To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:26

Easy, moje lekceważace wypowiedzi o Panu Tusku zaczęły sie PO zaprezentowanym na tym Forum obłędzie anty PiSowskim i antykaczyńckim / walić w kacze kurpy, pirze leci i cała reszta/ dopiero jak wesołkom forumowym pokazałem, że można równie jak oni o PiS wrednie i obraźliwie pisać o PO i Premierze ,to rozmowa częściow przeszła na tory merytoryczne, acz rzadko.
Kruk Siwy - 28 Stycznia 2010, 12:30

Ale merytorycznie to jesteś nieco zaskoczony obecną sytuacją?
Easy - 28 Stycznia 2010, 12:31

dalambert napisał/a
Easy, moje lekceważace wypowiedzi o Panu Tusku zaczęły sie PO zaprezentowanym na tym Forum obłędzie anty PiSowskim i antykaczyńckim / walić w kacze kurpy, pirze leci i cała reszta/ dopiero jak wesołkom forumowym pokazałem, że można równie jak oni o PiS wrednie i obraźliwie pisać o PO i Premierze ,to rozmowa częściow przeszła na tory merytoryczne, acz rzadko.

No właśnie. A mimo to straciłeś moralne prawo do wypowiedzi typu "To jest prezydent, nie możesz tak o nim mówić!".

I jeśli uważasz, że tu się jeździ po bandzie i obraża PiS, to co powiesz o obrażaniu PO np. na takich forach jak www.polskie-forum.pl? Przyznasz, że panowie i panie stamtąd zachowują się źle i należy ich potępić?

Czy dalej będziesz twierdzić, że po PO to można jechać, a PiS na to nie zasługuje?

NURS - 28 Stycznia 2010, 12:32

dalambert, prosze cię, nie pitol. ten wątek istnieje, można się cofnąc i poczytac - od poczatku jachałeś na wszystko, co nie kacze. I unikałeś dyskusji, odpowiadając w absurdalnym tonie na wszystko, co nie pasowało do piswoskiej wizji świata. :-)
Wystarczy cofnać się o te 300 stron i pooglądać co kto pisał. :twisted:

dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:35

NURS, oczywiście Ty jechałeś na wszystko co kacze i unikałeś dyskusji - więc tyż nie pitol, tylko zajmij sie wyborczą propagandą WIELKIEGO NASTĘPCY - co wspierać będzie Światłego Premiera - chetnie posłucham :D
Easy - 28 Stycznia 2010, 12:37

dalambert napisał/a
NURS, oczywiście Ty jechałeś na wszystko co kacze i unikałeś dyskusji - więc tyż nie pitol, tylko zajmij sie wyborczą propagandą WIELKIEGO NASTĘPCY - co wspierać będzie Światłego Premiera - chetnie posłucham :D

No właśnie, jeśli już piszemy o propagandzie - wiesz już jak będziesz promować brata mniejszego w wyborach prezydenckich?

NURS - 28 Stycznia 2010, 12:43

dalambert napisał/a

dalambert - wiesz doskonale, ze to potwarz. Wystarczy przejrzeć archiwum tego forum, ilośc postów zarzucających ci uniki, kiedy interlokutor przedstawial fakty, może okazać się miażdżąca dla tej teorii :-) Że wspomne, jak reagowałeś na przytaczane spadki przeszczepów po konferencji Ziobry.
powyżej widać twoje nastawienie merytoryczne - wszystko, co nie kacze, godne jest oplucia, wszystko co wypada kaczkom spod ogonków trzeba wielbić. Jeszcze nie wiesz, kto bedzie kandydował, a juz z niego kpisz.
Tym większa będę mial satysfakcje widzac sromotę braci mniejszych, odchodzących z palacu w niebyt.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:44

Easy napisał/a
wiesz już jak będziesz promować brata mniejszego w wyborach prezydenckich?

Wcale :!:
wypromuje go jad i szujowate klamstwa / takie Niesioły i Palikoty/ to oni mu robią najlepszą reklamę.

Easy - 28 Stycznia 2010, 12:45

dalambert napisał/a
Easy napisał/a
wiesz już jak będziesz promować brata mniejszego w wyborach prezydenckich?

Wcale :!:

E tam, zawsze tak piszesz, po co się z nami droczyć?

NURS - 28 Stycznia 2010, 12:47

Że nie wspomnimy o elicie nieszujowatych prawdomównych takich jak Kurski z dziadkiem w wehrmachcie, co to szukając bilbordów Tuska niechcący odsłonił machloje pisu w tej materii, albo wassermona, ksywa "materiały sa porażające jak prąd w mojej wannie" (a propos Jaruckiej). Czy gosia dwojga imion peronowego barona, który nawoływal z trybuny do płacenia alimentów. :twisted:
Wymieniać dalej?

dzejes - 28 Stycznia 2010, 12:49

Wszedłem na forum, żeby wyrazić swoje zdziwienie faktem, że Tusk nie będzie startował w wyborach prezydenckich i co widzę? Już się Nurs z dalambertem z czułością tulą :roll:

A jak wasze opinie w temacie kto z PO wystartuje? Czy Cimoszewicz teraz się zdecyduje i jeśli tak - to z czyim poparciem, bo bez maszyny partyjnej szans nie ma?
Czy Kaczyński może w tych okolicznościach ciężko "zachowuje" i z honorem odda pola?

Piech - 28 Stycznia 2010, 12:53

A ta decyzja Tuska jest jakoś wiążąca? I czy warto w ogóle przejmować się deklaracjami polityków?
dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:57

NURS, jedynym i głównym waszym źródłem "merytorycznym " jest Gie Wu wiec niedy nie będę polemizował, czy ustosunkowywał się do dowodów z tej g.. azetki . tak tęż był rewelacje o spadku przeszczepów i inne Twoje różne "obiektywne" dane.
I Ty sie spodziewałeś , ze bedę ganial po necie , szukal, przytaczal i prostował, a weź się ....
NURS napisał/a
Wymieniać dalej?

Ależ wymieniaj , juz wymiękam z wrażenia na widok tych epitecików
NURSIE jesteś WIELKI i WSPANIAŁY, a jaki dowcipny ech......

Martva - 28 Stycznia 2010, 12:58

Piech napisał/a
A ta decyzja Tuska jest jakoś wiążąca?

aaaale jak, dla kogo i co chcesz przez to powiedzieć? :shock: nie kandyduje, to trzeba się będzie zastanowić na kogo teraz głosować.

NURS - 28 Stycznia 2010, 13:25

dalambert napisał/a
NURS, jedynym i głównym waszym źródłem merytorycznym jest Gie Wu wiec niedy nie będę polemizował, czy ustosunkowywał się do dowodów z tej g.. azetki . tak tęż był rewelacje o spadku przeszczepów i inne Twoje różne obiektywne dane.
I Ty sie spodziewałeś , ze bedę ganial po necie , szukal, przytaczal i prostował, a weź się ....

dalambert, co ty z ta GW, od lat nie miałem jej w ręce, kpię z wydan internetowych, czyżby fakt, ze mi książke (po raz pierwszy w historii zrecenzowali na jej łamach tak cię zdumiał?) Wiem to od lekarzy znajomych. I od człowieka, który do dzisiaj buja się na dializy, choc mial lata temu przejść operację. Ty odrzuciłbyś wszystko, co nie pasuje do obrazu jedynej prawej i sprawiedliwej siły narodu, :-)

Cytat
NURS napisał/a
Wymieniać dalej?

Ależ wymieniaj , juz wymiękam z wrażenia na widok tych epitecików
NURSIE jesteś WIELKI i WSPANIAŁY, a jaki dowcipny ech......

A kto zaczął przed chwilą jechać?

cycat:
wypromuje go jad i szujowate klamstwa / takie Niesioły i Palikoty/ to oni mu robią najlepszą reklamę.
Nie pluj na innych, nie bedziesz musial wycierać twarzy co krok. Nas jest więcej i racja po naszej stronie :-)

dalambert - 28 Stycznia 2010, 13:49

NURS napisał/a
/ takie Niesioły i Palikoty/

jak można pluć natych co sami sie opuwają ? może byś zauważył "merytoryczne" występy tych gwiazd PO , ale widać ten poziom Ci odpowiada, a każda szujowata sugestia palikota jeno bawi / oj jak fajnie mu dokopał.../
A tyrady niesioła masz za rzetelne analizy ?
Coż wypada jeno krzyknąć Palikot na PREZYDENTA ! !!!
i do przodu ;P:
No i oczywiscie NURS masz rację W PISie biją murzynów !

Gustaw G.Garuga - 28 Stycznia 2010, 13:56

Mnie decyzja Tuska raduje. Dodatkowo raduje mnie fakt, że utarł w ten sposób nosy paru politykierom z PiSu, którzy ze śmieszną pewnością siebie powtarzali w kółko, że Tusk marzy tylko i wyłącznie o pałacu prezydenckim. Teraz zacieram ręce czekając, kogo mianuje PO :)
NURS - 28 Stycznia 2010, 14:00

Drogi dalambercie, nie wiem, czy zauważyłes, że nie odniosłem się nijak do wystepów tych panów - jedynie wskazałem ci trzech tenorów z drugiej strony (a lista ich jest dluuga), którzy w osmieszaniu przeciwników politycznych posunęli sie sto razy dalej, niż Palikot i Niesioł.
nie pitol więc i nie rzempol na patriotycznej nucie, tylko zajrzyj w gacie swojej formacji, która plugawością prześciga wszystkich wokół, a potem wylewaj żale, ze ktoś nabija się z ludzi godnych jedynie pogardy :-)

dalambert - 28 Stycznia 2010, 14:22

NURS napisał/a
którzy w osmieszaniu przeciwników politycznych posunęli sie sto razy dalej, niż Palikot i Niesioł.

nie sadzę , ale cóz widać Twoja wraźliwość nie obejmuje Palikota i Niesioła .Wszak to tacy wspaniali ludzie są.
A to ze nie zauważyłeś numeru Szlabierza któren najpierw ogłosił półgodzinną przerwę w posiedzeniu komisji , poczym po sześciu minutach zapytał puste krzesła czy mają pytania i posiedzenie zamknął.
No coż wszak to taki sprytny fortelik co by wrednemu Wassermanowi dokopać, a i jak sie sam Donald z tego potem śmiał ;P:

A i oczywisćie : W PiSsie biją murzynow !

NURS - 28 Stycznia 2010, 14:48

widzisz, dalambercie, z niesioła to ja się juz w Zaklinaczu nabijalem, robiąc z niego żuczka gnojowniczka :-)
A co do twojej ostatniej informacji o szalbierzu - to jeśli chodzi ci o niejakiego sekułę, masz wiadomości godne radia maryja, nie pół godziny tylko dziesięc minut było :-)
Pomijając ten typowy dla pisiactwa przekręt - co by ładniej wyglądało, bo pół godziny to nie to samo co dziesięć minut - napisalem wyraźnie, po tym co dzieje się w komisji, odczuwam czystą, żywa pogarde dla polityków in gremio. to żałosne widowisko budują obie strony. i bekną za to.
BTW przestan mi dopisywac swoje fobie, a go GW a to bicie murzynów, czy widzenie albo nie widzenie, popieranie albo nie popieranie. Jak na razie tylko ty starasz się wybielac szuje ze swojej opcji politycznej.
Nie stać cię na powiedzenie czegoś takiego w odniesieniu do aferzystów z pis:
Drzewiecki i chlebowski powinni zostac wykluczeni z życia politycznego. Nie wsadzeni do pierdli, ale wykluczeni z możliwości decydowania o losach państwa.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 15:10

A swoją drogą NURS, popatrz już dobry kwartał jak burcząc okrutnie nie zostawaliśmy tradycyjnie przy swoich racjach,
Dzieje się coś, a moze jednak wiosna idzie :P

NURS - 28 Stycznia 2010, 15:16

no, nudno jakoś tak, stoimy na tym placu i się wydzieramy, a wszyscy poszli na obiad :-)
Czytałeś może Samotność...?

Piech - 28 Stycznia 2010, 16:17

Martva napisał/a
Piech napisał/a
A ta decyzja Tuska jest jakoś wiążąca?

aaaale jak, dla kogo i co chcesz przez to powiedzieć? :shock:

Pytam, bo taki taki szum się zrobił jakby deklaracje polityczne były coś warte.
To pewnie są słowa obliczone na jakiś zysk i będą obowiązywać tylko tak długo, jak obliczenia będą wykazywały zysk.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 20:46

NURS napisał/a
Czytałeś może Samotność...?

Jeszcze nie , ale w sobotę / po pensji/ się wybiaram do Mpiku to pewnie się załapię.
Piech napisał/a
To pewnie są słowa obliczone na jakiś zysk i będą obowiązywać tylko tak długo, jak obliczenia będą wykazywały zysk.

Naród poprosi to sie wycofa, ale sondaże na razie mówią co 64$ sie podoba.

Martva - 28 Stycznia 2010, 20:49

E, ja myślę że zostanie jak jest, w końcu prezydent może głównie blokować, premier ma większą władzę. Korzystniejsze dla Tuska jest pozostanie na stanowisku. Nie?
dalambert - 28 Stycznia 2010, 21:02

Martva, i inni rozpatrujecie to cząstkowo to jest piarowa operacja z uwzględnieniem nie tylko prezydenckich, ale i samorządowych, a przede wszystkim przyszłorocznych sejmowych wyborów.
Virgo C. - 28 Stycznia 2010, 21:20

Słyszałem coś podobnego z ust (p)osła Hoffmana dzisiaj - że to PRowa sztuczka by odwrócić uwagę od zeznań Mira przed KŚ.
Anonymous - 28 Stycznia 2010, 21:39

Martva napisał/a
E, ja myślę że zostanie jak jest, w końcu prezydent może głównie blokować, premier ma większą władzę. Korzystniejsze dla Tuska jest pozostanie na stanowisku. Nie?

Niekoniecznie. Przecież prezydent ma także możliwość zgłaszania projektów ustaw (tzw. inicjatywa ustawodawcza). A że korzystniejsze dla Tuska jest pozostanie, to oczywiste - przecież w przypadku przegranej traci wszystko. Teraz ma i władzę w kraju, i w partii, i nie musi się martwić o następce. Pozostaje otwarte pytanie: kogo wystawi.

ta wypowiedź imho jednoznacznie sugeruje, że Sikorskiego. Popatrzcie na zalety takiego rozwiązania: popularny minister spraw zagranicznych ma takie samo poparcie społeczne, jak Tusk, więc może wygrać z Kaczyńskim, a prezydentura to w Polsce emerytura polityczna. Młody, ambitny polityk zostaje więc utemperowany i zamknięty w złotej klatce. Na jego miejsce wchodzi Cimoszewicz, który rządowi powinien przysporzyć lewicowych wyborców, no a poza tym godnie zastępuje Sikorskiego. A tym samym usunięte zostaje zagrożenie z lewej strony, związane z potencjalnym kandydowaniem senatora, bo Szmajdziński raczej nie ma szans na pokonanie Kaczyńskiego. I tym sposobem jedynym skutecznym przeciwnikiem dla Kaczki może zostać Olechowski (oprócz Sikorskiego). Niezależnie więc od tego, kto wejdzie do drugiej tury, Platforma ma dwóch silnych kandydatów, których może poprzeć w drugiej turze. Tak więc ja obstawiam taki scenariusz: Sikorski na prezydenta, Komorowski zostaje na stanowisku Marszałka Sejmu, a Cimoszewicz do rządu (na wicepremiera także). :-)

A głosować będę w pierwszej turze albo na Sikorskiego albo na Olechowskiego. W drugiej - ktokolwiek, byle nie Kaczyński.

dalambert - 28 Stycznia 2010, 22:44

Żerań, kampania prezydencka to trzepanie wszystkiego i do spodu.
Polisa-Kwaśniewska uciekła od tego, Cimoszko tyż wolał nie ryzykować majątkowych pytań, a Sikorski ma piękną , mądrą , samodzielną ż
żonę która na pierwsza damę w Polsce nadaje tak samo jak Palestynka w Izraelu.
Ten kandydat to kit piarowy.
ps. wyjaśnij mi na cholerę koalicji P0-PSL w rządzie niejaki Cimoszewicz do ozdoby ?

Easy - 28 Stycznia 2010, 22:57

dalambert napisał/a
Ten kandydat to kit piarowy.

To jest właśnie ciekawa rzecz. Jak w 2005 roku zaczęły się rządy PiSu, to od niemal pierwszych dni wszyscy główni rywale wiedzieli, jaki będzie koronny argument przeciwko partii Kaczyńskich: że są zagrożeniem dla demokracji.

Jeszcze nie zaczęli dobrze rządzić, a już demokracja chyliła się ku upadkowi.

To samo jest z PO. Tusk nie zdążył zasiąść na premierowskim fotelu, a ludzie pokroju dalamberta krzyczeli: toż to piar najczystszej postaci!

I teraz każdy kandydat to kit piarowy. Każda decyzja to piar. Jak Tusk idzie do kibla to robi to, żeby przypodobać się producentowi sedesów?

I żeby nie było: sam na dzień dzisiejszy zagłosowałbym na Kaczyńskiego, a nie Tuska. Próbuję ci tylko uzmysłowić drogi dalambercie, że jesteś chodzącą antyreklamą Prawa i Sprawiedliwości. Reszta forum - ta będąca za PO - wcale nie jest lepsza, ale oni chociaż potrafią swoją nienawiść do Kaczyńskich ubrać w ładne słowa - ktoś, kto zajrzy tu tylko na chwilę byłby skłonny przyznać im rację - natomiast twój strumień świadomości i uciekanie od odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie, kwitowanie wszystkiego płaczem, że Niesiołowski i Palikot lżą prezydenta i nikt ich nie chce za to ukarać, robi więcej krzywdy dla partii na którą głosujesz, niż jakiekolwiek głupie dowcipy na temat jednego czy drugiego Kaczyńskiego.

Partner forum