Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Adanedhel - 30 Maj 2008, 18:26
Tylnymi drzwiami to... A właściwie nawet nie tylnymi drzwiami, tylko bramką dla kota, wśliznęli się do Związku ci panowie, co teraz tam siedzą. Bo, choć gratuluję wam miejsca w pucharze, to co wyprawiają radośni panowie z PZPN zasługuje na uczczenie skeczem, i to w stylu Monty Pythona. Już dawno przestałem się dziwić, że jesteśmy bodaj jedynym krajem Europy, który często do połowy lata nie wie, kto będzie grał w której lidze, o co i z kim
Stargazer - 30 Maj 2008, 23:02
dajcie spokoj, to sa jaja zeby juz po skonczeniu rozgrywek polowa druzyn zmieniala miejsce w tabeli i zeby zmieniali sie uczestnicy pucharow i spadkowicze.
ja sie niby powinienem cieszyc z tego zamieszania, bo widzew dzieki niemu ma szanse grac w drugiej, a nie trzeciej lidze (o ile za tydzien ktos znowu nie cofnie decyzji), ale ja juz jestem tym wszystkim nieco zniesmaczony od ladnych paru lat, odkad moj rks radomsko spadl z ligi po przekretach barazowych ze szczakowianka i ich pilkarzem rasicem. cyrk i nic wiecej.
dalambert - 2 Czerwca 2008, 13:11
FRYZJER z pudła wyszedl to może i te mecze ustawi / przez 20 lat ustawial I i II i III ligę w Polsce/ to co to jest parę meczów za granicą
Chlopaki MAMY SZANSE
Stargazer - 2 Czerwca 2008, 14:20
jeśli masz racje, to będzie nam przez fryzjera łyso przed całą europą
Adanedhel - 18 Czerwca 2008, 11:28
UEFA sporządziła raport dotyczący przygotowań. I ogółem wypada on czerwono:
http://www.polskatimes.pl...eksze,id,t.html
Chal-Chenet - 23 Lipca 2008, 21:16
Ładne jaja się dzieją w PZPN. Dzisiaj wychodzi na to (na 2 dni przed startem ligi), że do Ekstraklasy wraca Lubin, do 1 ligi po dwudniowym pobycie w Ekstraklasie wraca Arka a do 1 ligi z drugiej wraca Widzew. Co z Koroną, nie wiadomo, będzie też baraż między Jagiellonią a Piastem.
I wyjdzie na to, żę start ligi się przesunie. Bo nikt nie wie co robić. Kolejne decyzje tylko podważają poprzednie i nie wnoszą kompletnie nic nowego, tylko potęgują chaos.
To już nawet nie jest śmieszne. To żałosne i żenujące.
PARODIA!!!
dzejes - 23 Lipca 2008, 21:20
Jaka parodia? Po prostu polska piłka, niestety
Chal-Chenet - 23 Lipca 2008, 21:22
No niestety. Ale to już przekracza wszelkie granice. Czemu nie może być radykalnych decyzji, bez możliwości odwołania? We Włoszech bez żadnego żalu spuszczono do Serie B mistrza kraju, Juventus. Niech tu będzie podobnie. Byłoby idealnie.
Adanedhel - 24 Lipca 2008, 08:03
Chal-Chenet napisał/a | Ładne jaja się dzieją w PZPN. |
Tylko, że tym razem to nie PZPN, a PKOl.
Agata - 24 Lipca 2008, 15:07
A co śmieszniejsze w ujęciu czysto kazuistycznym PKOl miał rację
hrabek - 24 Lipca 2008, 15:10
Znaczy co? PZPN nieprawnie zdegradowal Zaglebie i Widzewa? Czy o co chodzi?
Agata - 24 Lipca 2008, 15:22
Cycaciki:
'(...)trybunał przy PKOl nie stwierdził, że w Widzewie nie było korupcji. Uznał jednak, że czyny się przedawniły, ponieważ zostały popełnione w sezonie 2004/05, a wtedy w regulaminie PZPN obowiązywał zapis o dwuletnim okresie przedawniania się takich przestępstw. Dwa lata od ostatniego ustawionego meczu łodzian minęły w maju 2007 roku, a postępowanie wszczęto pół roku później (i nie ma znaczenia, że wtedy obowiązywały już przepisy, że korupcja nie przedawnia się nigdy).'
'Prof. Marian Filar, karnista, komentuje: - W ściśle kazuistycznym ujęciu, zgodnie z klasycznym prawem karnym przedawnienie liczy się od momentu popełnienia czynu i stosuje się przepisy obowiązujące też w momencie popełnienia czynu. Wychodzi więc na to, że Trybunał przy PKOl mógł podjąć taką decyzję. Ale ja się z nią nie zgadzam w wymiarze moralnym. [...] I dlatego nie zgadzam się, że korupcja w sporcie może się kiedykolwiek przedawniać. Szkoda, że wcześniej nikt nie pomyślał o zmianie tych przepisów.'
Czyli PZPN podjął decyzję podważalną w świetle własnego statutu.
hrabek - 24 Lipca 2008, 15:36
Czyli wychodzi na to, ze Pkol ma racje, a PZPN walnal (jak zwykle) mega babola. Ze niby degradacja, a nie zdziwilbym sie, gdyby przedstawiciele pzpnu sami wskazali prawnikom Zaglebia na jaki przepis sie powolac, zeby odwolanie bylo skuteczne. I jak ja mam zabrac dzieciaka na mecz? Przeciez to zenada.
Chal-Chenet - 24 Lipca 2008, 15:45
Z drugiej strony podobno w UEFIE i FIFIE stoi, że czyny korupcyjne się nie przedawniają. Nie wiem na pewno, tylko tak słyszałem.
Agata - 24 Lipca 2008, 16:29
A właśnie w tej chwili nie mogą się zdecydować, czy Ekstraklasa rusza jutro, czy nie - rzecznik PZPN mówi, że tak, a prezes Ekstraklasy, że nie... Po prostu cyrk na wielu kółkach
Stargazer - 24 Lipca 2008, 18:33
zastanawiam sie czy wieksze jaja i burdel są w pzpn obecnie, czy na komisji regulaminowej w sejmie
Chal-Chenet - 24 Lipca 2008, 19:40
Chyba jednak w PZPN, bo posłowie chociaż zastanawiają się czy przeprosić.
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 15:14
No to dzisiaj meczyk!
Mam nadzieję, że bezstresowo przejdziemy Azerów. W sumie większych emocji niż dzisiaj, spodziewam się jutro, podczas losowania kolejnej rundy. Ciekawe na kogo trafimy tym razem...
No a dzisiaj, oczywiście akcja: niebiesko-biały stadion, mam nadzieję, że większość wiary się dostosuje, bo wygląda to bardzo dobrze.
Zapraszam tych, którzy nie mogą się zjawić do oglądania, transmisja na TVP2 od 20.35.
Taselchof - 31 Lipca 2008, 15:58
właściciel mówił że marzy mu się ktoś z niemieckich zespołów np. Stuttgart widać nie chce przejść dalej a tylko kasę za prawa telewizyjne dostać
Chal-Chenet - 31 Lipca 2008, 18:19
No ja mam nadzieję, że rywal jednak nie będzie z Niemiec. Póki co, przydałby sie ktoś słabszy. Ja bym chciał awansować do fazy grupowej. Wtedy też właściciel dostanie swoją kasę.
Agi - 31 Lipca 2008, 22:34
LECH, LECH, KOLEJORZ!!!
4:1
Taselchof - 31 Lipca 2008, 23:53
a ja słów kilka wróbla ćwirka (sorka piszę po wielu ilościach markowego trunku więc może być trochę bez ładu i składu:D )
Legia z Homlem w 1 połowie męczyła się niemiłosiernie co by nie mówić to ostania drużyna ligi Białoruskiej (wyżej klasyfikowanej niż nasza )i taka mordęga to wstyd w całym meczy w miarę dobrze się spisali strzelcy bramek Szałachowski i rocki a reszta no może jeszcze prócz Radovica i Rzeźniczaka to raczej tło :/ wynik cieszy nie wyobrażam sobie żeby wygrali następną runę eliminacji do pucharu UEFA
Lech tu spodziewałem sie czegoś wielkiego i... niestety tez się zawiodłem oczywiście lepsza gra niż w białoruskim thrillerze ale nie wiele lepsza (Azerskie Chelsea to jednak tez więcej jak FC Homel ) 1 połowa to próba strzelenia bramki do 35 minuty nieporadnej obronie Chazara i świetnemu bramkarzowi na koniec bramka do szatni gra Kolejorza wyraźnie przyspieszyła dopiero po zejściu Azera za czerwoną kartkę cieszy bramka Reissa szkoda ze nie podawano za dużo Lewandowskiemu czy jednak ta forma którą przedstawił nam dziś Lech starczy na taka Austrie wiedeń czy FK Moskwa pażywiom uwidim
Easy - 1 Sierpnia 2008, 12:30
No to sobie Wisła pograła w LM.
Chal-Chenet - 1 Sierpnia 2008, 13:36
Tak, Barcelony nie przejdą. W ogóle muszą jeszcze z Beitarem wygrać, żeby w UEFIE startować.
A'propos UEFY: Legia wylosowała FK Moskwa (czyli marne szanse) a Kolejorz Grasshopers Zurych (Szanse są.)
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2008, 22:41
A tak trochę po fakcie: dwa zdjęcia z meczu z Chazarem:
To jest "czwarta" trybuna, na razie jedyna zmodernizowana.
A to są prawdziwi kibice.
Zdjęć z samego meczu nie mam, byłem zajęty śpiewaniem.
mad - 6 Sierpnia 2008, 00:03
Zobaczymy, co jutro zrobi Wisła. Jako kibic Kolejorza życzę Krakusom jak najlepiej.
Paręnaście postów wyżej pojawiły się aluzje co do udziału Lecha w pucharach. Hm, Groclin zrezygnował, więc siłą rzeczy Lech powinien grać i gra. Miejsce PZPN miał oddać? Rezygnacja Groclinu to nie żaden gest Drzymały w stosunku do Lecha. Kto zna realia poznańskie, wie, jak bardzo Dzrymała Lecha nienawidzi. Zresztą pamiętacie, że do żadnego meczu Groclin tak się nie przykładał jak do meczu z Lechem. Drzymała po prostu miał dość piłki, zresztą nigdy tak na poważnie się piłką nie interesował. Obojętnie, kto by był za plecami Groclinu, decyzja Drzymały była przesądzona.
I tak sądziłem, że ten żałosny, sztuczny twór - Groclin - sczeźnie wcześniej.
Easy - 6 Sierpnia 2008, 10:02
mad napisał/a | Zobaczymy, co jutro zrobi Wisła. |
Jak to co? Zwolni Bednarza.
http://ekstraklasa.wp.pl/...,wiadomosc.html
Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2008, 13:18
Wie ktoś przypadkiem czy ten mecz polskiej reprezentacji ligowej z Maccabi jest gdzieś transmitowany? I to jest w ogóle dzisiaj? Jak tak, to o której godzinie?
Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2008, 20:34
Cóż, nie lubię ich, ale dzisiaj im kibicuję. Mam nadzieję, że Wisła wygra. (Chociaż to i tak oznaczałoby tylko i wyłącznie to, że awansują chłopaki do 1 rundy PUEFA. )
Adanedhel - 6 Sierpnia 2008, 20:40
Odpaść z Barceloną przynajmniej nie byłoby obciachem.
|
|
|