Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
jewgienij - 21 Października 2009, 15:13
No właśnie, tu PIS pogrzebany, pisowcy na ogół muszą sobie zaznaczać, kiedy jest ironia, kiedy metafora, bez takich naklejek są w debatach i wypowiedziach swoich bezradni, dają się wpuszczać w maliny i robią za kabaret.
A moim zdaniem, jeśli ktoś niepełnosprytny, to się do polityki nie nadaje z założenia. Nie Nikodema Dyzmy nam trzeba ani pana o mentalności kaukaskiego watażki, to już nie te czasy, tylko kogoś bystrzejszego niż prosty chłop z ulicy. Bo sobie taki burak nie poradzi w erze mediów, dyplomacji, nawet jeśli chce dobrze.
Ja to bym chciał, żeby rządziła lewica, ale na razie nie widzę tam odpowiednich ludzi. Można by takiego Napieralskiego do PiSu, a Olejniczaka do PSL-u dać i nikt by nie zauważył różnicy, bo wyjątkowo mało lotni.
dalambert - 21 Października 2009, 15:22
Agi, poczekamy na odpieź nieco innych dziennikarzy niż ta Wszech Gwiiazda pani O, - i to moge co najwyżej traktować jako partyjne oświadczenie Partii GW która usiłuje wpłynąc na rzeczywistoś i ją kształtować, jak można być obiektywnym czerpiąc wiedze o swiecie z GW?
seba - 21 Października 2009, 15:23
| Agi napisał/a | | próbuję zachować obiektywizm. |
Co do obiektywizmu.
Myslałem, że po tak wielkim sknadalu jakim było udostepnienie czlowiekowi PO Jackowi Monce z ABW podsłuchów do prywatnych porachunków, to najbardziej znani dziennikarze w kraju podniosą Larum. A tu Nic
W poniedziałek Tomas Lis uznał, że tak wielki skandal nie nadaje sie na temat programu, i zrobil wazeliniarski wywaid z Tuskiem(Nie pdalo np. Pytanie - że To Pan na pismie kazal siebie informować w pierwszej kolejnosci przez szefa CBA o aferach)
Dalej mamy pajaców z "Teraz My"
Po nich sie wiecej spodziewałem, bo Bogdan Rymanowski jest pracownikiem TVNu, wiec tym bardziej liczylem na solidarnosc, i zajecie sie tym tematem. A tu nic!
Nastepnie "Stokrotka vel specjalist od Manipulacji" Monika Olejnik też nie widzi sprawy.
Najlepiej spisali sie "dziennikarze" z TOK FM Jacka Żakowskiego - Twierdząc, że to ci podsluchiwani dziennikarze napewno są winni, a Jacek Maka z ABW dziala zgodnie z prawem.
Wyobrasmy sobie, że Rzadzi PIS i okazuje sie, że wiece szef ABW(zawsze jest to czlowiek partii rzadzacej) pozywa cywilnie np. dziennikarza GW. Przy czym korzysta z podsluchów, ktore juz dawno powinny byc zniszczone, a poza tym nie powinien miec do nich dostep.
Juz to widzie
Tomasz Lis - PIS zagraza demokracji!!!
W proragmie wywaid z skrzywodznymi dziennikarzami GW
Teraz MY - Pis Stworzyl Panstwo totalitarne!!!
Monika Olejnik - Czemu UE nie obali dyktratorów z PIS?
Jacek Żakowski - Obama, Zapatero, Putin - Ratujcie!!!!! Potrzeba interwencja zbrojna!!!!
dzejes - 21 Października 2009, 15:30
| dalambert napisał/a | | jak można być obiektywnym czerpiąc wiedze o swiecie z GW? |
Z czego ty czerpiesz obiektywną wiedzę? Podniecasz się słowami Kamińskiego, który jako szef specsłużby jawnie przed wyborami nawoływał do głosowania na określoną partię i chcesz robić za wzór obiektywizmu?
Ustawa o grach hazardowych to przykład ponadpartyjnego zjednoczenia - odkąd pamiętam była podawana jako przykład sytuacji, gdy politycy działają na zamówienie grupy ludzi, grupy z dużymi pieniędzmi i wpływami. Było tak od 1989 roku, było tak za rządów SLD, PiSu, AWSu - każdych rządów. Zniesmaczyły mnie te rozmowy, po pierwsze dlatego, że rządzą mną debile, po drugie - że nic się nie zmieniło. A jednak nie, zmieniło się. Drzewiecki już raczej nie wróci do pierwszoplanowej polityki, Szejnfeld też utopił swoją karierę głeboko. Jest też szansa na nieco bradziej przejrzystą ustawę. To zmiany na plus.
A kwestia stoczni? Guzik mnie obchodzi, niech to już zaorają, nie dotują darmozjadów.
Niech postawią pomnik, taniej wyjdzie.
Handlarz bronią był pozytywnie zweryfikowany za czasów PiSu, latał prezydenckim samolotem do Gruzji.
Zachowanie Kamińskiego - chronienie własnego tyłka,"przypadkowy" przeciek tuż przed postawieniem zarzutów w/s afery gruntowej, ujawnianie tajemnic związanych z funkcją, jaką sprawował, jawne wypowiedzenie posłuszeństwa zwierzchnikowi kwalifikuje się już nie do prokuratury jak dla mnie, a do psychuszki.
jewgienij - 21 Października 2009, 15:36
Seba, i na odwyrtkę, Ty też byś natychmiast zmienił zdanie o sprawie. O 180 stopni, założę się o swoją hacjendę
Darujmy sobie naiwne wyobrażenia, tam są walki w klatce, wygrywają bestie z najsilniejszym naciskiem szczęk, a takie domowe pieski jak my mogą sobie poszczekiwać i merdać ogonkami.
hrabek - 21 Października 2009, 15:41
seba: TVN poświęcił sprawie praktycznie cały program Kawa na Ławę. Rymanowski przepytywał polityków różnych opcji, co sądzą na ten temat. To po co jeszcze mieli o tym rozmawiać Teraz My? Mieli zadawać te same pytania tym samym politykom?
seba - 21 Października 2009, 15:43
| jewgienij napisał/a | Seba, i na odwyrtkę, Ty też byś natychmiast zmienił zdanie o sprawie. O 180 stopni, założę się o swoją hacjendę
Darujmy sobie naiwne wyobrażenia, tam są walki w klatce, wygrywają bestie z najsilniejszym naciskiem szczęk, a takie domowe pieski jak my mogą sobie poszczekiwać i merdać ogonkami. |
Miałbym takie samo zdanie jak teraz. Nie ważne czy by rzadzil Pis, Sld czy PO
Poza tym pisałem juzkilka razy, że nie jestem sympatkiem Pisu.
Dziennikarze ktorych wskazalem niczym sie nie róznia od dziennikarzy bialoruskich dominujacych w mediach Łukaszenki.
jest to TPR - Towarzystwo Przyjaciół Rządu
dzejes - 21 Października 2009, 15:44
| jewgienij napisał/a | | tam są walki w klatce, wygrywają bestie z najsilniejszym naciskiem szczęk |
Słuchając nagrań ze sprawy Lipiński-Beger, nagrań Oleksego, czy czytając rozmowy Drzewieckiego to tych "naszych" polityków określiłbym raczej mianem starych papug z demecją rwących sobie nawzajem pióra z ogonów.
seba - 21 Października 2009, 15:49
| hrabek napisał/a | | seba: TVN poświęcił sprawie praktycznie cały program Kawa na Ławę. Rymanowski przepytywał polityków różnych opcji, co sądzą na ten temat. To po co jeszcze mieli o tym rozmawiać Teraz My? Mieli zadawać te same pytania tym samym politykom? |
Jednak "Kawa na ławe" a "teraz My" to duza rozcnia.
Mrozowski i Ce... specjalizuja sie w demaskowaniu polityków. Uważam, że tym bardziej powinni sie zajac sprawą. Ale nie, lepiej pomoc kolezance Marczuk -.P w przywracaniu wizerunku medialnego( o jej jaka ja jestem skrzywdzona, mala dziewczynka, mnie uwodzil, ojejej)
Donald Tusk powinien zdymisionowac Make i Bnedaryka z ABW. Bo to co oni robia to samowola, słuzaca do wyrównaia rachunków z dziennikarzami, ktorzy o nich pisali.
Co by było gdyby wice szef CBA pozwal cywilne dziennikarza GW, i wykorzystał podslychy z prywatnej rozmowy tego dziennikarza. Tuskby go odrazu wywalil i dobrze by zrobił.
Widac ze Donald Tusk przede wszystkim bedzie chronil swoich ludzi za wszelka cene.
jewgienij - 21 Października 2009, 15:53
Seba, dziwisz się? Przy takiej stawce nie przyznaje się przeciwnikowi racji. To samo dotyczy dziennikarzy z drugiej strony. Oni wszyscy walczą przede wszystkim o swoje. Możemy narzekać na etykę itp., ale przecież nie od dzisiaj telewizja to burdel. Zmieni się to, jak będzie rządzić PIS czy lewica np?
Dzejes, więc niech będą walki kogutów albo papug , ale i tak wróbelek Ćwirek tam się nie obroni.
hrabek - 21 Października 2009, 15:58
| seba napisał/a | | Jednak Kawa na ławe a teraz My to duza rozcnia. |
No, Kawa na ławę lepsza.
| seba napisał/a | | Mrozowski i Ce... specjalizuja sie w demaskowaniu polityków. Uważam, że tym bardziej powinni sie zajac sprawą. Ale nie, lepiej pomoc kolezance Marczuk -.P w przywracaniu wizerunku medialnego( o jej jaka ja jestem skrzywdzona, mala dziewczynka, mnie uwodzil, ojejej) |
Kawa na ławę (KNW) leciała w niedzielę na żywo. Teraz my lecą dzień później, ale nagrywani są wcześniej. Kogo mieli zaprosić? Tych samych polityków i bardziej ich przycisnąć? Czy innych? Przecież Po Kawie na ławę widać było, że co do wykorzystania podsłuchów do celów prywatnych wszyscy byli zgodni. To co nowego byś się dowiedział? Ten program byłby wtórny w stosunku do KNW. A Pazura jest gwiazdą medialną i do tej pory nie miała szansy na przedstawienie swojej wersji. Moim zdaniem tłumaczyła się całkiem rozsądnie. I jeśli są poprze jej wersję to będzie spektakularna wtopa CBA.
Z punktu widzenia TVN robienie w odstępie jednego dnia dwóch programów publicystycznych o tym samym było raczej mało atrakcyjne. Czemu nie zajęli się tematem inni publicyści, to nie wiem. Może Lis nie mógł ekipy zebrać, żeby sensownie z nimi rozmawiać?
seba - 21 Października 2009, 16:02
| jewgienij napisał/a | Seba, dziwisz się? Przy takiej stawce nie przyznaje się przeciwnikowi racji. To samo dotyczy dziennikarzy z drugiej strony. Oni wszyscy walczą przede wszystkim o swoje. Możemy narzekać na etykę itp., ale przecież nie od dzisiaj telewizja to burdel. Zmieni się to, jak będzie rządzić PIS czy lewica np?
Dzejes, więc niech będą walki kogutów albo papug , ale i tak wróbelek Ćwirek tam się nie obroni. |
Czyli jacy to są dziennikarze? Kogo masz na mysli??
Mam nadzieje, że nie wariatów w rodzaju Jacka Kwiecinskiego, ktory w kazdym tekscie pisze jak to on kocha Lecha Kaczynskiego i PIS.
Mimo wszystko mamy obecnie dużą grupe ucziciwych dziennikarzy. Niezaleznie kto rzadzi, to nie czuaja sie partyjnymi zolnierzami i nie przymykaja oka, gdy rzadzi taka partia czy siaka.
seba - 21 Października 2009, 16:08
hrabek
Mogli zaprosisc Jacka Make lub jego pryncypala Bendaryka. Jesli by odmowili, to trzeba bylo nagrac ukrytya kamera ta odmowną reakcje. Mogli tez zaprosisc nowego ministra sprawiedliwosci albo szara eminecje Grzesia Schetyne.
Z drugiej strony mogli zaprosisc Rymanowskiego, Gzyma, Sumlinskiego.
Co do Pazury
To prosze
| Cytat | Prawnik Pazury redagował Teraz My
Press: Pierwszymi widzami przedwczorajszego wywiadu Andrzeja Morozowskiego i Tomasza Sekielskiego z Weroniką Marczuk-Pazurą byli ona sama i jej prawnik. Rozmowa została nagrana w poniedziałek po południu, a przed emisją w nadawanym o 22.30 programie ”Teraz my!” Marczuk-Pazura w towarzystwie prawnika sprawdzała, czy nie powiedziała czegoś, co mogłoby jej zaszkodzić. (...) – Autoryzacja była warunkiem, pod jakim Weronika Marczuk-Pazura zgodziła się na tę rozmowę – mówi Tomasz Sekielski. Na prośbę jej prawnika wycięto jedno zdanie. (...) Czy każdy gość ”Teraz my!” może liczyć na taką autoryzację? – Nie każdy – odpowiada Andrzej Morozowski. – Tylko osoby w sytuacji procesowej, kiedy uważamy, że mają opinii publicznej do powiedzenia rzeczy tak ważne, iż powinny wystąpić w naszym programie, a one boją się, że powiedzą coś, co w sądzie mogłoby im zaszkodzić – wyjaśnia.
Ale obciach. Koleżanka z pracy ma kłopoty, więc dziennikarze ją zapraszają do studia, żeby mogła powiedzieć co jej ślina na język przyniesie, bez weryfikacji z ich strony i bez trudnych pytań, a po programie jej prawnik jeszcze się upewnia czy aby były to zabezpieczenia wystarczające. A niedawni dziennikarze roku się na wszystko godzą. |
jewgienij - 21 Października 2009, 16:09
| seba napisał/a |
Mimo wszystko mamy obecnie dużą grupe ucziciwych dziennikarzy. Niezaleznie kto rzadzi, to nie czuaja sie partyjnymi zolnierzami i nie przymykaja oka, gdy rzadzi taka partia czy siaka. |
To po co te teksty o Białorusi?
seba - 21 Października 2009, 16:12
| jewgienij napisał/a | | seba napisał/a |
Mimo wszystko mamy obecnie dużą grupe ucziciwych dziennikarzy. Niezaleznie kto rzadzi, to nie czuaja sie partyjnymi zolnierzami i nie przymykaja oka, gdy rzadzi taka partia czy siaka. |
To po co te teksty o Białorusi? |
Bo na bialorusi sa tez opozycjini dziennikarze, ale nie ma ich w mediach telewizyjnych
Wes pod uwage, że duzy wplyw na spolczenstwo maja najbardziej znane programy publiscystycze, ktore maja najwiecej widzów.
jewgienij - 21 Października 2009, 16:28
To czemu "kaznodzieja" Pośpieszalski nie wyrobi sobie takiej oglądalności? Pan Wildstein albo pani Gawryluk? Przerywa się im transmisje? Czy telewizja to tylko TVN? Inne stacje są zakłócane? Może po prostu są słabsi warsztatowo, mniej przekonujący i ludzie wolą oglądać i słuchać kogoś innego?
Nie porównuj sytuacji w Polsce do Białorusi, bo chyba nie wiesz, o czym mówisz.
hrabek - 21 Października 2009, 16:29
seba: a ten komentarz pod cytatem, to czyj jest, twój?
Czytam: na prośbę jej prawnika wycięto jedno zdanie. No to rzeczywiście naplotła ile ślina na język przyniesie. W zasadzie ona twarz dawała, a głos podkładała aktorka parodiująca Dodę w Szymon Majewski Show. Scenariusz rozmowy (włącznie z odpowiedziami)napisali chłopaki z Teraz My.
Co to w ogóle za sensacja? Dalej Morozowski wyjaśnia czemu się tak dzieje i że często się tak dzieje, szczególnie w przypadku osób, które mają postawione zarzuty. Komentarz bez kursywy pod Twoim cytatem jest żenujący.
Co do zaproszenia Mąki czy Bendaryka. Rzeczywiście materiał na sensację:
- dzień dobry, my z TVN. [trzask zamykanych drzwi, albo rozłączenie telefonu]. Sekielski z poważną miną:
- Jak państwo widzą, ani pan Mąka, ani pan Bendaryk nie chcieli z nami rozmawiać.
Oczywiście, że nie chcieli, spodziewałeś się, że wskoczą do TVNu i będą odpowiadać na wszystkie pytania? A ta scenka, którą przedstawiłem byłaby gwoździem programu. Redaktorzy uznali widocznie, że nie będą się ośmieszać (zresztą podejrzewam, że próbowali się skontaktować z tymi panami) publikacją tych "negocjacji" i zajmą się innym tematem.
seba - 21 Października 2009, 16:49
jewgienijT
Nie porównuj sytuacji w Polsce do Białorusi, bo chyba nie wiesz, o czym mówisz.
Pospieszalki(widze, że masz do kazdego katolika wielka nienawisc) jest puszczany po 22.00 w nocy. Wildstein ma program o 23.20. Poza tym ich programy nie maja takiej ogladalnosci co program lisa czy Teraz My.
Troche przesadzilem z ta Bialorusią, ale podlizywanie sie rzadzącym przez tych ze "dziennikarzy telewizyjnych" jest takie samo jka na Bialorusi. Powoli Łukaszenkizm sie zbliza.
| Cytat | Czytam: na prośbę jej prawnika wycięto jedno zdanie. No to rzeczywiście naplotła ile ślina na język przyniesie. W zasadzie ona twarz dawała, a głos podkładała aktorka parodiująca Dodę w Szymon Majewski Show. Scenariusz rozmowy (włącznie z odpowiedziami)napisali chłopaki z Teraz My.
Co to w ogóle za sensacja? Dalej Morozowski wyjaśnia czemu się tak dzieje i że często się tak dzieje, szczególnie w przypadku osób, które mają postawione zarzuty. Komentarz bez kursywy pod Twoim cytatem jest żenujący.
Co do zaproszenia Mąki czy Bendaryka. Rzeczywiście materiał na sensację:
- dzień dobry, my z TVN. [trzask zamykanych drzwi, albo rozłączenie telefonu]. Sekielski z poważną miną:
- Jak państwo widzą, ani pan Mąka, ani pan Bendaryk nie chcieli z nami rozmawiać.
Oczywiście, że nie chcieli, spodziewałeś się, że wskoczą do TVNu i będą odpowiadać na wszystkie pytania? A ta scenka, którą przedstawiłem byłaby gwoździem programu. Redaktorzy uznali widocznie, że nie będą się ośmieszać (zresztą podejrzewam, że próbowali się skontaktować z tymi panami) publikacją tych negocjacji i zajmą się innym tematem. |
Ten cytowany tekst, jest komentarzem Kataryny(najbardziej dociekliwejblogerki w kaju)
Spodziewałem sie wiecej po "Teraz My". Przypuscimy, że kolejna jakas ekip[a po PO bedzie rzadzic i podslucha prywatne rozmowy panów z Teraz MY.
Wiec niech sie wtedy nie osmieszaja i nie robia programuo podsluchach rzadu SLD czy Pis
LIsek czy teraz my, to nie sa dziennikarze! To sa partyjni zolnierze!!
Agi - 21 Października 2009, 16:56
| seba napisał/a | | Pospieszalki(widze, że masz do kazdego katolika wielka nienawisc) jest puszczany po 22.00 w nocy. Wildstein ma program o 23.20. Poza tym ich programy nie maja takiej ogladalnosci co program lisa czy Teraz My. |
Godzina emisji programów Pospieszalskiego jest porównywalna z programem Lisa, czy z "Teraz my", a na oglądalność każdy pracuje osobiście, nie jest przydzielana "z urzędu".
Virgo C. - 21 Października 2009, 17:06
seba, czemu Ty się tak nie rzucałeś jak PiS tak znienawidzoną przez Ciebie Olejnik podsłuchiwał?
http://gotowanie.onet.pl/...ka_przepis.html
| seba napisał/a | | Pospieszalki(widze, że masz do kazdego katolika wielka nienawisc) jest puszczany po 22.00 w nocy. Wildstein ma program o 23.20. |
Ziemkiewicz ma program puszczany o 10:00 w niedziele (na TVP Info). Jak rozumiem nie jest oglądamy, bo uczciwi ludzie są wtedy na mszy w Kościele?
seba - 21 Października 2009, 17:17
Agi
Przez ostatni rok program Pospieszalskiego na TVP2 byl o godzinie 23.30!!!(Farfał nie moglgo wyrzucic, bo tvp musiala by zaplacic za zerwanie kontraktu 5mln zlotych, wiec program w ramowce przestawił).
Gdyby sie panowie zamienili na czas emisji, to Pospieszaslki mial by podobna ogladalnosc.
Poza tym tam publicnoczc nie buczy na polityka, tak jak w programie Lisa.
Ale juz nie gadajmy o tym, bo sensu ni ma.
Virgo C.
Kiedy? To Tomasz LIs i ekpia z TReaz MY nic o tym nie mowiła? To jest niemozliwe, bo gdyby były ujawnionepodsluchy na Oljenik, to zareczam Ci ze LIs ani Teraz My zareagowali by.
Ja tak samo bym krytykował Malego i Duzego Kaczora
A ten link po co? Przepis na zupe ma byc podsluchem na MO? Bo nie rozumiem
Ziemkiewicz ma program puszczany o 10:00 w niedziele (na TVP Info). Jak rozumiem nie jest oglądamy, bo uczciwi ludzie są wtedy na mszy w Kościele?
Bardzo smieszne. RAZ zaprasza dziennikarzy, a nie polityków. Program ma ponad 2 miliony widzów. Poza tym w tym programie nie ma zaangazowania partyjnego(jak np Olejnik czy Lis). Patrza na rence WSZYSTKIM.
Nocny pociąg,
Virgo C. - 21 Października 2009, 17:40
Po prawdzie to wole jak RAZ zaprasza dziennikarzy, polityków jakoś nie mam ochoty oglądać. W tylu miejscach mogą swoje "racje" przedstawiać, niech chociaż jeden będzie od nich wolny i opierał się na komentarzach IV władzy
seba - 21 Października 2009, 17:49
| Virgo C. napisał/a | Po prawdzie to wole jak RAZ zaprasza dziennikarzy, polityków jakoś nie mam ochoty oglądać. W tylu miejscach mogą swoje racje przedstawiać, niech chociaż jeden będzie od nich wolny i opierał się na komentarzach IV władzy |
Zgadzam sie. Mam juz dosyc ogladania pyskowe kurskiego z niesiolowskim. Okej Lis ma show! Ale to nie dosc ze stalo sie nudne to jeszcze jest 0 meritum.
Najabardziej lubie porgram na tvp historia "Pojedynek" Prowadzony przez Sierakowskiego i Ziemkiewicza.
Szczerze, to wole takiego Sławka Sierakowskiego jako publicyste niz Lisa czy ekpie Tusk Vision Network
Adanedhel - 21 Października 2009, 18:35
seba, pieprzysz. Upiłeś się? Porównujesz dziennikarzy z wolnego kraju i wolnych gazet do białoruskich propagandzistów? Fajnie, że się z nimi nie zgadzasz - choć najwyraźniej nie oglądasz ich programów - ale wyrażasz to w sposób po swojemu chamski. Jak, nie przymierzając, Kaczyńscy.
MOFFISS - 22 Października 2009, 08:02
gadać każdy potrafi, narzekać też - a, co wy takiego robcie dla Polski, że macie prawo kogokolwiek oceniać?
Agi - 22 Października 2009, 08:18
To , tak a'propos wiarygodności pana Mariusza Kamińskiego.
NURS - 22 Października 2009, 08:43
| MOFFISS napisał/a | | gadać każdy potrafi, narzekać też - a, co wy takiego robcie dla Polski, że macie prawo kogokolwiek oceniać? |
A co ty robisz, że masz prawo to kwestionować, ion?
MOFFISS - 22 Października 2009, 08:50
NURS, takie objawy powinny być zgłaszane do lekarza pierwszego kontaktu. Nie należy lekcewać choroby, bo skutki moga być nieowracalne
NURS - 22 Października 2009, 09:10
Zarzucasz kłamstwo hrabkowi?
On tylko przekazał wiadomośc na to forum, że to ty wrzuciłeś info na syffa, kłamliwie pisząc w tytule wątku o tym, że jakoby straszę kogoś sądem.
Chcesz temu zaprzeczyć? To bardzo łatwo sprawdzić. I ktoś to już zrobił. Bo sieć nie jest tak anonimowa, jak ci się wydaje.
A chamstwo, jakie prezentujesz w powyższym poście tylko mnie upewnia w przekonaniu, że mam rację.
Fidel-F2 - 22 Października 2009, 09:11
MOFFISS, no to biegusiem, nie ma co czekac bo juz mocno zawansowane stadium masz
|
|
|