Mechaniczna pomarańcza [film] - Gra o Tron (HBO) - aktualnie omawiany Sezon 7 (są spojlery!)
Homer - 15 Czerwca 2015, 15:19
To co, zakład o flaszeczkę godnego trunku? Kto będzie bliżej wygrywa...
dalambert - 15 Czerwca 2015, 19:35
OK jaki rok obstawiasz ?
Homer - 15 Czerwca 2015, 20:37
Już obstawiliśmy. Ja 2016 - Ty 2025.
mesiash - 16 Czerwca 2015, 10:17
Haha, miałem rację w ostatnim spojlerze, przynajmniej częściowo. W sumie, to Dunadan z tym zdjęciem też miał rację. Ciekawe, czy ci konni furiaci też są przereklamowani jak unsullied.
Homer - 16 Czerwca 2015, 10:36
Ale żeby z Allistera Thorne'a zrobić buntownika, to jednak chamstwo .
Swoją drogą w finale mamy odsiew bohaterów, ale do końca nie wiadomo, kto zginął, a kto przeżył.
-> Stannis ubity? (uwierzę, gdy zobaczę)
-> Myrcella padła? (Bronn mógł zachować trochę antidotum)
-> Jon? (Melisandre + moce warga)
Deanerys upuszczająca pierścień. Mnie się od razu skojarzyło ze spinka od płaszcza w drodze do Isengardu.
Martin musi wydać nową książkę przed kolejnym sezonem.
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 11:55
Homer napisał/a | Martin musi wydać nową książkę przed kolejnym sezonem. |
Serio? to serial już dogonił książki?
Homer - 16 Czerwca 2015, 12:14
A nie?
konopia - 16 Czerwca 2015, 12:51
jak nie jak tak,
filmowcy poszli na skróty. Jeszcze ze dwa sezony i skończą.
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 14:16
Homer napisał/a | -> Stannis ubity? (uwierzę, gdy zobaczę)
-> Myrcella padła? (Bronn mógł zachować trochę antidotum)
-> Jon? (Melisandre + moce warga) |
I jeszcze Sansa i Theon.
Iscariote - 16 Czerwca 2015, 14:19
Serial dogonił, a nawet już trochę przegonił. Ale finał ostatniego sezonu zgadza się z finałem ostatniej książki. Chociaż tyle.
Homer - 16 Czerwca 2015, 14:19
Tak, ale... zakładam, że ich los potoczy się "książkowo".
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 14:24
Homer napisał/a | Tak, ale... zakładam, że ich los potoczy się książkowo. |
W serialu zostało to tak pokazane jak śmierć Stannisa...
mesiash - 16 Czerwca 2015, 15:31
Zapomnieliście o wątku Aryi, który się bardzo mocno poplątał w stosunku do książki.
dalambert - 16 Czerwca 2015, 16:17
mesiash napisał/a | Zapomnieliście o wątku Aryi, który się bardzo mocno poplątał w stosunku do książki. | Uprościł, a dalszy ciąg w kolejnym sezonie- ogólnie wolę serial niż martimowego rozwlekłego tasiemca, choć / niestety/ jest tak samo wredny i obrzydliwy jak martinowe "arcydzieło"
Homer - 16 Czerwca 2015, 16:20
Cytat | Zapomnieliście o wątku Aryi, który się bardzo mocno poplątał w stosunku do książki. |
Aż tak to się nie poplątał. Jedynie pierwsze morderstwo z listy szybciej niźli powinno .
thinspoon - 17 Czerwca 2015, 08:35
Ramsey - chłopak o złotym sercu
marekz - 24 Lipca 2015, 23:34
Początkowe odcinki tego sezonu zniechęciły mnie tak bardzo, że po szóstym przestałem to oglądać. Ale dziś z braku innych rzeczy do obejrzenia postanowiłem to zmęczyć do końca.
No i odcinki 7 (ta urocza Dornijka), 8 (ogólne wow - najlepszy z tego sezonu) oraz 9 (wreszcie wyrazista akcja z Blondi) są kurczę dobre. Nie wiem, może to kwestia przerwy, ale ze szczególnym wskazaniem na odcinek ósmy, są dobre. No to i 10 zaraz zaliczę z rozpędu.
Ofak, spacer Cersei świetnie zrobiony, Arya świetnie, Sansa też w końcu zaczęła w tym sezonie coś grać, a poza tym to widzę jedyna nadzieja w Melisandre.
I jeszcze podobała mi się gra Wielkiego Wróbla. Ten koleś ze Shreka nadal wkurzający maksymalnie. No i mały Lannister w tym sezonie wykazał się spadkiem formy aktorskiej.
Homer - 2 Stycznia 2016, 10:42
Martin ogłosił, że niestety się nie wyrobił i książka "będzie, kiedy będzie".
Żeby wydać książkę przed kolejnym sezonem powinien był skończyć do listopada (nie udało się), potem do 2016 (też się nie udało). Wydawcy potrzebują podobno minimum trzech miesięcy, by kompletną książkę wydać. Serial wystartuje w połowie kwietnia. Chcieli bardzo się wyrobić, no ale Martin, to Martin. z terminami niezbyt sobie radzi (do czego z żalem się przyznaje).
Może teraz, bez presji, będzie mu się lepiej pracowało i uda mu się zakończyć w tym roku. Niemniej jednak dostaniemy wpierw serial, potem książki. Więc będą spoilery. Oczywiście póki nie dostaniemy książek nie będzie wiadomo co jest spoilerem, a co wymysłem scenarzystów, jako że już sporo wydarzeń jest zmienionych.
Iscariote - 3 Stycznia 2016, 21:49
Homer, mnie ta informacja nie zaskoczyła i jestem chyba w momencie kiedy moją grą o tron stał się serial, a książki sobie odpuszczę. Ile w nowym tomie będzie naciągania do fabuły serialu? Nawet jak nie będzie to nie będę mieć pewności czy w trakcie mu się nie pozmieniało "bo serial". IMO dla cyklu byłoby lepiej gdyby serial nie powstał teraz. Ale jest jak jest.
dobra, pewnie i tak przeczytam.
Homer - 4 Stycznia 2016, 22:53
Nie bluźnij. Gra o Tron to książki... a serial je tylko umie(nie)jętnie adaptuje. Poza tym jako machina do zarabiania pieniędzy jest podatny na wszelakie wpływy.
Ja się z kolei nie zdziwię jeśli serial się zakończy, a po latach dostaniemy zakończenie książkowe, które będzie inne... Już teraz jest zbyt dużo twórczości scenarzystów nad jedyną prawdziwą treścią!
marekz - 16 Marca 2016, 02:09
Trailer szóstki
mesiash - 16 Marca 2016, 10:19
marekz, eee, myślałem że jakiś nowy, a ten to już trochę w sieci jest
dalambert - 25 Kwietnia 2016, 12:16
UWAGA już za chwileczkś, już za momencik szósty sezonik zacznie się kręcić - czli dzisiaj o 20 na HBO
marekz - 25 Kwietnia 2016, 19:30
Ostatnia scena odcinka dobrze pomyślana i dobrze zagrana (to spojrzenie...).
Iscariote - 25 Kwietnia 2016, 22:44
marekz napisał/a | Ostatnia scena odcinka dobrze pomyślana i dobrze zagrana (to spojrzenie...). |
Eh HBO... nie było potrzeby pokazywania w tej scenie WSZYSTKIEGO... serio.
marekz - 25 Kwietnia 2016, 23:17
Serio tak uważasz?
Bo dla mnie było to jedno z nielicznych użyć ogólnej ci pkologii tego serialu w celach sensu stricte artystycznych, i do tego bardzo udane użycie.
Ja sobie tę scenę dołączam do moich ulubionych scen z tej produkcji, czyli przemowy Blondi do Nieskalanych, tej masakry na imprezie oraz spacerku Cersei przez miasto.
Iscariote - 26 Kwietnia 2016, 10:40
marekz, a zmienia to dla Ciebie coś w odbiorze sceny, czy pokazana byłaby tylko od pasa w górę? Albo jakby ucięli po spojrzeniu w lustro i nie pokazali jak kładzie się do łózka?
Dla mnie po prostu próba wywołania kontrowersji. Kolejna. Udana.
dalambert - 26 Kwietnia 2016, 10:56
A łachudra Martin znowu jęczy, że obiecał skończy księgę w 2015 i mu nie wyszło. Cała nafzieja w filmowcach.
marekz - 26 Kwietnia 2016, 11:01
Nie wiem na 100% jak by to było, bo tylko raz można odnieść pierwsze wrażenie coś oglądając. Ale z tego co mi się wydaje, zmieniłoby na niekorzyść.
Tak jak to zrobili, uważam, że rozwiązali tę scenę rewelacyjnie i w ogóle nie wydaje mi się ona jakoś nadmiernie kontrowersyjna. Gdyby ją ucięli po spojrzeniu w lustro, byłaby o wiele słabsza, taka bardziej rzewna, na zasadzie klifhandżera.
mesiash - 26 Kwietnia 2016, 12:07
Takie sobie. Prawie wszystkei wątki poruszyli, i wyszło tak pocięte że aż bolało momentami. Jestem lekko zawiedziony tym, jak mało też wszystko ruszyło naprzód, oby później było lepiej.
A ostatnia scena fajna, chociaż też odniosłem wrażenie że bardziej im zależy na zrobieniu hałasu po pokazaniu tego co było, niż na jakiejkolwiek wartości.
|
|
|