To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 23:12

Easy napisał/a
kwitowanie wszystkiego płaczem, że Niesiołowski i Palikot lżą prezydenta i nikt ich nie chce za to ukarać,

Kiedy ja coś takiego powiedziałem ?

Easy - 28 Stycznia 2010, 23:19

Co trzeci twój post pojawia się jak nie Niesiołowski, to Palikot, a często obaj panowie naraz, jako główny argument przeciw Platformie.
dalambert - 28 Stycznia 2010, 23:26

Easy, ostatnio czyli dziś wspomniałem te gwiazdy, ale skoro tak uważasz nie będę sie kłócił , jeżeli sądzisz, ze w rzeczywistej kampanii i wyborach pan Sikorski z małżonka Abfelbaum czy jakoś tak ma jakieś szanse toś jednak naiwny. Ona jest wybitną dziennikarką i pisarką, ale jej poglądy to jej poglądy, a nie nasz interes narodowy jeno amerykański.
Easy - 28 Stycznia 2010, 23:33

dalambert napisał/a
Ona jest wybitną dziennikarką i pisarką, ale jej poglądy to jej poglądy, a nie nasz interes narodowy jeno amerykański.

A co mnie obchodzi żona Sikorskiego? To ona ma zostać prezydentem? Sikorski jest pantoflarzem, który będzie się jej słuchać i spełniać każde jej życzenie?

Rozumiem, że w konstytucji powinien znaleźć się zapis, iż małżonka (lub małżonek w wersji dla kobiet) prezydenta RP musi być Polką/Polakiem?

dalambert - 30 Stycznia 2010, 10:25

O i tyle pyskowania diabeł ogonem nakrył - hej bawcie sie dobrze!
Ach gdzie ta analiza żerania ?

Kruk Siwy - 30 Stycznia 2010, 10:26

Tam gdzie powinna być. W niebycie,
dalambert - 30 Stycznia 2010, 10:27

Kruk Siwy, skoro tak twierdzisz, to nie będę się sprzeczał :D
NURS - 30 Stycznia 2010, 11:17

coś się zmieniło od wczoraj?
Anonymous - 30 Stycznia 2010, 11:50

Kruk Siwy napisał/a
Tam gdzie powinna być. W niebycie,

No, właśnie widzę, że tak jakby mi ubyło postów, bo napisałem bardzo ładną, długą analizę specjalnie dla dalambertusa, a tu *beep* zbita. WTF?

Fidel-F2 - 30 Stycznia 2010, 12:04

moderacja wycięła bo głosiłeś treści wywrotowe
Kruk Siwy - 30 Stycznia 2010, 12:09

Niebezpieczne dla racji stanika.
Anonymous - 30 Stycznia 2010, 12:12

Cenzura, no cholera jasna. Zacznę pisać koalangiem.
Martva - 30 Stycznia 2010, 12:26

dalambert, cóżeś Ty się tak uczepił tej biednej żony Sikorskiego? Wydaje mi się że to będą wybory na prezydenta, a nie na żonę prezydenta.
dalambert - 30 Stycznia 2010, 12:53

Martva napisał/a
cóżeś Ty się tak uczepił tej biednej żony Sikorskiego?

kiedy coś nowego napisałem?
Czy tez twa bomba intelektualno-polityczna odpala po 48 godzinach! / Taki sznyt krakowski?
A żona pana Sikorskiego na pewno nie jest biedna, raczej i mądra i piękna i bogata :P

Martva - 30 Stycznia 2010, 12:55

No to idealnie się nadaje na pierwszą damę.
dalambert - 30 Stycznia 2010, 13:00

Martva, już po herbacie, do maja kandyduje mendialnie pan Komorowski, a na majowej konwencji PO prośby narodu całego ubłagają pana Tuska by jednak zrobił z gęby cholewe i zakandydował dla dobra postępowej ludzkości :mrgreen:
ihan - 30 Stycznia 2010, 16:58

To by tylko skorzystał z dobrych wzorców, o ile mnie pamięć nie myli ktoś przed nim mówił, że nie będzie premierem, jeśli jego brat będzie prezydentem, ale już nie pamiętam o kogo chodziło.
NURS - 30 Stycznia 2010, 17:23

lista kłamstw tego pana jest długa jak jego trzeci bliźniak :-)
moje ulubione: jesli myślicie, ze wrócicie do władzy, to się grubo mylicie :twisted: \

NURS - 30 Stycznia 2010, 17:27

BTW, pan prezydęt pojechał reprezntować Polskę w Davos. ale davos chyba nie leży w Austrii i nie grają tam w piłkę? :shock:

http://wiadomosci.gazeta....y_recznych.html

mad - 31 Stycznia 2010, 13:38

Gustaw G.Garuga napisał/a
Mnie decyzja Tuska raduje. Dodatkowo raduje mnie fakt, że utarł w ten sposób nosy paru politykierom z PiSu, którzy ze śmieszną pewnością siebie powtarzali w kółko, że Tusk marzy tylko i wyłącznie o pałacu prezydenckim. Teraz zacieram ręce czekając, kogo mianuje PO :)

Ależ Tusk nie przestał marzyć o prezydenturze. Wg koncepcji Wałęsy, który jest swego rodzaju mentorem Tuska, Donek odkłada tylko prezydenturę w czasie.

Politykierzy z PO teraz zastanawiają się co zrobić: wybrać najlepszego, czyli najbardziej lojalnego kandydata, czy jednak zdecydować się na prawybory, których wynik nie jest pewny. Przyznaję, że jeśli zdecydują się na prawybory, które przebiegać będą bez przegięć, zyskają w moich oczach. Czekam z nieskrywaną ciekawością.

Easy - 31 Stycznia 2010, 22:30

mad napisał/a
koncepcji Wałęsy, który jest swego rodzaju mentorem Tuska

Bez przesady. Tusk to za cwany gość, by za mentora wziąć kogoś o inteligencji Wałęsy. Tusk raczej korzysta cynicznie z wizerunku Lecha - jako zbawcy narodu polskiego, który sam jeden obalił komunę, a nawet dwie - niż słucha jakichkolwiek udzielanych przez niego rad.

mad - 31 Stycznia 2010, 22:48

Nie no, jasne, że Donald cynicznie korzysta z Lecha. Właściwie to miałem na myśli. Wałęsa posiada dla Tuska kilka zalet:
- osobistą nienawiść wobec Kaczorów,
- lojalność (Wałęsa za stary już jest, żeby zmienić swoich faworytów. Pewnie zostanie przy Tusku tak długo, jak długo jeszcze w jakikolwiek sposób będzie funkcjonował w polityce, chociażby ją komentując).
Jeśli jednak Lechu zawiódłby, jeszcze pozostaje:
- Wałęsa jako chłopiec do bicia (w razie czego, jeśli Wałęsa nawali, zawsze będzie można go wyśmiać, wyszydzić, sprowadzić do parteru - jak to różne polityczne siły czyniły wielokrotnie - w tym Kaczory)

Matrim - 31 Stycznia 2010, 23:28

Z innej beczki... O poziomie debaty parlamentarnej...
http://girzynski.blog.one...2,ID399524931,n

Nigdy za tym panem nie przepadałem, ale to co wypisał dziś na swoim blogu, to już przegięcie. Mnie zniesmacza bardzo.
Zastanawia mnie też radykalizm odpowiedzi. Przeczytałem wpis w blogu Palikota, do którego się Giżyński odnosi i taka reakcja mnie przeraża.

Easy - 1 Lutego 2010, 22:34

Miałem obejrzeć Obywatela generała dzisiaj, a tu kicha, zapomniałem przełączyć tv w odpowiednim momencie i trafiłem tylko na pogaduchy publicystów na temat filmu (i bez obejrzenia tego filmu wiadomo było, kto co będzie tam prawił).
dalambert - 2 Lutego 2010, 11:54

Easy napisał/a
obejrzeć Obywatela generała

Film nazywa się Towarzysz generał - o obywateelu generale to można sobie w GieWu poczytać do upadu!

Easy - 2 Lutego 2010, 11:58

dalambert napisał/a
Easy napisał/a
obejrzeć Obywatela generała

Film nazywa się Towarzysz generał - o obywateelu generale to można sobie w GieWu poczytać do upadu!

Wybacz. Mój błąd. Widziałeś sam film? Jak wrażenia?

dalambert - 2 Lutego 2010, 12:09

Easy, widzziałe dla mnie rzadna nowość , no może z wyjątkiem pokazania orginalnych rozkazów jaruzela "odżydzających" wojsko czyli wyrzucających z armii i degradujących do szeregowca oficerów żydów, lub o bycie żydami oskarżanych. No i fakt ze czystka antyżydowska trwała w LWP w najlepsze do konca lat siedemdziesiątych.
A to ze go w 1948 zwerbowano na TW / "WOLSKI"/ to jest od dawna wiadome jak i kupa innych łajdactw, ale pokazanie tego w uporządkowanym ciągu biograficznym może być dla wiekszości przekonanej o wallenrodowskimhamletyźmie tego typa pewnym zaskoczeniem
Ot zacznie się teraz wycie, co "obraz jednostronny", "nieobiektywny" " bez szlusznych niuansów" itd.
Zresztę w dzisiejszej GieWu już się zaczęło :mrgreen:

Easy - 2 Lutego 2010, 12:39

dalambert napisał/a
Zresztę w dzisiejszej GieWu już się zaczęło :mrgreen:

Zdziwiony? Mnie dziwi, że jeszcze nie masz play fresh...

http://wyborcza.pl/1,7596...generalowi.html

Piękny artykuł.

Cytat
komunizm sprowadzono do zniewolenia Polski

Bo to BYŁO zniewolenie Polski.

Cytat
a bycie komunistą do aktu zdrady - jak gdyby nie było w komunistycznej idei nic pociągającego

Chryste, czego ci ludzie nie napiszą, byle tylko bronić swoich ludzi, ludzi pokroju Jaruzela?

Cytat
Film skonstruowano wedle reguł tworzenia portretu wroga, przez co był płaski i niewiarygodny, nawet jeśli wszystkie fakty tam przytoczone były prawdziwe.

Wiadomo, jeśli fakty są obiektywne i prawdziwe - tym gorzej dla nich!

A jeśli kogoś tak razi jednostronny dokument o Jaruzelskim, to proszę bardzo, dlaczego nikt nie nakręci lepszego, obiektywnego? Co stoi na przeszkodzie?

Adanedhel - 2 Lutego 2010, 12:44

Easy napisał/a
Cytat

Film skonstruowano wedle reguł tworzenia portretu wroga, przez co był płaski i niewiarygodny, nawet jeśli wszystkie fakty tam przytoczone były prawdziwe.

Wiadomo, jeśli fakty są obiektywne i prawdziwe - tym gorzej dla nich!

Tego jednego się czepnę. Tworzenie wiadomości, dokumentów, jakiejkolwiek informacji właśnie w ten sposób może być gorsze od kłamania. Właśnie dlatego, że nikt nie powie, że to nieprawda, podczas gdy pokazuje się wypaczony obraz.
Żeby nie było - pojęcia nie mam, jak było z tym akurat filmem.

Gustaw G.Garuga - 2 Lutego 2010, 13:02

mad napisał/a
Ależ Tusk nie przestał marzyć o prezydenturze. Wg koncepcji Wałęsy, który jest swego rodzaju mentorem Tuska, Donek odkłada tylko prezydenturę w czasie.

Co robi bardzo wielką różnicę, jeśli pamięta się zarzuty stawiane Tuskowi.

Partner forum