To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 20 Lipca 2009, 11:51

Wydaje mi się, że jesteś w błędzie. Detronizacja kaczyńskiego tego najlepszym dowodem. ludzie potrafią się skrzyknąć w sporej masie, a jeśli bedzie kandydat, którego docenią, może się udać.
xan4 - 20 Lipca 2009, 11:57

Zobacz co zrobił marketing polityczny w poprzednich wyborach. Kaczyński nie miał szans na 2 miesiące przed wyborami, a wygrał. Porównaj co stało się z neutralnymi kandydatami, którzy mieli bardzo duże poparcie w sondażach na początku kampanii wyborczej, a potem przepadli, bo nie mieli maszynki partyjno-pieniężnej za sobą. Tak naprawdę to pieniądz wybiera, a nie ludzie. Oni są tylko manipulowani. Ci, którzy nie dają się zmanipulować są w ogromnej mniejszości.
Gustaw G.Garuga - 20 Lipca 2009, 11:58

Dabliu, ja nie wchodzę w kwestię antysemityzmu jako takiego (może wyraziłem się niejasno). Mnie interesuje teraz, że wystarczy jakikolwiek podobny epizod, by podtrzymać na świecie stereotyp "polskiego antysemity".
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:58

NURS, ludzie skrzykują się na NIE, na tak to raczej nie wychodzi :mrgreen:
NURS - 20 Lipca 2009, 12:01

macie sporo racji, ale poziom absurdu klasy politycznej osiągnął już takie wyżyny, że to moze być dłos na NIE. dla nich wszystkich.
dalambert - 20 Lipca 2009, 12:03

NURS napisał/a
że to moze być dłos na NIE. dla nich wszystkich.

czyli frekwencja wyborcza w okolicach 20 % i ci sami u władzy, a obrażone 80 % pójdzie się gwizdac :mrgreen:

NURS - 20 Lipca 2009, 12:06

niekoniecznie. to tylko kwestia dobrego kandydata. wiem, ze to nie będzie łatwe, bo uczciwy człowiek nie chce się taplać w bagnie i szambie, ale moze warto spróbować.
dalambert - 20 Lipca 2009, 12:09

NURS, dobry kamdydat bez lansu w mendiach to tylko pobożne życzenie, a lans mendialny wyklucza zacność kondydata .
NURS - 20 Lipca 2009, 12:17

interent to potężne medium - patrz partia piratów. :twisted:
BTW, zobacz jak bronisz starego, zepsutego systemu...

hrabek - 20 Lipca 2009, 15:05

ihan napisał/a
Ojejej, to matematyka nie uczy logicznego myślenia? :shock: No w życiu bym się nie zorientowała.

Jasne, ale logicznego myślenia uczy też logika, kilka innych przedmiotów i gra w szachy. Matematyka może i uczy logicznego myślenia, ale nie znaczy to, że nie można logicznie myśleć nie znając matematyki. Ergo znajomość matematyki nie jest wcale potrzebna przy rozwiązywaniu sudoku.

Dabliu - 20 Lipca 2009, 18:00

Gustaw G.Garuga napisał/a
Dabliu, ja nie wchodzę w kwestię antysemityzmu jako takiego (może wyraziłem się niejasno). Mnie interesuje teraz, że wystarczy jakikolwiek podobny epizod, by podtrzymać na świecie stereotyp polskiego antysemity.

A mnie to już zaczęło zwisać. Jeśli światły zachód ma mnie za antysemitę, to niech sobie ma na zdrowie. Ja nie zamierzam chodzić na paluszkach, żeby tylko jeden brodacz z drugim w swej łaskawości uznał mnie za wyjątkowo nieantysemickiego Polaka. Polska jest zresztą jednym z najmniej antysemickich krajów świata i jeśli zachód tego nie widzi, to znaczy, że bardzo nie chce widzieć.

Gustaw G.Garuga - 20 Lipca 2009, 19:26

Ja od immunizacji wolałbym, żeby nie było się przed czym immunizować. Ale to inna rzecz.
Piech - 21 Lipca 2009, 13:12

Dabliu napisał/a
A mnie to już zaczęło zwisać. Jeśli światły zachód ma mnie za antysemitę, to niech sobie ma na zdrowie. Ja nie zamierzam chodzić na paluszkach, żeby tylko jeden brodacz z drugim w swej łaskawości uznał mnie za wyjątkowo nieantysemickiego Polaka. Polska jest zresztą jednym z najmniej antysemickich krajów świata i jeśli zachód tego nie widzi, to znaczy, że bardzo nie chce widzieć.

Dabliu, poruszasz się po niebezpiecznym gruncie. Być może za rok, za dwa, za dziesięć, ktoś nieżyczliwy lub ktoś, komu braknie argumentów, wyciągnie Ci tego "jednego brodacza z drugim" - i masz przesr*ne. To jest koniec dyskusji, zostajesz napiętnowany, potępiony i postawiony w jednym rządku z tymi, z którymi pewnie nie chciałbyś stać. Tak działa cep, jakim jest oskarżenie o antysemityzm. Coś o tym wiem.

make8 - 21 Lipca 2009, 14:04

Wszyscy wijemy się w szponach politycznej poprawności? Nie jestem antysemitą. Ta kwestia jest mi obojętna. To też błąd?
dalambert - 21 Lipca 2009, 14:25

make8, jesteś porostu antysemita,NIE kochasz ich i to już cię dyskwalifikuje jako europejczyka i człowieka :mrgreen:
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2009, 14:27

Nie czarujmy się. Tu o PRowski wizerunek kraju chodzi. Michał Kamiński - bez wzgledu na to, jak oceniamy jego przeszłość - dzisiaj służy wyłącznie temu, by podtrzymać popularne w świadomości zachodniej utożsamienie Polak=antysemita. Nie jest to łatka, na jakiej nam powinno zależeć.
dalambert - 21 Lipca 2009, 14:30

Gustaw G.Garuga, zabić Kaminskiego - Żydzi nas pochwalą, a nie sądzisz , ze ten wrzask rabina z Londyna to efekt naszego polskiego donosu ?
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2009, 14:35

Recepta zbyt radykalna, a kwestia donos/nie donos nijak się ma do meritum, czyli do wpływu "kaminskigate" na wizerunek Polski.
dalambert - 21 Lipca 2009, 14:37

Gustaw G.Garuga, nie Kaminskiego jano donosicieli usłużnych, Pan K. tylko stwierdził, ze za Jedwabne mają się wstydzić winni a nie Cały Naród Polski, ale taką zbiorowa winę to Żydzi i bez Kamińskiego w brzuch nam furt wciskają :evil:
dzejes - 21 Lipca 2009, 15:37

make8 napisał/a
Wszyscy wijemy się w szponach politycznej poprawności?

A w Szkocji zakazali mówić "mama" i "tata"!

Kostucha Drang - 21 Lipca 2009, 16:06

dzejes napisał/a
make8 napisał/a
Wszyscy wijemy się w szponach politycznej poprawności?

A w Szkocji zakazali mówić mama i tata!

mad - 21 Lipca 2009, 16:21

Czyli rację miał imć Bubel, który stwierdził, że antysemitą jest ten, kogo nie lubią Żydzi.
Przykre, ale co zrobić? Sądzę, że dopiero jak wypłacimy 100% odszkodowań za utracony majątek, możemy liczyć na nieco więcej łaskawości. Nie spodziewajcie się, misiaczki, niczego więcej.

Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2009, 16:25

dalambert, ale to nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie ma to, że znów w swiat idzie fama, że jak Polak, to homofob i antysemita. Niuanse w rodzaju, że "pedał" to Kamińskiemu wyjęli z kontekstu, że w neofaszystach był jako nastolatek bo walczyli z komuną, albo że on protestował tylko przeciwko inkryminowaniu za Jedwabne całego narodu, nie mają żadnego pozytywnego przełożenia na PR Polski. Z tym wizerunkiem trzeba walczyć, a Kamiński et consortes w tej walce nie pomagają.
Adashi - 21 Lipca 2009, 16:29

mad napisał/a
Sądzę, że dopiero jak wypłacimy 100% odszkodowań za utracony majątek, możemy liczyć na nieco więcej łaskawości. Nie spodziewajcie się, misiaczki, niczego więcej.

No co Ty, Mad. Nie starczy kasiory, najpierw trzeba zwrócić KK, to co władza ludowa zagarnęła.

mad - 21 Lipca 2009, 16:32

Adashi napisał/a
No co Ty, Mad. Nie starczy kasiory, najpierw trzeba zwrócić KK, to co władza ludowa zagarnęła.

Cholercia, kto jeszcze został w kolejce?

Adashi - 21 Lipca 2009, 16:40

KK i Watykan mają priorytet, reszta potem - kolejność mniej ważna, kasy i tak już nie będzie.
Ziuta - 21 Lipca 2009, 16:45

mad napisał/a
Przykre, ale co zrobić? Sądzę, że dopiero jak wypłacimy 100% odszkodowań za utracony majątek, możemy liczyć na nieco więcej łaskawości. Nie spodziewajcie się, misiaczki, niczego więcej.

Ale komu? Tu leży pies pogrzebany, tu swego czasu pomstował Finkelstein. Jeśli nie ma spadkobierców, to majątek przejmuje państwo. A nie Izrael, czy jakakolwiek organizacja pozarządowa.
Poza tym, wydaje mi się, że ten majątek żydowski jest przesadzony. Ile mogą kosztować sztetle na Ukrainie? A ile Nalewki?

mad - 21 Lipca 2009, 16:53

Ziuta napisał/a
Jeśli nie ma spadkobierców, to majątek przejmuje państwo. A nie Izrael, czy jakakolwiek organizacja pozarządowa.

Obyś miał rację.

Ziuta - 21 Lipca 2009, 17:01

Ja mówię, jak to jest w normalnych przypadkach.
Równie dobrze można by oprotestować proces Eichmanna. Był zbrodniarzem, ale nie zabił ani jednego obywatela Izraele, ani nie dokonywał przestępstw na jego terytorium. Dlaczego zatem był sądzony w Jerozolimie, a nie na przykład w Niemczech, Polsce, ZSRS, albo przed jakimś trybunałem międzynarodowym?

Kostucha Drang - 21 Lipca 2009, 17:41

Zanim nazwą Polaków anysemitami niech pokażą inne panstwo antysemitów, którego stolicą rządzi Żydówka. Wstrętne pijawki.

Partner forum