To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Chompa - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:00

gorat napisał/a
Może pokontynuujemy: co masz z międzywojennej? Zaznaczę przy tym, Ľe do wyżej wspomnianej piętnastki załapali się Winawer i Smolarski z lat dwudziestych. Ot, drobiazg, nie dopatrzyłem różnicy w zliczaniu.

Mam na razie tylko Jasienskiego i Jedrkiewicza oraz kilka opowiadan z kontynuowanej przez innych redaktorów antologii Tuwima.

A dzisiaj dokupilem "Statek 1092" Wandy Melcer ;P:

Kruk Siwy - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:23

Jest mi dokładnie obojętne, gdzie ludzie czytaj±.
Byleby czytali. I jeszcze nie skarżyli się zanadto na jako¶c...
¦miało elam - w poci±gu w przeci±gu na dr±gu!
Ja też zamierzam Dimona czytywać w słodkiej samotno¶ci... wygodnie rozparty na tronie. Howgh!

dalambert - 10 Wrześ¶nia 2007, 15:00

Cze¶ć pracy, niech żyje bezrobocie.
do waszej kolekcji przed II¶w.wojnia dodałbym "Torpedę czasu" Antoniego Słonimskiego urocza bajeczka, jak to nasi przeniesieni maszyn± czasu do Rewolucji Francuskiej i Napoleona namieszali pacyfistycznie i co z tego wynikło / patrz efekt "dziadka"/

mawete - 10 Wrześ¶nia 2007, 16:12

dalambert: żeby tak można było... mam kilku takich co ich nie lubię... :D
Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2007, 12:36

Uważajta! Uważajta!
Oto ujawniam tytuł roboczy powie¶ci o Moncku: WSZYSCY PRZEKLĘCI BOGOWIE
i mieć to będzie nie mniej niż 450 tys znaków.
Ekhem...

Agi - 11 Wrześ¶nia 2007, 12:37

No brawo Kruku Siwy, to ile jeszcze do premiery?
Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2007, 12:49

Zamierzam zamknać fabularnie do 31 grudnia tegoż roku. Potem zamierzam być mocno nietrzeĽwy potem miesi±c korekt. W lutym w wydawnictwie. No a dalej to już nie ode mnie zależy...
w każdym razie widzę już ¶wiatełko w tunelu... byle tylko nie był to ekspres z przeciwka.

Tequilla - 11 Wrześ¶nia 2007, 12:52

A je¶li wiedzieć można, ile zajmie ci pisanie ( zakładaj±c ów 31 grudzień) od pierwszej do ostatniej literki? :)
dareko - 11 Wrześ¶nia 2007, 12:58

Kruk, cieszysz i zasmuczasz. Cieszysz piszac, ze idzie ku dobremu, zasmucasz bo na efekty przyjdzie nam pewnie z rok poczekac. Nic to, poczekamy. :)
Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2007, 13:03

Pisanie czy nie pisanie? Bo robiłem długie przerwy popełniaj±c w miedzyczasie opowiadania. Usiadłem do planowania gdzie¶ pod koniec 2005 roku. Ale na serio piszę dopiero od końca 2006.
Rafał - 11 Wrześ¶nia 2007, 13:04

Ale pewnie jakie¶ fragmenty pojawi± się na stronie Fabryki (Fabryki?), a może mały dinks w SF z litrem, tfu literkiem, literkami znaczy się (oj co¶ dzisiaj pęknie 8) :lol: )
Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2007, 13:09

Jeszcze mimo wszystko ten niedĽwiedż żyje... poczekajcie choć do końca grudnia, podam więcej informacji.
Ojciec Redaktor nie jest chętny obecnie do publikowania fragmetnów co i słusznie. Zamierzam napisać krótkie opwiadanko o Moncku (mam je już wymy¶lone) i opublikować, tak na miesi±c dwa przed publikacj± powie¶ci.

dalambert - 11 Wrześ¶nia 2007, 14:48

Kruk Siwy napisał/a
Oto ujawniam tytuł roboczy powie¶ci o Moncku: WSZYSCY PRZEKLĘCI BOGOWIE

proponuję tytuł skromny i obiektywny:
"BOGOWIe, GRABARZE i Matheus Dalambert"
uważam, iż uroku jest pełen i niew±tpliwie oddaje istotę dramatu!
:mrgreen:

Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2007, 14:54

Za chwilę będzie: "Dalambert i reszta mniej ważnych person".
He he.
A poważniej- tytuł jest roboczy i niejedno w nim może ulec zmianie.

dalambert - 11 Wrześ¶nia 2007, 15:12

Moja propozycja,też robocza, resztę posłałem inn± drog±,natomiast czy ONI aby tacy przeklęci i oto mi chodziło.
Natomiast ponieważ nie miałem okazji publicznie Ci pogratulować to inniejszym czynię: uważam "Cudowny wynalazek pana Bella" za bardzo dobre opowiadanie jako takie, za¶ za przypomnienie tym co nic nie wiedz± postaci bp. Ginczanki poetki wspaniałej i jej tragicznego losu "Medal Zacno¶ci" Ci się należy i basta

Kruk Siwy - 11 Wrześ¶nia 2007, 15:26

Och och.
Znaczy Dalambert niedobór piwa w organiĽmie odczuwa skoro takie komplimenty sadzi...
Ach mówcie mi jeszcze tak!

dalambert - 12 Wrześ¶nia 2007, 14:27

To generalnie za Ginczankę, która Poetk± wielk± i tragiczn± była , a opowiadanie tyż dobre, co do piwa to na niedobór nie narzekam, ale i to przyjmuję....
dalambert - 13 Wrześ¶nia 2007, 11:39

Sto lat zdrowia, beczkę wina, oraz wiedżmę jak mali na / zielon±/
sam wiesz dlaczego HUUUUURRAAAAAAAA :lol: :lol: :lol:

Kruk Siwy - 13 Wrześ¶nia 2007, 11:42

Dzięki panie bracie... wznie¶ dzi¶ kufel z Rodionem za me zdrowie w Paradox Cafe...
Angelus - 14 Wrześ¶nia 2007, 11:43

Chciałam zakomunikować, ze skończyłam czytać Noteke 2015 KTL-a i zabrałam sie za Sennych zwycięzców Oramusa. :P
Bede informować o postępach w lekturze albo wypowiem sie dopiero po jej zakończeniu.Jeszcze nie wiem. :wink:

Kruk Siwy - 14 Wrześ¶nia 2007, 11:50

Bardzo dobrze. Jednak choć z trudem to przyznaję - nie trakuj moich propozycji jako prawd objawionych.
To tylko wskazówki po co warto sięgn±ć, o czym warto wiedzieć, że istnieje. A czy się spodoba? To już kwestia wrażliwo¶ci, gustu, osobistych preferencji.
Do przeczytania!

Angelus - 14 Wrześ¶nia 2007, 13:55

Spoko. jak sie okaże gniotem, to Cie najwyżej pogryzę przy najbliższej okazji. :twisted: Także nie ma sie absolutnie czym przejmować. :mrgreen:
Kruk Siwy - 14 Wrześ¶nia 2007, 13:58

Gniotem to raczej nie... gnioty zamierzam wskazywać palcem w następnych, następnch odcinkach...
Ot jednemu podoba się kaszanka a drugiemu te no... atrybuty Mańki.

dalambert - 14 Wrześ¶nia 2007, 15:07

Kruku, chyba Ci się nick zmienił. Na wszelki wypadek gratuluję doktoratu drogi Przybramie!
:bravo

Kruk Siwy - 14 Wrześ¶nia 2007, 15:30

Nick jak nick. Ale status z pewno¶ci±.
dalambert - 14 Wrześ¶nia 2007, 15:37

O przepraszam nick to Kruk ,a status to wybitny tytuł naukowo-lekarski .
Cóż jak się człek na staro¶ć uczy to...

Kruk Siwy - 14 Wrześ¶nia 2007, 15:41

dalambert zapraszam na wizytę. Tylko 150 zeta i będziesz jak nowy. To mówię ja Przybram. Doktor Przybram.
dalambert - 14 Wrześ¶nia 2007, 15:45

Drogi Moncku i tak cię ropoznałem pod tym lekarskim nazwankiem, ty nie leczysz,
a ceremonia "Dzień wskrzeszenia" ostatnio Ci nie wychodziła, może gdy wszyscy przeklęci bogowie Cię wspomog±, to gotów bym był zaryzykowac

Haletha - 14 Wrześ¶nia 2007, 20:02

Angelus napisał/a
Chciałam zakomunikować, ze (...) zabrałam sie za Sennych zwycięzców Oramusa. :P

Ja na razie wypożyczyłam. Jak skończę 2,5 innych ksi±żek, to może nawet zacznę:)

Kruk Siwy - 17 Wrześ¶nia 2007, 09:45

No ciekaw jestem waszej opinii. Mnie rzecz urzekła, ale to były czasy głębokiej komuny...

Partner forum