Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 20 Lipca 2009, 11:51
Wydaje mi się, że jesteś w błędzie. Detronizacja kaczyńskiego tego najlepszym dowodem. ludzie potrafią się skrzyknąć w sporej masie, a jeśli bedzie kandydat, którego docenią, może się udać.
xan4 - 20 Lipca 2009, 11:57
Zobacz co zrobił marketing polityczny w poprzednich wyborach. Kaczyński nie miał szans na 2 miesiące przed wyborami, a wygrał. Porównaj co stało się z neutralnymi kandydatami, którzy mieli bardzo duże poparcie w sondażach na początku kampanii wyborczej, a potem przepadli, bo nie mieli maszynki partyjno-pieniężnej za sobą. Tak naprawdę to pieniądz wybiera, a nie ludzie. Oni są tylko manipulowani. Ci, którzy nie dają się zmanipulować są w ogromnej mniejszości.
Gustaw G.Garuga - 20 Lipca 2009, 11:58
Dabliu, ja nie wchodzę w kwestię antysemityzmu jako takiego (może wyraziłem się niejasno). Mnie interesuje teraz, że wystarczy jakikolwiek podobny epizod, by podtrzymać na świecie stereotyp "polskiego antysemity".
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:58
NURS, ludzie skrzykują się na NIE, na tak to raczej nie wychodzi
NURS - 20 Lipca 2009, 12:01
macie sporo racji, ale poziom absurdu klasy politycznej osiągnął już takie wyżyny, że to moze być dłos na NIE. dla nich wszystkich.
dalambert - 20 Lipca 2009, 12:03
| NURS napisał/a | | że to moze być dłos na NIE. dla nich wszystkich. |
czyli frekwencja wyborcza w okolicach 20 % i ci sami u władzy, a obrażone 80 % pójdzie się gwizdac
NURS - 20 Lipca 2009, 12:06
niekoniecznie. to tylko kwestia dobrego kandydata. wiem, ze to nie będzie łatwe, bo uczciwy człowiek nie chce się taplać w bagnie i szambie, ale moze warto spróbować.
dalambert - 20 Lipca 2009, 12:09
NURS, dobry kamdydat bez lansu w mendiach to tylko pobożne życzenie, a lans mendialny wyklucza zacność kondydata .
NURS - 20 Lipca 2009, 12:17
interent to potężne medium - patrz partia piratów.
BTW, zobacz jak bronisz starego, zepsutego systemu...
hrabek - 20 Lipca 2009, 15:05
| ihan napisał/a | Ojejej, to matematyka nie uczy logicznego myślenia? No w życiu bym się nie zorientowała. |
Jasne, ale logicznego myślenia uczy też logika, kilka innych przedmiotów i gra w szachy. Matematyka może i uczy logicznego myślenia, ale nie znaczy to, że nie można logicznie myśleć nie znając matematyki. Ergo znajomość matematyki nie jest wcale potrzebna przy rozwiązywaniu sudoku.
Dabliu - 20 Lipca 2009, 18:00
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Dabliu, ja nie wchodzę w kwestię antysemityzmu jako takiego (może wyraziłem się niejasno). Mnie interesuje teraz, że wystarczy jakikolwiek podobny epizod, by podtrzymać na świecie stereotyp polskiego antysemity. |
A mnie to już zaczęło zwisać. Jeśli światły zachód ma mnie za antysemitę, to niech sobie ma na zdrowie. Ja nie zamierzam chodzić na paluszkach, żeby tylko jeden brodacz z drugim w swej łaskawości uznał mnie za wyjątkowo nieantysemickiego Polaka. Polska jest zresztą jednym z najmniej antysemickich krajów świata i jeśli zachód tego nie widzi, to znaczy, że bardzo nie chce widzieć.
Gustaw G.Garuga - 20 Lipca 2009, 19:26
Ja od immunizacji wolałbym, żeby nie było się przed czym immunizować. Ale to inna rzecz.
Piech - 21 Lipca 2009, 13:12
| Dabliu napisał/a | | A mnie to już zaczęło zwisać. Jeśli światły zachód ma mnie za antysemitę, to niech sobie ma na zdrowie. Ja nie zamierzam chodzić na paluszkach, żeby tylko jeden brodacz z drugim w swej łaskawości uznał mnie za wyjątkowo nieantysemickiego Polaka. Polska jest zresztą jednym z najmniej antysemickich krajów świata i jeśli zachód tego nie widzi, to znaczy, że bardzo nie chce widzieć. |
Dabliu, poruszasz się po niebezpiecznym gruncie. Być może za rok, za dwa, za dziesięć, ktoś nieżyczliwy lub ktoś, komu braknie argumentów, wyciągnie Ci tego "jednego brodacza z drugim" - i masz przesr*ne. To jest koniec dyskusji, zostajesz napiętnowany, potępiony i postawiony w jednym rządku z tymi, z którymi pewnie nie chciałbyś stać. Tak działa cep, jakim jest oskarżenie o antysemityzm. Coś o tym wiem.
make8 - 21 Lipca 2009, 14:04
Wszyscy wijemy się w szponach politycznej poprawności? Nie jestem antysemitą. Ta kwestia jest mi obojętna. To też błąd?
dalambert - 21 Lipca 2009, 14:25
make8, jesteś porostu antysemita,NIE kochasz ich i to już cię dyskwalifikuje jako europejczyka i człowieka
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2009, 14:27
Nie czarujmy się. Tu o PRowski wizerunek kraju chodzi. Michał Kamiński - bez wzgledu na to, jak oceniamy jego przeszłość - dzisiaj służy wyłącznie temu, by podtrzymać popularne w świadomości zachodniej utożsamienie Polak=antysemita. Nie jest to łatka, na jakiej nam powinno zależeć.
dalambert - 21 Lipca 2009, 14:30
Gustaw G.Garuga, zabić Kaminskiego - Żydzi nas pochwalą, a nie sądzisz , ze ten wrzask rabina z Londyna to efekt naszego polskiego donosu ?
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2009, 14:35
Recepta zbyt radykalna, a kwestia donos/nie donos nijak się ma do meritum, czyli do wpływu "kaminskigate" na wizerunek Polski.
dalambert - 21 Lipca 2009, 14:37
Gustaw G.Garuga, nie Kaminskiego jano donosicieli usłużnych, Pan K. tylko stwierdził, ze za Jedwabne mają się wstydzić winni a nie Cały Naród Polski, ale taką zbiorowa winę to Żydzi i bez Kamińskiego w brzuch nam furt wciskają
dzejes - 21 Lipca 2009, 15:37
| make8 napisał/a | | Wszyscy wijemy się w szponach politycznej poprawności? |
A w Szkocji zakazali mówić "mama" i "tata"!
Kostucha Drang - 21 Lipca 2009, 16:06
| dzejes napisał/a | | make8 napisał/a | | Wszyscy wijemy się w szponach politycznej poprawności? |
A w Szkocji zakazali mówić mama i tata! |
mad - 21 Lipca 2009, 16:21
Czyli rację miał imć Bubel, który stwierdził, że antysemitą jest ten, kogo nie lubią Żydzi.
Przykre, ale co zrobić? Sądzę, że dopiero jak wypłacimy 100% odszkodowań za utracony majątek, możemy liczyć na nieco więcej łaskawości. Nie spodziewajcie się, misiaczki, niczego więcej.
Gustaw G.Garuga - 21 Lipca 2009, 16:25
dalambert, ale to nie ma żadnego znaczenia. Znaczenie ma to, że znów w swiat idzie fama, że jak Polak, to homofob i antysemita. Niuanse w rodzaju, że "pedał" to Kamińskiemu wyjęli z kontekstu, że w neofaszystach był jako nastolatek bo walczyli z komuną, albo że on protestował tylko przeciwko inkryminowaniu za Jedwabne całego narodu, nie mają żadnego pozytywnego przełożenia na PR Polski. Z tym wizerunkiem trzeba walczyć, a Kamiński et consortes w tej walce nie pomagają.
Adashi - 21 Lipca 2009, 16:29
| mad napisał/a | | Sądzę, że dopiero jak wypłacimy 100% odszkodowań za utracony majątek, możemy liczyć na nieco więcej łaskawości. Nie spodziewajcie się, misiaczki, niczego więcej. |
No co Ty, Mad. Nie starczy kasiory, najpierw trzeba zwrócić KK, to co władza ludowa zagarnęła.
mad - 21 Lipca 2009, 16:32
| Adashi napisał/a | | No co Ty, Mad. Nie starczy kasiory, najpierw trzeba zwrócić KK, to co władza ludowa zagarnęła. |
Cholercia, kto jeszcze został w kolejce?
Adashi - 21 Lipca 2009, 16:40
KK i Watykan mają priorytet, reszta potem - kolejność mniej ważna, kasy i tak już nie będzie.
Ziuta - 21 Lipca 2009, 16:45
| mad napisał/a | | Przykre, ale co zrobić? Sądzę, że dopiero jak wypłacimy 100% odszkodowań za utracony majątek, możemy liczyć na nieco więcej łaskawości. Nie spodziewajcie się, misiaczki, niczego więcej. |
Ale komu? Tu leży pies pogrzebany, tu swego czasu pomstował Finkelstein. Jeśli nie ma spadkobierców, to majątek przejmuje państwo. A nie Izrael, czy jakakolwiek organizacja pozarządowa.
Poza tym, wydaje mi się, że ten majątek żydowski jest przesadzony. Ile mogą kosztować sztetle na Ukrainie? A ile Nalewki?
mad - 21 Lipca 2009, 16:53
| Ziuta napisał/a | | Jeśli nie ma spadkobierców, to majątek przejmuje państwo. A nie Izrael, czy jakakolwiek organizacja pozarządowa. |
Obyś miał rację.
Ziuta - 21 Lipca 2009, 17:01
Ja mówię, jak to jest w normalnych przypadkach.
Równie dobrze można by oprotestować proces Eichmanna. Był zbrodniarzem, ale nie zabił ani jednego obywatela Izraele, ani nie dokonywał przestępstw na jego terytorium. Dlaczego zatem był sądzony w Jerozolimie, a nie na przykład w Niemczech, Polsce, ZSRS, albo przed jakimś trybunałem międzynarodowym?
Kostucha Drang - 21 Lipca 2009, 17:41
Zanim nazwą Polaków anysemitami niech pokażą inne panstwo antysemitów, którego stolicą rządzi Żydówka. Wstrętne pijawki.
|
|
|