To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 28 Marca 2010, 11:46

NURS, cudownie hodujesz te POpaprane marzenia - coż każdy ma to co lubi - liż dalej tego cukierka kradzionego.
A co do katastrofy - to jakoś bezrobocie 13 % i obcięcie wynagrodzeń w wielu instytujach to oczywiście jest sukces - dla pie*** prezesów :mrgreen:

ps. Widzę , ze szczur zamerdał się więc bawcie sie dalej ;P:

NURS - 28 Marca 2010, 14:49

no własnie, jak tylko ktoś stawia opór, uciekasz :-)

dalambercie złoty, ja naprawdę nie rozumiem, jak inteligentni ludzie moga się dac łapac na hasła Kaczyńskiego. Serio, serio. Przeciez gołym okiem widac, ze facet prócz chęci rządzenia nie ma żadnego planu. Większośc tych niby ustaw (napisałem niby, bo każda chyba zmiazdzyli prawnicy - wiem, wiem, ukłam miażdzy - widzisz sam jak łatwo was wmanipulowac, uklad i wszystko jasne :-) idzie do kosza, alebo jest potem obalana, bo pisza je ludzie bez pojęcia o prawie, żyjący mrzonkami prezesa.

Szczerze, wole POpaprańców, niż rozwydrzone PiSiactwo, które buduje perony we Włoszczowej.
Módl się do Boga, ze twoi ulubieńcy nie rzadzili w czasach kryzysu, tylko prosperity, bo dzisiaj widziałbyś co to bieda, na własnym przyjładzie, nie statystykach. :twisted:

dalambert - 28 Marca 2010, 16:27

NURS, jaki opór ?parę inwektyw o "pisiorach" jadzie i okropnej partii Kaczyńskich to Ty uważasz za opór :? :!:
Po prostu przewidywalny w tym względzie jesteś jak cepa konstrukcja, wiec po co sie spierać jak argumentem jest :
NURS napisał/a
PO ukradla wam cukierka, umiejętnie ściągając uwagę na siebie i odciągając ją od prezymiera. Boli? Powinno. Nie pomoga smsy z litą tematów, którymi nalezy zakrzykiwać konkurencję, więcej, to pokazuje, w jaki kozi róg zostal zapędzony PiS.

Pzeca to bełkot równie fałszywy co odcedzony z POwiackich mendiów.

Natomiast niewątpliwie podziwiam rozsądek członków PO których 53 % olało ten propagandowy pic i nie raczyło zagłosować mimo, ze im Tusk to wciskał ;P:

Easy - 28 Marca 2010, 19:44

No i znowu, po 15 latach przerwy, będziemy mieć prezydenta z wąsikiem.
Madar - 29 Marca 2010, 09:46

I pierwszy nie z Magdalenki
dalambert - 30 Marca 2010, 08:48

Madar napisał/a
I pierwszy nie z Magdalenki

nie ? z Raowieckiej ?

Easy - 31 Marca 2010, 17:07

http://www.rp.pl/artykul/...ch_symboli.html

Nigdy tego nie pojmę: dlaczego obrońcy wolności z lewicy chcą zniesienia zakazu propagowania symboli komunistycznych, jako naruszających wolność słowa, a już tego samego nie zrobią z symbolami faszystowskimi?

W czym jeden zbrodniczy ustrój gorszy, lub lepszy od drugiego?

Żeby nie było: tak, uważam, że jakiekolwiek zakazy w tej kwestii są niepotrzebne. Jeśli ktoś nosi koszulkę z Che lub napisem CCCP, nie powinien ponosić za to odpowiedzialności - świadczy to o tym człowieku jak najgorzej, jako o uwstecznionym debilu, ale przecież głupota nie jest przestępstwem. Jeśli ktoś przebiera się za Dzierżyńskiego na bal - jest świnią i kretynem do kwadratu, ale przecież każdy człowiek ma prawo stołować się w chlewie.

To samo z dziełami Lenia. Ok, ktoś chce czytać, posiadać - spoko. Ale jeśli Lenin ma być legalny, to tak samo legalne powinno być Mein kampf Hitlera.

Anonymous - 31 Marca 2010, 17:19

Faszyzm nie jest równoznaczny z nazizmem, easy...
Easy - 31 Marca 2010, 17:24

I...?
Anonymous - 31 Marca 2010, 17:29

I nie wolno ich ze sobą zestawiać, ani porównywać, ani mylić pojęć. Nie jestem ani faszystą, ani nazistą, ani komunistą, ale nie ma chyba zakazu chodzenia w koszulce z Che (czy w avatarku). Jest zakaz propagowania, czyli np. organizowania demonstracji poparcia dla ustrojów totalitarnych. Zupełnie nie rozumiem tej polskiej lewicy...Chociaż nie, może i rozumiem. Ale nie sądzę, by chcieli powrotu PRL. :P

btw - czy mi się wydaje, czy edytowałeś posta, bo przysiągłbym, że napisałeś faszystowskimi i nazistowskimi w tym samym znaczeniu. Jeśli nie, to soraski.

merula - 31 Marca 2010, 17:33

Żerań, z tego co wiem, nazizm jest szczególną postacią faszyzmu, więc jakoś tam można je łączyć jednak.
Easy - 31 Marca 2010, 17:33

Nie edytowałem. W ogóle nie użyłem słowa "nazizm", w żadnym kontekście. Ale ok, to już są szczegóły techniczne.

Lewicy pewnie chodzi bardziej o dowalenie przy okazji Macierewiczowi, niż o realną walkę o cokolwiek w tej sprawie.

Anonymous - 31 Marca 2010, 17:39

Nazizm istotnie wywodzi się od faszyzmu, ale stawianie między nimi znaku równości to semantyczne nadużycie. Zresztą akurat pewne symbole, co widać po moim avatarku, stały się częścią kultury masowej i same w sobie nie są groźne. :) Idąc tropem ustawodawcy zakazującego posiadania symboli nawiązujących do systemów totalitarnych, nie mógłbym nosić kultowej koszulki z Hansem Klossem z napisem "Mów mi Janek", a Warszawa musiałaby zburzyć Pałac Kultury...Głupota.
merula - 31 Marca 2010, 18:17

nie mówiąc już, że nie możesz mieć przy sobie jednocześnie sierpa i młotka
Fidel-F2 - 31 Marca 2010, 22:13

Cytat
to tak samo legalne powinno być Mein kampf Hitlera.
dzejes - 31 Marca 2010, 22:24

Prawa wydawnicze do Mein Kampf posiada land Bawaria, więc tak jakby strzał kurą w płot.
dalambert - 31 Marca 2010, 22:40

dzejes napisał/a
Prawa wydawnicze do Mein Kampf posiada land Bawaria, więc tak jakby strzał kurą w płot

I Bawaria nie wyraża zgody na publikację.

dzejes - 31 Marca 2010, 22:41

Ano więc dlatego kiepski przykład.
Fidel-F2 - 31 Marca 2010, 22:45

Czyli czytałem pirata?
dalambert - 1 Kwietnia 2010, 09:02

Fidel-F2, Dokładnie , nie ma zgody rządu Bawarii na publikację , i to od 1945 r., wszystkie druki tegoż, jakie się ukazały to piractwo. Co więcej Bawary nak mają gdzie to ostro się z piratami sądzą.
Piech - 1 Kwietnia 2010, 13:55

Słyszałem, że nie pozwalają, np. Czechom. Ale Mein Kampf widziałem w angielskich księgarniach. Zwyczajnie leżało i można było sobie kupić, bez sensacji. Przypuszczam, że gdyby Niemcy zaczęli Anglików pouczać nt. nazizmu, Anglicy by im kazali spadać na drzewo, i tyle.
dzejes - 1 Kwietnia 2010, 15:29

Ej Piechu, ale ty zrozumiałeś o czym dalambert i ja mówiliśmy?

Tutaj nic nazizm nie ma do rzeczy. Kraj związkowy Bawaria jest właścicielem praw majątkowych i myślę, że jeśli jakieś wydawnictwo z GB wydałoby Mein Kampf z ich naruszeniem, to premier z królową raczej by nie interweniowali, a wydawca by po prostu przegrał proces cywilny i słono zabulił.

Z tego co wiem Bawaria jednak zgadza się na wydawanie "dzieła", jednak bada kontekst, czyli po co ktoś wydaje, czy będzie jakieś wprowadzenie i tak dalej. Tak więc to, co widziałeś, to najprawdopodobniej (like 99,9%) były egzemplarze wydane całkowicie legalnie.

Piech - 2 Kwietnia 2010, 10:01

dzejes, ja rozumiem kwestię copyright. Jednak z tej czeskiej sprawy sprzed kilku lat wyniosłem wrażenie, że rząd Bawarii uważa się za arbitra i decyduje kto jest godny, a kto nie wznawiać książkę Hitlera. Czesi zostali uznani za niegodnych i zostali upomnieni. Wydaje mi się niewłaściwe, żeby Niemcy byli kustoszami spuścizny po hitleryzmie.
dalambert - 2 Kwietnia 2010, 10:12

Piech, Ale są z mocy prawnej decyzjii Autora ;P: i to właśnie konkretnie rząd kraju związkowego BAWARIA.
Sadzę , ze są to rozsądne dopuszczenia do wydan dla celów naukowych, a Czesi zdaje sie, ze poprostu kasę chcieli trzasnąć , podobnie jak polski cwaniaczek parę lat temu.

Piech - 2 Kwietnia 2010, 12:12

dalambert, ale jakie tam badania naukowe... Kto ma o tym decydować i limitować dostęp do takich czy innych treści? To już było. Jak ktoś chce czytać brednie Hitlera, to niech czyta. A na dokładkę niech se czyta protokoły mędrców Syjonu, proroctwa Wernyhory, ewangelię Judasza, a nawet Gazetę Wyborczą.
dalambert - 2 Kwietnia 2010, 12:15

Piech napisał/a
limitować dostęp do takich czy innych treści?

Byle nie fecaliarum libertatum forum :mrgreen:

hrabek - 10 Kwietnia 2010, 09:56

Oglądacie TVN24? Mówią, że rozbił się samolot prezydencki z m. in. naszym prezydentem na pokładzie! Podobno nikt nie przeżył katastrofy.

http://wiadomosci.gazeta....prezydenta.html

feralny por. - 10 Kwietnia 2010, 09:57

Oglądamy.
dalambert - 10 Kwietnia 2010, 10:08

Już wiadomo Wszyscy zginęli.
A w Bramie Umarłych na gorąco określiłem tę tragedie "Ostatnie Ofiary Katynia bo jak miałem określić ? - gdy to pisałem to podano jedynie, ze była katastrofa - ale KTO jeszcze nie było wiadomo.
87 OFIAR :!:

hrabek - 10 Kwietnia 2010, 10:12

Tytuł się zmieni. Teraz nie czas na to.
W miarę poznawania listy ofiar także ją tam zamieszczę.

A osób podobno było 132.

Partner forum