To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 2 Lutego 2010, 13:04

Adanedhel napisał/a
Tworzenie wiadomości, dokumentów, jakiejkolwiek informacji właśnie w ten sposób może być gorsze od kłamania. Właśnie dlatego, że nikt nie powie, że to nieprawda, podczas gdy pokazuje się wypaczony obraz

Oj Adi, coś Cie pomieszało prawda zawsze wypacza obraz bo skoro jest prawda to nie ma miejsca na "numer z zegarkiem"
Jak wiesz Pipsztycki miał coś z zegarkiem!
Czy on ukradł zegarek, czy jemu ukradli! Oj coś tam z tym zegarkiem bylo!!!!

Otóż pooglądaj ten film - dokumenty i fakty mówią jasno - "TO jaruzel ukradl zegarek!"

Adanedhel - 2 Lutego 2010, 13:10

Przeczytałeś ostatnie zdanie mojego posta? Nie wiem, jak było z tym filmem. Ale ponieważ trochę znam media, TVP też, jestem wobec niego, powiedzmy, ostrożny. Zresztą ostrożność w tym wypadku byłaby wskazana też przy GW, TVN-ie czy Rzepie. Gdybym chciał dowiedzieć się czegoś więcej o Jaruzelskim przeczytałbym jakieś opracowanie historyczne, albo zwrócił się do jakiegoś historyka - np. Eugeniusza Króla - a nie oglądał TVP. I tyle.
dalambert - 2 Lutego 2010, 13:12

Adanedhel, aru historyków tam głos zabierało, a przez ostatnie dwadziescia lat mamy koncert hagiograficznych łgarstw na temat tego pana więc moze i dobrze jak ktoś walnie z innej strony.
Adanedhel - 2 Lutego 2010, 13:16

Od dwudziestu lat jedni go bronią, inni atakują. I praktycznie tylko ich oglądasz, słuchasz i czytasz, a nie ludzi, którzy próbują rzetelnie się Jaruzelskim zająć.
Dalambert, powtarzam, nie oglądałem, nie wiem, kto się wypowiadał i mam to gdzieś.

dalambert - 2 Lutego 2010, 13:19

Adanedhel napisał/a
Dalambert, powtarzam, nie oglądałem, nie wiem, kto się wypowiadał i mam to gdzieś.

i o czym tu rozmawiac :mrgreen:

Adanedhel - 2 Lutego 2010, 13:20

Odniosłem się do części wypowiedzi Easy'ego, nie do filmu jako takiego. Dlatego nie rozumiem, czemu wciąż pisałeś mi o tym filmie.
NURS - 2 Lutego 2010, 14:08

Wszedłem zobaczyć o czym gadacie a tu takie coś:
http://wyborcza.pl/1,7684...do_smierci.html

Agi - 2 Lutego 2010, 14:11

http://wyborcza.pl/1,7596...generalowi.html
http://wyborcza.pl/1,7524...nej_bramki.html

Piech - 2 Lutego 2010, 14:21

Skoro podajemy linki, opinia historyka:
http://biznes.onet.pl/fil...iadomosci-detal

Agi - 2 Lutego 2010, 14:29

Piechu, podałam, ponieważ NURS miał problem ze znalezieniem.
W dyskusji głosu nie zabieram, bo uważam, że za mało wiem na ten temat.

dalambert - 2 Lutego 2010, 14:31

No tak dwa cyngle / od Agi/ i historyk / od Piecha/
Ludzie wybierajcie , o ile prawdę można sobie wybrać :P

Agi - 2 Lutego 2010, 14:42

dalambert, jątrzysz zupełnie bez sensu.
Podałam linki z GW, bo o tych tekstach toczyła się dyskusja.
Moja rola ograniczyła się do suflowania, nie podpisuję się pod żadnym z tekstów.

NURS - 2 Lutego 2010, 14:49

Agi napisał/a
Piechu, podałam, ponieważ NURS miał problem ze znalezieniem.
W dyskusji głosu nie zabieram, bo uważam, że za mało wiem na ten temat.

Hej, nie miałem, znalazłem przy okazji coś innego.

Agi - 2 Lutego 2010, 14:52

A to ja przepraszam...
Piech - 2 Lutego 2010, 15:07

Ja też nie będę dyskutować filmu, którego nie widziałem.
Widzę tylko, że reakcje publicystów są całkowicie przewidywalne.

NURS - 2 Lutego 2010, 16:04

Dlatego Piechu, że tu nie chodzi o jakieś prawdy, tylko o skrajne emocje, jakie budzi ten człowiek.
Easy - 2 Lutego 2010, 17:57

I o to, że duża część dziennikarzy przez 20 lat wybielała Jaruzela jak mogła i teraz już nie chodzi o prawdę, tylko o zachowanie twarzy.

Taki redaktor Żakowski choćby nawet chciał, to teraz nie może przyznać się do błędu. To samo Michnik. Przez tyle lat budowali mit i wizję państwa, od którego losów zależy nie tylko ich wiarygodność, ale także i przetrwanie.

Gustaw G.Garuga - 3 Lutego 2010, 09:11

Jeden z bardzo niewielu postulatów Lecha Kaczyńskiego, który gotów jestem za nim powtórzyć:
http://wiadomosci.wp.pl/k...ml?ticaid=1993a

Easy - 10 Lutego 2010, 14:30

A tymczasem muszę cofnąć moje niedawne słowa, iż z Lechem wygra każdy, bo jak się okazuje kandydat Komorowski i Sikorski powoli tracą poparcie i lada dzień Cimoszewicz powinien zostać wytypowany przez PO, jako jedyna nadzieja Polski na definitywne pokonanie "kaczego totalitaryzmu".
dzejes - 10 Lutego 2010, 14:30

A skąd te dane?
Easy - 10 Lutego 2010, 14:42

Wysłałem sesemesa do wróżki i odpisała mi, że Cimoszewicz będzie startować.
dzejes - 10 Lutego 2010, 15:47

Pytałem o pierwszą część wypowiedzi.
Martva - 10 Lutego 2010, 15:52

Dzisiejsza Wyborcza. Easy, nie przesadzaj, w drugiej turze obaj biją Lecha na głowę.
dalambert - 10 Lutego 2010, 15:53

Martva napisał/a
w drugiej turze obaj biją Lecha na głowę.

Teraz .

dzejes - 10 Lutego 2010, 15:55

Ej, ale Easy chyba by nie opierał się na danych zamieszczonych w tubie propagandowej SLD?
Adanedhel - 10 Lutego 2010, 15:56

dalambert napisał/a
Teraz .

I w każdej możliwej do przewidzenia przyszłości.

NURS - 10 Lutego 2010, 16:18

kaczyński ma szanse na reelekcję. dopóki się nie obudzi :twisted:
Sny, piękna rzecz.

Easy - 10 Lutego 2010, 22:02

Ktoś tu chyba niedawno wspomniał o żonie Sikorskiego, jaki to wielki problem może dla Radka stanowić. No i proszę, stało się, a kto zaatakował jako pierwszy?

Kolega partyjny. Pan Janusz Palikot.

I tu kolejna niespodzianka. Bo kto pięknie obronił panią Annę? Roman Giertych, który przyznał, iż pani Anna potrafiła zachodowi pokazać ohydę ustroju zmajstrowanego przez Sowietów. Pan Roman stwierdził również, iż z pani Anny jest większa polska patriotka niż z niektórych lansujących się na mężów stanu polityków.

Fidel-F2 - 10 Lutego 2010, 22:48

Easy, i dzięki Palikotowi sprawa rozegrana jest w chwili gdy nic nie może uczynić, ot rozbroili chłopaki jedną minę na tym polu.
Easy - 10 Lutego 2010, 22:58

Bomba rozbrojona, gdyż Sikorski zapowiedział, iż w razie kandydowania pani Anna przestaje publikowania jakichkolwiek felietonów, artykułów, komentarzy itd.

Czyli staje się pokorną żoną kandydata na prezydenta.

Magdalena Środa powinna o tym napisać.

Partner forum