Zadomowienie - powitania na forum - Leczą - ufff...
NURS - 30 Marca 2011, 09:11
Nie, nie przewodas. Dostał bana, jak kilka osób przed nim. Były powody. Rafał wyjasnił to modom. Nie widzimy sensu w rozpętywaniu kolejnej awanturki a la pilipiukowa, dlatego uprzejmie was proszę o nierozdmuchiwanie sprawy.
dalambert - 30 Marca 2011, 09:12
NURS, OK
agrafek - 30 Marca 2011, 09:17
Decyzję adminów darzę szacunkiem, awanturki rozpętywać nie zamierzam. Demokracje na forum zwykle kończą się kiepsko.
Jedno, co mi nie gra, to że zbanowany nie poznał powodów. Nawet "w imię zasad Ty taki owaki" nie usłyszał.
NURS - 30 Marca 2011, 09:24
Agrafku, nie jesteś pierwszą osobą, którą prosił o pośrednictwo. Wczoraj shenra pytala mnie co mu odpisać, po dyskusji wśród modów. IMO cynicznie cię rozegrał, zeby pokazać publicznie, jaki to został skrzywdzony.
agrafek - 30 Marca 2011, 09:30
Ej, trochę jednak nosiwodę znam, toteż nie czuję się wykorzystany.
Jasne, że czuł się trochę nie teges i okazał to, ale moim zdaniem miał prawo do pożegnania. No i ja bym chciał usłyszeć dlaczego dostałem kopa, więc to rozumiem.
ketyow - 30 Marca 2011, 09:35
Uważam, że to już nieuczciwe wobec wszystkich userów forum, by kogoś po cichu banować nie podając żadnej przyczyny. W co się tu bawimy? Skoro to nasze wspólne podwórko, to czemu nie wszystkim wolno wiedzieć co się na nim dzieje?
NURS - 30 Marca 2011, 09:45
agrafek napisał/a | Ej, trochę jednak nosiwodę znam, toteż nie czuję się wykorzystany.
Jasne, że czuł się trochę nie teges i okazał to, ale moim zdaniem miał prawo do pożegnania. No i ja bym chciał usłyszeć dlaczego dostałem kopa, więc to rozumiem. |
Agrafek, przecież ci napisałem wyraźnie, shenra po dyskusji miała mu odpisac, a RD wyraził się bardzo jasno o co mu chodziło. Ale to poszło prywatnym kanałem, i nie było dymu. Więc kolejnego dnia ty mu posłużyłeś za przekaźnik, nie dla wyjaśnienia, ale dla fermentu. Sam widzisz, keytow już żąda demokracji
ketyow - 30 Marca 2011, 09:48
Oczywiście, że tak. To jakieś działania prewencyjne? Dostajesz karę, bo możesz za dużo powiedzieć? Na to mi to wygląda, tylko nie znam nosiwody i nie wiem o co chodzi.
Chal-Chenet - 30 Marca 2011, 09:53
Cóż, dziwna sytuacja.
nosiwodo, do poczytania w takim razie na innych forach. Bywaj.
dalambert - 30 Marca 2011, 09:57
ketyow, Forów z naszego grajdołka jest kilka / co najmniej/ mógł ktoś zasłużyć sie na nich i tam w końcu coś oberwać, więc zacząć szukać nowego polletka do obsikania.
Ja NURSowi, i innym naszym Adminom ufam na tyle po paru latach obecnosci na Forum SFF&H, ze nie widze powodu do analizowania problemu.
Forum to NIE Sejm i ludzie nie koniecznie "mają prawo wiedzieć"
A magiel to se możemy robić w "Ciszy wyborczej" / znam nawet takich, którzy się tam na powaznie wypowiadają /
ketyow - 30 Marca 2011, 09:58
Nie korzystam z żadnego innego forum tego typu, nie wiem.
dalambert - 30 Marca 2011, 09:59
ketyow, nadmierna ciekawość to pierwszy stopien do piekła i marskości wątroby
NURS - 30 Marca 2011, 10:00
EDYTA: ale szybko piszecie!
keytow: to go sobie poszukaj, jest na wszystkich innych forach. w necie nikomu knebla nie założysz.
I niech do ciebie w końcu dotrze, to forum jest czymś w rodzaju wirtualnej kawiarni, którą ktoś zbudował, zatowarowal i zatrudnił ludzi, żebyś mógl w niej spędzać mile czas, wydając na to całkiem spora kasę. I to on dba o to, zebyś mógł się tutaj dobrze bawić, podejmujac czasem mniej lub bardziej drastyczne kroki. nie znasz dobrze sprawy, a gardłujesz. A może RD miał dobre powody do tego kroku? Problem w tym, że nie musi się z tego tłumaczyć przed każdym, bo to jego lokal i on za to wszystko płaci. My za to wszystko ponosimy odpowiedzialnośc, nie ty, więc pozwól nam działać.
Witchma - 30 Marca 2011, 10:00
ketyow, zaufaj więc Adminom tak jak dalambert. Koniec tematu!
Rafał - 30 Marca 2011, 10:07
dalambert, dokładnie. Coś się ludzie wam ta cała demokracja poodciskała za bardzo tu i ówdzie Forum nie jest płotem do przypinania fiszek i do obsikiwania, nie jest tubą do wykrzykiwania swoich poglądów, nie jest też polem do leczenia swoich fobii i kompleksów - chcemy, żeby forum było miejscem gdzie będziemy chętnie i tęsknie będziemy wracać i gdzie nie ma powodów do gryzienia paznokci i pielęgnowania niezdrowych emocji. Ale to nie ma nic wspólnego z demokracją. Przyjmijcie, że rada starszych/mędrców/głupszych/egzekutywa/TKM/co-tam-sobie-chcecie/niepotrzebne-skreślić temat przedyskutowała, rozważyła i uznała argumenty i po prostu zaufajcie. Będzie dobrze
Edit - sorki za pisanie po eocie - za długo się rozpisywałem, faktycznie szybko piszecie
Martva - 30 Marca 2011, 20:06
NURS napisał/a | Dostał bana, jak kilka osób przed nim. |
Kto przed nim dostał bana po jednym poście, tak z ciekawości?
No chyba że napisał jeszcze kilka innych w których strasznie obrażał ludzi ale zostały skasowane zanim ktokolwiek je przeczytał - wtedy zrozumiem.
Sheila - 5 Kwietnia 2011, 17:47
Pierwszy raz spotykam się z taką sytuacją na jakimkolwiek forum. I jestem bardzo wstrząśnięta. Forumowicze SFFiH na Pyrkonie chyba nie uznali nosiwody za jakiegoś prowokatora czy już sama nie wiem kogo. Zgodnie piliśmy (Drugi Obieg i SFFiH) piwo i gadaliśmy o książkach. Uważam, że cała sytuacja wymaga chociaż krótkiego wyjaśnienia.
NURS - 5 Kwietnia 2011, 18:59
Wystarczy przeczytac poprzednie dwie albo trzy strony tego wątku, Wszystko zostało tam powiedziane/napisane.
Sheila - 5 Kwietnia 2011, 19:13
No właśnie poczytałam i dlatego zdecydowałam się napisać. Wynika z tego, że nosiwoda zarejestrował się na forum po Pyrkonie, napisał jednego posta i dostał cichego bana, o czym nie można dyskutować. Dostał go za coś, co w przyszłości MÓGŁBY napisać? Nie rozumiem. Bo chyba nie złamał kilku punktów regulaminu w powitalnym poście?
NURS - 5 Kwietnia 2011, 22:15
Ujmę to tak, dostał bana, ponieważ w przeszłości niejednokrotnie szkodził pismu, które finansuje tę stronę. Mam nadzieję, ze to wystarczająco jasna odpowiedź.
Sheila - 5 Kwietnia 2011, 22:43
Ale chyba nieskutecznie? Skoro pismo jakimś cudem przetrwało?
A jak kupuje w/w pismo, to znaczy (poprawcie mnie, jeśli się mylę), że m.in. dzięki niemu istnieje możliwość finansowania forum Czyli, jakby nie szkodził, a pomagał?
Hubert - 5 Kwietnia 2011, 22:45
IMO, bardzo wystarczająca.
Zresztą, to chyba oczywiste, że Admini, ludzie poważni, nie zrobili tego, bo im się nick nie podobał ;P
A że nie ma demokracji, było podkreślane od dawna. Naprawdę, nie rozumiem zdziwienia. I tak jest to bardzo liberalny brak demokracji.
Martva - 5 Kwietnia 2011, 22:52
NURS napisał/a | ponieważ w przeszłości niejednokrotnie szkodził pismu, które finansuje tę stronę. |
omg, ale wie o tym?
Fidel-F2 - 5 Kwietnia 2011, 23:01
Sheila napisał/a | Ale chyba nieskutecznie? Skoro pismo jakimś cudem przetrwało? | a co to za argument? Jak Ci przywalę siekierą ale uda mi się odrąbać tylko mały palec u nogi i przeżyjesz to dalej będziemy przyjaciółmi?
dla jasności, nie dyskutuję nad zasadością postępowania administracji, zwyczajnie ciężko mi przejść obok
Martva napisał/a | omg, ale wie o tym? | a skąd pomysł, że nie?
Sheila - 5 Kwietnia 2011, 23:03
Fidel-F2 - to ironia była, nie argument.
Martva - 5 Kwietnia 2011, 23:03
Fidel-F2 napisał/a | a skąd pomysł, że nie? |
Bo jakby wiedział, to by tu nie przychodził, albo spokojnie zmienił nicka, nie? Tak na mój względnie zdrowy babski rozum.
Fidel-F2 - 5 Kwietnia 2011, 23:13
Sheila napisał/a | Fidel-F2 - to ironia była, nie argument. | ergo przyznałaś rację NURSowi. Ok, wkręciłaś mnie.
Martva napisał/a | Bo jakby wiedział, to by tu nie przychodził, albo spokojnie zmienił nicka, nie? Tak na mój względnie zdrowy babski rozum. | może jest mało przewidujący albo arogancki. I nie po to tyle na nicka pracował (w sensie reputacji) coby go ot tak zmieniać. To tyle na temat babskiego rozumu.
agrafek - 5 Kwietnia 2011, 23:29
Sosnechristo napisał/a | IMO, bardzo wystarczająca.
Zresztą, to chyba oczywiste, że Admini, ludzie poważni, nie zrobili tego, bo im się nick nie podobał ;P
A że nie ma demokracji, było podkreślane od dawna. Naprawdę, nie rozumiem zdziwienia. I tak jest to bardzo liberalny brak demokracji. |
Zdziwienie nie brało się z powodu, że nosiwoda dostał bana, tylko, że dostał go w trybie tajnym. Sam piszesz, że rozumiesz powody adminów, jakichś wielkich protestów, gdy je ujawniono nie ma. Skąd więc ta wcześniejsza tajemnica? Dziwnie to wyglądało i tyle.
bio - 5 Kwietnia 2011, 23:33
Sprawa nowa dla mnie. Pierwsze wrażenie takie: Dzwonek do drzwi, otwierasz, a tam stoi facet, pluje ci w ryj i wrzeszczy - ty cwuju!!!. Oszołomiony ocierasz gębę i pytasz - za co, po co, jak? Facet odwraca się i odchodzi.
Ale pierwsze wrażenie było mylne. To tylko vendetta była. Cóż za ulga! Dobrejnocy.
Iscariote - 5 Kwietnia 2011, 23:34
A bo to właściciel forum/admin nie może mieć jakichś osobistych powodów itp.? Musi się wyspowiadać ze wszystkiego użytkownikom?
Tajne czy nie, ale zbanowany użytkownik chyba umie o siebie zadbać i załatwiać swoje sprawy. Nie widzę powodów dla pospolitego ruszenia.
|
|
|