Planeta wygnania - Ale za co?
teddy - 6 Września 2009, 16:23
Wiem terebka, byłeś zaraz po dziewczynach
Z mojej strony też już EOT
jewgienij - 6 Września 2009, 16:26
Dobrze, że nie trafiłeś na post Ziuty
Co do postu Terebki, napisał wszystko, co mógłbym napisać, gdyby mi wypadało. Dziwne, że tylko Ty to widzisz.( znaczy Terebka)
Tchórzliwą i efekciarską krytykę, tak samo jak ostre zagrania, kiedy już dawno po sprawie, odebrałem jako oznakę słabość i pieniactwo bez klasy. O kilku osobach miałem większe mniemanie. Widocznie jednak tacy ludzie, spuszczający uszy, jak coś się dzieje i pohukujący, kiedy wreszcie bezpieczni i nienarażeni, mają łatwość pisania i moralizowania. Za to parę osób pokazało charakter, większy niż ja, bo sam się ubabrałem w tej dyskusji.
W tym temacie też EOT.
Agi - 6 Września 2009, 17:13
jewgienij napisał/a | Dzejes jest inteligentnym gościem, w dodatku pisze lepsze szorty niż ja, ale ma ten sam problem, co ja, to znaczy obiera kurs na zderzenie. Mnie to wytykane jest, więc i ja wytykam I dlatego łatwiej mi się dogadać z kimś, kto nie idzie w konflikt, jak Agi, |
Niejako podsumowując dyskusję napiszę, że bardzo cenię dzejesa jako moderatora, czasem zazdroszczę mu zdecydowania.
Co do mnie zaś, dziękuję jewgienij, za miłe słowa.
Moja Córka, licząca sobie wówczas dziesięć lat, powiedziała do mnie przy jakiejś stresowej sytuacji: Mamo, ty jesteś taki duży, spokojny człowiek. Staram się sprostać tej opinii.
jewgienij - 6 Września 2009, 17:27
To prawda, spokój i zimna głowa to podstawa u moderatora
dalambert - 6 Września 2009, 19:47
uwaga !Agi, dała krawat nataklce za nie przywitanie się, ale akcja Szanownej "zakrawatowanej" wygląda mi na jakąś nachalną operacje reklamową -
wchodzisz na linka, oglądasz tajler i za to proszą Cie byś sobie jakieś nagrody wybrał, ale w tzw. "zadaniu 3" proszą o podanie około 10 eimaili
Tu wymiękłem bo mi to przypomniało sławetne "Łańcuszki św. Antoniego" co to kazały wysłac 10zł na podany adres i przesłać resztę dalej do znajomych swój adres na końcu dopisując.
Cała to operacja z Filmem 9 pachnie mi jakimś szwindlem
Agi - 6 Września 2009, 19:53
dalambert, dałam ostrzeżenie po wyrzuceniu na złom kilku nowych tematów, z których każdy był reklamą. O możliwości ostrzeżenia poinformowałam Nową Użytkowniczkę na pw.
Reklama tego "eksperymentu" już wcześniej pojawiła się na Forum, tylko zamieszczający ją tefitefi poprzestał na założeniu jednego tematu i zniknął. Możliwe, że natalka jest jego nowym wcieleniem.
dalambert - 6 Września 2009, 19:59
Agi, Ok ja popatrzyłem na to i dawne szwindle z "Łańcuszkami" mi się przypomniały to dałem głos- nie żebym miał Ci coś za złe, jeżeli to wręcz przeciwnie
Rafał - 6 Września 2009, 21:57
A czemużby nie wykopać bota "natalka" w kosmos?
dalambert - 6 Września 2009, 22:01
Rafał, natalki jako takiej to chyba nie może jednak znajdzie na Forum coś gdzie by pogadać mogła, ale te wątki z dziwnym linkiem co w Złomowisku leżą to czemu nie ?
Agi - 6 Września 2009, 22:46
Czy koniecznie trzeba grzebać w zamkniętych wątkach leżących na Złomowisku?
No dobrze... wyrzuciłam.
Nutzz - 7 Września 2009, 10:31
Hmmm... hmmm... może jednak warto byłoby wprowadzić taką opcję jak ignorowanie użytkownika?
Bot-natalka nadal szaleje z reklamami/linkami/etc
Martva - 7 Września 2009, 10:36
Myślę że w jej przypadku to akurat ban byłby lepszy
Fidel-F2 - 7 Września 2009, 10:37
heh, jak to inicjatywa jewgiwnijowa zbiera owoce, szapoba dla tego kolegi
Nutzz - 7 Września 2009, 10:38
Martva napisał/a | Myślę że w jej przypadku to akurat ban byłby lepszy |
Nie śmiem o to prosić, nie wiem czy to w dobrym tonie...
Ale rzeczywiście, byłby mile widziany
Martva - 7 Września 2009, 10:42
Co innego użytkownik, co innego reklamiarz - IMHO. To jest reklamiarzem, nie userem.
Adanedhel - 7 Września 2009, 10:49
Ale są jeszcze ludzie, którzy niby nie nadają się do wywalenia, a jednak wnerwiają. Ignorowanie użytkowników to rozsądna propozycja.
dareko - 7 Września 2009, 12:29
Adanedhel, upublicznisz liste?
Nutzz - 7 Września 2009, 12:31
No. 1 - Adanedhel
Fidel-F2 - 7 Września 2009, 12:34
noż o mnie mu chodzi i Chalowi też
dalambert - 7 Września 2009, 13:06
Fidel-F2, jesteś nie kwestionowanym WkurzyKrólem Forum
Nutzz - 7 Września 2009, 13:08
Eee tam, imao forum bez Fidela byłoby jak byczek po rzezaniu
@ DOWN: Dziękuję
@ 2x DOWN: Ok, ok, poniosło, już się zmywam.
NURS - 7 Września 2009, 13:09
Nutzz napisał/a | Hmmm... hmmm... może jednak warto byłoby wprowadzić taką opcję jak ignorowanie użytkownika?
Bot-natalka nadal szaleje z reklamami/linkami/etc |
Już dziabnąłem za 6 punktów. Powinien być spokój.
Agi - 7 Września 2009, 13:11
Ta dyskusja jest tu zupełnie nie na miejscu, przenieście się do Zasad.. albo do Luźnych rozmów..., chyba, że ktoś chce podyskytować o ostrzeżeniu, które niechybnie dostanie, jeśli nie zastosuje się do mojej uprzejmej prośby.
Edit. NURSie, to nie było do Ciebie.
Fearfol - 9 Września 2009, 08:17
Nie chcę tutaj tworzyć offtopu ale nie zauważyliście że ostatnio na forum coś się zmieniło.
W tym roku już mamy prawie 2 razy więcej ostrzeżeń nie we wszystkich latach ubiegłych. To chyba nie dobrze wróży na przyszłość.
Zastanawiam się co jest tego przyczyną, w końcu moderatorzy przestali przymykać oko na niektóre sprawy, czy użytkownicy coraz bardziej łamią zasady.
Porównując z innymi forami na których jestem zalogowany to forum SFFiH uchodziło za bardzo spokojne. Jak do tej pory.
Kruk Siwy - 9 Września 2009, 10:05
Forum się rozwija, przybywają nowi ludzie. Jakiś procent będzie odrzucany. To normalne.
To forum jest spokojne bo ludzie się lubią albo przynajmniej tolerują. Inne fora są spokojne bo niewiele się na nich dzieje...
dalambert - 9 Września 2009, 10:11
Ostatnie parę ostrzeżeń to atak jednego reklamiarza/reklamiarki - zarobiło to to ładne parę banów więcej, niż tradycyjni forumowi hulacy
czyli Forum jest doceniane
NURS - 9 Września 2009, 10:18
macie racje, nowe źródła informacji o forum sprawiły, że pojawiła się fala nowych użyszkodników. A to zawsze rodzi jakiś konflikt. Tak już bywało.
Adashi - 9 Września 2009, 17:56
Chyba jednak trochę racji jest w stwierdzeniu, iż "w końcu moderatorzy przestali przymykać oko na niektóre sprawy", przynajmniej takie mam odczucie. Z funkcji czysto porządkowych przeszli do faktycznego moderowania forum. To dobrze rokuje na przyszłość, imho.
Hubert - 13 Września 2009, 11:15
Ja wiem, czy aż tak strasznie się zmieniło? IMO, dalej jest pełen luz, chyba że ktoś zbyt daleko wykracza poza granice dobrego smaku
MM - 15 Września 2009, 21:51
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce, ale innego nie znajduję na forum. Chciałbym dowiedzieć się dlaczego wątek, który założyłem dziś w dziale "Kupię, sprzedam, wymienię" został usunięty? Proponowałem w nim kupno książek, myślę że wielu użytkowników forum o tej tematyce przedstawione pozycje mogą zainteresować, tym bardziej że istnieje już kilka podobnych wątków i cieszą się one popularnością.
|
|
|