To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Adanedhel - 30 Maj 2008, 18:26

Tylnymi drzwiami to... A właściwie nawet nie tylnymi drzwiami, tylko bramką dla kota, wśliznęli się do Związku ci panowie, co teraz tam siedzą. Bo, choć gratuluję wam miejsca w pucharze, to co wyprawiają radośni panowie z PZPN zasługuje na uczczenie skeczem, i to w stylu Monty Pythona. Już dawno przestałem się dziwić, że jesteśmy bodaj jedynym krajem Europy, który często do połowy lata nie wie, kto będzie grał w której lidze, o co i z kim ;)
Stargazer - 30 Maj 2008, 23:02

dajcie spokoj, to sa jaja zeby juz po skonczeniu rozgrywek polowa druzyn zmieniala miejsce w tabeli i zeby zmieniali sie uczestnicy pucharow i spadkowicze.

ja sie niby powinienem cieszyc z tego zamieszania, bo widzew dzieki niemu ma szanse grac w drugiej, a nie trzeciej lidze (o ile za tydzien ktos znowu nie cofnie decyzji), ale ja juz jestem tym wszystkim nieco zniesmaczony od ladnych paru lat, odkad moj rks radomsko spadl z ligi po przekretach barazowych ze szczakowianka i ich pilkarzem rasicem. cyrk i nic wiecej.

dalambert - 2 Czerwca 2008, 13:11

FRYZJER z pudła wyszedl to może i te mecze ustawi / przez 20 lat ustawial I i II i III ligę w Polsce/ to co to jest parę meczów za granicą
Chlopaki MAMY SZANSE :lol:

Stargazer - 2 Czerwca 2008, 14:20

jeśli masz racje, to będzie nam przez fryzjera łyso przed całą europą :D
Adanedhel - 18 Czerwca 2008, 11:28

UEFA sporządziła raport dotyczący przygotowań. I ogółem wypada on czerwono:

http://www.polskatimes.pl...eksze,id,t.html

Chal-Chenet - 23 Lipca 2008, 21:16

Ładne jaja się dzieją w PZPN. Dzisiaj wychodzi na to (na 2 dni przed startem ligi), że do Ekstraklasy wraca Lubin, do 1 ligi po dwudniowym pobycie w Ekstraklasie wraca Arka a do 1 ligi z drugiej wraca Widzew. Co z Koroną, nie wiadomo, będzie też baraż między Jagiellonią a Piastem.
I wyjdzie na to, żę start ligi się przesunie. Bo nikt nie wie co robić. Kolejne decyzje tylko podważają poprzednie i nie wnoszą kompletnie nic nowego, tylko potęgują chaos.
To już nawet nie jest śmieszne. To żałosne i żenujące.

PARODIA!!!

dzejes - 23 Lipca 2008, 21:20

Jaka parodia? Po prostu polska piłka, niestety :|
Chal-Chenet - 23 Lipca 2008, 21:22

No niestety. Ale to już przekracza wszelkie granice. Czemu nie może być radykalnych decyzji, bez możliwości odwołania? We Włoszech bez żadnego żalu spuszczono do Serie B mistrza kraju, Juventus. Niech tu będzie podobnie. Byłoby idealnie.
Adanedhel - 24 Lipca 2008, 08:03

Chal-Chenet napisał/a
Ładne jaja się dzieją w PZPN.

Tylko, że tym razem to nie PZPN, a PKOl.

Agata - 24 Lipca 2008, 15:07

A co śmieszniejsze w ujęciu czysto kazuistycznym PKOl miał rację :?
hrabek - 24 Lipca 2008, 15:10

Znaczy co? PZPN nieprawnie zdegradowal Zaglebie i Widzewa? Czy o co chodzi?
Agata - 24 Lipca 2008, 15:22

Cycaciki:

'(...)trybunał przy PKOl nie stwierdził, że w Widzewie nie było korupcji. Uznał jednak, że czyny się przedawniły, ponieważ zostały popełnione w sezonie 2004/05, a wtedy w regulaminie PZPN obowiązywał zapis o dwuletnim okresie przedawniania się takich przestępstw. Dwa lata od ostatniego ustawionego meczu łodzian minęły w maju 2007 roku, a postępowanie wszczęto pół roku później (i nie ma znaczenia, że wtedy obowiązywały już przepisy, że korupcja nie przedawnia się nigdy).'

'Prof. Marian Filar, karnista, komentuje: - W ściśle kazuistycznym ujęciu, zgodnie z klasycznym prawem karnym przedawnienie liczy się od momentu popełnienia czynu i stosuje się przepisy obowiązujące też w momencie popełnienia czynu. Wychodzi więc na to, że Trybunał przy PKOl mógł podjąć taką decyzję. Ale ja się z nią nie zgadzam w wymiarze moralnym. [...] I dlatego nie zgadzam się, że korupcja w sporcie może się kiedykolwiek przedawniać. Szkoda, że wcześniej nikt nie pomyślał o zmianie tych przepisów.'

Czyli PZPN podjął decyzję podważalną w świetle własnego statutu.

hrabek - 24 Lipca 2008, 15:36

Czyli wychodzi na to, ze Pkol ma racje, a PZPN walnal (jak zwykle) mega babola. Ze niby degradacja, a nie zdziwilbym sie, gdyby przedstawiciele pzpnu sami wskazali prawnikom Zaglebia na jaki przepis sie powolac, zeby odwolanie bylo skuteczne. I jak ja mam zabrac dzieciaka na mecz? Przeciez to zenada.
Chal-Chenet - 24 Lipca 2008, 15:45

Z drugiej strony podobno w UEFIE i FIFIE stoi, że czyny korupcyjne się nie przedawniają. Nie wiem na pewno, tylko tak słyszałem.
Agata - 24 Lipca 2008, 16:29

A właśnie w tej chwili nie mogą się zdecydować, czy Ekstraklasa rusza jutro, czy nie - rzecznik PZPN mówi, że tak, a prezes Ekstraklasy, że nie... Po prostu cyrk na wielu kółkach :roll:
Stargazer - 24 Lipca 2008, 18:33

zastanawiam sie czy wieksze jaja i burdel są w pzpn obecnie, czy na komisji regulaminowej w sejmie :roll:
Chal-Chenet - 24 Lipca 2008, 19:40

Chyba jednak w PZPN, bo posłowie chociaż zastanawiają się czy przeprosić.
:roll:

Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 15:14

No to dzisiaj meczyk! :D
Mam nadzieję, że bezstresowo przejdziemy Azerów. W sumie większych emocji niż dzisiaj, spodziewam się jutro, podczas losowania kolejnej rundy. Ciekawe na kogo trafimy tym razem...
No a dzisiaj, oczywiście akcja: niebiesko-biały stadion, mam nadzieję, że większość wiary się dostosuje, bo wygląda to bardzo dobrze.
Zapraszam tych, którzy nie mogą się zjawić do oglądania, transmisja na TVP2 od 20.35.

Taselchof - 31 Lipca 2008, 15:58

właściciel mówił że marzy mu się ktoś z niemieckich zespołów :P np. Stuttgart widać nie chce przejść dalej :D a tylko kasę za prawa telewizyjne dostać :P
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 18:19

No ja mam nadzieję, że rywal jednak nie będzie z Niemiec. Póki co, przydałby sie ktoś słabszy. Ja bym chciał awansować do fazy grupowej. Wtedy też właściciel dostanie swoją kasę.
Agi - 31 Lipca 2008, 22:34

LECH, LECH, KOLEJORZ!!!
4:1 :bravo :bravo :bravo

Taselchof - 31 Lipca 2008, 23:53

a ja słów kilka wróbla ćwirka ;P: (sorka piszę po wielu ilościach markowego trunku więc może być trochę bez ładu i składu:D )

Legia z Homlem w 1 połowie męczyła się niemiłosiernie co by nie mówić to ostania drużyna ligi Białoruskiej (wyżej klasyfikowanej niż nasza :D )i taka mordęga to wstyd :wink: w całym meczy w miarę dobrze się spisali strzelcy bramek Szałachowski i rocki a reszta no może jeszcze prócz Radovica i Rzeźniczaka to raczej tło :/ wynik cieszy nie wyobrażam sobie żeby wygrali następną runę eliminacji do pucharu UEFA

Lech tu spodziewałem sie czegoś wielkiego i... niestety tez się zawiodłem oczywiście lepsza gra niż w białoruskim thrillerze ale nie wiele lepsza :| (Azerskie Chelsea to jednak tez więcej jak FC Homel :P ) 1 połowa to próba strzelenia bramki do 35 minuty nieporadnej obronie Chazara i świetnemu bramkarzowi :) na koniec bramka do szatni ;P: gra Kolejorza wyraźnie przyspieszyła dopiero po zejściu Azera za czerwoną kartkę :? cieszy bramka Reissa :) szkoda ze nie podawano za dużo Lewandowskiemu :D czy jednak ta forma którą przedstawił nam dziś Lech starczy na taka Austrie wiedeń czy FK Moskwa :wink: pażywiom uwidim :)

Easy - 1 Sierpnia 2008, 12:30

No to sobie Wisła pograła w LM.
Chal-Chenet - 1 Sierpnia 2008, 13:36

Tak, Barcelony nie przejdą. W ogóle muszą jeszcze z Beitarem wygrać, żeby w UEFIE startować.

A'propos UEFY: Legia wylosowała FK Moskwa (czyli marne szanse) a Kolejorz Grasshopers Zurych (Szanse są.)

Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2008, 22:41

A tak trochę po fakcie: dwa zdjęcia z meczu z Chazarem:

To jest "czwarta" trybuna, na razie jedyna zmodernizowana.

A to są prawdziwi kibice. :D

Zdjęć z samego meczu nie mam, byłem zajęty śpiewaniem. :D

mad - 6 Sierpnia 2008, 00:03

Zobaczymy, co jutro zrobi Wisła. Jako kibic Kolejorza życzę Krakusom jak najlepiej.

Paręnaście postów wyżej pojawiły się aluzje co do udziału Lecha w pucharach. Hm, Groclin zrezygnował, więc siłą rzeczy Lech powinien grać i gra. Miejsce PZPN miał oddać? Rezygnacja Groclinu to nie żaden gest Drzymały w stosunku do Lecha. Kto zna realia poznańskie, wie, jak bardzo Dzrymała Lecha nienawidzi. Zresztą pamiętacie, że do żadnego meczu Groclin tak się nie przykładał jak do meczu z Lechem. Drzymała po prostu miał dość piłki, zresztą nigdy tak na poważnie się piłką nie interesował. Obojętnie, kto by był za plecami Groclinu, decyzja Drzymały była przesądzona.
I tak sądziłem, że ten żałosny, sztuczny twór - Groclin - sczeźnie wcześniej.

Easy - 6 Sierpnia 2008, 10:02

mad napisał/a
Zobaczymy, co jutro zrobi Wisła.

Jak to co? Zwolni Bednarza.

http://ekstraklasa.wp.pl/...,wiadomosc.html

Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2008, 13:18

Wie ktoś przypadkiem czy ten mecz polskiej reprezentacji ligowej z Maccabi jest gdzieś transmitowany? I to jest w ogóle dzisiaj? Jak tak, to o której godzinie?
Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2008, 20:34

Cóż, nie lubię ich, ale dzisiaj im kibicuję. Mam nadzieję, że Wisła wygra. (Chociaż to i tak oznaczałoby tylko i wyłącznie to, że awansują chłopaki do 1 rundy PUEFA. :D )
Adanedhel - 6 Sierpnia 2008, 20:40

Odpaść z Barceloną przynajmniej nie byłoby obciachem.

Partner forum