Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Agi - 9 Października 2009, 12:30
To może coś pozytywnego:
Sejm podczas głosowania uchwalił ustawę o ustanowieniu Narodowego Dnia Pamięci Powstania Warszawskiego. Zgodnie z nią 1 sierpnia stanie się świętem państwowym, nie będzie jednak dniem wolnym od pracy.
Kruk Siwy - 9 Października 2009, 12:33
No i dobrze.
Bo po prawdzie to już od pewnego czasu cały kraj i tak w rocznicy uczestniczy.
Agi - 9 Października 2009, 12:35
Owszem, ale pozytywne jest podkreślenie rangi tego dnia.
MOFFISS - 9 Października 2009, 12:46
polemika jest niezwykle podniecająca, pod warunkiem znajomości faktów historycznych.
A propos PIS - ludzi ideowych juz tam nie ma, odeszli z hukiem, lub machając ogonem.
Dlaczego? Zernijcie na wywiady, których wtenczas udzielali.
Oprócz polipów w nosie Kaczyński niczego nie proponuje wartościowego. Lekcje juz mieliśmy: podział narodu na głupich i mądrych, biednych i bogatych itd itd, czyli na tych co nie sa znami. Kojarzy się z narodowym socjalizmem.
NURS - 9 Października 2009, 12:46
| seba napisał/a |
Napisałeś : | Cytat | | nie powtarzac cudze tezy |
To jest naprawde zabawne, bo napisaleś tez to
Powtarzasz teksty z GW?
Pewnie teraz usłysze, że jestem z PIS |
Chłopie, ja tego nie powtarzam. Ja to pierwszy wymyśliłem! Tak samo, jak w 2001 opisałem i nazwałem IV Rzeczpospolitą
GW nie czytuje, chyba, że coś w necie się znajdzie.
ciekawe, tak się obruszasz na tezę, że jak ktoś przeciw PO to na pewno musi być z PiS, ale jak ktoś pogardliwie napisze o PiS, to na pewno musi być miłośnik GW. Mentalnośc a la Kali?
Wyluzuj.
seba - 9 Października 2009, 12:56
| NURS napisał/a |
Chłopie, ja tego nie powtarzam. Ja to pierwszy wymyśliłem! Tak samo, jak w 2001 opisałem i nazwałem IV Rzeczpospolitą
GW nie czytuje, chyba, że coś w necie się znajdzie.
ciekawe, tak się obruszasz na tezę, że jak ktoś przeciw PO to na pewno musi być z PiS, ale jak ktoś pogardliwie napisze o PiS, to na pewno musi być miłośnik GW. Mentalnośc a la Kali?
Wyluzuj. |
Ja sam chyba jestem z GW, bo strone wcześniej napisalem krytycznie o PIS
Luz
MOFFISS - 9 Października 2009, 13:16
| seba napisał/a |
Ja sam chyba jestem z GW, bo strone wcześniej napisalem krytycznie o PIS
Luz |
Słuchanie pozorne (pseudolistening) następuje wtedy, gdy słuchacz udaje aktywne słuchanie, dając osobie mówiącej wiele znaków świadczących o zainteresowaniu, a w rzeczywistości myśli o czymś innym. Osoba słuchająca pozornie kiwa głową, uśmiecha się, przytakuje, często także utrzymuje kontakt wzrokowy z osobą mówiącą. Jednak może myśleć o niebieskich migdałach, zastanawiać się nad argumentem, zamiast próbować zrozumieć perspektywę rozmówcy lub koncentrować się na problemach osobistych.
Lepiej jest powiedzieć, że nie interesuje cię, co ktoś mówi, niż udawać zainteresowanie.
hrabek - 9 Października 2009, 13:20
Moffiss: a to w związku z czym jest?
MOFFISS - 9 Października 2009, 13:37
| hrabek napisał/a | | Moffiss: a to w związku z czym jest? |
z komunikacją międzyludzką.
mad - 11 Października 2009, 22:03
Małe przesilonko w gabineciku Donaldusia się zrobiło. Do wtorku karuzelka stołeczków?
MOFFISS - 14 Października 2009, 11:46
chyba wybuchła polityczna bomba atomowa w Warszawce - ciekawe jak HGW poradzi sobie z budżetem miasta, gdy łacznie z deficytem dysponuje 9mld zł, a tutaj:
http://miasta.gazeta.pl/w...edna_rure_.html
trzeba będzie bulić 1,5mld kar środowiskowych i pokryć utratę grantów unijnych (ok 1,5mld zł)
edit: HGW jest vice przewodnicząca PO, szefem regionu Mazowsze i jednocześnie Prezydentem W-wy
MOFFISS - 14 Października 2009, 13:41
http://hgw-watch.pl/2009/...e-krajowej.html
komus się marzy Pałac Prezydencki
Piech - 16 Października 2009, 12:40
Kenijska gazeta "Sunday Standard" pochwaliła się w 2004 r., że "urodzony w Kenii" Barack Obama jest faworytem w wyborach do Senatu USA.
http://web.archive.org/we...ews26060403.htm
Senatorem może zostać ktoś urodzony poza USA, ale Prezydentem USA może zostać tylko ktoś urodzony w tym kraju. Kontrowersja wokół miejsca urodzenia Obawy trwa. Wygląda na to, że wciąż nie przedstawił on prawnie satysfakcjonującego świadectwa urodzenia.
http://www.conservapedia....ace_controversy
Jeżeli to prawda, że Obama urodził się w Kenii, nie na Hawajach (a przecież miejsce urodzenia się dokumentuje i są świadkowie), to faktyczną władzę ma ten, kto ma "papiery" na Obamę.
NURS - 16 Października 2009, 12:48
gdyby ktoś miał kwita, to już dawno by to wyszło, nie uważasz?
nie rozstrzyagam, gdzie on się urodził, ale na pewno nie ma żadnego dokumentu, który by potwierdzał tę tezę o Kenii.
Piech - 16 Października 2009, 12:49
| NURS napisał/a | | gdyby ktoś miał kwita, to już dawno by to wyszło, nie uważasz? |
Nie uważam. Lepiej wykorzystać niż ujawniać.
dalambert - 16 Października 2009, 12:51
Obama jest tworem skutecznego piaru i zużycia się konserwatystów, a o bezczelnosci hameryckiego lewactwa świadczy to, ze olali własna konstytucje i aceta urodzonego w Keni wypromowali na prezia bo im do sondaży pasował i dobrze wychodził w TV-
niestety -
Jacy głupi ci amerykanie sa !!?
Kruk Siwy - 16 Października 2009, 12:52
Głupota jest ich wielka i dlatego dominują na całym wielkim świecie, dalambercie,
dalambert - 16 Października 2009, 12:53
Kruk Siwy, A no
NURS - 16 Października 2009, 12:54
| Piech napisał/a | | NURS napisał/a | | gdyby ktoś miał kwita, to już dawno by to wyszło, nie uważasz? |
Nie uważam. Lepiej wykorzystać niż ujawniać. |
Nie żartuj. Takich faktów jedna osoba nie utrzyma w tajemnicy. Nawet grupa. BTW, demokraci na pewno to prześwietlili, zanim go wystawili, bo sprawa była znana od bardzo dawna. Sam cytujesz źródło z 2004 roku.
dalambert - oni są prawie tak głupi, jak wyborcy PiSu, którzy uwierzyli, ze pół pary bliźniaków stało gdzie indziej, niż ZOMO i wybrali całość, na prezymiera.
dalambert - 16 Października 2009, 12:56
| Kruk Siwy napisał/a | | Głupota jest ich wielka i dlatego dominują na całym wielkim świecie | no widzisz NURS, i z Kaczkami będzie podobnie
Kruk Siwy - 16 Października 2009, 12:58
Oni to z pewnością opanują Wszechświat.
dalambert - 16 Października 2009, 13:00
Kruk Siwy, masz racie, coż za budująca prekoginacja
Piech - 16 Października 2009, 13:01
| NURS napisał/a | | Nie żartuj. Takich faktów jedna osoba nie utrzyma w tajemnicy. Nawet grupa. |
Czemu nie? Skoro wierzysz, że WTC zostało wysadzone w powietrze przez nieujawnionych konspiratorów...
seba - 16 Października 2009, 14:12
| NURS napisał/a | | Piech napisał/a | | NURS napisał/a | | gdyby ktoś miał kwita, to już dawno by to wyszło, nie uważasz? |
Nie uważam. Lepiej wykorzystać niż ujawniać. |
Nie żartuj. Takich faktów jedna osoba nie utrzyma w tajemnicy. Nawet grupa. BTW, demokraci na pewno to prześwietlili, zanim go wystawili, bo sprawa była znana od bardzo dawna. Sam cytujesz źródło z 2004 roku.
dalambert - oni są prawie tak głupi, jak wyborcy PiSu, którzy uwierzyli, ze pół pary bliźniaków stało gdzie indziej, niż ZOMO i wybrali całość, na prezymiera. |
Rozumiem, że wyborcy komuszków SLD,SDPL są madrzy? A może wyborcy sprzedajnej partii PSL? Najmądrzejsi są chyba wyborcy PO, bo chyba wiekszego złodzieja nie mozna było wybrać.
NURS - 16 Października 2009, 14:13
bo to łatwiej sprawdzić.
WTC, jesli było spiskiem, było robione od początku w tajemnicy.
A Obama nie wiedzial kim zostanie, jak sie rodzil, podobnie, jak wszyscy wokól niego. Więc sladów i świadectw byłoby dosyć, a ci, którzy o tym pyszcza, nie mają żadnego kwitka.
I tyle. Zwykła logika.
a tak, na marginesie, teraz ty przypisujesz mi pogląd, którego nie mam
widze wiele dziwnych rzeczy w związku z 9/11 i się nad tym zastanawiam. Jak setki tysięcy ludzi na świecie. I jak oni mam mieszane uczucia, bo w tej sprawie mnóstwo rzeczy smierdzi jak cholera.
NURS - 16 Października 2009, 14:15
| seba napisał/a |
Rozumiem, że wyborcy komuszków SLD,SDPL są madrzy? A może wyborcy sprzedajnej partii PSL? Najmądrzejsi są chyba wyborcy PO, bo chyba wiekszego złodzieja nie mozna było wybrać.
|
Madrzejsi od wyborców PiS, to na pewno. Ale to nie jest na temat, więc koncz waść wstydu oszczędź.
seba - 16 Października 2009, 14:28
NURS - nie dostrzegasz, że niema wielkiej różnicy miedzy dwoma wodzami (Jarosław Kaczynski vs Donald Tusk)
"Gosiu Gosiewski" ciagle prawie jaki to duzy kaczor jest genialny.
"Wazelin pipeczka Nowak" ostatnio oglosil ze tusk to geniusz z kaszub.
Zarówno dla dużego kaczora jak i dla Donalda nie liczy sie Polska, ale własnie władza nad tybylcami i budowa swojego układu w osrodkach państwowcyh( Teraz już ani CBA ani NIK nie beda niezaleznymi instytucjami, a szemrani politycy tacy jak Komorowski, Palikot, Schetyna, Grad bedą "krecic lody" cytat z podsluchu poslanki Sawickiej)
Po tym wszystkim co wiemy, to mam jednoznaczne okreslenie na czlowieka, który dalej bedzie chciał głosować na partie zlodzieji jaka jest PO. (ale zachowam to dla siebie)
Fidel-F2 - 16 Października 2009, 14:31
seba, czy na określenie wyborców PiSu, partii bandytów i złodziei, masz podobne określenie?
seba - 16 Października 2009, 14:37
| Fidel-F2 napisał/a | | seba, czy na określenie wyborców PiSu, partii bandytów i złodziei, masz podobne określenie? |
Po pierwsze - wielu wyborców było wybrocami kolacjiPISPO
Po drugie - nie lubie kaczynskich za wiele rzeczy(pisałem o tym już wczesniej), ale to oni wykryli korupcje we wlasnym rzadzie(Kaczmarek, konratowski, lipiec - to wszystko ludzie pisu).
Zdaje sobie sprawe z faktu, że mogli przymknąc oko na korupcje we wlasnym rzadzie i spokojnie rzadzic cala kadencje czyli 4 lata z Leperem i Giertychem!!!!!!!
Ale swoim działaniem pozbawiali sie władzy.
Po trzecie - ostatnio prokuratura nie znalazła dowodów, że rzad duzego Kaczora był zagrozeniemdla demokracji, lamalprawo itd.
No gdzie te dowody?
Jedynie co moge zarzucic Duzemu Kaczorowi, to ze jestem kretynem(jesli nie debilem) ekonomicznym, manipulatorem, kłamca, hipokrytai pie...... aborcyjnym lewakiem.
To mało??
ps. wielu wyborców PIS stracił.
NURS - 16 Października 2009, 14:39
pokaż mi jednego polityka, który poświęci swoja formacje i karierę dla ludu.
Obawiam sie, że nie znajdziesz takiego. Zwłaszcza wśród "elit" PiS.
a ja wole Tusku, który siedzi cicho i daje zyć od Kaczoru, który nie umiejąc rzadzić, prowokowal konflikty, zeby rewolucyjne idee sprzedawać.
I tyle.
O tym ile kto zmarnotrawił i ukradl, to akurat mało wiemy.
ale wiesz, jednego żaluje, że nie można obserwować, jak wygladałaby przyszłość w róznych wersjach. bo mam przeświadczenie, że za lat 20 rządów bliźniaczych wialibyście masowo do Albanii z tego koncentryka, jaki oni by urzadzili z Polski. Mnie wystarczyły dwa lata gosiowania kraju i uperonowienia, bo to highlighty rzadów tamtej ekipy.
Posluchaj taśm Beger, poznasz język swoich ulubieńców, gotowych z komuchami/faszystami. oszołomami iść w koalicję (a pamiętasz, kto jako jedyny mial tego nigdy nie zrobić? , byle czyms porzadzić. Tak, mój drogi, tutaj, w tym wątku, za jakiś czasprzyznasz mi rację, jak się zwąchają mocno ze znienawidzonymi przez ciebie komuchami.
|
|
|