Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Fidel-F2 - 31 Grudnia 2009, 12:37
a dziękuję, raka palimy czym się da i w ostatecznej konsekwencj zawsze będzie to mniejsze zło
mad - 1 Stycznia 2010, 01:42
Fidel, mówisz jak Dzierżyński albo sam... Fidel właśnie. Gdybyś jeszcze dodał emotikonka na końcu, byłbyś człowiekiem.
Ja od kilku lat głoszę tezę, że nie ma większej różnicy mędzy Tuskiem a Kaczyńskimi. W końcu i to, i to - kaczki
Tusk swoje sprawki załatwia w białych rękawiczkach, z uśmiechem na ustach. Kaczorkom nie było i nie jest po drodze z PR - i tyle.
Rafał - 1 Stycznia 2010, 01:47
Ciekawe co by to było gdyby Tusk miał RM
Fidel-F2 - 1 Stycznia 2010, 03:03
mad, przecież cała ta rozmowa jest w tonie z dowcipu
W stodole, na sianie, powidli trzech leni. Stodoła zaczyna się palić. Po kilku minutach jeden z leni rzecze
- Panowie, stodoła się pali.
Cisza, zero ruchu, nic się nie dzieje, czas płynie. Po kilku kolejnych minutach drugi z leni
- Panowie, stodoła naprawdę sie pali
Cisza, zero ruchu, nic się nie dzieje, czas płynie. Po kilku minutach ostatni z leni odzywa się leniwie
- Panowie, ale po co ta gadka?
mad - 2 Stycznia 2010, 04:49
Nocne Polaków rozmowy...
Marcin Robert - 16 Stycznia 2010, 13:13
Wszystko jasne: PiS jest partią antydemokratyczną i powinien zostać zdelegalizowany.
Zgaga - 17 Stycznia 2010, 12:26
Tak sobie pomyślałam, że chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat:
http://slimak.onet.pl/_m/...t__15_01_10.pdf
http://slimak.onet.pl/_m/...ji_15_01_10.pdf
http://www.tvn24.pl/12690...,wiadomosc.html
Zgaga - 19 Stycznia 2010, 14:46
Ok. Nikomu się nie chce przeczytać ok. 40 stron. Tym bardziej, że projekt prawdopodobnie w żaden sposób nie będzie nas dotyczył.
Niemniej jednak są w nim artykuły, których po prostu nie rozumiem:
| Cytat | Art. 5
Rzeczpospolita Polska jest państwem jednolitym. |
O co chodzi?
dzejes - 19 Stycznia 2010, 14:50
Jednolitym =! federacyjnym.
Zgaga - 19 Stycznia 2010, 15:24
Mda... Na to nie wpadłam (ukryta blondynka?).
To jeszcze jedno pytanie:
| Cytat | Art. 24
1. Ekstradycja obywatela polskiego może nastąpić jedynie na wniosek innego państwa
lub sądowego organu międzynarodowego, jeżeli przewiduje to ustawa mająca na celu
wykonanie międzynarodowego zobowiązania Rzeczypospolitej Polskiej, przy łącznym
spełnieniu następujących warunków:
1) czyn objęty wnioskiem został popełniony poza terytorium Rzeczypospolitej
Polskiej,
2) zarówno w czasie popełnienia, jak i w chwili złożenia wniosku stanowił on czyn
zagrożony karą według prawa polskiego lub stanowiłby taki czyn w razie
popełnienia na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej,
3) nie był czynem popełnionym z przyczyn politycznych bez użycia przemocy,
4) nie zachodzi uzasadniona obawa, że obywatel poddany ekstradycji nie będzie
korzystać za granicą z praw człowieka na poziomie zagwarantowanym w
niniejszym rozdziale. |
Chodzi mi o podpunkt 3), a ściślej sformułowanie "bez użycia przemocy"
???
dalambert - 19 Stycznia 2010, 15:31
| Zgaga napisał/a | | 3) nie był czynem popełnionym z przyczyn politycznych bez użycia przemocy | bez użycia przemocy bombą nie da się prasnąć ale można komuś nawymyślać, jak obywalet polski nawymyśla Łukaszence na białorusi i zdoła do Polski prysnąć to go nie wydamy, ale jak go bombą ciśnie to wydamy
Zgaga - 19 Stycznia 2010, 16:21
Ten punkt jest na tyle niezręcznie napisany, że nie wiem czy dalambertowi można wierzyć.
Poza tym jak bombę Łukaszence podłożę, to może to zostać uznane za występek polityczny.
dzejes - 19 Stycznia 2010, 19:11
Jest niejasny i zdecydowanie zbyt szczegółowy jak na Konstytucję.
Przejrzałem już wcześniej ten projekt, ale nie chce mi się dyskutować o jakiejś wydmuszce.
Zgaga - 19 Stycznia 2010, 19:33
Ok. punkt widzenia forumowicza(ów) przyjęty do wiadomości.
Marcin Robert - 27 Stycznia 2010, 17:00
Oto kolejny przykład, że prawactwo odmóżdża:
Posłowie PiS-u bojkotują konfrontację. W proteście
| Cytat | Posłowie opuścili komisję po 15.00 - po przerwie, jednak do sporu doszło jeszcze ok. 14.00. Najpierw z zadawania pytań wycofał się Mularczyk.
Czuma oddalał jego pytania, gdyż były one zadawane niezgodnie z procedurą - przed zadaniem pytania Mularczyk nie cytował zeznań świadków, czego wymaga procedura konfrontacji. W odpowiedzi na kolejne prośby o cytat poseł PiS upierał się, że cytuje, podczas gdy omawiał zeznania Kaczmarka. Czuma cierpliwie apelował o podawanie cytatów - Mularczyk uparcie twierdził, że... omawianie wypowiedzi to cytowanie. W efekcie poseł PiS zrezygnował z zadawania pytań świadkom. |
(Podkreślenie moje - MR).
NURS - 27 Stycznia 2010, 17:39
Te wszystkie komisje pokazują tylko jedno - cała obecna klasa polityczna (z naprawdę nielicznymi wyjątkami) nadaje się do wyższych celów, za jakie mam na ten przykładsprzątanie szaletów publicznych.
Państwo będzie miało się lepiej, jeśli zamknie się ich na wiejskiej, w wirtualnym świecie i nie pozwoli wychodzić.
Martva - 28 Stycznia 2010, 11:14
Słyszę jak Tusk się produkuje w TV z pokoju obok i to brzmi jakby jednak nie kandydował na prezydenta.
dalambert - 28 Stycznia 2010, 11:15
Martva, poczekaj do konca
aj jednak bedzie TRWAŁ jak skała , no to nas przywaliło
NURS - 28 Stycznia 2010, 11:32
he, he, he.
Cimoszewićz zmiażdży Kaczkę w drugiej rundzie przez TKO.
to napisałem ja, Jarząbek.
merula - 28 Stycznia 2010, 11:39
Tusk jednak nie kandyduje.
Martva - 28 Stycznia 2010, 11:40
Ktokolwiek zmiażdży Kaczkę, widziałam sondaże dla chyba trzech różnych kandydatów, wszyscy miażdżą, tylko niektórzy bardziej.
W sumie się cieszę, premier więcej może, szkoda by było.
Chal-Chenet - 28 Stycznia 2010, 11:44
NURS, a Cimoszewicz będzie w ogóle startował?
dalambert - 28 Stycznia 2010, 11:49
Chal-Chenet, jak mu Miodowicz pozwoli to będzie
Easy - 28 Stycznia 2010, 11:51
| dalambert napisał/a | Chal-Chenet, jak mu Miodowicz pozwoli to będzie |
Miodowicz Cimoszewiczowi - a czy Lechowi w takim razie brachol pozwoli startować?
dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:01
Easy, kiepsko u Ciebie z pamięcią , ot wyciągnęła ta gwiazda śledcza PO panią Jarucką Cimoszce, to jak będzie chciała to mu więcej za uszami znajdzie
I co mają do tego jakieś brachole
Easy - 28 Stycznia 2010, 12:03
| dalambert napisał/a | I co mają do tego jakieś brachole |
Jak to co? Myślisz, że jak Jarosław powie do Lecha: nie startujesz, to Lechu będzie miał coś do gadania?
NURS - 28 Stycznia 2010, 12:09
Bracia Kaczyńscy są niezależni i samorządni.
Chyba, ze im mama coś każe.
dalambert - 28 Stycznia 2010, 12:11
Easy, acha to brachole dla Ciebie to prezes najwiekszej partii opozycyjnej i Prezydent Rzeczypospolitej , cóż tyż piknie! tylko uważaj by Cię nienawiść nie zadusiła bo wyborów nie doczekasz
Easy - 28 Stycznia 2010, 12:11
Mama -> Jarosław -> Lech.
Tak wygląda łańcuch pokarmowy i proszę nie wprowadzać opinii publicznej w błąd.
Zresztą ja też się słucham mamy, to grzech jakiś jest?
Edit. | dalambert napisał/a | | Easy, acha to brachole dla Ciebie to prezes najwiekszej partii opozycyjnej i Prezydent Rzeczypospolitej |
A co? Słowo "brachol" jest obraźliwe? A może oni już zyskali status pomniejszych bóstw i tak się do nich wyłącznie wypada odzywać?
Czy to się przypadkiem nie łapie pod łamanie jednego z dziesięciu przykazań?
A ty jak się wielokrotnie odzywałeś o premierze tego wspaniałego kraju? Donek? Donek możesz odzywać się do kumpla z ulicy, a nie do premiera RP!
NURS - 28 Stycznia 2010, 12:16
Grześ, nie grzech, Grześ!
dalambercie złoty, no macie zly dzień dzisiaj. Prezymier przegrywając z Tuskiem mógłby udawać, ze go zmiotła wielka miotła, a tak, zbierze od jakiegoś biedaka i będzie obciach. A jak nie daj boże PO wystawi Sikorskiego, łolaboga. to ci dopiero będzie obciach. O co chcesz się założyć, ze twój mikroidol złamie wszelkie końwenanse i nie dojdzie do symbolicznego przekazania insygniów wladzy?
|
|
|