Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Ambioryks - 17 Października 2009, 14:24
| NURS napisał/a | | mnie on raczej na birbanta, niz nieszczerego pasował. |
Kłamał odnośnie swojego wykształcenia (to przed objęciem urzędu), a poza tym kłamał odnośnie swojego udziału w poszczególnych głosowaniach - np. odnośnie głosowania na temat ustawy pozwalającej ścigać zbrodnie PRL-u najpierw powiedział "Gazecie Wyborczej", że w ogóle nie brał udziału w głosowaniu, a kiedy wydruk sejmowy pokazał coś przeciwnego, dzień później przyznał się, że głosował przeciw.
A że birbant, to swoją drogą.
| NURS napisał/a | | Wystarczy wspomnieć jego wypowiedzi na temat rosji albo zabicia tego taliba w pakistanie. |
Cóż, i tak są to mniejsze przewiny niż te dotyczące Kaczyńskiego i Kwaśniewskiego.
| NURS napisał/a | | biznes w ameryce jest nierozerwalnie połaczony z polityką |
Wiem, ale mi chodziło o politykę wprost.
| NURS napisał/a | | Rozbudowane biurokracje zachodu nie rozkradną tyle, ile junty w krajach południowej ameryki i afryki, gdzie całe gospodarki zapieprzają na pare rodzin. |
Bez aparatu administracyjnego te parę rodzin by sobie nie poradziło.
Virgo C. - 17 Października 2009, 14:55
| Ambioryks napisał/a | | Jeśli już miałby być ktoś z PO, to najlepiej Radosław Sikorski - solidny, z doświadczeniem dyplomatycznym, nie ponury jak Komorowski, nie cukierkowaty jak Tusk, nie pieniacz jak Kaczyński, nie nieszczery jak Kwaśniewski - po prostu do roli reprezentanta kraju kandydat chyba idealny. |
Nie może być, zgadzam się z Ambioryksem
Ziuta - 17 Października 2009, 16:34
| Virgo C. napisał/a | | Nie może być, zgadzam się z Ambioryksem |
Nie chcę się wtrącać panowie, ale Sikorski ze swoją biografią jest jak płachta na byka dla Rosjan – dla nich tacy jak on czy Saakaszwili to oczywiści agenci CIA. O normalnej polityce wschodniej będziemy mogli sobie pomarzyć.
Easy - 17 Października 2009, 18:04
| Ziuta napisał/a | | Virgo C. napisał/a | | Nie może być, zgadzam się z Ambioryksem |
Nie chcę się wtrącać panowie, ale Sikorski ze swoją biografią jest jak płachta na byka dla Rosjan – dla nich tacy jak on czy Saakaszwili to oczywiści agenci CIA. O normalnej polityce wschodniej będziemy mogli sobie pomarzyć. |
Prezydent RP ma się podobać obywatelom Polski, a nie Rosji.
Ziuta - 17 Października 2009, 18:07
Tak tylko czasu przypominam, bo swego czasu pogorszanie stosunków z Moskwą było poważnym argumentem przeciwko Kaczyńskiemu.
Easy - 17 Października 2009, 18:35
Każdy argument jest dobry, jeśli chodzi o dowalenie Kaczyńskiemu, nawet to, że jest niskiego wzrostu.
seba - 17 Października 2009, 19:17
| Easy napisał/a | | Każdy argument jest dobry, jeśli chodzi o dowalenie Kaczyńskiemu, nawet to, że jest niskiego wzrostu. |
Zróbmy akcje pt. Zniszczyć Kaczory
Niech cel uświeca środki
Kaczynski jest pedofilem!
Trzeba rozkleić plakaty Lecha Kaczynskiego z małymi dziecmi!
Nastepnie trzeba sie zebrac i połamac nogi kazdemu z młodzieżówki PIS
Trzeba zroganizować bojówki w szkołach i wręczać ulotki z prawda o kaczynskich. a kto nie chce brać, to trzeba bic.
Moge zorganizować takze manifestacje pt. Kurduple i grubasy wynocha z Polski!
O tak, trzeba WSZYSTKO robic łacznie z gwałtami na wyborczyniach Pisu zeby dowalic Kaczynskim
Trzeba wszystkich pisowców mordować jak Żydów w obozach.
ps. Ironia
Easy - 17 Października 2009, 19:20
Dzięki, że o tym wspomniałeś, bo bym się nie połapał i już zaczął drukować plakaty.
ps. To też ironia.
Agi - 17 Października 2009, 20:58
Raczej idiotyzm, też na i
seba - 17 Października 2009, 21:28
Czy cel ma uświecać środki?
czy środki maja uświęcać cel?
Easy - 17 Października 2009, 21:36
Czy zupa aby nie była za słona?
Kruk Siwy - 17 Października 2009, 22:00
czy jest na sali lekarz?
dalambert - 17 Października 2009, 22:03
Kruk Siwy, lekarze poszedl bic Kaczyńskich - to postępowy lekarz
Kruk Siwy - 17 Października 2009, 22:09
Może to bijolog. Serka, dalambert, ? A może konfitury?
dalambert - 17 Października 2009, 22:52
Kruk Siwy, a jaki serek i co tak o suchym pysku!
Może Dawne ?
Fidel chodź na kocyk
Kruk Siwy - 17 Października 2009, 22:54
Kocyk tylko przyniose...
A co tam panie w polityce? Chińczyki trzymają się mocno?
dalambert - 17 Października 2009, 22:57
Koreańczyki jeszcze mocnej ! oliwnki mam - zielone
I proszę nam się na kocyk z uwagami nie wcierać my tu o polityce rozmawiamy!!
Fidel
seba - 17 Października 2009, 23:04
| Kruk Siwy napisał/a | Kocyk tylko przyniose...
A co tam panie w polityce? Chińczyki trzymają się mocno? |
Stanisław Cat Mackiewicz
dalambert - 17 Października 2009, 23:06
| seba napisał/a | | Stanisław Cat Mackiewicz |
A ja myślałem , że Wyspiański - tyż Stasiu - Pifka ?
edyt. 18 X godz.12/53
to po pyfku, jeszcze pytanko dołożę ostatnio mamy kolejne liczne aferki podsłuchowe -
Dał nam przykład Adam Michnik
Jak nagrywac mamy ...
Ale wszyscy zgodnie twierdzą, ze to brzydko i okropnie, szczególnie jak się dziennikarzy nagra, a już zakładanie podsłuchów jest nielegalne i karalne!
I co na TVPolsat w tygodniu o 16/30 leci opowiastka o emerytowanym Borewiczu ksywka Malanowski i partnerzy i tam nie ma odcinka bez podsłuchu, kamery podłożonej, czy włamywania się dzielnych dedektywów do prywatnych mieszkań.
Jeżeli nikt nie protestuje, że poważna TVPolsat w popularnym serialu propaguje bezprawie, to czemu się dziwić w życiu...
Zestaw "mały michnik"najlepszym przyjacielem człowieka
RD - 18 Października 2009, 16:39
Że się lekko wstrzelę w przywołany temat.
Można przyburaczyć, można w ogóle być ostatnim burakiem. Ale wicepremier Pawlak naprawdę potrafi:
- Ci którzy nie są podsłuchiwani, to się dzisiaj nie liczą. Mam pewność, że ja jestem ciągle monitorowany. Zresztą na kilku dziennikarzy sam zamówiłbym podsłuch - powiedział szef PSL Waldemar Pawlak odnosząc się do ujawnionego przez Rzeczpospolitą podsłuchiwania dziennikarzy przez ABW.
Wiceminister gospodarki w programie 7 dzień tygodnia w Radiu Zet stwierdził, że z podsłuchami musimy nauczyć się żyć, bo podsłuchy to dzisiaj norma. Dodał, że sam kiedyś sugerował, aby wykorzystano podsłuchy przy sprawie opcji walutowych.
Mąż stanu... Cóż można powiedzieć poza przytoczeniem napisu z nagrobku w Tombstone:
Four slugs from a 44
no less no more
dalambert - 18 Października 2009, 19:08
| RD napisał/a | Wiceminister gospodarki w programie 7 dzień tygodnia w Radiu Zet stwierdził, że z podsłuchami musimy nauczyć się żyć, bo podsłuchy to dzisiaj norma. Dodał, że sam kiedyś sugerował, aby wykorzystano podsłuchy przy sprawie opcji walutowych.
|
Mogli by sobie zaśpiewać:
Jaszcze Polska nie zginęła
Chociaż my żyjemy
Co obcy nie zabrali
To my ukradniemy...
seba - 18 Października 2009, 19:38
| RD napisał/a | Że się lekko wstrzelę w przywołany temat.
Można przyburaczyć, można w ogóle być ostatnim burakiem. Ale wicepremier Pawlak naprawdę potrafi:
- Ci którzy nie są podsłuchiwani, to się dzisiaj nie liczą. Mam pewność, że ja jestem ciągle monitorowany. Zresztą na kilku dziennikarzy sam zamówiłbym podsłuch - powiedział szef PSL Waldemar Pawlak odnosząc się do ujawnionego przez Rzeczpospolitą podsłuchiwania dziennikarzy przez ABW.
Wiceminister gospodarki w programie 7 dzień tygodnia w Radiu Zet stwierdził, że z podsłuchami musimy nauczyć się żyć, bo podsłuchy to dzisiaj norma. Dodał, że sam kiedyś sugerował, aby wykorzystano podsłuchy przy sprawie opcji walutowych.
Mąż stanu... Cóż można powiedzieć poza przytoczeniem napisu z nagrobku w Tombstone:
Four slugs from a 44
no less no more |
Najlepsi sa Niesioł oraz Czuma
"Rzepa i Wprost to nazistowskie gazety"
Teraz już wiemy, że podsluchiwani byli(i teraz pewnie są 24 godziny na dobe) nazistowscy dziennikarze.
Dobra wiadomosc jest taka, że Łukaszenkizm juz blisko
| Cytat | Miałem identyczną sytuację w swym małym miasteczku: burmistrza złapano na tym, że kradł prąd. I kto został za to ukarany? Inspektor, który to wykrył, to jego wyrzucili z pracy! To jest dokładnie taka sama sytuacja. I jeżeli dzieje się tak w małym miasteczku i na szczeblu państwowym, to dajemy ludziom prostą lekcję, jak za komuny: lepiej nie podskakuj.
To koszmarne.
To straszna lekcja oportunizmu. W gruncie rzeczy nic się w tym względzie od czasów komunizmu nie zmieniło. I Donald Tusk udziela nam tej lekcji z pełną premedytacją.
Z Pawłem Śpiewakiem, socjologiem, byłym posłem PO rozmawia Robert Mazurek
http://www.rp.pl/artykul/378746.html |
dalambert - 21 Października 2009, 14:28
| NURS napisał/a | Zajefany ten oszust Grad. Dostał prawie 40 mln euro zaliczki, i nie skapnął się, że kontrahent niepewny. Wy byście go od razu wykryli, no bo jak państwo może się nazywać Katar. To musi być ściema
Żal d... ściska, jak coś takiego widzę. Każdy z was na miejscu Grada by ich po tyłkach całował. | | NURS napisał/a | | Takie sprawy załatwiają całe zespoły negocjacyjne, trwa to tygodniami, jeśli nie miesiącami. Trzeba dostarczyć pełną dokumentacje, analizy itp. Sprzedaż tak wielkich zakładów, i tak trudnych, wymaga stu innych ustaleń. Coś a la offset, na którym tak nas wydymali amerykanie. |
Popatrz a okazało sie, ze jeden cwaniak od handlu bronią i konieczność wstawiania kitu przed wyborami jadnak wystarczyły ,
dzejes - 21 Października 2009, 14:44
Bo tak powiedział Kamiński?
dalambert - 21 Października 2009, 14:48
dzejes, A wyobraź sobie , ze tak - bo tak poinformował wywalony za wykrycie afer Dyrektor CBA- i ta prawda wyłazi na wierzch i szczypie, oj szczypie jak widać Ciebie tyż
dzejes - 21 Października 2009, 14:51
No strasznie szczypie, będę musiał oddać te $250k, które dostałem od handlarza bronią za agitowaniem na forum.
dalambert - 21 Października 2009, 14:54
dzejes, skoro tak uważasz
Agi - 21 Października 2009, 14:57
| dalambert napisał/a | | dzejes, A wyobraź sobie , ze tak - bo tak poinformował wywalony za wykrycie afer Dyrektor CBA- i ta prawda wyłazi na wierzch i szczypie, oj szczypie jak widać Ciebie tyż |
dalambert, a co on ma jeszcze do stracenia? To, że został wywalony za jawne faworyzowanie jednej partii nie czyni z niego krynicy prawdy.
Żebyś Ty wiedział, jakie bzdury opowiada na rozprawie w sądzie pracy nasza była pracownica wywalona za niekompetencję i lenistwo.
dalambert - 21 Października 2009, 15:03
Agi, wykrycie afer jest faworyzowaniem jednej partii, cóż pewnie jeszcze powinien jakąś afere wymyślić z udzialem Kaczorów co by było po równo i sprawiedliwie.
Poprostu wyłazi teraz dwa lata nieróbstwa, działań po sondaże i nieustającej kampanii wyborczej w tle, a po cichu się lody kręciło cały czas, a to sen. Misiak, a to ta płacząca damulka od Helu, a to Zbychu, Rychu, a to stoczniowy Kit ,
Wydzie to w paru procesach i bedzie fajnie jak cholera,
Tym bardziej ,że słynna Ustawa Atykorupcyjna przez Piterę szykowana już dwa lata własnie do kosza poszła. Ile kosztowało dwa lata pracy Pani Minister wraz z zespołem ?
Agi - 21 Października 2009, 15:07
Dalambert, a to czytałeś?
Nie bronię PO, ani tym bardziej Pitery, która mnie irytuje, próbuję zachować obiektywizm.
|
|
|