To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Memento - 20 Lipca 2010, 00:33

No i skończył się pierwszy sezon Sleeper Cell. Nie jest to petarda na miarę Dextera czy Six Feet Under. Jednak śmiem twierdzić że jest to serial co najmniej dobry, i poruszający ciekawą tematykę. I ma zaje*bistą czołówkę. Jak na razie oceniam na 7/10.
Memento - 20 Lipca 2010, 23:35

Otwarcie drugiego sezonu Sleeper Cell - WOW. Just... WOW.
Fidel-F2 - 21 Lipca 2010, 22:43

na VH1, takiej jednej muzycznej stacji, lecą właśnie Cudowne lata, pierwsze odcinki zaobserwowałem wczoraj i dziś. Długo to pewnie nie potrwa bo jednego dnia daja po kilka odcinków, dziś zarejestrowałem 4 w dwóch blokach po dwa.
Myslałem, że trochę to po mnie spłynie, minęlo w końcu 20 lat i nie jestem nastolatkiem ale nie, ruszają mnie nadal, może po częśći z sentymentu, ale to raczej część niewielka. Tak czy siak dla mnie bomba.

Memento - 24 Lipca 2010, 01:44

Obejrzałem do końca Sleeper Cell. Pierwszy sezon był dobry choć trochę niemrawy, ale się nie zniechęciłem i obejrzałem serial do końca. I dobrze, bo druga seria choć o 1/3 krótsza, jest o co najmniej 2/3 ciekawsza i bardziej zajmująca. Świetny serial, całościowo oceniłbym go na 9/10. Dobrze że Showtime nie zrobił z tego tasiemca jak z Dextera, bo o ile w przypadku Dexa dopiero po piątym sezonie będzie można mówić o zmęczeniu materiału, o tyle Sleeper Cell w takiej konwencji jak do tej pory nie miałoby racji bytu przez 60 odcinków.

Polecam.

gudrun - 27 Lipca 2010, 20:46

Nie wiem czy powinnam pisać tu, czy w filmach oczekiwanych. Zaczął się serial na podstawie mojej ulubionej książki Folleta, "The Pillars of the Earth", na razie pokazały się dwa epizody, ale będzie chyba warto patrzeć, o tu trailer. Mam wrażenie że nienajgorsze to będzie. I Matthew McFayden jako prior Philip, nie mogę tego przeżyć!
Memento - 27 Lipca 2010, 21:01

Nu, trailer bardzo fajny. Dzięki za cynk.
Agi - 27 Lipca 2010, 21:16

gudrun, która tv wyświetla ten serial?
Virgo C. - 27 Lipca 2010, 22:06

Książki nie czytałem, ale serial naprawdę ciekawie wygląda. Szkoda tylko, że dwa teoretycznie dostępne na stronie odcinki zostały już zdjęte z sieci :(

@Agi
Starz

gudrun - 27 Lipca 2010, 22:09

@ Agi - w Polsce niestety na razie nie. W tej chwili jest na jakimś kanale STARZ, chyba niedostępnym u nas. Ale na pewno jakoś da się obejrzeć :)
Agi - 27 Lipca 2010, 23:51

Szkoda, Filary ziemi czytałam przed laty, a nadal świetnie pamiętam, chętnie obejrzałabym wersję filmową.
illianna - 28 Lipca 2010, 11:12

Zabili już całkiem mój ukochany serial o wampirach na prowincji, trzecia seria TBlood z odcinka na odcinek coraz bardziej żenująca :(

Spoiler:

Memento - 28 Lipca 2010, 11:26

Jakżeż się cieszę że odpuściłem po trzech odcinkach. ;P:
illianna - 28 Lipca 2010, 11:32

Memento, ale którego sezonu? Bo w trzecim trend był widoczny już od pierwszego. Pierwszy sezon był bardzo dobry, drugi słabszy.
Ozzborn - 28 Lipca 2010, 11:33

przecież od dawna wiadomo że wampiry ssiom

:mrgreen:

illianna - 28 Lipca 2010, 11:44

Ozzborn, ło matko, ale szyję, a nie... ;P:
Virgo C. - 28 Lipca 2010, 11:57

Już w trzecim Bladzie i w serialu Pod osłoną nocy była taka co ssała... ;P:
illianna - 28 Lipca 2010, 12:07

Virgo C., ojej robi się strasznie, nie wiem, czy pytać co ssała, mam nadzieję, że chodzi wyłącznie o krew, z szyi względnie pachwiny i ani centymetra dalej, zresztą, one to jeszcze rozumiem, ale na onych nie chce mi się jakoś patrzeć, szczególnie, że poza to zdominowało resztę :(
Memento - 28 Lipca 2010, 13:22

Odpuściłem sobie True Blood po trzech odcinkach pierwszej serii.

W eter poszły już trzy odcinki Haven, nowego serialu na motywach Colorado Kid Stephena Kinga, więc jest co ocenić. Pomijam to, że trzeba naprawdę tęgiego umysłu żeby dopatrzeć się jakichkolwiek powiązań z fabułą noweli (poza nazwiskami niektórych bohaterów). Pilot serialu od razu rzuca widza na głębszą wodę, postaci poznajemy w trakcie. Najfajniejszymi póki co są Audrey Parker (w tej roli Emily Rose, fajna dziewucha) i Duke Crocker (Eric Balfour, błysnął w Six Feet Under w roli Gabriela). Do miana sztachety w płocie mógłby pretendować grający Nathana Wuornosa Lucas Bryant. Nawet chwilowo niepoczytalny grał jedną miną. Zupełnie jak Steven Seagal. Ale serial nadrabia te braki niezłym klimatem kojarzącym mi się z Eerie Indiana, emitowanym lata świetlne temu przez Fox Kids.

Serial póki co nie jest najgorszy, ale jednak poniżej oczekiwań.

hrabek - 28 Lipca 2010, 13:30

Ja odpuściłem w połowie drugiego odcinka. Pierwsze sceny były spoko, jak się główni bohaterowie spotkali.
Eric Balfour to jeden z moich ulubionych aktorów, on błyszczy praktycznie wszędzie. Również i tutaj, ale co z tego, jak fabuła po pierwszym odcinku zaczęła się rozłazić.

Adon - 28 Lipca 2010, 13:53

Ozzborn napisał/a
przecież od dawna wiadomo że wampiry ssiom

:mrgreen:

Już wcześniej dawałem, ale tu też pasuje:

;P:

Memento - 28 Lipca 2010, 16:38

owned :mrgreen:
jewgienij - 4 Sierpnia 2010, 23:21

Będąc w gościnie u siostry, pożyczyłem sobie na diwidi pierwszy sezon House'a i pierwszy sezon Gilmore Girls.

House mi się znudził po czwartym odcinku, za to laski Gilmore mnie zaczarowały. Rzadko można trafić na tak inteligentny, dowcipny i klimatyczny serial. Siostra się śmieje, że to dla dziewczyn. W takim razie jestem duchowo dziewczyną. Nie mogę się doczekać płytek z drugim sezonem.

Matrim - 4 Sierpnia 2010, 23:30

jewgienij napisał/a
tak inteligentny, dowcipny i klimatyczny serial.

Bo tam są świetne dialogi, a to podstawa dobrego serialu :)

jewgienij - 4 Sierpnia 2010, 23:40

Lorelai Gilmore jest od teraz oficjalnym symbolem seksu dla mnie.

Wszelkie Angeliny to przy niej smutne panie.

(Lorelai pomaga oczywiście to, że wymyślona, a nie prawdziwa :D )

hrabek - 5 Sierpnia 2010, 11:30

O tak, Lauren Graham jest piękną kobietą. Szkoda, że nie widać jej na ekranie i po Gilmore Girls świat o niej zapomniał.
I rzeczywiście serial jest świetny. Swego czasu namiętnie oglądałem, później trochę zwolniłem, chyba gdzieś w połowie piątego sezonu, czy szóstego i nie obejrzałem do końca. Będę musiał dokończyć. Dialogi naprawdę są znakomite.

Ja kończę trzeci sezon Shielda. Wciąż znakomity, chociaż niektóre rozwiązania fabularne już noszą znamiona wymyślonych w straszliwych męczarniach.

Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 11:58

Zacząłem Californication, na razie za mną 4 odcinki, ale już mam wrażenie, że to świetna rzecz. I kolejny bardzo dobry serial z Duchovnym.
Ziemniak - 5 Sierpnia 2010, 12:05

Californication leci teraz na Comedy Central, jestem w połowie 2 sezonu, sam mjut ;P:
Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2010, 12:05

Chal-Chenet napisał/a
I kolejny bardzo dobry serial z Duchovnym.
a do tej pory był już jakiś? :roll:
Chal-Chenet - 5 Sierpnia 2010, 12:36

Fidel-F2 napisał/a
a do tej pory był już jakiś? :roll:

No ja na ten przykład jestem fanem Z Archiwum X. Duży sentyment dla tego serialu.
Ziemniak napisał/a
Californication leci teraz na Comedy Central, jestem w połowie 2 sezonu, sam mjut ;P:

Jeśli tak ma wyglądać nowoczesny serial po części komediowy, to ja jestem na tak. Bo to nie jest jeno pusty śmiech.

Fidel-F2 - 5 Sierpnia 2010, 12:44

Chal-Chenet napisał/a
No ja na ten przykład jestem fanem Z Archiwum X. Duży sentyment dla tego serialu.
ale wcześniej mówiłeś o dobrych serialach...
Ziemniak napisał/a
Californication leci teraz na Comedy Central
widziałem dwa odcinki, załamałem sie pustotą i badziewnością

Partner forum