To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Kaszanka z grilla czy wściekły pies? Wybór należy do Ciebie.

Lis Rudy - 17 Października 2011, 22:00

merula, Szanowna Pani....
Sługa uniżony się klania.... Rączki całuję....

A w jakiej kolejności ???

Szto prościutkie jedzonko do zrobienia. Chcesz to poogę :wink:
A na razie masz miseczkę gorącego rosołku.

merula - 17 Października 2011, 22:09

Dziękuję serdecznie Waćpanu.
ivaine - 17 Października 2011, 22:35

To się nazywa hardcore - właśnie zjadłam gęstą grochówkę :mrgreen: . Jakoś wcześniej nie miałam czasu na jedzenie.
Ziemniak - 20 Października 2011, 17:57

merula napisał/a
cokolwiek dobrego, ciepłego i ugotowanego nie przeze mnie. poza flakami.

:mrgreen:

Godzilla - 20 Października 2011, 18:04

Tak. "Jaja od chłopa", "szynka babuni", "baleron gospodarza". Szczególnie babunia cieszy się wzięciem i jest non-stop ćwiartowana.
hijo - 20 Października 2011, 18:10

Ja tam wolę szynkę z biedronki ;P:
merula - 20 Października 2011, 21:58

Ziemniak, heretyku!!! :twisted:
merula - 21 Października 2011, 14:28

gołąbki zrobiłam, bigos już prawie dojrzał, marchewkowe stygnie, a w piekarniku rożki piwne z nadzieniem morelowym. nie pamiętam już kiedy tyle w kuchni siedziałam bez obrzydu. :D
Godzilla - 21 Października 2011, 14:45

U mnie prosto - kartofelki, śledzik z cebulką w oleju i surówka z kiszonej kapusty.

Siedzę sobie spokojnie i zjadam. Po chwili obok talerza melduje się kota. Patrzy mi w oczy i pyta: Mrrruu? - A psik. - odpowiadam. Pada już bardziej oburzone: Miauuu? Przesiadam się w inne miejsce. Nie będzie mi futrzak wyjadać słonych śledzików z cebulką.

Martva - 21 Października 2011, 17:16

Zrobiłam coś w rodzaju pizzetek, z czosnkowym szpinakiem i mozzarellą. Nienawidzę tego wrażenia które szpinak robi mi z zębami.
Ilt - 21 Października 2011, 17:41

Jestem w ten łikend słomianym wdowcem, więc szykuje się totalne lenistwo i obżarstwo. Zamierzam zjeść pizzę taką jak lubię (a dokładniej to trzy, bo z kilograma mąki :D ) i leniuchować w łóżku. Będę sam, nikt nie będzie się mieszał w proces twórczy, czyli wreszcie mogę wymieszać starty ser z liśćmi kozieradki (sporo) i mięty (niewiele), zrobić czerwone ciasto i zużyć cztery główki czosnku do wysmarowania pizzy! :)
Agi - 21 Października 2011, 18:05

Ilt, żaden wampir nie ma szans. :mrgreen:
Miałam zamiar zrobić gołąbki, ale skończyło się na kotletach mielonych, do tego ziemniaki i buraczki, klasyka normalnie. A kupiony wczoraj filet z łososia włożyłam do zamrażarki, jakoś mi przeszła ochota.
Kupiłam pół kilograma świeżego szpinaki, jutro zrobię pierożki.

Lynx - 21 Października 2011, 18:11

Zupa rybna.
Lis Rudy - 21 Października 2011, 18:12

Ilt napisał/a
zużyć cztery główki czosnku do wysmarowania pizzy

No pełen szacun ! Uwielbiam czosnek, dokładam chyba do wszystkiego z wyjątkiem herbaty (to chyba Merula kiedyś coś podobnego napisała).

U mnie jutro chrupiące skrzydełka z frytkownicy, oboje z żoną uwielbiamy a w KFC (pomimo tego że wyjątkowo smaczne) jakoś drogo wychodzi. Fryteczki własnej roboty (mam nadzieję że wyjdą, bo robię 1-szy raz) i jakaś surówka.
Kardiolog byłby zachwycony :wink:

hijo - 21 Października 2011, 18:23

o z czosnkiem to mi się właśnie świetny pomysł przypomniał. dziś wieczorem puszka kukurydzy majonez i czosnek PYCHOTA :lol:
merula - 21 Października 2011, 18:27

cóż, jak ostatnio zrobiłam sos do gyrosa i nieco zbyt hojnie dorzuciłam czosnku i imbiru, to rodzina prawie odmówiła współpracy.
Lis Rudy - 21 Października 2011, 18:34

merula napisał/a
cóż, jak ostatnio zrobiłam sos do gyrosa i nieco zbyt hojnie dorzuciłam czosnku i imbiru, to rodzina prawie odmówiła współpracy.

A to jakąś bandę heretyków masz w rodzinie :mrgreen: Czosnku NIGDY nie jest za mało !

Jak zamawiamy z żoną kebaby, to wręcz stoję nad tym który robi jedzonko i czujnym okiem patrzę czy nie za mało sosu czosnkowego dodaje. Bo ci beżowi kucharze to jakieś sknery są.

Agi - 21 Października 2011, 18:36

Lis Rudy napisał/a
Czosnku NIGDY nie jest za mało !

Raczej "nigdy nie jest za dużo" :mrgreen:
Też sporo używam.

Lis Rudy - 21 Października 2011, 18:40

Agi, słuszna uwaga.
CZOSNKU NIGDY NIE JEST ZA DUŻO :mrgreen:

Agi - 23 Października 2011, 20:33

Kupiłam sobie specjalną patelnię do naleśników i coraz częściej jej używam.
Dziś usmażyłam omlet ze szpinakiem (z dużą ilością czosnku, oczywiście :wink: ), udał się fantastycznie.

fealoce - 23 Października 2011, 20:57

Lis Rudy napisał/a
Agi, słuszna uwaga.
CZOSNKU NIGDY NIE JEST ZA DUŻO :mrgreen:

Brrr, czosnek to trucizna! Nie straszcie porządnych wampirów ;P:
Za to imbiru faktycznie nigdy za dużo

Ice - 23 Października 2011, 21:04

Agi napisał/a
Kupiłam sobie specjalną patelnię do naleśników i coraz częściej jej używam.
Dziś usmażyłam omlet ze szpinakiem (z dużą ilością czosnku, oczywiście :wink: ), udał się fantastycznie.

Zwłaszcza, gdy w komplecie jest taka specjalna paca, z pomocą której naleśniki odwraca się "fru-sru". :D

Ziemniak - 23 Października 2011, 21:09

Naleśniki to się kochany podrzuca, a nie tfu... pacą paca ;P:
Ice - 23 Października 2011, 21:12

To też potrafię, ale od pewnego czasu bardziej cenię wygodę nad szpanowanie. :mrgreen:
Martva - 24 Października 2011, 15:10

Tematyczny blog kulinarny :mrgreen:

Zdjęcia i podpisy są bos... to jest, bluźniercze ^^

ilcattivo13 - 24 Października 2011, 15:27

hłe, hłe, niezłe ;P: A ostatnio łaziła za mną fasola :mrgreen:
merula - 24 Października 2011, 15:30

i co, przyfasoliłeś jej?
ilcattivo13 - 24 Października 2011, 15:39

korciło mnie, ale ekstraordynarnie nadludzkim wysiłkiem woli się powstrzymałem :wink:
hijo - 24 Października 2011, 15:44

Gotuj z Cthulhu napisał/a
Uwaga wegetarianie: po usunięciu z przepisu mięsa uzyskacie pyszną potrawkę fasolową. Tylko po co? Czy nie ogarnia was poczucie, że w waszej egzystencji zieje czarna bolesna dziura pachnąca smażonym boczusiem? Czy budzicie się w nocy ze smakiem salami w ustach i łzami w oczach?
:mrgreen: :bravo padłem ze śmiechu.
Martva - 24 Października 2011, 16:45

E, to akurat było gupie ;P:

Partner forum