To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Znalezione w sieci.

elam - 8 Wrześ¶nia 2007, 16:16

ooOO brawo, Fidel.
ciekawe, czy Kruk zdementuje, czy wrecz przeciwnie, podrzuci jakies fotki ? ;)

Fidel-F2 - 8 Wrześ¶nia 2007, 16:17

jasne :P do w±tku wkleje
Słowik - 9 Wrześ¶nia 2007, 11:53

Hehehe, nieĽle się u¶miałem. Kto przebije Fidela?
Haletha - 9 Wrześ¶nia 2007, 12:34

Aa, wkurzyłam już jednego kolegę! Zaraz sfabrykuję więcej:D
Rafał - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:23

Dostałem dzisiaj mailem link do strony ze zdjęciami z wypadków samochodowych, bardzo drastyczne zdjęcia, ku przestrodze i dla wyobraĽni kierowców. W niektórych krajach kierowcy podpadnięci drogówce (punkty albo wykroczenia) obowi±zkowo musza uczastniczyć w seansie takich filmów i zdjęć.
Nie jestem pewny czy mogę umie¶cić link do tej strony, jak s±dzicie kolorowi?

Haletha - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:25

Możliwe że wiem, o jak± stronę chodzi. Faktycznie po jej obejrzeniu przez jaki¶ czas nie jest przyjemnie i mog± pojawić się pewne refleksje. Dałabym, tylko z ostrzeżeniem.
Rafał - 10 Wrześ¶nia 2007, 09:29

A więc noga z gazu, osobi¶cie robię co miesi±c ze 2 tys km, w większo¶ci ósemk± i trochę się napatrzę, co czowiek ma w ¶rodku.
Jednakże na poniższej stronie s± szczegóły anatomiczne i wła¶ciwie, jak jest się osob± wrazliwej natury to bardzo proszę darować sobie te obrazki. Do mnie przemówiły mocno i będę jeĽdził jeszcze bardziej ostrożnie (co nie znaczy, ze wolno :wink: )

http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm

dzejes - 10 Wrześ¶nia 2007, 12:24

Ja na kursie prawa jazdy obejrzałęm film, który jest puszczany na szkoleniach dla tych ze zbyt duż± ilo¶ci± punktów. Blee... Flaczki, podroby, te klimaty.
elam - 10 Wrześ¶nia 2007, 20:31

Rafał napisał/a
A więc noga z gazu, (...)

jak jest się osob± wrazliwej natury to bardzo proszę darować sobie te obrazki. Do mnie przemówiły mocno i będę jeĽdził jeszcze bardziej ostrożnie

http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm

zobaczylam........
naprawde, polecam wszystkim kierowcom, lubiacym dociskac gaz do dechy :|

naprawde, WSTRZASAJACE.

dalambert - 11 Wrześ¶nia 2007, 11:22

Może to i nie tu ale mam dla was tfurcy ksi±żkę do przeczytania.
Wojcieh Herbaczyński - "W dawnych kawiarniach i cukierniach warszawy" , tak to fantazja ani fikcja, to wspomnienia starego rzemie¶lnika co to własny interes otworzył w 1938 roku/ zmarł w 1991/, a pisze o cechu cukierników warszawskich od jego zarania , czyli wieku XVIII i to pisze znakomicie. Co to ma wspólnego z SFF&H otóż co i raz drodzy tfurcy sięgacie co historikal i political fiction, dwudziestolecie międzywojenne jest wasze ulubione, atu poprostu możecie się dowiedzieć jakie naprawdę w tych latach były w warszawie kawiarenki, co w nich podawano, kto je prowadził i napisane jest to znakomitym językiem.
Skoro co i raz Pilipiuk do międzywojnia sięga Polskę buduj±c "od morza do morza" , a kto inny do skamandrytów dzwoni telefonem / barwo Siwy Kruku- opowie¶ć o "Cudownym wynalazku pana Bella" dla mnie znakomita, a i za przypomnienie bp. Ginczanki należy ci się medal/, to s±dzę że warto i na tym forum dokonania dokumentacyjne ¶p. Herbaczyńskiego przywołać

Tomcich - 11 Wrześ¶nia 2007, 18:29

Szanujmy wspomnienia.
Smakujmy ich tre¶ć. Nauczny się je cenić.
Szanujmy wspomnienia, bo warto co¶ mieć.
Nim zbliży się nasz fin de siecle.
:wink:

Agi - 11 Wrześ¶nia 2007, 18:32

Tomcich, dodałam do Ulubionych :D
Tomcich - 11 Wrześ¶nia 2007, 18:39

Ja też to mam w ulubionych. :D Choć brak mi tam jeszcze kilku pozycji. :| Ale cały czas jest stronka uzupełniana. :D
Alatar - 11 Wrześ¶nia 2007, 19:12

Ha, to ja w czerwcu na forum mojej grupy założyłem temat wspomnieniowy o bajkach z naszych wczesnych lat. Co prawda na czas wakacji forum obumarło, ale ja wspominałem nadal. A to pamiętacie?
Tomcich - 11 Wrześ¶nia 2007, 19:40

Alatar - no wła¶nie tego głównie mi brakuje na tamtej stronie. :D
elam - 11 Wrześ¶nia 2007, 19:59

oooo tajemnicze zlote miasta...
Mendoza ........... ;P:

Ixolite - 11 Wrześ¶nia 2007, 20:14

Ehhhh :cry:
Alatar - 11 Wrześ¶nia 2007, 21:36

Tomcich, tego, tego, tego i tego też? ;)
Ziuta - 11 Wrześ¶nia 2007, 21:55

Moja młoodo¶ć! Bo się popłaczę nad wspomnieniami :(
Iscariote - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:12

Alatar... mój boże... pamiętam, pamiętam wszystko. (w sumie dawno to nie było)
A japoński Zorro na Poloni 1?

Alatar - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:13

Moja też i choć przez wakacje się naogl±dałem oraz nasłuchałem to i tak nostalgia chwyta ... Dobra, już dobra, nie męczę więcej.

Iscariote, znam.

elam - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:26

... i general Daimos ...
Ziuta - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:33

I takie co¶ o kotach. Pamiętam, że każdy odcinek składał się na dwa epizody. O takim pomarańczowym kanapowcu (nie, nie Garfield, jego poznałem potem) i bandzie ze ¶mietnika.
elam - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:36

oo to bylo Tip Top :)
Ixolite - 11 Wrześ¶nia 2007, 22:50

Ooo, Daimos :)

I Gigi byl tez :D

joe_cool - 12 Wrześ¶nia 2007, 10:21

to ja przerwę tę nostalgię i co¶ przyziemnego zapodam :mrgreen: http://www.chlanie.net/index.php
Pako - 12 Wrześ¶nia 2007, 10:27

Mraf... ale ta nostalgia fajna jest! Jeszcze dorzućcie Toma i Jerry'ego i będę zadowolony. I flinstonów... i Jetsonów.. No co, ogl±dałem to, bo dobre, chociaż głupie :P Ale Brygada RR i to z tym psem robotem wielkim (Yataman? tak to szło?) mraf...
gorat - 12 Wrześ¶nia 2007, 12:04

Tomcich & Alatar:
:bravo
Niezła strona, wreszcie się dowiedziałem, jak się nazywa to, co jeszcze pamiętam :) Brakuje jeszcze jednego, ale za Ulyssesa 3 wielki plus - to może być to, z czego zapamiętałem... jedn± scenę, na dodatek bez żadnego kontekstu. Ale styl i zakres się zgadzaj±. A Tajemnicze miasta... :shock: :roll: czas ucieka...

Dabliu - 12 Wrześ¶nia 2007, 22:47

Ehhh... ożywili¶ta wspomnienia... :cry:

No to ja z innej beczki.

Ok, szukałem i wreszcie znalazłem, hehe... :D

Dobra, najpierw linkuję wersję pierwotn±, czyli przepiękn±... hmmm... piosenkę z filmu "Kabaret", żeby młodsi użyszkodnicy wiedzieli, do czego odnosi się przeróbka zamieszczona pod drugim linkiem.
Czyli, najpierw obejrzeć to:

Tomorrow Belongs to Me

A teraz, przeróbka Szymona Majewskiego, po której, przyznam szczerze, spadły mi kapcie z nóg :)
Czyli, teraz to:

25 piw

I jeszcze na dokładkę przeróbka pewnej znanej reklamy:

Platformen - Guten Morgen

;)

Ixolite - 12 Wrześ¶nia 2007, 22:56

:mrgreen:

Partner forum