Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Easy - 22 Października 2009, 09:13
| MOFFISS napisał/a | | gadać każdy potrafi, narzekać też - a, co wy takiego robcie dla Polski, że macie prawo kogokolwiek oceniać? |
Umiem zaśpiewać Rotę i łoję podatki. Mało ci?
dzejes - 22 Października 2009, 10:56
| MOFFISS napisał/a | | gadać każdy potrafi, narzekać też - a, co wy takiego robcie dla Polski, że macie prawo kogokolwiek oceniać? |
Płacę podatki. Mało? Mam kupić kałacha i ruszyć na Moskwę?
Easy - 22 Października 2009, 12:35
| dzejes napisał/a | | Mam kupić kałacha i ruszyć na Moskwę? |
Fuj, kałacha, toż to rusek wymyślił. Na Moskwę to tylko z widłami.
Dragoon - 22 Października 2009, 13:36
Chyba raczej z kosami - tak jakoś bardziej kościuszkowsko brzmi
MOFFISS - 22 Października 2009, 16:02
| NURS napisał/a | | MOFFISS napisał/a | | gadać każdy potrafi, narzekać też - a, co wy takiego robcie dla Polski, że macie prawo kogokolwiek oceniać? |
A co ty robisz, że masz prawo to kwestionować, ion? |
NURS, jest mi cudownie obojętne, dla Ciebie mogę być nawet TurboDynoManem. Kluczowe Pytanie czy warto utrzymać reputację czy zdobywać popularność?
jewgienij - 22 Października 2009, 16:57
Problem w tym, że Polska nie daje możliwości, żeby coś dla niej zrobić. Można tylko za nią z tą kosą ( bo nawet porządnej broni swoim żołnierzom nie umiała nigdy zapewnić) bić się beznadziejnie i zginąć. Nie jest przypadkiem, że niemal wszyscy wielcy albo sławniejsi Polacy musieli ją opuścić, aby rozwinąć skrzydła. Tutaj by nic z nich nie było.
Polska jako państwo nie ochroniła swych obywateli przed rozbiorami, Hitlerem czy komunizmem, dała nas zjeść na tacy poprzez swą słabość i nieudolność ( od okupantów nas inni uwalniali, a od komunizmu robotnicy i zwykli ludzie) Nie zapewnia też warunków do normalnego życia i rozwoju w trakcie pokoju. Wszyscy ci np. lekarze, których tak brakuje teraz, wykształcona młodzież, nie wyjechali stąd z miłości do Fish and chips.
Co z tego, że pracujesz rzetelnie, uczciwie, skoro " Mars napada i owoce twojej pracy zjada".
Ja rozumiem, że to zapytanie miało być taką parafrazą słów JFK, ale Ameryka daje ludziom przynajmniej szansę wzięcia spraw w swoje ręce, Polska - nigdy. Jak Rosja. Tutaj się ochlać tylko można albo kombinować na naszą małą polską skalę.
mawete - 22 Października 2009, 17:27
MOFFISS: a bierzesz pod uwagę, że dla mnie możesz być np. dupkiem?
A dla Polski zrobiłem więcej niż Ty. Dużo więcej.
Dorośnij.
MOFFISS - 22 Października 2009, 17:38
| mawete napisał/a | MOFFISS: a bierzesz pod uwagę, że dla mnie możesz być np. dupkiem?
. |
za coś takiego dostaje się tutaj paski.
| mawete napisał/a | A dla Polski zrobiłem więcej niż Ty. Dużo więcej.
Dorośnij. |
A po drugie, jak możesz się licytować, nie wiedząc, czym się zajmowałem wcześniej i czego dokonałem, by coś zmienić w MOIM kraju, a nie w tym kraju.
edit. Zaś pytanie skierowane do was było retoryczne, nie żądam spowiedzi, tylko zmiany podejścia. Gdy czymkolwiek się zajmuję, odpowiadam za coś osobiście, to nie interesuje mnie, czy jest źle, tylko jak to zmienić. Samym narzekaniem nie zbudujemy autostrad, stadionów i bóg wie czego jeszcze.
mawete - 22 Października 2009, 17:49
MOFFISS:
1. nie raz już miałem krawat, mogę mieć następny. No i nie wziąłeś pod uwagę tego, że jest to pytanie.
2. nie licytuję się - nie mam pojęcia kim jesteś - oceniam Cię po tym co piszesz. Resztę sobie dopowiedz.
Z mojej strony koniec dyskusji - nie widzę sensu kontynuowania jej.
Pozdrawiam
m.
seba - 31 Października 2009, 14:45
Polecam swietny wywiad z naczelna TOK FM(Czyli Radia Maryja w druga strone), przeprowadzony przez prawdziwego Mistrza Wywiadu Mazurka
http://www.rp.pl/artykul/...alabym_zyc.html
Ziemniak - 31 Października 2009, 15:18
Nie wiem co w tym wywiadzie świetnego, zasnąłem w połowie.
REMOV - 31 Października 2009, 15:22
| Easy napisał/a | | Fuj, kałacha, toż to rusek wymyślił. Na Moskwę to tylko z widłami. | Ja bym wybrał towarzystwo najemników. Dwa razy się udało, a - jak głosi przysłowie - do trzech sztuka
Easy - 31 Października 2009, 15:34
Zwykły wywiad, choć Mazurek dość ładnie pokazuje rzekomą "tolerancję" i "oświecenie" pani redaktor z TOK FM.
dalambert - 11 Listopada 2009, 18:34
Tak na marginesie parę dni temu prokuratura płocka umorzyła śledztwo przeciw Z.Ziobrze. Jakoś trzeba to odnotować w wątku gdzie jakiś czas temu hulano po nim jak po łysej kobyle
NURS - 17 Listopada 2009, 17:10
ponieważ wszędzie trąbią o grypie, zacząlem szukać, jak to jest, ile osób wcześniej trafiało doszpitali, ile umierało. No i znalazłem coś takiego sprzed 4 lat:
http://www.pulsmedycyny.c...iologiczne.html
seba - 17 Listopada 2009, 21:23
Prawie jak Breżniew z Honeckerem - czyli ludzie honoru
Kiedy władze Uniwersytetu nadadzą doktoraty Jaruzelskiemu i Kiszczakowi?
Nawet przybył na te szacowna uroczystość ks. Boniecki z Tygodnika Powszechnego - kolejny czlowiek honoru. Ciekawe czy był ks. Czajkowski przyjaciel Adama Michnika, ktory za mlodu kapował na Popiełuszke ile sie dało(nadal pracuje i uczy mlilosierdzia w Tygodniku Powszechnym). Brakowało tam jeszcze innego wielkiego przyjaciela Adama Michnika czyli Jerzego Urbana. Ach co za piekna rodzina. Adaś, Urban, ks. Czajkowski, Kiszczak, Jaruzelski, ks. Boniecki.
Ostatnio Adaś na Ukrainie chwalił S. Bandere - oczywiscie żadna wolna tv tego nie pokazała.
jewgienij - 17 Listopada 2009, 22:00
Nie wyświetlił Ci się cytat z kliknijpedii pod zdjęciem ani po słowach "ks. Boniecki".
Fidel-F2 - 17 Listopada 2009, 22:22
NURS - 17 Listopada 2009, 23:57
seba, skoro tak zalezy ci na ukróceniu obrażania ludzi mam dla ciebie propozycję nie do odrzucenia. Napisałeś:
Ostatnio Adaś na Ukrainie chwalił S. Bandere - oczywiscie żadna wolna tv tego nie pokazała.
Udokumentuj to twierdzenie. Nie frazesami, ale konkretnie, cytaty, źródła. Masz na to 24 godziny.
seba - 18 Listopada 2009, 00:11
http://www.kresy.pl/wydar...ografie-bandery
Była nawet relacja w GaPolu. Gdyby było to kłamstwo, to dziennikarz GaPola został by pozwany przez Adama Michnika.
Przypominam, że Adam Michnik pozywa dziennikarzy i publicystów za krytyczne o nim teksty, wiec teraz publikuje sie jego wlasne cytaty.
NURS widze, że Cie to jakoś dotkneło. Domyslam sie ze dla Ciebie Adam Michnik to jakis guru?
ps. slyszeliscie ostatnia anegdotę??
Czym sie rozni polsat od tvn? Tym czym wywiad od kontrwywiadu
Tusk Vision Netrowrk po otrzymaniu 2 milionów zlotych od PO trzyma sie dobrze.
NURS to tez mam Ci udowodnić??
Fidel-F2 - 18 Listopada 2009, 00:30
seba, miałeś udokumentować chwalenie Bandery, to co zacytowałeś to rozsądny głos rzeczowego historyka
czekamy dalej na udokumentowanie chwalenia
edit chyba czas minął, NURS, kobyłka u płota, chyba czas na mały warnik
seba - 18 Listopada 2009, 00:41
| Fidel-F2 napisał/a | seba, miałeś udokumentować chwalenie Bandery, to co zacytowałeś to rozsądny głos rzeczowego historyka
czekamy dalej na udokumentowanie chwalenia
edit chyba czas minął, NURS, kobyłka u płota, chyba czas na mały warnik |
echhh. Potrafisz sie wczytać w tekst? Sam tekst Michnika?
Powiedział nie wprost, ale po przez jego slynny relatywizm - że wszelka krytyka bandery jest pisana przez KGB!!! Michnik i jego GW - ostro jadą przeciwko wszystkim przeciwnikom gloryfikacji SS Galicein i UPA(poczytac sobie na www.wyborcza.pl)
tekst Michnika krytykujacy kalinowskiego z PSLu, ktory sprzeciwil sie gloryfikacji ukrainskich faszystów
„Dlaczego grasz melodię, napisaną na Łubiance w KGB? Czy nie ma bardziej ważnych tematów niż to, co się zdarzyło na Wołyniu w 1943 roku? – zapytałem Kalinowskiego”
Michnika styl jest taki - dla Boga świeczka, a dla diabła ogarek. Nawet tak pisze co roku o stanie wojennym i jaruzelskim ( cytat z pamieci - stan wojenny byl zly, ale nie bylo lepszego wyjścia)
Zresztą po co ja ci Fidel odpowiadam. I tak bedziesz dalej twierdził, że to nie jest obrona i chwalenie Bandery(krytyka przeciwników Bandery i prosba o wydanie jego biografi - bo widac warto napisac ja bez "materialow KGB" - to bedzie jego cnotliwym pomnikiem)
Fidel-F2 - 18 Listopada 2009, 00:56
seba, Tobie się wydaje, że z głupim gadasz? gdzie powiedział że 'wszelka' krytyka jest pisana przez KGB? Czy tu | Cytat | | Nie jestem jego [Bandery] sympatykiem |
czy tu| Cytat | | Zwrócił się także do obecnego na sali dr Igora Hałagidy z Instytutu Pamięci Narodowej z propozycją, aby IPN wydał polskojęzyczną biografię Bandery, która będzie pozbawiona polskich i sowieckich stereotypów | czy może jeszcze gdzie indziej?
fragment o Kalinowskim zmanipulowałes bo z Twojego cytatu wynika że Michnik uważa wydarzenia na Wołyniu za nieistotne a w rzeczywistości domaga on się ukazania sprawy w szerszym świetle a nie skupiania się na tym co nam jest wygodne.
Za szkalowanie bogu dycha winnych ludzi powinienes dostac warna jak złoto, zwłaszcza w dobie restrykcyjnej polityi moderatorskiej.
Albo odszczekac i przeprosić.
NURS - 18 Listopada 2009, 09:16
| seba napisał/a | http://www.kresy.pl/wydarzenia?zobacz/michnik-do-ipn:-wydajcie-biografie-bandery
Była nawet relacja w GaPolu. Gdyby było to kłamstwo, to dziennikarz GaPola został by pozwany przez Adama Michnika.
NURS widze, że Cie to jakoś dotkneło. Domyslam sie ze dla Ciebie Adam Michnik to jakis guru?
: |
A teraz zacytuj mi zdanie z tego artykułu, w którym Michnik chwali Banderę.
Ani Michniki, ani Wyborcza nie są dla mnie niczym szczególnym, ale internetowe chamstwo, które roznosi wszędzie kłamstwa o innych ludziach tak. A ty jesteś tego wzorcowym przykładem, bezrefleksyjnie lżysz ludzi, których nie znasz i niewiele o nich wiesz, a to, drogi kolego jest w tym kraju karalne. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę. A ponieważ to już któryś z rzędu przypadek, w ktorym dopuszczasz się takich rzeczy, dostaniesz nauczkę.
cytat, w którym Michnik chwali Banderę, do wieczora.
dalambert - 18 Listopada 2009, 10:19
Nie siegając zbyt daleko w przeszłość jednak trzeba pamiętac, ze świadomość narodowa naszych sąsidów budowała się przynajmniej od połowy XIX wieku w opozycji do Poslki , Polaków i polskości. Tak poprostu było...
Chmielnicki contra Wiśniowiecki + Taras Bulba
Zdrajca Jagiełło contra Witold.
To tak by polecieć na szybko - Bandera nie był działaczem polskim do cholery tylko wręcz przeciwnie, nie mamy go za co kochać, ale pamiętajmy że PPS-Frakcja Rewolucyjna tyż ciskala bombami w tych którzy u niej za wrogów robili.
Rzeź Wołynska jest sprawą haniebną i należy o tym glośno i wyraźnie mówić, ale też należy to dokladnie zbadać i opisać w kontekście calości wydarzeń - nasza reakcja w postaci "Wachlarza" tez nie polegala na rozdawaniu dzieciom cukierków.
Michnika szczerze nie lubię, ale z przedstawionych tekstów wynika, że niczego nie gloryfikował czy pchwalał, a rzetelna biografia Bandery stworzona przez zespół historyków IPN napewno by się przydała i to BARDZO + monografia OUN i UPA.
seba - 18 Listopada 2009, 10:27
| Fidel-F2 napisał/a | seba, Tobie się wydaje, że z głupim gadasz? gdzie powiedział że 'wszelka' krytyka jest pisana przez KGB? Czy tu | Cytat | | Nie jestem jego [Bandery] sympatykiem |
czy tu| Cytat | | Zwrócił się także do obecnego na sali dr Igora Hałagidy z Instytutu Pamięci Narodowej z propozycją, aby IPN wydał polskojęzyczną biografię Bandery, która będzie pozbawiona polskich i sowieckich stereotypów | czy może jeszcze gdzie indziej?
fragment o Kalinowskim zmanipulowałes bo z Twojego cytatu wynika że Michnik uważa wydarzenia na Wołyniu za nieistotne a w rzeczywistości domaga on się ukazania sprawy w szerszym świetle a nie skupiania się na tym co nam jest wygodne.
Za szkalowanie bogu dycha winnych ludzi powinienes dostac warna jak złoto, zwłaszcza w dobie restrykcyjnej polityi moderatorskiej.
Albo odszczekac i przeprosić. |
Fiedl - Adama Michnika to ty nie znasz. Adam Michnik twierdzi też ze nie jest sympatykiem Jaruzelskiego i Kiszczaka. A mimo to ich broni!
Chcesz poznać Adama Michnika - to ja specjalnie dla ciebie wybiore teksty z www.wyborcza.pl
DA dwa polecam dwie ksiazki o Michnikowszczyznie(Ziemkiewicza) i Gazecie Wyborczej(Stsanisława Remuszki)
Adam Michnik powien mnie przeprosisc za to, że jego gazeta napisała nieprawde o wydarzeniu w ktorym brałem udział w lublinie!!!
BYłem wtedy z ksiedzem Isakowiczem caly dzien. A GW napisała kałamstwo
Próbowali zakłócić przemówienie Juszczenki krzycząc Juszczenko kłamie, jest przeciwko pojednaniu. Pod koniec uroczystości funkcjonariusze BOR zabrali księdzu megafon, gdy krzyczał Hańba w kierunku przechodzącego kilka metrów obok Juszczenki.
http://miasta.gazeta.pl/l...zez_deptak.html
Tutaj zdemaskowane klamstwo
http://www.isakowicz.pl/i...8238a850af66c88
| Cytat | A teraz zacytuj mi zdanie z tego artykułu, w którym Michnik chwali Banderę.
Ani Michniki, ani Wyborcza nie są dla mnie niczym szczególnym, ale internetowe chamstwo, które roznosi wszędzie kłamstwa o innych ludziach tak. A ty jesteś tego wzorcowym przykładem, bezrefleksyjnie lżysz ludzi, których nie znasz i niewiele o nich wiesz, a to, drogi kolego jest w tym kraju karalne. Nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę. A ponieważ to już któryś z rzędu przypadek, w ktorym dopuszczasz się takich rzeczy, dostaniesz nauczkę.
cytat, w którym Michnik chwali Banderę, do wieczora. |
Interentowane chamstwo GW powinno Ci NURS dać do myslenia. Gazeta Michnika napisała o kresowiakach i o mnie jako uczestniku wydarzen kalmstwo. Ba Michnik pluje w twarz wszystkim kresowiakom, ktorzy domagaja sie pamieci i prawdy o Ludobojstwie na kresach wschodnich.
Jego gazeta calyczas pisze klamstwa, że rządamy zemsty i robimy wszystko przeciwko pojednaniu polsko ukrainskiemu. To Kłamstwo!!!!!!
Ty teraz robisz to co Adam Michnik w stosunku do swoich adwersarzy. Mówisz zacytuj mi zdanie gdzie dokladnie w slowo w slowo powiedzialem, że teraz to ja mam racje bo cale zyciw siedzialem w wiezieniu.
Wiem, że zdajesz sobie z tego sprawe. Wiesz ja nie tylko jestem intertentowym chamem, ale np Rafał A. Ziemkiewicz(wydal Michnikowszczyzne) czy ks. Tadeusz - Isakowicz Zaleski;
| Cytat | Świety Boże! Michnik z Banderą! 2009-09-13
Wstrząsające dwie relacje ze Lwowa.
Michnik jako obrońca Bandery
Przebywający we Lwowie 11 września w ramach Forum Wydawców redaktor naczelny „Gazety Wyborczej” Adam Michnik na spotkaniu w bibliotece im. Stefanyka w dyskusji „Zmiany paradygmy w najnowszych badaniach historyków Ukrainy i Polski” oświadczył, iż dla Polaków Ukraina jest jak rozgrzane żelazo – powiadomiła ukraińska internetowa agencja informacyjna „Zaxid.net. „Widziałem w Iwano-Frankowsku pomnik Bandery, widziałem big-boardy Bandery, banderowskie hasła. Nie jestem sympatykiem Bandery ale nie życzę Ukraińcom, aby pisali życiorys Bandery na podstawie materiałów KGB” – zaznaczył we Lwowie Michnik.
Redaktor naczelny „GW” podkreślił, że nie jest zwolennikiem stereotypów narodowych. Michnik zaproponował stronie ukraińskiej, aby przygotowała do druku życiorys Stepana Bandery w języku polskim. Taki życiorys byłby bardzo popularny w Polsce. Przecież w archiwach sowieckich służb specjalnych można znaleźć materiały świadczące dobrze o Banderze – stwierdził Michnik.
Na spotkaniu historyków Michnik w ostrej formie skrytykował wicemarszałka Sejmu RP Jarosława Kalinowskiego za jego antybanderowską pozycję. „Dlaczego grasz melodię, napisaną na Łubiance w KGB? Czy nie ma bardziej ważnych tematów niż to, co się zdarzyło na Wołyniu w 1943 roku? – zapytałem Kalinowskiego” – popisywał się na spotkaniu we Lwowie Adam Michnik.
Eugeniusz Tuzow-Lubański, Kijów
ZAXID 11.09.2009 17:00
Dzisiaj, 11 września, w ramach Forum Wydawców w Lwowskiej Bibliotece Narodowej im. W. Stefanyka odbywa się historyczna dyskusja na temat Zmiana paradygmatu w badaniach najnowszej historii Polski i Ukrainy. O czym zawiadomił korespondent ZAXID.NET.
Pod czas omówienia uczestnik dyskusji, redaktor Gazety wyborczej, Adam Michnik powiedział: Ukraina to taki temat, który jest dla Polaków gorącym żelazem - uważa się, że lepiej nie dotykać.
A. Michnik powiedział, że on jest przeciw jakichkolwiek międzynarodowych stereotypów. W tym kontekście on zwrócił się do obecnego na konferencji doktora polskiego Instytutu Pamięci Narodowej, I. Hałahidy z propozycją, by ta instytucja wydała polskojęzyczną biografię Bandery bez polskich lub radzieckich stereotypów.
|
http://www.isakowicz.pl/i...&kid=8&nid=2156
Powtórze to raz jeszcze
Adam Michnik po przez swoj relatywizm moralny broni i jednoczesnie chwali S. Bandere ktory wymordował 250 tysiecu kresowikaów - Polaków, Żydów, Ormian, oraz ukrainców ktorzy odrzucili mordercza ideologie Bandery i Suchewycza.
Michnik broni i chwali Bandere, tak samo jak bronil i chwalil Kiszczaka i Jaruzelskiego!
Ma podkreslić slowa Michnika, ktore o tym swiadcza, choc nie wprost?
Wiem wiem Ja, Kresowiacy, ks. Isakowiocz- Zaleski jestesmy agentami KGB
seba - 18 Listopada 2009, 10:38
czytał ktoś?
Ewa i Władysław Siemaszko - Ludobójstwo dokonane przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej Wołynia
Książka o objętości 1 450 stron (dwa tomy, oprawa twarda, format B5) zawiera: ? opisy zbrodni z lat 1939 - 1945 dokonanych przez nacjonalistów ukraińskich na ludności polskiej w ponad 1 700 miastach, miasteczkach, wsiach, koloniach, futorach, osadach, majątkach ziemskich itp.; ? wykazy zamordowanych w tym 19 379 zidentyfikowanych ofiar, spośród ok. 60 000 pomordowanych Polaków; pierwszy raz publikowane dokumenty, w tym relacje świadków, raporty i sprawozdania struktur polskiego podziemia, dokumenty kościelne, dokumenty ukraińskich organizacji nacjonalistycznych; wstrząsającą dokumentację fotograficzną; 11 map powiatów z zaznaczonymi miejscowościami, w których zostali zamordowani Polacy; listę nacjonalistów ukraińskich odpowiedzialnych za ludobójstwo Polaków.
Rafał - 18 Listopada 2009, 10:56
| seba napisał/a | | Ostatnio Adaś na Ukrainie chwalił S. Bandere | | Michnik napisał/a | | Nie jestem sympatykiem Bandery | | seba napisał/a | | Michnik broni i chwali Bandere | Seba walisz nieodpowiedzialne głupoty. Polityka polsko-ukraińska jest faktycznie deptaniem po cienkim lodzie, a deptać trzeba. Poczytaj i ewentualnie się poudzielaj tutaj: http://www.science-fictio...ight=pojednanie
Chociaż możesz nie zdążyć
seba - 18 Listopada 2009, 11:06
Co powiedzial Adam Michnik?
Powiedzal, że ukraincy nie maja sie wstydzic Bandery. Wszelkie zbrodnie Bandery sa materialami KGB. Wszyscy przeciwnicy gloryfikacji Bandery sa agentami KGB.
Biografie Bandery ma powstać bez radzieckich stereotypów!
Wypisz wymalauj - pochwala i obrona jak sie patrzy.
Natomiast kłamstwa i ublizanie kresowiakom jakos NURSA nie ruszają.
Oczywiscie ze p[owiedzial ze nie jest sympatykiem bandery. Ale powiedzial tez ze nie jest sympatykiem Jaruzelskiego, choc jego inne slowa temu przecza jak w tym przypadku.
Rafał - 18 Listopada 2009, 11:18
| seba napisał/a | | Powiedzal, że ukraincy nie maja sie wstydzic Bandery. Wszelkie zbrodnie Bandery sa materialami KGB. Wszyscy przeciwnicy gloryfikacji Bandery sa agentami KGB. | Nie, jeśli dobrze doczytałem to nie powiedział tego, brniesz dalej w bagno.
|
|
|