To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

corpse bride - 20 Czerwca 2010, 22:20

mad men - czyli dawno temu na dzikim zachodzie. jako dziki zachod rozumiem ameryke przed rewolucja seksualna. fajowy serial. niby nic sie nie dzieje, ale wciaga.
Ziuta - 21 Czerwca 2010, 14:14

No ba, stare dobre czasy, gdy mężczyźni potrafili się ubrać, kobiety miały pracę na miarę swoich możliwości i nikt nie wypychał biednych Afroamerykanów z właściwej im pozycji społecznej :wink:
Memento - 23 Czerwca 2010, 17:31

2/3 czwartego sezonu Six Feet Under obejrzane. Cudo. :mrgreen:
Memento - 24 Czerwca 2010, 20:24

Obejrzałem czwarty sezon Six Feet Under. To jest po prostu serialowe arcydzieło, telewizyjny majstersztyk.
ketyow - 24 Czerwca 2010, 23:51

FUTURAMA!!! Futurama back on TV! :mrgreen: :mrgreen:
Agrerodes - 26 Czerwca 2010, 13:24

ketyow napisał/a
FUTURAMA!!! Futurama back on TV! :mrgreen: :mrgreen:

Na jakim kanale!? Oo Wprawdzie widziałam całą kilka razy ale zawsze można zacząć nową kolejkę :D

Taselchof - 26 Czerwca 2010, 13:34

ruszył oficjalnie 6 sezon w stanach :) już dwa odcinki są
ketyow - 26 Czerwca 2010, 13:38

Agrerodes, to nowy sezon, po 7 latach reaktywacja z nowymi odcinkami. Obsada zachowana! A leci na US Comedy Central :wink:
Taselchof - 26 Czerwca 2010, 16:24

pięknie podsumowali na początku zdjęcie z anteny :twisted:
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2010, 00:27

A ja oglądam sobie Spartakusa: piasek i krew. Rzecz nawet przyjemna ale proszę nie oczekiwać drugiego Rzymu. Filmowane to to jest w konwencji "300". Co mi się dość podoba. Występuje wojownicza Xenna hihii. Oczywiście aktorka Lucy Lawless gra zupełnie kogo innego, tak innego że rozpoznać było mi trudno.
Dla dociekliwych: Lucy NIE GRA Spartakusa.

hrabek - 29 Czerwca 2010, 11:19

Od siódmego odcinka Spartacus to najlepszy serial jaki widziałem. Tylko trzeba wytrzymać pierwsze sześć.
Ozzborn - 29 Czerwca 2010, 12:36

No słyszałem, że mocny jest. Ja wczoraj skończyłem 1 sezon Deadwood - też niezły, sama fabuła może nie jest jakaś wyjątkowa, ale klimat prawdziwego brutalnego Dzikiego Zachodu i soczyści bohaterowie to rekompensują.
hrabek - 29 Czerwca 2010, 12:39

A mi się nie podobał. Pół pierwszego sezonu wytrzymałem i mnie znudził. A wiecznie uśmiechnięty Olyphant to skaranie boskie.
Ozzborn - 29 Czerwca 2010, 12:44

O widzisz trzeba było oglądać dalej, bo potem to już tylko i wyłącznie się wk*rwia i wszystkich nap***dala :mrgreen:
Matrim - 29 Czerwca 2010, 13:00

hrabek napisał/a
A wiecznie uśmiechnięty Olyphant to skaranie boskie.

Bo to nie jest serial Olyphanta, tylko McShane'a :)

ketyow - 5 Lipca 2010, 21:02

Eeee, nie ma ktoś może z Wawy pożyczyć płytki z pierwszym sezonem Heroesów? :mrgreen: Właśnie się okazało, że moja nie działa po 9 odcinku a się wkręciło ;P:
Ozzborn - 5 Lipca 2010, 22:58

masz pw 8)
Memento - 8 Lipca 2010, 00:59

Jestem po obejrzeniu pilota nowego Knight Rider. I nie zalatuje kupą tak bardzo, jak się spodziewałem. Podoba mi się to, że KITT jest muscle carem, że gada głosem Vala Kilmera, i że w muzyce z czołówki jest fragmencik muzyki z czołówki oryginalnego KR. Nie leży mi za to ta cała otoczka high-tech, która jest ciut za bardzo high-tech. KITT zmieniający się z mustanga shelby w pick-upa przy prędkości 80km/h i to na ostrym zakręcie, to lekka przeginka. Ale jestem ciekaw co dalej. ;P:
Ozzborn - 8 Lipca 2010, 01:04

Memento, dalej jest tylko gorzej, takich głupot związanych z supertechnologią to chyba nawet w Power Rangers nie było :lol:

Ale moim zdaniem warto oglądać choćby dla głównej roli żeńskiej :mrgreen:

Memento - 8 Lipca 2010, 01:33

Co Ty chcesz od pałer rejndżers?! :lol: Co do głównej roli żeńskiej to się zgadzam, uuoooch i w ogóle mniam. :P Dam temu serialowi szansę, choćby dlatego że jestem ciekaw dlaczego ten pocisk rakietowy w pierwszym odcinku miał zniszczyć właśnie to co miał zniszczyć. Jest intryga, jest zabawa. ;) A jak mi nie podejdzie to zawsze można pooglądać starego dobrego pontiaka w starym dobrym Knight Rider, któremu wystarczy paka tira zamiast hangaru NASA. :P No i jest jeszcze kwestia sentymentu - KR to kawał mojego dzieciństwa i nastolęctwa, jak i zresztą Pałer Rejndżers. Smokozord i Tommy byli the best. ;)
Hubert - 8 Lipca 2010, 10:50

A ja chcę trzeci sezon Gliny.
Miałem już tego nie mówić, ale Ziuta mi przypomniał swoją wypowiedzią w wątku o polityce.

Memento - 9 Lipca 2010, 23:35

Nowy Knight Rider nie dorównuje uroczej kultowej kuriozalnej legendarnej bzdurce jaką jest stary Knight Rider, jednak mimo tego przez jedenaście odcinków które obejrzałem do tej pory, stale po troszku punktował. W ogóle jest to całkiem sympatyczny pulpowy serial szpiegowsko-sci-fi, ale taki na luzie i cool. Coś jak Iron Man, tylko nie aż tak cool i nie tak prześmiewczo. W szczególe - fajnie są pokazane relacje między pracownikami centrum Knight Industries (szczególnie te najbardziej wyeksponowane, między Billym i Zoe), autentycznie zabawne niektóre perypetie i trochę mniej zabawne dialogi. Serial punktuje też cytatami z popkultury i nawiązaniami do oryginału i nie tylko. Czasami całkiem subtelnie (przykładowo, był typek co się zwał Gunner Haas, co od razu skojarzyło mi się z Gunnarem Hansenem, chyba nie muszę tłumaczyć któż to zacz; aczkolwiek może to nadinterpretacja ;) ), czasami mniej. Ale najbardziej serial zapunktował u mnie przed chwilą, pod koniec dwunastego odcinka, kawałkiem Rock'N'Roll Train w całości. ;P: Podsumowując, nie jest tak tragicznie jak się zapowiadało.

...a K.A.R.R. gada głosem Optimusa Prime! :D

Memento - 12 Lipca 2010, 01:04

No i skończył się nowy Knight Rider. Trochę szkoda, bo serial nie był aż tak zły jak mógł być. ;P:

Zaczął się za to serial Haven, na motywach Kolorado Kid Stephena Kinga. Zapowiada się dobrze.

hrabek - 12 Lipca 2010, 15:30

A widział ktoś The Gates? Nowy serial, thrillerowo-horrorowy, ukazały się trzy odcinki póki co. Warto?
Taselchof - 13 Lipca 2010, 22:56

przesłodzony troszkę jak dla mnie, serial dla młodzieży mnie zmierziły wampiry wychodzące na światło słoneczne ;)
ostatnio wrócił Hung z polskim akcentem w pierwszym odcinku drugiej serii :D , nie źle ogląda się także nowy sezon True blooda :)

mad - 13 Lipca 2010, 23:14

Memento napisał/a
Obejrzałem czwarty sezon Six Feet Under. To jest po prostu serialowe arcydzieło, telewizyjny majstersztyk.

Polecam piąty sezon. Warto!

hrabek - 14 Lipca 2010, 08:46

Taselchof napisał/a
przesłodzony troszkę jak dla mnie, serial dla młodzieży mnie zmierziły wampiry wychodzące na światło słoneczne ;)

Obejrzałem pierwszy odcinek. Nie zachęca. Dam jeszcze szansę temu serialowi, ale podejrzewam raczej, że im dalej tym będzie gorzej. Bardzo schematyczny jest.

Memento - 17 Lipca 2010, 00:44

'Na próbę' obejrzałem dwa pierwsze odcinki Sleeper Cell. Całkiem całkiem, i na dwóch odcinkach się nie skończy.
Matrim - 17 Lipca 2010, 14:51

Memento napisał/a
dwa pierwsze odcinki Sleeper Cell

Pierwszy sezon? Moim zdaniem dość przeciętny. Dość bardzo nawet :)

Memento - 17 Lipca 2010, 19:54

Aśtam, marudzisz. ;P: Dwa następne odcinki obejrzane, podobuje mnie się na tyle, że obejrzę całość.

Partner forum