Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.
elam - 8 Wrześ¶nia 2007, 16:16
ooOO brawo, Fidel.
ciekawe, czy Kruk zdementuje, czy wrecz przeciwnie, podrzuci jakies fotki ?
Fidel-F2 - 8 Wrześ¶nia 2007, 16:17
jasne do w±tku wkleje
Słowik - 9 Wrześ¶nia 2007, 11:53
Hehehe, nieĽle się u¶miałem. Kto przebije Fidela?
Haletha - 9 Wrześ¶nia 2007, 12:34
Aa, wkurzyłam już jednego kolegę! Zaraz sfabrykuję więcej:D
Rafał - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:23
Dostałem dzisiaj mailem link do strony ze zdjęciami z wypadków samochodowych, bardzo drastyczne zdjęcia, ku przestrodze i dla wyobraĽni kierowców. W niektórych krajach kierowcy podpadnięci drogówce (punkty albo wykroczenia) obowi±zkowo musza uczastniczyć w seansie takich filmów i zdjęć.
Nie jestem pewny czy mogę umie¶cić link do tej strony, jak s±dzicie kolorowi?
Haletha - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:25
Możliwe że wiem, o jak± stronę chodzi. Faktycznie po jej obejrzeniu przez jaki¶ czas nie jest przyjemnie i mog± pojawić się pewne refleksje. Dałabym, tylko z ostrzeżeniem.
Rafał - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:29
A więc noga z gazu, osobi¶cie robię co miesi±c ze 2 tys km, w większo¶ci ósemk± i trochę się napatrzę, co czowiek ma w ¶rodku.
Jednakże na poniższej stronie s± szczegóły anatomiczne i wła¶ciwie, jak jest się osob± wrazliwej natury to bardzo proszę darować sobie te obrazki. Do mnie przemówiły mocno i będę jeĽdził jeszcze bardziej ostrożnie (co nie znaczy, ze wolno )
http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm
dzejes - 10 Wrześ¶nia 2007, 12:24
Ja na kursie prawa jazdy obejrzałęm film, który jest puszczany na szkoleniach dla tych ze zbyt duż± ilo¶ci± punktów. Blee... Flaczki, podroby, te klimaty.
elam - 10 Wrześ¶nia 2007, 20:31
Rafał napisał/a | A więc noga z gazu, (...)
jak jest się osob± wrazliwej natury to bardzo proszę darować sobie te obrazki. Do mnie przemówiły mocno i będę jeĽdził jeszcze bardziej ostrożnie
http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm |
zobaczylam........
naprawde, polecam wszystkim kierowcom, lubiacym dociskac gaz do dechy
naprawde, WSTRZASAJACE.
dalambert - 11 Wrześ¶nia 2007, 11:22
Może to i nie tu ale mam dla was tfurcy ksi±żkę do przeczytania.
Wojcieh Herbaczyński - "W dawnych kawiarniach i cukierniach warszawy" , tak to fantazja ani fikcja, to wspomnienia starego rzemie¶lnika co to własny interes otworzył w 1938 roku/ zmarł w 1991/, a pisze o cechu cukierników warszawskich od jego zarania , czyli wieku XVIII i to pisze znakomicie. Co to ma wspólnego z SFF&H otóż co i raz drodzy tfurcy sięgacie co historikal i political fiction, dwudziestolecie międzywojenne jest wasze ulubione, atu poprostu możecie się dowiedzieć jakie naprawdę w tych latach były w warszawie kawiarenki, co w nich podawano, kto je prowadził i napisane jest to znakomitym językiem.
Skoro co i raz Pilipiuk do międzywojnia sięga Polskę buduj±c "od morza do morza" , a kto inny do skamandrytów dzwoni telefonem / barwo Siwy Kruku- opowie¶ć o "Cudownym wynalazku pana Bella" dla mnie znakomita, a i za przypomnienie bp. Ginczanki należy ci się medal/, to s±dzę że warto i na tym forum dokonania dokumentacyjne ¶p. Herbaczyńskiego przywołać
Tomcich - 11 Wrześ¶nia 2007, 18:29
Szanujmy wspomnienia.
Smakujmy ich tre¶ć. Nauczny się je cenić.
Szanujmy wspomnienia, bo warto co¶ mieć.
Nim zbliży się nasz fin de siecle.
Agi - 11 Wrześ¶nia 2007, 18:32
Tomcich, dodałam do Ulubionych
Tomcich - 11 Wrześ¶nia 2007, 18:39
Ja też to mam w ulubionych. Choć brak mi tam jeszcze kilku pozycji. Ale cały czas jest stronka uzupełniana.
Alatar - 11 Wrześ¶nia 2007, 19:12
Ha, to ja w czerwcu na forum mojej grupy założyłem temat wspomnieniowy o bajkach z naszych wczesnych lat. Co prawda na czas wakacji forum obumarło, ale ja wspominałem nadal. A to pamiętacie?
Tomcich - 11 Wrześ¶nia 2007, 19:40
Alatar - no wła¶nie tego głównie mi brakuje na tamtej stronie.
elam - 11 Wrześ¶nia 2007, 19:59
oooo tajemnicze zlote miasta...
Mendoza ...........
Ixolite - 11 Wrześ¶nia 2007, 20:14
Ehhhh
Alatar - 11 Wrześ¶nia 2007, 21:36
Tomcich, tego, tego, tego i tego też?
Ziuta - 11 Wrześ¶nia 2007, 21:55
Moja młoodo¶ć! Bo się popłaczę nad wspomnieniami
Iscariote - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:12
Alatar... mój boże... pamiętam, pamiętam wszystko. (w sumie dawno to nie było)
A japoński Zorro na Poloni 1?
Alatar - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:13
Moja też i choć przez wakacje się naogl±dałem oraz nasłuchałem to i tak nostalgia chwyta ... Dobra, już dobra, nie męczę więcej.
Iscariote, znam.
elam - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:26
... i general Daimos ...
Ziuta - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:33
I takie co¶ o kotach. Pamiętam, że każdy odcinek składał się na dwa epizody. O takim pomarańczowym kanapowcu (nie, nie Garfield, jego poznałem potem) i bandzie ze ¶mietnika.
elam - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:36
oo to bylo Tip Top
Ixolite - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:50
Ooo, Daimos
I Gigi byl tez
joe_cool - 12 Wrześ¶nia 2007, 10:21
to ja przerwę tę nostalgię i co¶ przyziemnego zapodam http://www.chlanie.net/index.php
Pako - 12 Wrześ¶nia 2007, 10:27
Mraf... ale ta nostalgia fajna jest! Jeszcze dorzućcie Toma i Jerry'ego i będę zadowolony. I flinstonów... i Jetsonów.. No co, ogl±dałem to, bo dobre, chociaż głupie Ale Brygada RR i to z tym psem robotem wielkim (Yataman? tak to szło?) mraf...
gorat - 12 Wrześ¶nia 2007, 12:04
Tomcich & Alatar:
Niezła strona, wreszcie się dowiedziałem, jak się nazywa to, co jeszcze pamiętam Brakuje jeszcze jednego, ale za Ulyssesa 3 wielki plus - to może być to, z czego zapamiętałem... jedn± scenę, na dodatek bez żadnego kontekstu. Ale styl i zakres się zgadzaj±. A Tajemnicze miasta... czas ucieka...
Dabliu - 12 Wrześ¶nia 2007, 22:47
Ehhh... ożywili¶ta wspomnienia...
No to ja z innej beczki.
Ok, szukałem i wreszcie znalazłem, hehe...
Dobra, najpierw linkuję wersję pierwotn±, czyli przepiękn±... hmmm... piosenkę z filmu "Kabaret", żeby młodsi użyszkodnicy wiedzieli, do czego odnosi się przeróbka zamieszczona pod drugim linkiem.
Czyli, najpierw obejrzeć to:
Tomorrow Belongs to Me
A teraz, przeróbka Szymona Majewskiego, po której, przyznam szczerze, spadły mi kapcie z nóg
Czyli, teraz to:
25 piw
I jeszcze na dokładkę przeróbka pewnej znanej reklamy:
Platformen - Guten Morgen
Ixolite - 12 Wrześ¶nia 2007, 22:56
|
|
|