Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
corpse bride - 20 Czerwca 2010, 22:20
mad men - czyli dawno temu na dzikim zachodzie. jako dziki zachod rozumiem ameryke przed rewolucja seksualna. fajowy serial. niby nic sie nie dzieje, ale wciaga.
Ziuta - 21 Czerwca 2010, 14:14
No ba, stare dobre czasy, gdy mężczyźni potrafili się ubrać, kobiety miały pracę na miarę swoich możliwości i nikt nie wypychał biednych Afroamerykanów z właściwej im pozycji społecznej
Memento - 23 Czerwca 2010, 17:31
2/3 czwartego sezonu Six Feet Under obejrzane. Cudo.
Memento - 24 Czerwca 2010, 20:24
Obejrzałem czwarty sezon Six Feet Under. To jest po prostu serialowe arcydzieło, telewizyjny majstersztyk.
ketyow - 24 Czerwca 2010, 23:51
FUTURAMA!!! Futurama back on TV!
Agrerodes - 26 Czerwca 2010, 13:24
ketyow napisał/a | FUTURAMA!!! Futurama back on TV! |
Na jakim kanale!? Oo Wprawdzie widziałam całą kilka razy ale zawsze można zacząć nową kolejkę
Taselchof - 26 Czerwca 2010, 13:34
ruszył oficjalnie 6 sezon w stanach już dwa odcinki są
ketyow - 26 Czerwca 2010, 13:38
Agrerodes, to nowy sezon, po 7 latach reaktywacja z nowymi odcinkami. Obsada zachowana! A leci na US Comedy Central
Taselchof - 26 Czerwca 2010, 16:24
pięknie podsumowali na początku zdjęcie z anteny
Kruk Siwy - 28 Czerwca 2010, 00:27
A ja oglądam sobie Spartakusa: piasek i krew. Rzecz nawet przyjemna ale proszę nie oczekiwać drugiego Rzymu. Filmowane to to jest w konwencji "300". Co mi się dość podoba. Występuje wojownicza Xenna hihii. Oczywiście aktorka Lucy Lawless gra zupełnie kogo innego, tak innego że rozpoznać było mi trudno.
Dla dociekliwych: Lucy NIE GRA Spartakusa.
hrabek - 29 Czerwca 2010, 11:19
Od siódmego odcinka Spartacus to najlepszy serial jaki widziałem. Tylko trzeba wytrzymać pierwsze sześć.
Ozzborn - 29 Czerwca 2010, 12:36
No słyszałem, że mocny jest. Ja wczoraj skończyłem 1 sezon Deadwood - też niezły, sama fabuła może nie jest jakaś wyjątkowa, ale klimat prawdziwego brutalnego Dzikiego Zachodu i soczyści bohaterowie to rekompensują.
hrabek - 29 Czerwca 2010, 12:39
A mi się nie podobał. Pół pierwszego sezonu wytrzymałem i mnie znudził. A wiecznie uśmiechnięty Olyphant to skaranie boskie.
Ozzborn - 29 Czerwca 2010, 12:44
O widzisz trzeba było oglądać dalej, bo potem to już tylko i wyłącznie się wk*rwia i wszystkich nap***dala
Matrim - 29 Czerwca 2010, 13:00
hrabek napisał/a | A wiecznie uśmiechnięty Olyphant to skaranie boskie. |
Bo to nie jest serial Olyphanta, tylko McShane'a
ketyow - 5 Lipca 2010, 21:02
Eeee, nie ma ktoś może z Wawy pożyczyć płytki z pierwszym sezonem Heroesów? Właśnie się okazało, że moja nie działa po 9 odcinku a się wkręciło
Ozzborn - 5 Lipca 2010, 22:58
masz pw
Memento - 8 Lipca 2010, 00:59
Jestem po obejrzeniu pilota nowego Knight Rider. I nie zalatuje kupą tak bardzo, jak się spodziewałem. Podoba mi się to, że KITT jest muscle carem, że gada głosem Vala Kilmera, i że w muzyce z czołówki jest fragmencik muzyki z czołówki oryginalnego KR. Nie leży mi za to ta cała otoczka high-tech, która jest ciut za bardzo high-tech. KITT zmieniający się z mustanga shelby w pick-upa przy prędkości 80km/h i to na ostrym zakręcie, to lekka przeginka. Ale jestem ciekaw co dalej.
Ozzborn - 8 Lipca 2010, 01:04
Memento, dalej jest tylko gorzej, takich głupot związanych z supertechnologią to chyba nawet w Power Rangers nie było
Ale moim zdaniem warto oglądać choćby dla głównej roli żeńskiej
Memento - 8 Lipca 2010, 01:33
Co Ty chcesz od pałer rejndżers?! Co do głównej roli żeńskiej to się zgadzam, uuoooch i w ogóle mniam. Dam temu serialowi szansę, choćby dlatego że jestem ciekaw dlaczego ten pocisk rakietowy w pierwszym odcinku miał zniszczyć właśnie to co miał zniszczyć. Jest intryga, jest zabawa. A jak mi nie podejdzie to zawsze można pooglądać starego dobrego pontiaka w starym dobrym Knight Rider, któremu wystarczy paka tira zamiast hangaru NASA. No i jest jeszcze kwestia sentymentu - KR to kawał mojego dzieciństwa i nastolęctwa, jak i zresztą Pałer Rejndżers. Smokozord i Tommy byli the best.
Hubert - 8 Lipca 2010, 10:50
A ja chcę trzeci sezon Gliny.
Miałem już tego nie mówić, ale Ziuta mi przypomniał swoją wypowiedzią w wątku o polityce.
Memento - 9 Lipca 2010, 23:35
Nowy Knight Rider nie dorównuje uroczej kultowej kuriozalnej legendarnej bzdurce jaką jest stary Knight Rider, jednak mimo tego przez jedenaście odcinków które obejrzałem do tej pory, stale po troszku punktował. W ogóle jest to całkiem sympatyczny pulpowy serial szpiegowsko-sci-fi, ale taki na luzie i cool. Coś jak Iron Man, tylko nie aż tak cool i nie tak prześmiewczo. W szczególe - fajnie są pokazane relacje między pracownikami centrum Knight Industries (szczególnie te najbardziej wyeksponowane, między Billym i Zoe), autentycznie zabawne niektóre perypetie i trochę mniej zabawne dialogi. Serial punktuje też cytatami z popkultury i nawiązaniami do oryginału i nie tylko. Czasami całkiem subtelnie (przykładowo, był typek co się zwał Gunner Haas, co od razu skojarzyło mi się z Gunnarem Hansenem, chyba nie muszę tłumaczyć któż to zacz; aczkolwiek może to nadinterpretacja ), czasami mniej. Ale najbardziej serial zapunktował u mnie przed chwilą, pod koniec dwunastego odcinka, kawałkiem Rock'N'Roll Train w całości. Podsumowując, nie jest tak tragicznie jak się zapowiadało.
...a K.A.R.R. gada głosem Optimusa Prime!
Memento - 12 Lipca 2010, 01:04
No i skończył się nowy Knight Rider. Trochę szkoda, bo serial nie był aż tak zły jak mógł być.
Zaczął się za to serial Haven, na motywach Kolorado Kid Stephena Kinga. Zapowiada się dobrze.
hrabek - 12 Lipca 2010, 15:30
A widział ktoś The Gates? Nowy serial, thrillerowo-horrorowy, ukazały się trzy odcinki póki co. Warto?
Taselchof - 13 Lipca 2010, 22:56
przesłodzony troszkę jak dla mnie, serial dla młodzieży mnie zmierziły wampiry wychodzące na światło słoneczne
ostatnio wrócił Hung z polskim akcentem w pierwszym odcinku drugiej serii , nie źle ogląda się także nowy sezon True blooda
mad - 13 Lipca 2010, 23:14
Memento napisał/a | Obejrzałem czwarty sezon Six Feet Under. To jest po prostu serialowe arcydzieło, telewizyjny majstersztyk. |
Polecam piąty sezon. Warto!
hrabek - 14 Lipca 2010, 08:46
Taselchof napisał/a | przesłodzony troszkę jak dla mnie, serial dla młodzieży mnie zmierziły wampiry wychodzące na światło słoneczne |
Obejrzałem pierwszy odcinek. Nie zachęca. Dam jeszcze szansę temu serialowi, ale podejrzewam raczej, że im dalej tym będzie gorzej. Bardzo schematyczny jest.
Memento - 17 Lipca 2010, 00:44
'Na próbę' obejrzałem dwa pierwsze odcinki Sleeper Cell. Całkiem całkiem, i na dwóch odcinkach się nie skończy.
Matrim - 17 Lipca 2010, 14:51
Memento napisał/a | dwa pierwsze odcinki Sleeper Cell |
Pierwszy sezon? Moim zdaniem dość przeciętny. Dość bardzo nawet
Memento - 17 Lipca 2010, 19:54
Aśtam, marudzisz. Dwa następne odcinki obejrzane, podobuje mnie się na tyle, że obejrzę całość.
|
|
|