To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Virgo C. - 5 Sierpnia 2010, 12:45

Skończyłem V. Nadal nie jest to wybitny serial, ale ogląda się z przyjemnością. Ciesze się że ekipa dostała zielone światło na drugi sezon, ten skończył się zgrabnie i ma się ochotę na więcej :)
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 12:50

Fidel-F2, Przecież nikt ci tego nie każe oglądać ;P:
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2010, 12:52

no i nie oglądam, niuchałem tylko, mam też plan Dr Housa jeszcze niuchnąć ale spodziewam się mizerii i nie mogę się zmusić na razie
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 13:12

Fidel-F2 napisał/a
ale wcześniej mówiłeś o dobrych serialach...

Rzecz gustu. Ja go uważam za dobry.

Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2010, 13:14

Chal-Chenet napisał/a
Ja go uważam za dobry.
nie moja wina
Memento - 5 Sierpnia 2010, 14:13

Sam jesteś mizeria. 8)
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 14:24

F-F2 napisał/a
nie moja wina

Tym bardziej moją winą nie jest, że Ty go za takowy nie uważasz.

Virgo C. - 5 Sierpnia 2010, 15:01

Czym się przejmujecie, po raz kolejny Fidel próbuje być kontrowersyjny.
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2010, 15:04

bo ciągle mój świezy umysł zadziwia, że ludzie potrafią zachwycać sie byle gów nem
Virgo C. - 5 Sierpnia 2010, 15:27

Widocznie dostrzegają w tym serialu coś, czego Ty nie dostrzegasz. Albo też, w przypadku Californication, popełniłeś podobny błąd jak hrabek.
http://countersv.blox.pl/...ation-2007.html

Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 15:30

Virgo, wychodzi na to, że teraz to Ty się przejmujesz. ;P:
Virgo C. - 5 Sierpnia 2010, 15:31

Jedyne czym się w tym momencie przejmuje to fakt, że czwarty sezon rusza dopiero za miesiąc ;P:
hrabek - 5 Sierpnia 2010, 15:34

True, true.
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 15:37

Virgo C. napisał/a
Jedyne czym się w tym momencie przejmuje to fakt, że czwarty sezon rusza dopiero za miesiąc ;P:

No, przede mną jeszcze pełne dwa sezony, ale pewnie obejrzę je przed premierą czwartego i sam zacznę cierpieć... ;)

hrabek - 5 Sierpnia 2010, 15:40

A Sons of Anarchy widziałeś? Jak nie, to w oczekiwaniu na nowy sezon Californication możesz w międzyczasie wrzucić to. Co prawda to nie serial komediowy z dużą liczbą gołych cycków, ale również wciąga jak cholera. A jak wciąż będziesz miał dużo czasu to jeszcze jest Spartacus.
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2010, 15:44

hrabek napisał/a
Spartacus.
o! to jest cudny bubel
hrabek - 5 Sierpnia 2010, 15:47

Ale tylko do szóstego odcinka. Od siódmego jest znakomity :P
jewgienij - 5 Sierpnia 2010, 16:07

hrabek napisał/a
O tak, Lauren Graham jest piękną kobietą. Szkoda, że nie widać jej na ekranie i po Gilmore Girls świat o niej zapomniał.

A jaka wyszczekana! Mniam, mniam.

Rzucając przy okazji, że to ma jakieś sześć sezonów, bardzo mnie ukontentowałeś :)

hrabek - 5 Sierpnia 2010, 16:15

Konkretnie siedem, o ile pamiętam. Każdy po 22-24 odcinki. Każdy odcinek po 42 minuty. Dużo oglądania cię czeka :)
jewgienij - 5 Sierpnia 2010, 16:30

Lubię ludzi przynoszących dobre wiadomości :D

Nawet kiedy to modzi, w dodatku wyżsi ode mnie 8)

Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 16:54

hrabek napisał/a
A Sons of Anarchy widziałeś? Jak nie, to w oczekiwaniu na nowy sezon Californication możesz w międzyczasie wrzucić to.

Thx za polecankę, obadam co to takiego jak mi się zwolni trochę miejsca na dysku. :mrgreen:

Matrim - 5 Sierpnia 2010, 21:07

Chal-Chenet napisał/a
No, przede mną jeszcze pełne dwa sezony, ale pewnie obejrzę je przed premierą czwartego i sam zacznę cierpieć... ;)

Hmm, ja bym się za bardzo nie cieszył, bo Californication toczy się po równi pochyłej. Pierwszy sezon świetny, drugi dobry chyba tylko dzięki pewnemu rockamnowi, trzeci już średniawy. Boję się tej tendencji przy czwartym sezonie :)

Ale czołówkę ma w każdym sezonie zajefajną :)

Chal-Chenet - 6 Sierpnia 2010, 00:41

W każdym razie, tuż przed Incepcją skończyłem właśnie sezon pierwszy Californication. Jestem bardzo zadowolony, akcja wciąga, humor jest niewymuszony i nie wciska się na siłę na pierwszy plan, a i sam serial nie jest tylko kolejną głupią komedią. Bohaterowie wyraziści, zdążyłem się już z niektórymi zżyć i polubić, a niektórych wręcz przeciwnie.

Mam nadzieję, że opinia Matrima nie sprawdzi się w moim przypadku i kolejne sezony przypadną mi do gustu równie bardzo jak pierwszy.

Matrim - 6 Sierpnia 2010, 01:14

Cytat
Mam nadzieję, że opinia Matrima nie sprawdzi się w moim przypadku i kolejne sezony przypadną mi do gustu równie bardzo jak pierwszy.

Życzę ci tego :)

Ale ja nie mówię, że to zły serial, tylko, że pierwszy sezon jest świeży, wyrazisty, a potem... nie będę ci spoilerował - możemy pogadać jak obejrzysz :)

Jaden Kast - 6 Sierpnia 2010, 13:32

A propo "pewnego rockmana" to od września chyba nareszcie ruszy kanadyjski serial Shattered, w którym Callum Keith Rennie gra detektywa wydziału zabójstw cierpiącego na zaburzenie dysocjacyjne tożsamości. Tak bardziej po ludzku: facet ma wiele tożsamości. Z tego co pamiętam: swoją "pierwotną", złego policjanta i dziecka, chociaż na pewno jest ich więcej. Sam wątek ciekawy, ale najbardziej liczę na kolejną (po BSG i Californication) świetną rolę Renniego.

Trailer serialu

Nath - 6 Sierpnia 2010, 13:44

hrabek napisał/a
Ale tylko do szóstego odcinka. Od siódmego jest znakomity :P

Naprawdę? Przebrnąłem tylko przez cztery i odpadłem... Aż taka zmiana potem?
Pozdrawiam

Memento - 6 Sierpnia 2010, 13:51

Jaden Kast, dodam jeszcze że C.K. Rennie zagrał w świetnym IMHO Harper's Island. Co do Shattered to zapowiada się ciekawie, ale czy takiego policjanta w rilu dopuszczono by do czynnej służby?

e: literuffka

Matrim - 6 Sierpnia 2010, 14:04

Jaden Kast napisał/a
kanadyjski serial Shattered, w którym Callum Keith Rennie gra detektywa wydziału zabójstw cierpiącego na zaburzenie dysocjacyjne tożsamości. Tak bardziej po ludzku: facet ma wiele tożsamości.

Hmmm, United States of Tara - to samo zaburzenie, ale to komedia, a nie sensacyjny. I świetna Toni Collette w głównej roli.

Memento - 7 Sierpnia 2010, 12:58

hłehłehłehłehłeh

Taselchof - 7 Sierpnia 2010, 13:12

Polecam mini serię Sherlock Holmes :) BBC stworzyło uwspółcześnioną wersję przygód słynnego detektywa, jak narazie pojawiły się dwa z planowanych trzech odcinków :) http://www.youtube.com/wa...player_embedded

Dla fanów seriali kryminalnych zdecydowanie najciekawsza produkcją ubiegłego sezonu było White Collar, świetny humor i Matthew Bomer (znany z Chucka) w roli fałszerza dzieł sztuki. Białe kołnierzyki wróciły z drugim sezonem :)

Ale i tak powrót Futuramy z Zoidbergiem jest nie do pobicia ;) )

Partner forum