Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 15 Czerwca 2009, 13:40
Ramzes - Znaczy kaczyńskie są z PO? Pokaż mi te pokrzykiwania na stronę przeciwną. Ja ci zacytuję dziesiątki chamskich, obraźliwych wypowiedzi ze strony jedynie słusznej partii. Ile ty znajdziesz?
No i gdzie to ewidentne dawanie ciała?
dalambert - 15 Czerwca 2009, 14:11
| NURS napisał/a | | Pokaż mi te pokrzykiwania na stronę przeciwną. |
Niesiolowski z Palikotem ciągle smędzą pod tym płotem
rumeli - 15 Czerwca 2009, 14:51
Gdyby PO nie miała swoich "wariatów" (Palikota i Niesiołowskiego), byłaby nudna i sztywna jak ołowiane żołnierzyki. Goście są jak najbardziej do zaakceptowania.
dalambert - 15 Czerwca 2009, 15:08
rumeli, ależ oczywiscie to przeciez tacy mili, wytworni, kulturalni i światli politycy, ot sam cymes naszego parlamentu
NURS - 15 Czerwca 2009, 15:25
A znasz lepszych?
Paliktot przyjął waszą retoryke, i to tak skutecznie, że bardzo zabolało. Przecież to żywcem metody Kurskiego i spin doktorków. Tylko doprowadzone do perfekcji. Punktuje, az miło, ale sami mu paliwa dolewacie bez przerwy. Bielan, Kamiński i Kurski musza wymyślac aferki, zeby uderzac, on wali wam prosto z mostu, co nabroiliście.
Chociaż to z polityką niewiele ma wspólnego.
dalambert - 15 Czerwca 2009, 15:31
| NURS napisał/a | | A znasz lepszych? |
Nie znam lespszch ON CI najlepszy ze wsiech jest wspaniały i mądry, dowpcipny i wysublimowany ON CI Palikot nasz Bezcenna ozdoba i bezkompromisowy porgomca wrednych PiSiaków - Cudowność nad cudowności, oby się na nim młódź wzorowała do polityki i naprawy Rzeczypospolitej strasznymi rządami PiS zepsowanej zabierając
Anonymous - 15 Czerwca 2009, 18:39
Ponieważ nie mam bladego pojęcia, gdzie to napisać - dajęLinka tutaj. Warto nieco zmienić temat rozmowy, co by niektóre gorące głowy ochłonęły. I co? Jest szansa na zmiany w Iranie? IMHO jeszcze nie nastał czas przemian, zamiast irańskiego 1989 mamy 1980, ale jest dobry początek. Byle ten cały Musawi nie zrezygnował po decyzji sądu konstytucyjnego Iranu, która wiadomo jaka będzie (imo)... Ma facet poparcie, ja tam mu kibicuję. Jak mu się uda, będzie o jednego szaleńca na świecie mniej.
Gustaw G.Garuga - 15 Czerwca 2009, 20:30
Przypomina się pomarańczowa rewolucja na Ukrainie. Tam zanosiło się, że rzecz się rozpłynie, że trzeba będzie czekać kolejne lata - a jednak ludzie wyszli na ulice i dopięli swego (inna sprawa, co z tym sukcesem zrobiły elity polityczne). W Teheranie demonstracje idą ponoć w setki tysięcy (na ekranie tłumy wydają się naprawdę ogromne, ale nijak nie wiem, jak je oszacować) - może do czegoś dojdą? Z jednej strony warto pamiętać, że Mousawi kandydował za zgodą Rady Strażników Rewolucji (bez tego się tam nie obejdzie); z drugiej, Solidarność też miała oficjalne "imprimatur". Co chcę powiedzieć? Że nic nie wiadomo
NURS - 15 Czerwca 2009, 20:49
Poczytajcie o przeszłości tego pana, trochę wam radość przejdzie.
Gustaw G.Garuga - 15 Czerwca 2009, 21:30
NURSie, ja miałem Mousawiego do śniadania, obiadu i kolacji Przecież nie jesteś idealistą, który marzy o kryształowych politykach na szczytach. Wiesz, że trzeba wybierać z tego, co jest. I cieszyć się tym, co można realistycznie osiągnąć.
NURS - 15 Czerwca 2009, 22:05
boję się, ze on jest tylko marionetką, która me ten parsdzywy system pokazać z lepszej strony. Facet, który był premierem w czasie, gdy Chomeini nakazał zabicie kilkudziesięciu tysięcy więźniów politycznych, i zmilczał, chociaż inni odchodzili od polityki w proteście nie przekonuje mnie do siebie. Jest reformatorem, bo tak mu kazali. Jeszcze się na nim przjedziecie, jak dalambert na PO! O!
dalambert - 15 Czerwca 2009, 22:10
| Gustaw G.Garuga napisał/a | | Przypomina się pomarańczowa rewolucja na Ukrainie. |
Panowie zarty na bok poborurczą, pofurcza / kupę ludzi zamordują na ulicy, jeszcze więcej w więzieniach/ i bedzie piknie pokąd mułły władaja, a narod sury trzepie nic się tam nie zmieni, aż dziw birze , ale zgadzam się | NURS napisał/a | | boję się, ze on jest tylko marionetką, która me ten parsdzywy system pokazać z lepszej strony |
wesołego dywagowania życzy szcerze oddany
Gustaw G.Garuga - 15 Czerwca 2009, 22:22
Rada Strażników Rewolucji nie dopuściłaby do kandydowania kogoś kompletnie spoza tamtejszego establishmentu. Pozwolono mu startować może niekoniecznie jako marionetce, ale przynajmniej jako wentylowi frustracji dla części proreformatorskiego elektoratu. I miejmy nadzieję, że się przeliczono. Na razie uaktywnił rzesze ludzi mających powyżej uszu polityki Ahmadineżada i prawdopodobnie ustawionych wyborów. Tak się kładzie fundamenty zmian; pod Ahmadineżadem szans na zmiany nie ma, chyba tylko na gorsze. Pożywiom, uwidim.
NURS - 15 Czerwca 2009, 23:32
| dalambert napisał/a |
Panowie zarty na bok poborurczą, pofurcza / kupę ludzi zamordują na ulicy, jeszcze więcej w więzieniach/ i bedzie piknie pokąd mułły władaja, a narod sury trzepie nic się tam nie zmieni, aż dziw birze , ale zgadzam się | NURS napisał/a | | boję się, ze on jest tylko marionetką, która me ten parsdzywy system pokazać z lepszej strony |
wesołego dywagowania życzy szcerze oddany |
wiem zabijali lewaków, a to w waszej opinii dozwolone
dalambert - 15 Czerwca 2009, 23:45
NURS, jakiej Waszej opinii widzisz tu pare osób, czy może in plurayes mayestatis się zwracasz, no to naprawde , no wodzu, co wódż ??
Taselchof - 15 Czerwca 2009, 23:45
nie można zapominać że sam Ahmadineżad wcale nie jest jakoś szczególnie kochany w środowisku ajatollahów, próbuje być mocno niezależny zarówno w polityce wewnętrznej jak i zagranicznej, ma potęznego wroga w postaci chatamiego
NURS - 16 Czerwca 2009, 09:50
| dalambert napisał/a | | NURS, jakiej Waszej opinii widzisz tu pare osób, czy może in plurayes mayestatis się zwracasz, no to naprawde , no wodzu, co wódż ?? |
Wy, jako opcja, wasza wysokość
IMO to jakiś sztuczny konflikt. Ajatollahowie chyba chcą pokazać Ahmadinedżadowi, ze i na niego znajdzie się bat, jak zajdzie potrzeba.
Agi - 16 Czerwca 2009, 10:31
Władze Iranu zgodziły się na ponowne przeliczenie głosów oddanych w wyborach prezydenckich - informuje serwis CNN.
Ciekawe czy to coś zmieni?
dalambert - 16 Czerwca 2009, 10:32
Sfałszują w drugie mańkie
NURS - 16 Czerwca 2009, 12:10
wyjdzie im to samo, inaczej przyznaliby się do oszustwa a to by pewnie zabolało.
xan4 - 16 Czerwca 2009, 12:20
Policzą trochę więcej na Mousawiego, żeby trochę przytrzeć nosa Ahmadinedżadowi.
Klammil - 17 Czerwca 2009, 10:55
Pewnie naliczą Ahmadineżadowi 51%. Wolą jego, ale facet się aż prosi o przypomnienie, że ma grzecznie iść na smyczy i pamiętać, kto naprawdę rządzi.
mawete - 17 Czerwca 2009, 17:04
dalambert: ja rozumiem, że sobie jaja robisz, ale ile można?
//edit: tylko nie pisz, że Ci zepsułem całą zabawę
dalambert - 24 Czerwca 2009, 08:56
Ale fajnie! Przy aplauzie mendiów Trybunał Konstytucyjny pogromił PiS wraży i zakwestionował zgodność z konstytucja definicji korupcji wpisaną do Ustawy o CBA.
Jeszcze nie przebrzmiały radosne wrzaski Julii Pitery , gdy z protokołów posiedzeń sejmowych wyszło, ze tę definicję podała sama Boska Julia i jej zastosowanie było warunkiem poparcia Ustawy o CBA przez PO.
Nota bene Julcia tłumaczy się, że definicję wyciągnęła z Karty ONZ - oj to co Trybunał czy ONZ
Ziemniak - 25 Czerwca 2009, 09:37
Pokłosie rządów PiSu:
http://wiadomosci.gazeta...._.html?skad=rss
dalambert - 25 Czerwca 2009, 10:15
Ziemniak, a może pokłosie i wynik upierdliwego *beep* oberstróżów prawa postepowo kanonicznego czyli Trybunału Psucia Prawa jak niektórzy ten zbiór celebrytów i celebransów nazywają
Fidel-F2 - 25 Czerwca 2009, 10:54
dalambert, albo stosujemy się do prawa w tym kraju albo je łamiemy, właśnie zaproponowałes łamanie prawa, wyśmiewając tych którzy go przestrzegają. PiS jak malowany.
dalambert - 25 Czerwca 2009, 11:05
Fidel-F2, nie żartuj w tym kraju już dawno nie ma prawa są tylko prawnicy - a te kilomety pargrafowej makulatury zdolna papuga oblatuje jak chce posrywając czasem na nie z koszącego lotu.,
Fidel-F2 - 25 Czerwca 2009, 11:09
wychodzi, że Ziobro nawet zdolnym papugiem nie jest i nawet w tak dziurawym prawie dziury znaleźć nie może, dupek
dalambert - 25 Czerwca 2009, 11:13
Fidel-F2, jak Julcia Pitera ozdoba prawosci wszelakiej sadzi takie definicje to co chesz w tym przypadku - uchwalone legalnie, ale cwaniaczki znalazły kruczek prawny / zgłoszenie w drugim czytaniu/ co by się przyczepić i ukochanych morderców wypuścić z kicia- bo my lyberalne som i kochamy resocjalzacjom -
To jest właśnie przyklad panstwa PRAWNIKÓW,a nie prawa
|
|
|