To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 16 Października 2009, 14:45

seba napisał/a

Po drugie - nie lubie kaczynskich za wiele rzeczy(pisałem o tym już wczesniej), ale to oni wykryli korupcje we wlasnym rzadzie(Kaczmarek, konratowski, lipiec - to wszystko ludzie pisu).

Problem w tym, że nie bardzo. To wszystko byli ludzie spoza PiSu, kozły ofiarne, których pozbywano się w sposób idiotyczny - do dzisiaj nie masz jasności za co, prawda? Niczego im nie udowodniono.

Cytat
Zdaje sobie sprawe z faktu, że mogli przymknąc oko na korupcje we wlasnym rzadzie i spokojnie rzadzic cala kadencje czyli 4 lata z Leperem i Giertychem!!!!!!!
Ale swoim działaniem pozbawiali sie władzy.

to akurat bardzo proste. Oni nie chcieli się dzielić wladzą. Afera Leppera, debilizm do kwadratu, jak się nad tym zastanowic, miała uwalic przywódcę Samoobrony, zeby Filipek mógl przeciągnąć pozbawione głowy ciało do szeregów PiSD. A gdy to się nie udało, pękli, jak guymka do majtek i musieli odejść. To przeciez Kaczor darł się z trybuny sejmowej: jesli myslicie, ze wrócicie do wladzy, to się głęboko mylicie. Darł się? Darł. nie oddalby stołka, gdyby nie musial. ale tak się zakałapućkał, ze odszedł i sam widziałeś, jak po wyborach nie mogli dojść do siebie. Pan prezydęt na miesiące zniknąl z pola widzenia.

Cytat
Po trzecie - ostatnio prokuratura nie znalazła dowodów, że rzad duzego Kaczora był zagrozeniemdla demokracji, lamalprawo itd.

a znalazla dowody na kradzieże PO? :twisted:

No gdzie te dowody?

Cytat
Jedynie co moge zarzucic Duzemu Kaczorowi, to ze jestem kretynem(jesli nie debilem) ekonomicznym, manipulatorem, kłamca, hipokrytai pie...... aborcyjnym lewakiem.

eee, a czemu chcesz mu zarzucac swoje uposledzenia. Jesteś jego córką? :shock:

MOFFISS - 16 Października 2009, 14:46

związali się, są TVP, co prawda Napieralski moze zapłacić za to utratą stanowiska naczelnego wodza, bo zostali "wydymani" przez PIS, otrzymali jedno miejsce dyrektorskie, które nie ma żadnego wpływu na edycję programową :wink:
seba - 16 Października 2009, 14:58

NURSp
Cytat
okaż mi jednego polityka, który poświęci swoja formacje i karierę dla ludu.
Obawiam sie, że nie znajdziesz takiego.

Tacy sa, ale szybko sie eliminuje. Np. Ryszard Bugaj znany lewicowec(antykomunistyczny), ale człowiek bardzo uczicwy. który chciał budować normalna lewice w Polsce,ale szbyko mu to uniemożliwli postkomunisci.
Marek Jurek - czlowiek, który sprzeciwł sie pro-aborcyjnemu Jarosławowi Kaczyńskiemu( Jego słowa do MJ - Sumienie k..... zachowaj w kosciele!!!)
Oczywiscie jeszcze kilku by sie znalazlo,j ak chocby Jan Rokita.

Cytat

a ja wole Tusku, który siedzi cicho i daje zyć od Kaczoru, który nie umiejąc rzadzić, prowokowal konflikty, zeby rewolucyjne idee sprzedawać.
I tyle.

To jest własnie przekleństwo naszego wspołczesnego narodu! przykład;
Jak kradnie Tusk, to niech kradnie, ale bede na niego głosował tylko po to by robić kaczorm i innym na złość. Co mnie obchodza niskie podatki czy inne duperele. Moim jedynym celem jest walka z kaczorami za kazda cene( Gratuluje pijarowcom Tuska, ktorzy stworzyli po homo-sowietus - homo-platformus)
A tak na marginesie, to jednym z celów walki każdej partii o wladze i utrzymanie wladzy jest wlasnie prowokowanie konfilktów.

Cytat
O tym ile kto zmarnotrawił i ukradl, to akurat mało wiemy.

Juz troche wiemy, niech PO odtajnić wszystkie podsłuchy, to zobaczymy Zbysia(szefa najwiekszej partii w parlamecie, partii rzadzacej) i Mira(jeden z najbardziej zaufanych Tuska) jak "walczą dla Rysia"

Cytat
Posluchaj taśm Beger, poznasz język swoich ulubieńców, gotowych z komuchami/faszystami. oszołomami iść w koalicję (a pamiętasz, kto jako jedyny mial tego nigdy nie zrobić? :twisted: , byle czyms porzadzić. Tak, mój drogi, tutaj, w tym wątku, za jakiś czasprzyznasz mi rację, jak się zwąchają mocno ze znienawidzonymi przez ciebie komuchami.

Słuchałem tasm Beger i bylem zniesmaczony tymi praktykami duzego Kaczora.
Szkoda, że nikt nie podsluchal kupczenia Radosława Sikorskiego, Kazia "Zetafona" Marcinkiewicza, czy Bogdana Borusiewicza.

Nie wiem czy wiesz, ale Duzy Kaczor jest zafascynowany ideologią Marszałka.
Ostatnio nawet widziałem temat pracy mgr pt. Myśl piłsudczykowska w mysli Jarosława Kaczynskiego.

seba - 16 Października 2009, 15:10

NURS

Cytat

Problem w tym, że nie bardzo. To wszystko byli ludzie spoza PiSu, kozły ofiarne, których pozbywano się w sposób idiotyczny - do dzisiaj nie masz jasności za co, prawda? Niczego im nie udowodniono.

Kaczmarek był spoza Pisu? :shock:
A wiesz ze afery Rywina nie było!!!! Bo sąd tak zdecydował!!! Ale dowody mamy, rejestr z podsluchu mowi wszystko. Poza tym NURS nie masz racji. 2 urzedników w aferce Gruntowej skazano!!

Cytat

to akurat bardzo proste. Oni nie chcieli się dzielić wladzą. Afera Leppera, debilizm do kwadratu, jak się nad tym zastanowic, miała uwalic przywódcę Samoobrony, zeby Filipek mógl przeciągnąć pozbawione głowy ciało do szeregów PiSD.

Nie masz racji, bo ówczesne sondaże wskazywaly, że PIS moze jedynie rzadzic z PSLem. I tak było to ogromne ryzyko ze przegra PIS z PO. Tak sie rzeczywiscie stalo, gdyby bylo tak jakmowisz, to JK musial by byc skonczonym idiotą, żeby zaryzykować utrate wladzy.

Cytat

Cytat
Po trzecie - ostatnio prokuratura nie znalazła dowodów, że rzad duzego Kaczora był zagrozeniemdla demokracji, lamalprawo itd.

a znalazla dowody na kradzieże PO? :twisted:

No gdzie te dowody?

Minister sprawiedliwosci Andrzej Czuma powiedział publicznie - Oni sa absolutnie niewinni.
Myslisz NURS, że jakis podwladny pana bylego juz ministra Czumy bedzie mial inne zdanie?
Przypominam, że prokurattura badala sprawe łamania demokracji przez pis, juz za rzadów PO.

Cytat

Tutaj jednak stanowczo przesadziłeś. Czy z każdym z kim sie nie zgadzasz na jakis temat, to odrazu go obrazasz?? Taka kulture rozmów promujesz na tym forum?

Virgo C. - 16 Października 2009, 15:21

seba napisał/a
Mira(jeden z najbardziej zaufanych Tuska)

Kaczmarek był jednym z najbardziej zaufanych ludzi Prezydenta, o czym to świadczy?

seba - 16 Października 2009, 15:26

Virgo C. napisał/a
seba napisał/a
Mira(jeden z najbardziej zaufanych Tuska)

Kaczmarek był jednym z najbardziej zaufanych ludzi Prezydenta, o czym to świadczy?

To prawda, ale róznica jest taka ze maly kaczor nie bronił kaczmarka.
Donald Tusk tylko zdymisjonował Mira, ale nie wyrzucił go z klubu PO, podobnie jak Schetne, grada i reszte.

Zeby nie było, nie jestem fanem pisu.

Virgo C. - 16 Października 2009, 15:44

Nie bronił, ale też starał się bagatelizować, wręcz wypierać, tą wieloletnią i zażyłą znajomość. I jakkolwiek dobrze, że potrafił wznieść się ponad to (chociaż bardziej wierze, że to było zwykłe prezydenckie zamknięcie w sobie), to już wypieranie się było poniżej jakiejkolwiek ludzkiej godności.
Piech - 16 Października 2009, 15:44

NURS napisał/a
bo to łatwiej sprawdzić.
WTC, jesli było spiskiem, było robione od początku w tajemnicy.
A Obama nie wiedzial kim zostanie, jak sie rodzil, podobnie, jak wszyscy wokól niego. Więc sladów i świadectw byłoby dosyć, a ci, którzy o tym pyszcza, nie mają żadnego kwitka.
I tyle. Zwykła logika.
a tak, na marginesie, teraz ty przypisujesz mi pogląd, którego nie mam :twisted:
widze wiele dziwnych rzeczy w związku z 9/11 i się nad tym zastanawiam. Jak setki tysięcy ludzi na świecie. I jak oni mam mieszane uczucia, bo w tej sprawie mnóstwo rzeczy smierdzi jak cholera.

Naprawdę odniosłem wrażenie, że przekonujesz do wersji, w której WTC został zdetonowany od środka, a samoloty były zdalnie sterowane. Zresztą film o tym był całkiem interesujący i moim zdaniem niegłupi.

Co do miejsca urodzin Obamy, to chyba on miał przedstawić "kwitek". Petycję podpisało 400 tys. Amerykanów. Obama zamieścił na Internecie wydruk komputerowy skróconej wersji. Tego typu dokumentu nie uznają nawet lokalne władze Hawajów jako dowód miejsca urodzenia.

seba - 16 Października 2009, 15:51

Virgo C. napisał/a
Nie bronił, ale też starał się bagatelizować, wręcz wypierać, tą wieloletnią i zażyłą znajomość. I jakkolwiek dobrze, że potrafił wznieść się ponad to (chociaż bardziej wierze, że to było zwykłe prezydenckie zamknięcie w sobie), to już wypieranie się było poniżej jakiejkolwiek ludzkiej godności.

Bo Lech Kaczynski to zarozumiały buc i głupek.

Agi - 16 Października 2009, 22:00

seba, ja też nie kocham pana Kaczyńskiego, ale to podpada pod obrazę Prezydenta.
seba - 16 Października 2009, 22:47

Agi napisał/a
seba, ja też nie kocham pana Kaczyńskiego, ale to podpada pod obrazę Prezydenta.

Sąd Okręgowy w Warszawie utrzymał decyzję prokuratury o umorzeniu śledztwa w sprawie znieważenia prezydenta Lecha Kaczyńskiego przez posła PO Janusza Palikota słowami, że uważa go za chama.

Sąd dał przyzwolenie na powszechne używanie tygo typu słów(Widać ze wg definicj Sądu - słowo cham, buc, głupek nie jest obrazliwe wzgedlem drugiej osoby)

dalambert - 16 Października 2009, 23:06

seba, skoro tak uważasz to jesteś
cham , buc, głupek - :evil:

Fidel-F2 - 16 Października 2009, 23:07

serka?
Ziemniak - 16 Października 2009, 23:08

seba napisał/a
Sąd dał przyzwolenie na powszechne używanie tygo typu słów

Po pierwsze w Polsce nie obowiązuje prawo precedensowe tylko stanowione, a po drugie nie nazywasz się Palikot :mrgreen:

seba - 16 Października 2009, 23:14

Ziemniak napisał/a
seba napisał/a
Sąd dał przyzwolenie na powszechne używanie tygo typu słów

Po pierwsze w Polsce nie obowiązuje prawo precedensowe tylko stanowione, a po drugie nie nazywasz się Palikot :mrgreen:

Ale jestem jednym z sponsorów Palikota 8)

Sponsorzy bez dochodów

Śledczy przesłuchali i sprawdzili konta 50 osób, które wpłaciły w sumie 856 tys. zł na fundusz wyborczy PO ze wskazaniem na Palikota.

Dziesięć osób - studenci i ludzie świeżo po studiach - nie miało dochodów pozwalających na wydanie po 12-21 tys. zł.

Tłumaczyli, że pieniądze dostali od rodziny, zaoszczędzili lub zarobili za granicą. Jedna nie pamiętała, kto go obdarował 15 tys. zł.

Ziemniak - Niech moj pryncypał Ci odpowie

Niech pan myśli o Polsce, a nie tylko o tym, aby mi przypieprzyć”.

Fidel-F2 - 16 Października 2009, 23:16

pleśniowy
dalambert - 16 Października 2009, 23:27

Fidel-F2, czas najwyższy , a co z pifkiem :?:
Fidel-F2 - 16 Października 2009, 23:34

pleśniowy dobry do pifka
Pucek - 17 Października 2009, 00:03

Kaszaneczkę? Karkóweczkę? Śląska czy skrzydełka w miodzie?

Fantastyczne czasy mamy, jakby kto nie zauważył. Jak sobie wspomnę to uganianie się za półkilem wołowego gnata na kartkę...
I o władzy można sobie gaworzyć do upadu... Swobodnie.

hrabek - 17 Października 2009, 08:55

Przywołuję towarzystwo do porządku!
Fidel-F2 - 17 Października 2009, 08:58

hrabek, no w końcu

serka?

hrabek - 17 Października 2009, 09:01

Nie, dziękuję.

Ostrzeżenie?

NURS - 17 Października 2009, 09:01

seba napisał/a

Kaczmarek był spoza Pisu? :shock:

No, prawda? A teraz znajdź mi w jego życiorysie informacje o przynależności do PiSu.
To byl jeden z ludzi przyjętych z polecenia Lecha, jak Netzel i reszta. Kumple kumpli.

Cytat
A wiesz ze afery Rywina nie było!!!! Bo sąd tak zdecydował!!! Ale dowody mamy, rejestr z podsluchu mowi wszystko. Poza tym NURS nie masz racji. 2 urzedników w aferce Gruntowej skazano!!

skazano tych co się chwialili, ze za pieniądze to załatwią, nie żadnych urzędników

Cytat
Nie masz racji, bo ówczesne sondaże wskazywaly, że PIS moze jedynie rzadzic z PSLem. I tak było to ogromne ryzyko ze przegra PIS z PO. Tak sie rzeczywiscie stalo, gdyby bylo tak jakmowisz, to JK musial by byc skonczonym idiotą, żeby zaryzykować utrate wladzy.

Brednia.
PiS -155 mandatów
PSL - 27 mandatów
Nie mają wystarczającej ilości szabel do przepchnięcia czegokolwiek w sejmie.

Cytat
Minister sprawiedliwosci Andrzej Czuma powiedział publicznie - Oni sa absolutnie niewinni.
Myslisz NURS, że jakis podwladny pana bylego juz ministra Czumy bedzie mial inne zdanie?
Przypominam, że prokurattura badala sprawe łamania demokracji przez pis, juz za rzadów PO.

Uciekasz od odpowiedzi, przypomnę: gdzie te dowody na PO?

Cytat
Cytat

Tutaj jednak stanowczo przesadziłeś. Czy z każdym z kim sie nie zgadzasz na jakis temat, to odrazu go obrazasz?? Taka kulture rozmów promujesz na tym forum?

cytuję:
Cytat
Jedynie co moge zarzucic Duzemu Kaczorowi, to ze jestem kretynem(jesli nie debilem) ekonomicznym, manipulatorem, kłamca, hipokrytai pie...... aborcyjnym lewakiem.

zanim zaczniesz się rzucać, najpierw patrz, co piszesz, a napisałeś wyraźnie (patrz wytłuszczenie) :twisted:

seba - 17 Października 2009, 12:49

Cytat
NURS

Cytat

zanim zaczniesz się rzucać, najpierw patrz, co piszesz, a napisałeś wyraźnie (patrz wytłuszczenie) :twisted:

Przepraszam bardzo, ale uważam, że można w ostrych słowach wyrażać sie o politykach!
Natomiast, nie można wzgledem polemisty wyzywac go od debili. Tylko dla tego, że sie z człowiekiem nie zgadzamy.
Nawet gdy wchodzimy (w tym temacie) w ostre zwarcia, to jednak nikomu (ani mi, ani Tobie, ani innym) nie wolno obrażać osoby z która polemizujesz.
Tobie NURS nie przystoi(jako tłumaczowi, pisarzowi) tym bardziej zachowywać sie tak własnie jak sie zachowujesz.
Twoje zachowanie świadczy o twojej kulturze osobistej. Ja Cie bede od tej pory ignorował, bo nie zamierzam dyskutować z czlowiekiem, który nie potrafi wykazać minimum szacunku do drugiego człowieka(Mozna nie szanowac czyichs pogladów, ale nie można nie szanować plemisty jako człowieka)

NURS - 17 Października 2009, 13:14

I bardzo dobrze, bo nie ma sensu rozmawiać z kimś, kto nie rozumie nawet co sam napisał, a jak go o to zapytac, nadyma się i obraża.
Żądasz szacunku w rozmowie, przestać wypisywać dyrdymały i zacznij myśleć. Bo jak traktowac kogoś, kto pisze:
Cytat
Jedynie co moge zarzucic Duzemu Kaczorowi, to ze jestem kretynem

czyli, zawdzięczasz ten kretynizm Kaczorowi,
a na pytanie dlaczego go zawdzięczasz, bo takie cechy to chyba tylko w rodzinie się przekazuje, a on ma córkę jedynaczkę, zaczynasz nadymać się jak balon.
Nie umiesz napisać poprawnie zdania, to nie sięgaj do klawiatury, bo sam się tym osmieszasz, bardziej nawet niż nieznajomością faktów, o których przesądzasz, panie plemisto :twisted: .

I na koniec, jedyną osobą, która użyła słowa debil w tym wątku jesteś ty sam, więc z łaski swojej obraź się na siebie.

Ambioryks - 17 Października 2009, 13:23

NURS napisał/a

Z natury rzeczy zawsze jest tak, że najwięcej marnotrawi ten, kto doprowadza do rozrostu biurokracji - zaś najmniej marnotrawi ten, kto redukuje biurokrację.
seba napisał/a
Ryszard Bugaj znany lewicowec(antykomunistyczny), ale człowiek bardzo uczicwy. który chciał budować normalna lewice w Polsce,ale szbyko mu to uniemożliwli postkomunisci.

Antypostkomunistyczny lewicowiec wcale nie musi być lepszy od postkomunistycznego. Wszystko zależy, w jakim stopniu kto zmienił poglądy i jakiego stopnia interwencjonizmu i jak dużego okradania obywateli jest zwolennikiem.
Chyba nie powiesz, że Bugaj chce zrobić z Polski drugi Hongkong pod względem ekonomicznym. Raczej drugą Szwecję.
seba napisał/a
Marek Jurek - czlowiek, który sprzeciwł sie pro-aborcyjnemu Jarosławowi Kaczyńskiemu

To Jarosław Kaczyński jest zwolennikiem rozszerzenia dopuszczalności aborcji? To on chce, żeby w Polsce legalna była aborcja na życzenie kobiety?
seba napisał/a
To jest własnie przekleństwo naszego wspołczesnego narodu! przykład;
Jak kradnie Tusk, to niech kradnie, ale bede na niego głosował tylko po to by robić kaczorm i innym na złość. Co mnie obchodza niskie podatki czy inne duperele. Moim jedynym celem jest walka z kaczorami za kazda cene

To spostrzeżenie jest wbrew pozorom dość banalne. Choć jeszcze jakiś czas temu nie było.
seba napisał/a
Lech Kaczynski to zarozumiały buc i głupek.

Niemożliwe. :shock: Zgadzam się z sebą. Do czego to dochodzi...
Agi napisał/a
to podpada pod obrazę Prezydenta.

Jesli ktoś kogoś obraża, świadczy to wyłącznie o obrażającym. Nie o obrażanym. A prawda potrafi obronić się sama.

NURS - 17 Października 2009, 13:33

Ambioryks napisał/a
NURS napisał/a

Z natury rzeczy zawsze jest tak, że najwięcej marnotrawi ten, kto doprowadza do rozrostu biurokracji - zaś najmniej marnotrawi ten, kto redukuje biurokrację.

Przypomnij mi jaką biurokrację rozbudowal Madoff. Ten który przepieprzył (oficjalnie) 55 mld dolarów, czyli więcej, niż mogły ukraść wszystkie rzady od 89 w Polsce :-)
Generalizujesz i tyle, a prawda, jak sam napisałeś, sama się obroni.

seba - 17 Października 2009, 13:34

Cytat
To Jarosław Kaczyński jest zwolennikiem rozszerzenia dopuszczalności aborcji? To on chce, żeby w Polsce legalna była aborcja na życzenie kobiety?

JK jest zwolennikiem tzw kompromisu.
Dzieki jego sprzeciwie wobec głosowania nad ustawą antyaborcyjną, słynna "Agata" dzieki pomocy Matki usuneła swoje dziecko.
Tak czy inaczej JK jest dla mnie skreślony.

To jest za to ciekawe :wink:

Uwaga, uwaga, sensacja – rewelacja. Nasza specjalna wysłanniczka zdołała przeprowadzić wywiad z jednym z pracowników „Gazety Wyborczej”:

Agnieszka Ka: Jak w praktyce wygląda bezstronność gazety, która tak chętnie powołuje się na swój „etos”?

XYZ*: Cel jest jasny jak słońce: gramy na premiera, premier ma być chroniony, nie wolno pisać o niczym, co godziłoby w Donalda Tuska. Wiadomo po co: musi wygrać wybory prezydenckie. A z drugiej strony walimy w prezydenta, w PiS, w Kaczyńskich.

A konkretnie?

Podam przykład. Gdy „Dziennik” opublikował dokument kancelarii premiera z października 2008, z którego wynika, że to sam Tusk kazał się szefowi CBA informować o podejrzeniach dotyczących nominowanych przez niego polityków i urzędników przed oficjalnym zawiadomieniem prokuratury, u nas się to nie ukazało. U nas ciągle obowiązuje wersja, że „Kamiński zastawił na premiera przebiegłą pułapkę”.

Podam inny przykład: afera stoczniowa. Sprawa rozliczenia z El-Assirem długów „Bumaru”, ten fragment, kiedy Grad mówi o tym otwarcie, wątpliwości związane z udziałem w rzekomo katarskiej inwestycji Eureko, z którym jednocześnie negocjowano warunki ugody w sprawie PZU… Te tematy nie istnieją. Nie ma żadnej afery. Nie wolno nam przypominać decyzji Komisji Europejskiej co do stoczni ani co zawiera specustawa, bo czytelnik zorientowałby się, że likwidacja produkcji i wyprzedaż majątku od dawna już jest definitywnie przesądzona, i mógłby się pokapować, że gadanie „chuchaliśmy na inwestora, który obiecał budować w stoczni statki” to zwykły pic.

Za to kazano nam szukać związków El-Assira czy lobbystów od hazardu z PiS i jak najbardziej eksponować je.

Kto pisze takie materiały?

Kierownictwo ma swoich zaprzedanych „cyngli” i ci napiszą wszystko, co trzeba. Od innych po prostu wymaga się, żeby nie pisali niczego, co by kolidowało z propagandową linią gazety.

Kto instruuje, jak mają wyglądać materiały, jaka ma być teza? Kurski, Stasiński, Pacewicz?

Nie trzeba nikogo instruować. To odbywa się w rękawiczkach. Po prostu wszyscy wiemy, że trzeba grać na Tuska, bo inaczej wrócą Kaczyńscy.

To kolejny raz, kiedy „Gazeta Wyborcza” bezpośrednio włącza się w polityczną walkę, usiłuje wpływać na nominacje w rządzie, w innych mediach, gnoić politycznych przeciwników, lansować swoich, prawem i lewem. Czy wy w ogóle macie jeszcze kręgosłupy?

Mam nadzieję, że tak, ale jest ciężko. Nikt nie chce wylecieć jak Graczyk, mamy rodziny, spłacamy kredyty, a przecież jest kryzys, gazeta traci sprzedaż i reklamy, ciągle przypomina się nam, że mogą być kolejne zwolnienia. Nawet w czasie batalii przeciwko rządowi Olszewskiego tak nie straszono ludzi.

Może zwolnienia są konieczne? Może źle pracujecie?

To nie o to chodzi. A o to, że nie wszyscy myślą ideologicznie, jak ścisłe kierownictwo. My nie chcemy powrotu Rywinlandu i nie zamierzamy o to walczyć. Zależy nam tylko na naszych posadkach.

*Nasz rozmówca jak wszyscy pracownicy „Agory” ma zakaz rozmów z niezależną prasą, występuje więc anonimowo.
http://www.rp.pl/artykul/...a_premiera.html

Ambioryks - 17 Października 2009, 13:49

NURS napisał/a
jaką biurokrację rozbudowal Madoff.

Madoff to biznesmen, a nie polityk - a ja pisałem o politykach. Spekulanci giełdowi to osobna sprawa. Zresztą tytuł tematu jest jak najbardziej polityczny.
seba napisał/a
JK jest zwolennikiem tzw kompromisu.

Czyli czego? Aktualnie obowiązującego rozwiązania czy bardziej, jak to się określa, liberalnego?
seba napisał/a
Tak czy inaczej JK jest dla mnie skreślony

Dla mnie też, ale nie z powodu jego stanowiska wobec aborcji. :)
seba napisał/a
premier ma być chroniony, nie wolno pisać o niczym, co godziłoby w Donalda Tuska. Wiadomo po co: musi wygrać wybory prezydenckie.

Bo jest cool, dżezi, tolerancyjny, słodkopierdzący i mówi to, co ludzie chcą usłyszeć?
Ja jakoś nie widzę go w roli prezydenta. Jeśli już miałby być ktoś z PO, to najlepiej Radosław Sikorski - solidny, z doświadczeniem dyplomatycznym, nie ponury jak Komorowski, nie cukierkowaty jak Tusk, nie pieniacz jak Kaczyński, nie nieszczery jak Kwaśniewski - po prostu do roli reprezentanta kraju kandydat chyba idealny.

NURS - 17 Października 2009, 14:06

Zaciekawiłeś mnie, Ambioryks, powiadasz nieszczery jak Kwaśniewski? Hmm, mnie on raczej na birbanta, niz nieszczerego pasował. A Radek taki dyplomata, jak z koziej d, trąbka. Wystarczy wspomnieć jego wypowiedzi na temat rosji albo zabicia tego taliba w pakistanie. To była iście mistrzowska dyplomacja.

A co do Madoffa, biznes w ameryce jest nierozerwalnie połaczony z polityką, nie udawaj, ze o tym nie wiesz. Ty prezentujesz czarno białe formułki, które może i są chwytkliwe dla nierdoświadczonych ludzi, ale z rzeczywistością mają niewiele wspólnego. Rozbudowane biurokracje zachodu nie rozkradną tyle, ile junty w krajach południowej ameryki i afryki, gdzie całe gospodarki zapieprzają na pare rodzin.

Partner forum