Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
dalambert - 2 Lutego 2010, 13:04
| Adanedhel napisał/a | | Tworzenie wiadomości, dokumentów, jakiejkolwiek informacji właśnie w ten sposób może być gorsze od kłamania. Właśnie dlatego, że nikt nie powie, że to nieprawda, podczas gdy pokazuje się wypaczony obraz |
Oj Adi, coś Cie pomieszało prawda zawsze wypacza obraz bo skoro jest prawda to nie ma miejsca na "numer z zegarkiem"
Jak wiesz Pipsztycki miał coś z zegarkiem!
Czy on ukradł zegarek, czy jemu ukradli! Oj coś tam z tym zegarkiem bylo!!!!
Otóż pooglądaj ten film - dokumenty i fakty mówią jasno - "TO jaruzel ukradl zegarek!"
Adanedhel - 2 Lutego 2010, 13:10
Przeczytałeś ostatnie zdanie mojego posta? Nie wiem, jak było z tym filmem. Ale ponieważ trochę znam media, TVP też, jestem wobec niego, powiedzmy, ostrożny. Zresztą ostrożność w tym wypadku byłaby wskazana też przy GW, TVN-ie czy Rzepie. Gdybym chciał dowiedzieć się czegoś więcej o Jaruzelskim przeczytałbym jakieś opracowanie historyczne, albo zwrócił się do jakiegoś historyka - np. Eugeniusza Króla - a nie oglądał TVP. I tyle.
dalambert - 2 Lutego 2010, 13:12
Adanedhel, aru historyków tam głos zabierało, a przez ostatnie dwadziescia lat mamy koncert hagiograficznych łgarstw na temat tego pana więc moze i dobrze jak ktoś walnie z innej strony.
Adanedhel - 2 Lutego 2010, 13:16
Od dwudziestu lat jedni go bronią, inni atakują. I praktycznie tylko ich oglądasz, słuchasz i czytasz, a nie ludzi, którzy próbują rzetelnie się Jaruzelskim zająć.
Dalambert, powtarzam, nie oglądałem, nie wiem, kto się wypowiadał i mam to gdzieś.
dalambert - 2 Lutego 2010, 13:19
| Adanedhel napisał/a | | Dalambert, powtarzam, nie oglądałem, nie wiem, kto się wypowiadał i mam to gdzieś. |
i o czym tu rozmawiac
Adanedhel - 2 Lutego 2010, 13:20
Odniosłem się do części wypowiedzi Easy'ego, nie do filmu jako takiego. Dlatego nie rozumiem, czemu wciąż pisałeś mi o tym filmie.
NURS - 2 Lutego 2010, 14:08
Wszedłem zobaczyć o czym gadacie a tu takie coś:
http://wyborcza.pl/1,7684...do_smierci.html
Agi - 2 Lutego 2010, 14:11
http://wyborcza.pl/1,7596...generalowi.html
http://wyborcza.pl/1,7524...nej_bramki.html
Piech - 2 Lutego 2010, 14:21
Skoro podajemy linki, opinia historyka:
http://biznes.onet.pl/fil...iadomosci-detal
Agi - 2 Lutego 2010, 14:29
Piechu, podałam, ponieważ NURS miał problem ze znalezieniem.
W dyskusji głosu nie zabieram, bo uważam, że za mało wiem na ten temat.
dalambert - 2 Lutego 2010, 14:31
No tak dwa cyngle / od Agi/ i historyk / od Piecha/
Ludzie wybierajcie , o ile prawdę można sobie wybrać
Agi - 2 Lutego 2010, 14:42
dalambert, jątrzysz zupełnie bez sensu.
Podałam linki z GW, bo o tych tekstach toczyła się dyskusja.
Moja rola ograniczyła się do suflowania, nie podpisuję się pod żadnym z tekstów.
NURS - 2 Lutego 2010, 14:49
| Agi napisał/a | Piechu, podałam, ponieważ NURS miał problem ze znalezieniem.
W dyskusji głosu nie zabieram, bo uważam, że za mało wiem na ten temat. |
Hej, nie miałem, znalazłem przy okazji coś innego.
Agi - 2 Lutego 2010, 14:52
A to ja przepraszam...
Piech - 2 Lutego 2010, 15:07
Ja też nie będę dyskutować filmu, którego nie widziałem.
Widzę tylko, że reakcje publicystów są całkowicie przewidywalne.
NURS - 2 Lutego 2010, 16:04
Dlatego Piechu, że tu nie chodzi o jakieś prawdy, tylko o skrajne emocje, jakie budzi ten człowiek.
Easy - 2 Lutego 2010, 17:57
I o to, że duża część dziennikarzy przez 20 lat wybielała Jaruzela jak mogła i teraz już nie chodzi o prawdę, tylko o zachowanie twarzy.
Taki redaktor Żakowski choćby nawet chciał, to teraz nie może przyznać się do błędu. To samo Michnik. Przez tyle lat budowali mit i wizję państwa, od którego losów zależy nie tylko ich wiarygodność, ale także i przetrwanie.
Gustaw G.Garuga - 3 Lutego 2010, 09:11
Jeden z bardzo niewielu postulatów Lecha Kaczyńskiego, który gotów jestem za nim powtórzyć:
http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1993a
Easy - 10 Lutego 2010, 14:30
A tymczasem muszę cofnąć moje niedawne słowa, iż z Lechem wygra każdy, bo jak się okazuje kandydat Komorowski i Sikorski powoli tracą poparcie i lada dzień Cimoszewicz powinien zostać wytypowany przez PO, jako jedyna nadzieja Polski na definitywne pokonanie "kaczego totalitaryzmu".
dzejes - 10 Lutego 2010, 14:30
A skąd te dane?
Easy - 10 Lutego 2010, 14:42
Wysłałem sesemesa do wróżki i odpisała mi, że Cimoszewicz będzie startować.
dzejes - 10 Lutego 2010, 15:47
Pytałem o pierwszą część wypowiedzi.
Martva - 10 Lutego 2010, 15:52
Dzisiejsza Wyborcza. Easy, nie przesadzaj, w drugiej turze obaj biją Lecha na głowę.
dalambert - 10 Lutego 2010, 15:53
| Martva napisał/a | | w drugiej turze obaj biją Lecha na głowę. |
Teraz .
dzejes - 10 Lutego 2010, 15:55
Ej, ale Easy chyba by nie opierał się na danych zamieszczonych w tubie propagandowej SLD?
Adanedhel - 10 Lutego 2010, 15:56
| dalambert napisał/a | | Teraz . |
I w każdej możliwej do przewidzenia przyszłości.
NURS - 10 Lutego 2010, 16:18
kaczyński ma szanse na reelekcję. dopóki się nie obudzi
Sny, piękna rzecz.
Easy - 10 Lutego 2010, 22:02
Ktoś tu chyba niedawno wspomniał o żonie Sikorskiego, jaki to wielki problem może dla Radka stanowić. No i proszę, stało się, a kto zaatakował jako pierwszy?
Kolega partyjny. Pan Janusz Palikot.
I tu kolejna niespodzianka. Bo kto pięknie obronił panią Annę? Roman Giertych, który przyznał, iż pani Anna potrafiła zachodowi pokazać ohydę ustroju zmajstrowanego przez Sowietów. Pan Roman stwierdził również, iż z pani Anny jest większa polska patriotka niż z niektórych lansujących się na mężów stanu polityków.
Fidel-F2 - 10 Lutego 2010, 22:48
Easy, i dzięki Palikotowi sprawa rozegrana jest w chwili gdy nic nie może uczynić, ot rozbroili chłopaki jedną minę na tym polu.
Easy - 10 Lutego 2010, 22:58
Bomba rozbrojona, gdyż Sikorski zapowiedział, iż w razie kandydowania pani Anna przestaje publikowania jakichkolwiek felietonów, artykułów, komentarzy itd.
Czyli staje się pokorną żoną kandydata na prezydenta.
Magdalena Środa powinna o tym napisać.
|
|
|