zawłaszczacie pamięć kilkudziesięciu ofiar. Na to zgody być nie może!
NURS - 13 Kwietnia 2010, 21:58
| Martva napisał/a | http://www.facebook.com/pages/NIE-dla-pochowania-Kaczynskich-na-Wawelu/108910729145050?ref=ts
ponad 10000 ludzi |
Chciałas powiedzieć ponad 14000 ludzi.
Zaczyna mi wracać wiara w ten kraj.
Martva - 13 Kwietnia 2010, 22:03
NURS, edytuj posty
Przybyło 500 osób w pięć minut.
Drażni mnie to, bo sytuacja jest wybitnie niesmaczna i przykro mi, bo Lech Kaczyński nie może się zachować z klasą, tak jak było przy honorowym obywatelstwie. Przykre.
mawete - 13 Kwietnia 2010, 22:09
dalambert: zaczynasz mnie drażnić. Chyba nie warto.
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 22:17
Easy, dwa tygodnie. Od śmierci Jana Pawła II do pogrzebu- 8 dni. a potem jeszcze prawie tydzień takiego przygaszenia.
No cóż. "Wielkość człowieka poznajemy nie po tym, jak zaczyna, ale jak kończy". A swoją drogą, kto podjął decyzję o pochówku państwa Kaczyńskich na Wawelu? Czy przypadkiem nie nieutulony w żalu brat pana Prezydenta, Jarosław? Cóż za skromność i takt. Ten wybitny mąż stanu jakże roztropnie myśli o upamiętnieniu śmierci swego brata. Ostatniego wielkiego patrioty.
Tylko dlaczego napawa mnie to niesmakiem?
E: literka.
NURS - 13 Kwietnia 2010, 22:20
Martva, to nie była decyzja podjęta tak, jak trzeba. Nie chce mówić źle o osobie, która nie żyje, ale sa granice hipokryzji, po przekroczeniu których nie wypada dłużej milczeć.
Od kilku dni celebruje się śmierć jednego człowieka, olewając kompletnie niemal sto pozostałych ofiar.
No i co tu zrobić. jak zaczynalem pisac tego posta było 15271, jak skończyłem 15 800, a jak go wkleję, pewnie bedzie 16000.
Chal-Chenet - 13 Kwietnia 2010, 22:21
| Lynx napisał/a | | A swoją drogą, kto podjął decyzję o pochówku pańtwa Kaczyńskich na Wawelu? | "Decyzję podjęła rodzina i sam kardynał Dziwisz."
Martva - 13 Kwietnia 2010, 22:23
| NURS napisał/a | | Martva, to nie była decyzja podjęta tak, jak trzeba. |
Ale czy ja mówię że była?
shenra - 13 Kwietnia 2010, 22:27
NURS, z drugiej strony nie było to pomysł Lecha, więc obawa o mówieniu źle o osobie zmarłej jest zbyteczna. Pomysł innych "kretynów" bo wybaczcie inaczej nie da się tego nazwać.
| NURS napisał/a | | No i co tu zrobić. jak zaczynalem pisac tego posta było 15271, jak skończyłem 15 800, a jak go wkleję, pewnie bedzie 16000. | Co do zliczania widziałam jeszcze dwie grupy z podpisami razem dało ok 26 tyś. podpisów.
dzejes - 13 Kwietnia 2010, 22:27
| Last Viking napisał/a | | Nie można zestawiać namiestnika Boga na ziemi, namaszczonego podczas intronizacji, człowieka może i śmiertelnego (chociaż wedle wczesnochrześcijańskiej tradycji europejskiej posiada moc uzdrawiania), ale dysponującego uświęconą władzą[...] |
Nie lepiej napisać prościej - gościa, którego przodkowie dwa pokolenia wcześniej, niż reszty przestali kozy pasać?
Pucek - 13 Kwietnia 2010, 22:29
| NURS napisał/a | | Od kilku dni celebruje się śmierć jednego człowieka |
Przepraszam. Jak na razie przyleciały dwie trumny do celebrowania czegokolwiek.
Niewykluczone że będzie więcej okazji do celebry. Jutro świeży transport
Poza tym szkoda że TV nie oglądasz. Non stop lecą wspomnienia o pozostałych.
Lynx - 13 Kwietnia 2010, 22:29
Chal-Chenet, wcześniej gdzieś czytałam, że pan Jarosław, w porozumieniu z resztą rodziny. Kardynał Dziwisz dzisiaj przed południem bardzo ostrożnie wypowiadał się na ten temat.
Chal-Chenet - 13 Kwietnia 2010, 22:34
Może, ja zacytowałem informacje z Onetu.
Jeszcze "stało", że: | Cytat | | Kard. Stanisław Dziwisz powiedział, że najbardziej godnym miejscem jest Wawel, aby prezydent Lech Kaczyński tam spoczął razem z tymi, którzy zasłużyli się dla naszej ojczyzny, w ten sposób społeczeństwo chciało zapisać wybitnych bohaterów naszych czasów. |
dzejes - 13 Kwietnia 2010, 22:36
| shenra napisał/a | | dzejes napisał/a | | Odezwały się Krakusy. Sorry, ale nie jesteście reprezentatywni. | Mamy prawo do własnego zdania. Też się nie zgadzam z tym, że Wawel jest odpowiednim miejscem, Kaczyński nie był, aż tak wielki. |
Odnosiłem się do jewgienijowego darcia szat i tekstów "Wawel jest najświetoświętszy!!!111" Sam uważam, że to niezbyt dobry pomysł.
shenra - 13 Kwietnia 2010, 22:37
To ja mam fajniejszy cytat:
| Cytat | Podkreślił, że decyzja w tej sprawie należała do rodziny, była też konsultowana z władzami RP. Rozmowy, m.in. z Jarosławem Kaczyńskim, trwały cały dzień. - Ostatecznie decyzja zapadła, że tym miejscem najbardziej godnym jest Wawel, żeby tam spoczął razem z tymi, którzy się zasłużyli dla dobra naszej ojczyzny: od królów, po bohaterów, wodzów - stwierdził. i dodał - Prezydent zmarł w warunkach wyjątkowych, po bohatersku można by powiedzieć, bo leciał do Katynia, by oddać w imieniu całego społeczeństwa hołd Dla prezydenta Kaczorowskiego wybrano Świątynię Opatrzności
Ciało ostatniego prezydenta na uchodźstwie Ryszarda Kaczorowskiego spocznie... czytaj więcej »
męczennikom - argumentował.Dla prezydenta Kaczorowskiego wybrano Świątynię Opatrzności
Ciało ostatniego prezydenta na uchodźstwie Ryszarda Kaczorowskiego spocznie... czytaj więcej »
Kardynał wspomniał, że wiele razy spotykał się z Lechem Kaczyńskim, który bywał w Pałacu Arcybiskupów Krakowskich. - On zawsze mówił: jestem warszawiakiem z urodzenia, ale kocham Kraków. Wiele razy mi mówił: kocham Kraków i tak się składa, że do tego Krakowa powróci na wieczny spoczynek - powiedział kard. Dziwisz |
dzejes oks.
Ziemniak - 13 Kwietnia 2010, 22:40
| Chal-Chenet napisał/a | | Decyzję podjęła rodzina i sam kardynał Dziwisz. |
Dokładniej - Kardynał Dziwisz wyraził zgodę, propozycja wyszła od rodziny prezydenta Kaczyńskiego. Moim zdaniem decyzja została podjęta za szybko, zbyt pochopnie. Dziwisz i Majchrowski ulegli presji chwili, to nie powinno mieć miejsca i przyniesie więcej szkody niż pożytku.
|
|
|