To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

dzejes - 14 Lipca 2009, 22:15

Wskaż może jakiegoś polityka z USA, z którego poglądami się utożsamiasz, bo mam wrażenie, że nie wiesz o czym mówisz. Prawe skrzydło Republikanów nazywasz "liberalizmem"? I jak rozumiesz prawe skrzydło?
Taselchof - 14 Lipca 2009, 23:35

chodziło mi bardziej o partie libertariańską, aczkolwiek wiele pomysłów które firmuje Unia Polityki Realnej jest także na sztandarach Republikańskich :) ja osobiście nie utożsamiam się z politykami z nowego świata prawe skrzydło to właśnie mocni konserwatywni liberałowie :D
dzejes - 15 Lipca 2009, 18:29

Mogę niedyskretnie zapytać ile masz lat?
Taselchof - 15 Lipca 2009, 20:25

22 ;P:
dzejes - 15 Lipca 2009, 21:29

No to pora powoli myśleć o pobrataniu się ze zdrowym rozsądkiem :wink:
mawete - 15 Lipca 2009, 22:02

dzejes: spokojnie - cynizmu się jeszcze nauczy :wink:
Gustaw G.Garuga - 15 Lipca 2009, 22:05

Cynizmu to akurat łatwo się nauczyć; trudniej odważyć się na idealizm :wink:
Taselchof - 15 Lipca 2009, 22:14

dzejes napisał/a
No to pora powoli myśleć o pobrataniu się ze zdrowym rozsądkiem :wink:

rozumiem iż ty już pobratany :wink: :?:
ja i tak jestem jak by to napisał korwin "komuszkiem" (kazdy na lewo od niego nim jest :P ) :lol: 8) korwin mi imponuje niezmienialnością poglądów (niech by nasze gwiazdki z PO czy PiS tak miały):P i ma najlepszego bloga politycznego :wink:

make8 - 16 Lipca 2009, 10:39

Polska polityka nie ma wiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Alternatywa jaką zaczyna się jawić Korwin jest, wobec tego, coraz bardziej kusząca. Czy nikt nie pomyślał ''Niech żyje rewolucja'' patrząc na wiadomości? Może skrajność to jedyne wyjście? Reset the wolrd.
NURS - 16 Lipca 2009, 10:56

Reset = śmierć twoja i twoich bliskich.
Prawdopodobieństwo na jakieś 90%. I nie mówię tutaj o śmierci ze starości.
Nasal uważasz, ze to rozsądna opcja?

Karl - 16 Lipca 2009, 11:03

NURS, przecież skończy sie happy endem - wszyscy zginą :)
NURS - 16 Lipca 2009, 11:12

10% przeżyje, czyli łyżka dziegciu w beczce miodu...
Ale ja na inny temat. Herr Katchinsky nawoływać, szeby PO, jeszli jezd polski partei, natychmiast wystapić z frakcji w PE! Żadne polak nie mosze bycz w jedna frakcja z Erika Steinbach. Ja tesz nawoływuje, herr Katchinsky, żeby jego partei wystapić z frakcja. Prawdziwe polaki nie mogom bycz w ta sama frakcja z milosniki legion SS, który zabijać nasze babcie i dziadki! Nawet te z wehrmacht!

dzejes - 16 Lipca 2009, 14:09

make8 napisał/a
Polska polityka nie ma wiele wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Alternatywa jaką zaczyna się jawić Korwin jest, wobec tego, coraz bardziej kusząca. Czy nikt nie pomyślał ''Niech żyje rewolucja'' patrząc na wiadomości? Może skrajność to jedyne wyjście? Reset the wolrd.

Korwin jako alternatywa dla czego przepraszam? Dla kraju w UE, w Europie, w czołówce najbogatszych państw świata? Raczej podziękuję.

Martva - 16 Lipca 2009, 17:10

make8 napisał/a
Alternatywa jaką zaczyna się jawić Korwin jest, wobec tego, coraz bardziej kusząca.

Pfff, w życiu. Nie znoszę gościa.

ihan - 16 Lipca 2009, 21:13

A ja nie znoszę jego poglądów. Jakoś nie lubiałabym mieszkać pod mostem, nawet z nudów bym sobie nie mogła porobić sudoku, bo przecież nie miałabym pojęcia o matematyce.
Gustaw G.Garuga - 16 Lipca 2009, 23:17

Tymczasem Michał Kamiński robi karierę za granicą - piszą o nim brytyjskie gazety, a teraz BBC World poświęciło mu profil na swoich stronach europejskich: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8154670.stm Cytacik:
Cytat
The first thing that should probably be said about Michal Kaminski is that in his homeland he is not considered controversial.

Hm. Kamiński istotnie nie jest aż tak kontrowersyjny jak Lepper czy Giertych, ale bez przesady. A może to moje osobiste uprzedzenia? :wink: Niemniej profil momentami wyszedł mu dość paskudny, no i nie dali mu się wytłumaczyć z przynależności do NOP-u - w Daily Telegraph bronił się dzielnie...

hrabek - 17 Lipca 2009, 10:25

ihan napisał/a
A ja nie znoszę jego poglądów. Jakoś nie lubiałabym mieszkać pod mostem, nawet z nudów bym sobie nie mogła porobić sudoku, bo przecież nie miałabym pojęcia o matematyce.

A co ma sudoku do matematyki? :shock: Przecież tam tylko się cyferki wpisuje, żeby się nie powtarzały, żadnego liczenia tam nie ma.

Rafał - 17 Lipca 2009, 11:02

hrabek napisał/a
Przecież tam tylko się cyferki wpisuje, żeby się nie powtarzały, żadnego liczenia tam nie ma.
No co ty, trza umić liczyć do dycha!
hrabek - 17 Lipca 2009, 11:16

Nie trzeba. Tylko mają się cyfry nie powtarzać. Zamiast cyfr mogą być kolorowe obrazki, nie ma to absolutnie żadnego znaczenia.
Rafał - 17 Lipca 2009, 11:21

To jest zbyt skomplikowane co piszesz. Już wolę bilaplasjany z tensorów wyciągać.
NURS - 17 Lipca 2009, 11:21

Gustaw G.Garuga napisał/a

Hm. Kamiński istotnie nie jest aż tak kontrowersyjny jak Lepper czy Giertych, ale bez przesady. A może to moje osobiste uprzedzenia? :wink: Niemniej profil momentami wyszedł mu dość paskudny, no i nie dali mu się wytłumaczyć z przynależności do NOP-u - w Daily Telegraph bronił się dzielnie...

Z Pinocheta też mu bedzie trudno.

ihan - 17 Lipca 2009, 17:55

hrabek napisał/a
A co ma sudoku do matematyki? :shock: Przecież tam tylko się cyferki wpisuje, żeby się nie powtarzały, żadnego liczenia tam nie ma.

Ojejej, to matematyka nie uczy logicznego myślenia? :shock: No w życiu bym się nie zorientowała.

Gustaw G.Garuga - 19 Lipca 2009, 22:03

Kamińszczyzny ciąg dalszy: http://www.guardian.co.uk...ries-polish-mep . Ten gostek potwierdza wszystkie stereotypy o Polakach. Wcześniej homofobia, teraz antysemitym, jakie jeszcze brudy znajdzie się w jego przeszłości? Aha, no tak - Pinochet. O Buzku mniej się mówi niż o tym bucu. Można tylko po raz kolejny pożałować, że Geremek tragicznie zginął - inaczej to pewnie on byłby dziś szefem europarlamentu. Kiedyś pytany przez zagranicznego dziennikarza o 'polski antysemityzm' Geremek odpowiedział, że sam jest dzieckiem Holokaustu, a teraz jest ministrem spraw zagranicznych Polski. Ciekawe, co powiedziałby dziś, gdyby pytano go o Kamińskiego...
Dabliu - 20 Lipca 2009, 08:56

GGG, bez przesady.

A z innej beczki - nie chwalą się?

NURS - 20 Lipca 2009, 10:26

A ja się cieszę, ze takie kloce trafiły do PE. Być może wreszcie zrozumieją, jak pójdą w odstawkę, że ten cały PiS to looserstwo do kwadratu. Czekam tylko na wygwizdanie kurskiego za znalezienie kilku dziadków z wehrmachtu :-)

No i wychodzi szydło z wora:
Cytat
nny rozmówca z otoczenia Lecha Kaczyńskiego: - To prawda, że prezydent nie spotyka się z ambasadorami, bo go nudzą. Nie lubi oficjalnych spotkań. Na przełomie maja lub czerwca było planowane spotkanie prezydentów w Neapolu. Lech Kaczyński miał w nim uczestniczyć. Ale na kilka dni przed spotkaniem stwierdził, że nie pojedzie, bo zbliża się długi weekend. A wiadomo, że weekendy prezydent najbardziej lubi spędzać w Juracie.

Słowa prezydenckiego przydupasa. Naprawdę nie ma mozliwości wybrzoskwiniowania tego zera?

Dabliu - 20 Lipca 2009, 10:53

NURS, w kraju nie ma politycznej alternatywy. Albo konserwy i betony, albo komuchy, albo prostytutki, albo lenie i dorobkiewicze. Nie ma męża stanu i nie będzie, bo niby kto miałby Lecha zastąpić? Tzn. każdy by mógł. I o to właśnie chodzi, że nie zrobiłoby to większej różnicy. A rząd? Mieliśmy Pieniaczy i Superbohaterów lustracji, a teraz mamy POlitycznych krętaczy i nierobów. Co za różnica?
NURS - 20 Lipca 2009, 11:10

a kto mówi o głosowaniu na nich. można zawsze poprzeć kogoś mądrego, IMO szanse takiego kandydata mogą być naprawdę wielkie.
dalambert - 20 Lipca 2009, 11:37

NURS napisał/a
a kto mówi o głosowaniu na nich. można zawsze poprzeć kogoś mądrego, IMO szanse takiego kandydata mogą być naprawdę wielkie

OLECOWSKI :!: :mrgreen: :twisted:

NURS - 20 Lipca 2009, 11:43

Nie dalambercie, nie Olecowski. Czesi umieli znaleźć Havla, może i u nas znajdzie się ktoś taki.
xan4 - 20 Lipca 2009, 11:49

NURS, niestety przy obecnej ordynacji wyborczej i sposobie jej finansowania, nie partyjno-polityczny wybór jest chyba niemożliwy, a szkoda.

Partner forum