To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dalambert - 18 Listopada 2009, 11:22

seba napisał/a
Powiedzal, że ukraincy nie maja sie wstydzic Bandery. Wszelkie zbrodnie Bandery sa materialami KGB. Wszyscy przeciwnicy gloryfikacji Bandery sa agentami KGB.

Stary litości ! Tak jak Michnika uważam za łobuza i hucpiarza / w przeciwienstwie do większości miałem wątpliwą przyjemność być z nim w jednej klasie w liceum/,
to jednak takie uproszczenie jakie walnąłeś, tylko szkodzi sprawie potępienia bezrefleksyjnych chwalców przymierza polsko-ukraińskiego :!:
Które nota bena napotyka również na ogomne przeszkody w duszach obu narodów, podsycane zresztą bardzo umiejętmie przez ruską agenturę. / sprawa zwrotu Ukraincom kościola w Przemyślu chociażby/.

Marcin Robert - 18 Listopada 2009, 12:15

seba napisał/a
Przypominam, że Adam Michnik pozywa dziennikarzy i publicystów za krytyczne o nim teksty (...)

Seba, jesteś katolikiem, prawda? Otóż katolików obowiązuje przykazanie:

Nie będziesz mówił fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu twemu.

Wytłumacz mi więc taką rzecz: skoro nie potrafisz (podobnie zresztą jak wielu katoprawicowców) odróżnić kłamstwa na czyjś temat od krytyki tego kogoś, to jakim sposobem jesteś w stanie przestrzegać powyższego przykazania? I czy w takim razie katoliccy prawicowcy mogą być prawdziwymi chrześcijanami?

Ciekaw jestem też opinii dalamberta na ten temat.

dalambert - 18 Listopada 2009, 12:19

Marcin Robert napisał/a
Czy w takim razie katoliccy prawicowcy mogą być prawdziwymi chrześcijanami?
Oczywiscie że mogą, prosze nie opisywać wszystkich działaniami jednego, lub paru.
Bo jak tak, to równie możliwe jest zadanie pytania:
" Czy katolewacy mogą być prawdziwymi chrześcijanami?"
a tak jeszcze : Co to za zwierzę PRAWDZIWY CHRZEŚCIJANIN ;P: :?:

Marcin Robert - 18 Listopada 2009, 12:33

dalambert napisał/a
Marcin Robert napisał/a
Czy w takim razie katoliccy prawicowcy mogą być prawdziwymi chrześcijanami?
Oczywiscie że mogą, prosze nie opisywać wszystkich działaniami jednego, lub paru.

Rozumiem w takim razie, że uznajesz zasadność pozwów Adama Michnika?

[quote="dalambert"]Bo jak tak, to równie możliwe jest zadanie pytania:
" Czy katolewacy mogą być prawdziwymi chrześcijanami?"

Jeśli bliżej określisz, kim są "katolewacy", to powyższe pytanie będzie jak najbardziej zasadne.

dalambert napisał/a
a tak jeszcze : Co to za zwierzę PRAWDZIWY CHRZEŚCIJANIN ;P: :?:

Fakt, za bardzo się rozpędziłem. Zostawmy samego chrześcijanina. :D

seba - 18 Listopada 2009, 13:17

Rafał napisał/a
seba napisał/a
Powiedzal, że ukraincy nie maja sie wstydzic Bandery. Wszelkie zbrodnie Bandery sa materialami KGB. Wszyscy przeciwnicy gloryfikacji Bandery sa agentami KGB.
Nie, jeśli dobrze doczytałem to nie powiedział tego, brniesz dalej w bagno.

Widziałem w Iwano-Frankowsku pomnik Bandery, widziałem billboardy z Banderą, hasła Bandery… Nie jestem jego sympatykiem, ale nie życzę Ukraińcom, aby biografia Bandery była pisana na podstawie materiałów KGB

Michnik widzial pomniki gloryfikacji Bandery i nie zaprotestowal

Adam Michnik redaktor naczelny GW w ktorej sie tropi i potepia nacjonalizm, antysemityzm, faszym - nie zaprotestował, potepił, skrytykował gloryfikacji faszysty, antysemity, ludobojcy.

powiedzial tylko ze nie jest jego sympatkiem, choc w drugiej czesc zdania powiedzial coś calkowcie innego. Zeby biografia Bandery nie byla pisana z materialow KGB> Zobacz teraz jak sie pisze(w gazecie wyborczej) o kresowiakach oraz ksiazce historycznej panstwa Siemieszko. Wychodzi na to, że kresiowiacy sa agentami kgb, a ludobójstwo na kresach wschodnich nie było. Wszyscy historycy ktorzy pisza prawde o Banderze sa agentami kgb, korzystajacymi z materialow kgb.

Cytat
W Polsce Jarosław Kalinowski, wicemarszałek Sejmu, występował za dość antyukraińską rezolucją odnośnie spraw wołyńskich. Zapytałem go, ponieważ dość dobrze go znam, dlaczego się tym zajmuje: Dlaczego tu grasz melodię, napisaną na Łubiance, w KGB? Czy nie ma ważniejszych tematów, niż to co wydarzyło się na Wołyniu w 1943 roku? Przed tym albo po tym nic nie stało się? Czy rzeczywiście uważasz, że ci Ukraińcy z Wołynia urodzili się z czarnymi podniebieniami? Czy oni nie mieli powodów, żeby szczerze nie cierpieć Polaków? A on mi odpowiedział: Przecież muszę mieć jakiś elektorat! To czysta, brutalna, chamska polityka! -

Przypominam sprawe tablicy pamiatkowej w Krakowie, informujacej o ludobojstwie na kresach wschodnich - Uchwała przeszla jednym glosem. GW atakowala ludzi za te tablice i za jakieklowiek rozpowszechnienia tej informacji w szerszej swaidomosci. Oczywiscie GW walczyla przeciwko polskim agentom KGB - stad atak Michnika na Jarosława Kalinowskiego.

TotalnieMichnik przeklamuje historie(jest wtym mistrzem), bo choc ukraincy nienawidzili administracji polskiej, to duza czesc ukraiców z sasiadami zyla dobrze. Bo ofiarami ukrainskich nacjonalistów to byli także Żydzi, Ormianie, Czesci czy tez polsko ukrainskie rodziny, ktore byly dosc liczne.

Poza tym żadna polityka dyskryminacji nie usprawiedliwia ludobojstwa.

Na koniec logika Adama Michnika.

Gdy ja powiem tak - nie jestem sympatykiem Zbrodniarza, ale nie zycze temu forum, żeby bigrafia KrwawegoMordercy była pisana przez KGB. Nie moze byc sowieckich stereotypów.

Pytam wiec Nursa- czlowieku czemu jestes inspirowany przez KGB i potepiasz Zbrodniarza, Faszyste, Antysemite? Dlaczego drogi Nursie grasz melodie napisana na Łubiance?
Czy rzeczywiscie uważasz ze SS Galicein i UPA nie mialo prawa eksterminowac 250 tysiecy ludnosci roznej narodowosci na kresach wschodnich?

A ty mi odpowiadasz! Przecie to wszystko prawda! A ja odpowiadam - To jest dopiero chamska polityka.

Powiedzcie mi teraz czy wg was ja jako czlowiek, ktory nie sympatyzuje z Banderą, ale daje przyzowlenie na gloryfikacje Bandery.
Czy w pewien szczegolny sposob przez relatywizm morlany nie pochwaliłem Bandery?

Rafał - 18 Listopada 2009, 13:34

seba napisał/a
Michnik widzial pomniki gloryfikacji Bandery i nie zaprotestowal
A skąd wiesz, że nie zaprotestował, może powiedziawszy to skrzywił się okrutnie i splunął na znak protestu? :wink: Nie wiesz, a zakładsz, że wiesz. Widzisz, wgłębiając się w historie naszych relacji, stoimy po kostki we krwi, wspólnej krwi. Mój znajomy był ofiarą rzezi na Wołyniu. To co opowiada, stawia włosy na baczność, ale widzisz, on wyzbył się nienawiści i chęci odwetu. Ty nie byłeś ofiarą, a chęcią odwetu pałasz (obym się mylił).
seba napisał/a
Powiedzcie mi teraz czy wg was ja jako czlowiek, ktory nie sympatyzuje z Banderą, ale daje przyzowlenie na gloryfikacje Bandery.
Czy w pewien szczegolny sposob przez relatywizm morlany nie pochwaliłem Bandery?
Nie, nie pochwaliłeś. Schowaj kły jadowe kiedy mówisz do ludzi, na sąsiedztwo z którymi jesteś skazany i którzy są ważni dla twojej przyszłości. Nie imputuję tutaj czegokolwiek, ale siejesz dookoła bynajmniej nie słodyczą.
seba - 18 Listopada 2009, 13:51

Nie pałam chęcia odwetu. Ale domagam sie prawdy i sprawiedliwosci.
Rafale zobacz jak gazeta Adama Michnika pisze o kresowiakach i ks. Isakowiczu. I zobacz też jakie naprawde zdanie maja stwowarzyszenia ofiar Ludobojstwa. Nie ma tam nic z checi zemsty i odwetu. Jednak jest sprzeciw wobec przyzwolenia na glorifikacje SS Galicen i UPA.

Ukrainscy najconalisci sa wrzutem na narodzie Ukrainskim. Z Ukrainskimi faszystami, ktorzy na wszelkich pochodach nawet maja przyczepione swastyki(sa fotki zyjacych dziadkow zUPA i SS Galicen z fastyka zaczepiona na piersi munduru - www.isakowicz.pl). - nie ma co rozmawiac o jakimkolwiek porozumieniu.

Slyszales jak pisza ukrainscy nacjonalisci o ks. Isakowiczu??

"Osika dla Judasza już wyrosła. I czeka" - pisze o ks. Tadeuszu Isakowiczu-Zaleskim portal internetowy Organizacji Ukraińskich Nacjonalistów. Banderowcy twierdzą też, że Ksiądz jest Żydem i agentem służb specjalnych - informuje portal Kresy.pl.

Teraz nie tylko jestem agentem kgb ale i zydem ;P:

dalambert - 18 Listopada 2009, 13:54

Panowie może by tak sekundkę o literaturze, nim się w imię miłości Ojczyzny i Jej Świętych Męczennikow pozabizamy nawzajem. :mrgreen:
Otóż z tego tematu jest wstrząsające i doskonale napisane opowiadanie Katarzyny Anny Urbanowicz Oczy jak chabrzy" w zbiorze AD XIII tom 1.
Polecam wszystkim i Tobie seba, w szczególności, Jeżeli można. Tak trzeba o tych strasznych wydarzeniach pisać.
Solidne cegły opracowań naukowych są konieczne, ale dopiero dobra literatura utrwala świadomość dramatu w duszach ludzkich.

Rafał - 18 Listopada 2009, 13:57

seba napisał/a
Rafale zobacz jak gazeta Adama Michnika pisze o kresowiakach i ks. Isakowiczu.
Nie czytam i nie che mi się czytać owej "gazety" czytam ciebie i to co linkujesz.
seba napisał/a
Slyszales jak pisza ukrainscy nacjonalisci o ks. Isakowiczu??
Nie wiem i nie obchodzi mnie to. Obchodzi mnie to jak my piszemy. Piszmy prawdę jaka by nie była bolesna, ale prawdę. Nie wkładajmy ludziom w usta tego, czego nie powiedzieli, bo to się nazywa kłamstwo. Nie nadinterpretujemy i nie nadajemy własnym wyobrażeniom znamion faktów, bo to się nazywa kłamstwo. Brak negacji nie jest pochwałą, tak jak brak wyroku śmierci nie oznacza automatycznie nagrody Nobla. Łapiesz różnicę?
Ambioryks - 18 Listopada 2009, 14:02

seba napisał/a
Adaś na Ukrainie chwalił S. Bandere - oczywiscie żadna wolna tv tego nie pokazała.

Skoro o tym mowa, to socjaliści i komuniści twierdzą, że to polscy prawicowcy i antykomuniści chwalą UPA z powodu jej antykomunizmu - m.in. na historycy.org często można natrafić na takie stwierdzenie (a w ostatnim czasie historycy.org przeżywają wręcz inwazję czerwonych trolli - do czterech znanych już od dawna dołączyły jeszcze trzy.
NURS napisał/a
Masz na to 24 godziny.

Nie żebym się czepiał, ale: co, jakby sebie wysiadł komputer albo nawalał internet? Też byś podtrzymał to z 24 godzinami?
dalambert napisał/a
Taras Bulba

Chodzi o Tarasa Bulbę - Kozaka czy Borowecia o pseudonimie Bulba? Jeśli o tego drugiego, to ten akurat był porządny - jako jeden z nielicznych ukraińskich działaczy narodowych. Bulba założył UPA, ale niemającą związku z OUN, jak OUN-B ("UPA banderowska") (pomijam OUN-M, bo to nie UPA). O ile UPA związane z OUN-B oceniam zdecydowanie negatywnie, o tyle bulbowców - zdecydowanie pozytywnie, jako bojownika o niepodległość swojej ojczyzny. Bulbowcy, w przeciwieństwie do banderowców i melnykowców, nie mordowali Polaków, nie wyrzynali całych wsi, nie przerzynali piłą cywilów.
dalambert napisał/a
rzetelna biografia Bandery stworzona przez zespół historyków IPN napewno by się przydała i to BARDZO + monografia OUN i UPA.

To drugie (z elementami tego pierwszego) wydał już kilka lat temu Grzegorz Motyka - bodaj najbardziej rzetelny badacz dziejów ukraińskiego nacjonalizmu i ukraińskiej partyzantki. Pisze on zarówno o walkach Ukraińców z Sowietami i Niemcami, jak i o zbrodniach na Polakach ("Ukraińska partyzantka 1942-1960").
seba napisał/a
ze nie jest sympatykiem Jaruzelskiego i Kiszczaka

Dziwne, że piszesz o Jaruzelskim w ten sposób - koliber powinien być sympatykiem Jaruzelskiego z powodu dopuszczenia ustawy Wilczka, dopuszczenia wprowadzenia w Polsce pluralizmu politycznego i zakończenia istnienia PRL, podpisania ustawy o zniesieniu święta 22 lipca i przywróceniu święta 3 maja (Jaruzelski podpisał tą ustawę 27 kwietnia 1990) i ustąpienia ze stanowiska pod naciskiem opinii publicznej - a na to jeszcze żaden polski prezydent się nie zdecydował (bo Wojciechowski ustąpił pod naciskiem Piłsudskiego, który dokonał zamachu stanu). Więc per saldo Jaruzelski to najlepszy polski prezydent. Owszem, jest winy śmierci ok. 120 osób, ale przecież Piłsudski jest winny śmierci 379 osób (12-14 maja 1926), co nie przeszkadza wielu Polakom go wielbić. Nie wspominając o tym, ile to rubli zrabował z banków i pociągów, na które napadał przed I WŚ.
seba napisał/a
czytał ktoś?

Ja nie czytałem, ale czytałem dr Motykę i ks. Isahakiana vel Isakowicza-Zaleskiego.
seba napisał/a
że ukraincy nie maja sie wstydzic Bandery. Wszelkie zbrodnie Bandery sa materialami KGB. Wszyscy przeciwnicy gloryfikacji Bandery sa agentami KGB.

Dziwne, bo to przecież za PRL-u zakazane było mówienie o rzezi wołyńskiej.
Rafał napisał/a
Schowaj kły jadowe

:mrgreen: Dobre!

NURS - 18 Listopada 2009, 14:12

Seba, masz czas do wieczora. Albo zobacze zdanie potwierdzające, co napisałeś o pochwale Bandery, albo odpowiesz za ordynarne kłamstwo - czyli za to samo, za co potępiasz innych. Niczym nie róznisz się od osób, które zwalczasz, przynajmniej pod tym względem, a jestes od nich nawet gorszy, bo opluwasz każdego, kto ci się pod palce nawinie, episkopat, księzy, ludzi kultury.
kilka razy pokazywalem ci na konkretnych przykładach, że linkujesz klamliwe teksty a robiłes to tylko dlatego, ze pasowały ci do mogelu, w którym otaczają cię stada świń niegodnych splunięcia. Wszyscy sa glupi, durni i mierni.
Nawet ja. Na zwrócona uwagę zareagowaleś tekstem o tym, ze obrażam wyborców PiSu, zapominając co wypisywałeś w tamtym wątku o wyborcach PO, prezydencie i wielu innych politykach, także przytaczając polit-agitki.
Dlatego powiedziałem ci dość! nie jest moim guru, niespecjalnie zauważam jego istnienie i jest mi więcej, niż obojętny. Ale to forum może ponieśc konsekwencje twojej bezsensownej krucjaty. Za rzeczy, które tu wypisujesz możemy zapłacić wszyscy, bo ktoś w koncu może zażądać od wydawców zadośćuczynienia za bezkarne oczernianie w miejscu publicznym. A przykładów da sie przytoczyć wiele, bo byles i jestes w stanie przekleic każde kłamstwo, nie wiem jak ohydne, a kiedy treś jest za mało poniżająca - dopisujesz do tego swoje trzy grosze, co stawia cię IMO poniżej poziomu najgorszego z opisywanych przez ciebie ludzi. niektorzy z nich kapowali, bo ich bezpieka złamała, w sposób, jakie nawet sobie nie wyobrażasz, a ty robisz to samo z własnej woli i dla własnej satysfakcji.
Masz czas do wieczora, chociaż jak widze, nie jesteś w stanie znaleźć niczego na poparcie tej tezy, ponieważ wymysliłeś to plugastwo, żeby odreagować jakiś artykuł w GW. Zalóz sobie własną stronę i tak rób co chcesz, tutaj jesteś częścią społeczności i albo się dostosujesz do norm, alebo sobie stad pójdziesz.
Na koniec, jesli dalambert pisze ci, że klamiesz, a jest to ostatni chyba człowiek na tym forum, który broniłby Michnika, to widomy dowód na to, jak nisko upadłeś.
szacun dalmbercie.

NURS - 18 Listopada 2009, 14:15

Ambioryks napisał/a
[
Nie żebym się czepiał, ale: co, jakby sebie wysiadł komputer albo nawalał internet? Też byś podtrzymał to z 24 godzinami?
!

Tak. Są kawiarenki internetowe, sąsiedzi maja dostęp do sieci. Jeśli decydujesz się kłamac w miejscu publicznym, musisz się liczyć z konsekwencjami.

dalambert - 18 Listopada 2009, 14:18

Ambioryks napisał/a
Chodzi o Tarasa Bulbę - Kozaka czy Borowecia o pseudonimie Bulba?
oczywiście, ze o bohatera poematu, a obecnie i filmu nakręconego we współpracy Rosyjsko- Ukrainskiej / bardziej wredne niż bzdurna baja 1612/= tam po prostu zwracałem uwagę, ze różne sentymenty wokół nas biorą się i z rzeczywistej historii narodów jak i z tworzonej w wieku XIX narodowej mitologii, gdy nacjonalizm stawał się orężem w walce o zachowanie świadomosci narodowej.
Broń to ostra i niebezpieczna i pokaleczyć nią można i siebie i sąsiadów.

Ambioryks - 18 Listopada 2009, 14:24

NURS napisał/a
Tak. Są kawiarenki internetowe, sąsiedzi maja dostęp do sieci.

Może wyjdę na czepialskiego, ale: co, jeśli po napisaniu tego wszystkiego seba by wyjechał w miejsce, gdzie nie ma dostępu do neta, wrócił po tygodniu i odkrył, że dostał osta za coś, czego nawet nie wiedział, że ma zrobić, bo nie zdążył przeczytać nakazu dopisania czegoś ciągu 24 godzin, kiedy go nie było?
Np. ja parę lat temu na innym forum założyłem temat, po czym wyjechałem na dwa tygodnie za granicę, a po powrocie odkryłem, że usunęli mi ten temat, bo, jak napisali, nie wyjaśniłem czegośtam zaraz po tym, jak mi napisano, że mam to uzasadnić.
dalambert napisał/a
o bohatera poematu

A z moją opinią nt. Borowecia i Bandery się zgadzasz?

seba - 18 Listopada 2009, 14:40

Napisalem Ci NURS, że osoby publiczne, a juz zwlaszcza politycy moga byc bardzo ostro krytykowani.
Jesli twierdzisz, że kłamie i masz na to dowody, to jestem gotowy podać Ci moje dane osobowe jesli bedziesz chcial zlożyć zawiadomienie o polenieniu przestepstwa. Uwarzam, że Adam Michnik przyzwala na gloryfikacje Bandery.Robi to bardzo umiejtnie, bo nie formuluje tego przekazu wprost, ale go ladnie modyfikuje.
Jego ataki na kresowian(przez jego GW),w tym mnie, bo moja rodzina pochodzi z Lwowa przechodzi ludzkie pojecie.

GW ktorej redaktorm naczelnym jest Adam Michnik skłamała na temat pikiety pod kulem, w ktorej bralem udział. Dalatego jesli ktos uwaza, że kłamie, to prosze to udowodnic i zlozyc doniesienie na mnie do prokuratury i isakowicza zalewskiego - ktory to opisal na blogu.

NURS powiedzc tylko slowo, a napisze Ci na maila moje dane osobowe, zebys mogl doniesc o ordynardnym kłamcy.
O twoje osobistej kluturze na forum NURS krąża juz legendy. Niezawachałeś sie nawet przez moje przejezyczenie okreslic mnie debilem - pojechac tak po bandzie, ze sam powiniens sobie dać przynajmnej ostrzezenie.
Normalnie nie miał byś odwagi twarza w twarz komus tak pojechac.
Ja opluwam każdego, a ty juz nie?
Ja potrafie powiedziec przepraszam, a ty nie.
O ile sam wyrażałeś sie bardzo ostro o politykach pisu, to teraz zaatakowałeś mnie za krytyke Adama Michnika.
Oczywiscie jestem z gory skazany na przegrana i dobrze o tym wiem.
Czy jest przepis w regulamienie forum, informujący, że zabrania sie krytyki osob publicznych, politykow, ksiezy itd?
Czy jakikolwiek przepis regulaminu mówi, o tym, że interpretacja tekstu osoby publicznej musi potwierdzać słowo w słowo, bo inaczej jest to kłamstwo?

Fidel-F2 - 18 Listopada 2009, 16:11

seba napisał/a
Czy jakikolwiek przepis regulaminu mówi, o tym, że interpretacja tekstu osoby publicznej musi potwierdzać słowo w słowo, bo inaczej jest to kłamstwo?
ale Ty nie interpretujesz, Ty dodajesz coś czego tam wogóle nie ma

seba napisał/a
Czy jest przepis w regulamienie forum, informujący, że zabrania sie krytyki osob publicznych, politykow, ksiezy itd?
krytykować możesz do woli, tyle że Ty nie krytykujesz a kłamiesz i oczerniasz

seba napisał/a
Ciekawe czy Ty Michnikowi byś tak pojechał. Ech...

seba napisał/a
GW ktorej redaktorm naczelnym jest Adam Michnik skłamała na temat pikiety pod kulem, w ktorej bralem udział.
byc może masz rację, być może GW i Michnik kłamią w tysiącach innych spraw. Rzecz w tym, że my tu o tym nie dywagujemy. Pochyamy się nad jednym, bardzo konkretnym problmem. Reszta w tym momencie jest nieważna.

seba napisał/a
Niezawachałeś sie nawet przez moje przejezyczenie okreslic mnie debilem
oj, seba, nie mirmiłuj, bardzo się nie pomylił
Ambioryks napisał/a
Może wyjdę na czepialskiego, ale: co, jeśli po napisaniu tego wszystkiego seba by wyjechał w miejsce, gdzie nie ma dostępu do neta
przeciez to dyskusja akademicka na dwa sposoby, raz, jak widzisz seba nie ma problemów z netem a dwa, sam dobrze wiesz, że nie jest w stanie obronić swojej tezy
NURS - 18 Listopada 2009, 16:32

seba napisał/a

NURS powiedzc tylko slowo, a napisze Ci na maila moje dane osobowe, zebys mogl doniesc o ordynardnym kłamcy.

nie pisuje donosów i nie oczerniam publicznie ludzi. Powyższa uwaga, świadczy o twoim poziomie.

Cytat
O twoje osobistej kluturze na forum NURS krąża juz legendy. Niezawachałeś sie nawet przez moje przejezyczenie okreslic mnie debilem - pojechac tak po bandzie, ze sam powiniens sobie dać przynajmnej ostrzezenie.

Które sam tworzysz chyba :-)
Skoro już o tym mowa, zacytuj mnie, bo jak na razie sam napisałeś, że nim jesteś a ja cię zapytałem nie o to, tylko dlaczego Kaczyński jest temu winien, co wynikało z tekstu. Ale prosze, masz do wieczora czas, możesz zacytowac mój post, w którym tak cię okresliłem. Tyle, ze tego nie zrobisz, bo coś takiego nie istnieje

Cytat

Miałbym, zawsze miałem i zawsze mówiłem. dlatego krąży o mnie tyle świństw.

Cytat
Ja opluwam każdego, a ty juz nie?
Ja potrafie powiedziec przepraszam, a ty nie.
O ile sam wyrażałeś sie bardzo ostro o politykach pisu, to teraz zaatakowałeś mnie za krytyke Adama Michnika.

Wyrażac się ostro, a kłamac o ludziach, to dwie rózne rzeczy. Ja się wyrażam ostro, a ty kłamiesz. Michnik to tylko kropla, która przepełniła czarę.
W tym wątku widac, jak umiesz przepraszać. kiedy ci udowadniają kłamstwo, zaczyna się jazda. zaraz mi dziadka w wehrmachcie znajdziesz :-)

Cytat
Oczywiscie jestem z gory skazany na przegrana i dobrze o tym wiem.

Pokaż mi krytykę w kłamstwie imputującym Michnikowi popieranie Bandery? to jest czyn równy tym, na które bez przerwy się obruszasz. spójrz na to ile osób ci to powiedziało w twarz. Nawet przeciwnicy ideowi Michnika to potwierdzają. Krytyką byłoby zacytowanie artykułu w GW, kłamliwego, i wyjaśnienie na czym manipulacja polegała, nie takie szczucie na człowieka. dlatego jesteś na pozycji przegranej, ale sam się tam zapędziłes, nikt cię do niczego nie zmuszał.

Cytat

Gdyby to był pierwszy raz, to pewnie bym cię zjechal, ale ty zrobiłeś sobie z tego forum mównicę, z ktorej wygłaszasz coraz bardziej kłamliwe uwagi na temat ludzi, którym do pięt nie dorastasz i nie dorośniesz. W cytowanym artykule nie było niczego uprawniającego do stwierdzenia jakie zamieściłeś. I tyle. Ponieważ był to któryś kolejny raz, i nadal nie przestajesz judzić (vide uwaga o TVN i milionach z PO, na co na pewno masz podobne dowody jak na zepsucie Episkopatu, niehonorowośc ks. Bonieckiego i debilizm ekonomiczny prezydenta - to wszystko skrótowe cytaty z twoich poprzednich postów),

seba - 18 Listopada 2009, 18:23

NURS napisałeś jako Administrator, że zawdzieczam kretynizm Kaczorowi.
Ja nie napisałem zadnemu tutaj uczytkownikowi, że zawdzecza kretynizm czy debilizm Tuskowi, Michnikowi itd.

Nazywasz mnie kłamca tylko dla tego, że nie zacytowałem gdzie slowo w slowo Michnik mówi "ja popieram bandere"

Dobrze wiesz, że mozna tak zmodyfikować przekaz i dac przyzwolenie na poparcie gloryfikacji Bandery, żeby nikt nie mogł mu tego zarzucic.
Widziałeś moja wczesniejsza analize tekstu Michnika? Pewnie, że nie bo szukasz tylko pretekstu zeby mnie zabanować.

Zarzucasz mi ze przepraszam jak mnie lapia na klamstwie. Napisz mi gdzie przeprosilem zlapany na klamstwie? No gdzie?

Ks. Isakowicz Zalewski na blogu napisał;

Świety Boże! Michnik z Banderą!

Dla Ciebie pewnie takie stwierdzenie jest klamliwie i jest on klamca tak samo jak i ja. Dziwne ze Michnik, ktory pozywa swoich adwersarzy jeszcze nie zareagował.

Co do uwagi o tvn i milionach PO
http://www.wprost.pl/ar/1...a-banda/?I=1345

NURS - dziekuje Panu Bogu, że nie dorastam Adamowi Michnikowi do piet :D (z piekła bym nie wyszedł)

Chcesz dowodów na temat ksiezy o których pisałem? Jak chcesz to nie masprawy, bo sa one zawarte nawet w publikacjach naukowych wydawnictwa IPN. A już nie mówie o demaskowaniu falszywych autorytetów w Kosciele przez dziennikarzy sledczych najwiekszych polskich gazet.

Ziemniak - 18 Listopada 2009, 18:38

seba napisał/a

Mówisz o dofinansowaniu stadionu Legii?
W Krakowie miasto dofinansowuje stadion Wisły. Czy to znaczy że mają własne interesy w Telefonice? Czy o tym, że porządny stadion pozwoli zarobić miastu grube miliony, i miasto to dofinansowanie traktuje jako bardzo opłacalną inwestycję?

seba - 18 Listopada 2009, 18:44

HGW powinna dofinansować ITI za wlasne pieniadze. Przecie to jawna korupcja! Nie dziwie sie ludzim, ktorzy teraz nazwaja tv Waltera Tusk Vision Network.

O tusku w tvn tylko dobrze! Propaganda pełną gebą.

Ziemniak - 18 Listopada 2009, 19:33

Dokładnie tak samo jest z TVP i Pisem.
NURS - 18 Listopada 2009, 21:58

seba napisał/a
NURS napisałeś jako Administrator, że zawdzieczam kretynizm Kaczorowi. Ja nie napisałem zadnemu tutaj uczytkownikowi, że zawdzecza kretynizm czy debilizm Tuskowi, Michnikowi itd.

Nie kłam, ty to sam napisałeś, każdy może sięgnąc do tego posta. Pięć razy cytowalem ci to zdanie.

Cytat
Nazywasz mnie kłamca tylko dla tego, że nie zacytowałem gdzie slowo w slowo Michnik mówi ja popieram bandere

napisałem, ze kłamiesz, bo napisałeś, ze michnik popiera banderę, choć nigdzie nie ma o tym słowa. tym bardziej w załaczonym przez ciebie na dowód artykule :-)

Cytat
Dobrze wiesz, że mozna tak zmodyfikować przekaz i dac przyzwolenie na poparcie gloryfikacji Bandery, żeby nikt nie mogł mu tego zarzucic.
Widziałeś moja wczesniejsza analize tekstu Michnika? Pewnie, że nie bo szukasz tylko pretekstu zeby mnie zabanować.

Pretekstu? A po co mi pretekst., przecież legendy podobno chodza o tym, jak pożeram takie niewiniątka jak ty. Nakłamałeś, narobiłeś smrodu, bekniesz za to.
co do manipulacji, musisz sporo o tym wiedzieć, bo starasz się to cały czas robić, jak z tym wmawianiem, że to ja napisalem o tobie debil. :-)

Cytat
Zarzucasz mi ze przepraszam jak mnie lapia na klamstwie. Napisz mi gdzie przeprosilem zlapany na klamstwie? No gdzie?

O ile się nie myle, to ty napisałeś, że ja nie umiem przepraszać a ty tak. :-)
Powoli zaczynam się zastanawiać, czy z toba naprawdę jest wszystko w porządku. Człowieku, ty zaczynasz polemizować sam z sobą. więc jak to jest, umiesz przepraszac, czy nie umiesz? I jak to stwierdzic, skoro nigdy nie przepraszasz? :-)

Cytat

Ks. Isakowicz Zalewski na blogu napisał;

Świety Boże! Michnik z Banderą!

Dla Ciebie pewnie takie stwierdzenie jest klamliwie i jest on klamca tak samo jak i ja. Dziwne ze Michnik, ktory pozywa swoich adwersarzy jeszcze nie zareagował.

tutaj napisał, na tym forum? Nie zasłaniaj się innymi. O tobie tu jest mowa i nienawiści, która starasz się szerzyć.

Cytat
http://www.wprost.pl/ar/1...a-banda/?I=1345

Wprost lada moment beknie 5 mln dolarów za inna rewelację. :-)

Cytat
NURS - dziekuje Panu Bogu, że nie dorastam Adamowi Michnikowi do piet :D (z piekła bym nie wyszedł)

Jeśli jesteś wierzacy, to masz to piekło jak w banku, bo oczernianie ludzi jest grzechem i to poważnym.

Cytat
Chcesz dowodów na temat ksiezy o których pisałem? Jak chcesz to nie masprawy, bo sa one zawarte nawet w publikacjach naukowych wydawnictwa IPN. A już nie mówie o demaskowaniu falszywych autorytetów w Kosciele przez dziennikarzy sledczych najwiekszych polskich gazet.

Chętnie, syp linkami, podawaj tytuły tych publikacji. Masz jeszcze dwie godziny.

seba - 18 Listopada 2009, 22:15

NURS napisał/a

Cytat
Jedynie co moge zarzucic Duzemu Kaczorowi, to ze jestem kretynem(jesli nie debilem) ekonomicznym, manipulatorem, kłamca, hipokrytai pie...... aborcyjnym lewakiem.

eee, a czemu chcesz mu zarzucac swoje uposledzenia. Jesteś jego córką? :shock:

NURS napisał/a

I na koniec, jedyną osobą, która użyła słowa debil w tym wątku jesteś ty sam, więc z łaski swojej obraź się na siebie.

NURS napisał/a
I bardzo dobrze, bo nie ma sensu rozmawiać z kimś, kto nie rozumie nawet co sam napisał, a jak go o to zapytac, nadyma się i obraża.
Żądasz szacunku w rozmowie, przestać wypisywać dyrdymały i zacznij myśleć. Bo jak traktowac kogoś, kto pisze:
Cytat
Jedynie co moge zarzucic Duzemu Kaczorowi, to ze jestem kretynem

czyli, zawdzięczasz ten kretynizm Kaczorowi,
a na pytanie dlaczego go zawdzięczasz, bo takie cechy to chyba tylko w rodzinie się przekazuje, a on ma córkę jedynaczkę, zaczynasz nadymać się jak balon.

Wiem wiem klamie i manipuluje - nic takiego nie napisales.
http://www.science-fictio...p=498741#498741
Kazdy uztytkownik na tym forum, gdy tyle raz pojechał po bandzie wzgledem drugiego uzytkownika, to został by zabanowany.

Co do konfidentów w sutannie to polecam ksiazke pt. Ksieza wobec Bezpieki. Zycinskiego zdemaskował dr Sławomir Cenckiewicz SB a Lech Wałesa.

Fajnie ze bekne za krytyke Adama Michnika :P
Ktory wprost dał przyzwolenie na bigarafie Bandery bez "sowieckich stereotypów"
Jak to ukrainscy nacjonalisci twierdzą? To Zydzi i komunistyczni agenci.
Nie dośc ze ze mnie klamca, manipulator to Zyd i komunistyczny agent.

Bandera, Upa, SS Galicein - samo dobro!
Ja za to szerze nienawiść, po przez krytytke ludzi, ktorzy sprzyjaja morderczej ideologii Bandery.

seba - 18 Listopada 2009, 22:25

NURS

Cytat
Wprost lada moment beknie 5 mln dolarów za inna rewelację. :-)

Mylisz sie bardzo :D Przeczytaj sobie analize prawna na portalu www.rp.pl

NURS - 18 Listopada 2009, 22:27

nie bekniesz za michnika ale za całokształt, kochany.
Za pogardę okazywaną wszystkim wokół, którzy nie podzielają twojej spiskowej teorii dziejów.. Za oczernianie ludzi, prosty przykład - ostatni post pięknie wpisał się w ten cykl. Teraz Michnik daje przyzwolenie (jakby mógł im coś zabronić) na pisanie biografii Bandery. Bo ty tak mówisz.
Jesteś tak zaślepiony nienawiścią do tego człowieka, że lada moment zaczniesz mu zarzucać spowodowanie epidemii grypy.
mialeś szansę przeprosić, miałeś cała dobe na to, zamiast tego obraziłeś mnie kilkakrotnie wulgarnymi insynuacjami, do tego olałeś wszystkich innych, którzy z toba rozmawiali. Problem polega na tym, że takie rzeczy, jakie robisz, mogą byc karalne w tym kraju. I są. dlatego masz dwa tygodnie na przemyslenie swojej sprawy. Dwa tygodnie bana z tego forum. możesz wrócić, ale jeśli jeszcze raz kogoś oszkalujesz w swoich postach, wylecisz na stałe, bez żadnego ostrzeżenia, bo nikt nie weźmie za ciebie odpowiedzialności, a niemal każda twoja wypowiedź łapie się na jakiś paragraf.
Amen.

dalambert - 19 Listopada 2009, 12:40

No, no cicho tu jak banem zasiał :shock:
Może by kto co zapodał ?

NURS - 19 Listopada 2009, 13:03

dobrze, to ja zapodam. Powiedz mi dalambercie złoty jak to jest z tym paskudnym rządem, co to zniszczył swoimi decyzjami w sprawie kryzysu polską gospodarkę? :-)
Bo tak co kwarta i miesiąc wieszczyłeś nam zgubę a tu nie dośc, ze jako jedyni przeszliśmy na plusie, to rok się kończy i nie widac zalamania kompletnego :twisted:

dalambert - 19 Listopada 2009, 13:07

NURS, gospodarka obroniła się sama i to o tyle o ile / co innego statystyki, a co innego bezrobocie/ a rząd / oczywiście fatalny/ nic nie robił jeno piar sobie, to i tak wyszło.
Jak się rząd wiziął za ratowanie i sprzedawanie Stoczni to kataru dostał a stocznie g.... :mrgreen:

NURS - 19 Listopada 2009, 13:18

He, he, he. No popatrz, a te rządy dobre, pompowaly kase, zadłuzały się jak głupie i jeszcze gorzej miały. nie dziwi cię to? :-)
a co do stoczni, wiesz, niektórych rzeczy nie da sie sprzedać, choćbyś nawet bardzo chciał. IMO ratowanie stoczni nikomu nie wyszło, w calej długiej historii pokomunistycznej.

dalambert - 19 Listopada 2009, 13:34

Stacznie to paru wyszły, na świecie jednak ktoś statki buduje / choćby Finowie/ z te wspaniałe co to sie nie zadłużaja / że co proszę w co się Vincent pakuje na rok przyszły/ co co .
Służna Zdrowia znowu lerarze strajkują, szpitale wstrzymują przyję cia chorych, system się wali A Tusek z Kopacz piernicza , ze im wredna Kaczka nie pozwala/ I nic już nie mogą bo się weta boją.
Gdzie Ty masz te sukcesy i cuda co to je Pan Premier w trzy godzinnym expose dwa lata temu obiecywał, a nawet podpisywal publicznie.
Poczym przez dwa lata pirniczyli o tym jak to przez rządy PiS nic zrobić nie mogą, jak to im Prezydent przeszkadza,
Jak by tak jak oni PiS rządził, to by go prasa i mendia rozniosły na strzępy a tu uśmiechy jeno .
Ech szkoda gadac....

Partner forum