Ludzie z tamtej strony świata - Darek Domagalski
Martva - 19 Listopada 2010, 21:03
Kasiek napisał/a | zacznę znó ćwiczyć walkę nożem |
Zawsze tak reagujesz na zaproszenie na piknik?
Kasiek - 19 Listopada 2010, 21:07
Martva napisał/a | Kasiek napisał/a:
zacznę znó ćwiczyć walkę nożem
Zawsze tak reagujesz na zaproszenie na piknik? |
tylko na te z Vikingami przy płonących wioskach. Tam się zapowiada dobra zabawa
shenra - 19 Listopada 2010, 21:10
Kasiek napisał/a | Ale ja cięłam tylko tych, których nie lubiłam | To teraz nie wiem, jak Twą reakcję interpretować Może się dotrzecie
Kasiek - 19 Listopada 2010, 21:17
Ojej no, ale jesteście niedomyślne. Myślicie, że jak ta wioska będzie płonąć to jej mieszkańcy będą z tego zadowoleni? Jak nie będą i będą mieć jakieś wąty to dobry nóż nei będzie zły, nie?
shenra - 19 Listopada 2010, 21:20
Ale to piknik z Vikingiem, a nie z mieszkańcami fajczącej się wioski. Dlaczego współinterpretujesz się ze scenografią?
mawete - 19 Listopada 2010, 21:20
Niekumate?
shenra - 19 Listopada 2010, 21:22
mawete, przesiądź się!
mawete - 19 Listopada 2010, 21:31
ziewasz?
shenra - 19 Listopada 2010, 21:35
Nie, ale Darkowa kurtyzana na pewno
mawete - 19 Listopada 2010, 21:37
One to chyba niezłe w tym były
merula - 19 Listopada 2010, 21:55
Tak Was czytam i dochodzę do wniosku, że nabiera nowych znaczeń nazwa działu konkursowego
Kasiek - 19 Listopada 2010, 21:58
o, merulka, wróciłaś z pracy?
merula - 19 Listopada 2010, 22:03
nie, obudziłam się po drzemce
Last Viking - 19 Listopada 2010, 22:05
shenra napisał/a | Ale to piknik z Vikingiem, a nie z mieszkańcami fajczącej się wioski. Dlaczego współinterpretujesz się ze scenografią? |
Bo Kasiek to wrażliwa dziewczyna i empatyzuje z nieszczęśnikami
Ale nie przejmuj się. Mieszkańcy wioski będą już martwi
mawete napisał/a | One to chyba niezłe w tym były |
Musiały skoro przed miłością do kurtyzany nie ustrzegł się nawet inny poeta Sextus Propercjusz. (swoją drogą ciekawe dlaczego literaci tak do tych kurew ciągnęli? ) Obiektem jego uczuć była rzymska arystokratka imieniem Hostia (zaiste imię to rodzice jej wybrali dalekie od profesji, którą się później trudniła ). Była ideałem kurtyzany. Urodziwa, elegancka, wykształcona (ciekawe jakie wykształcenie mają na myśli ), pięknie śpiewała i tańczyła. W dodatku miała wrodzony dar do uprawiania miłości ( myślałem, że to jest wyuczalne). Od samego początku Hostia nie pobierała od Propercjusza opłat za swoje usługi (znaczy, że co "galerianka" taka? ), co mogło świadczyć, że łączyło ich silne uczucie. Przez pewien czas nawet był jej jedynym kochankiem.
Niestety, kobieta zmienną jest, a kurtyzana to już w ogóle i Hostia wróciła do dawnej profesji. Tego Sextus (co za imię ) zdzierżyć nie mógł i postanowił odejść. Wrażliwy był z niego facet i w społeczeństwie patriarchalnym on marzył o związku opartym na wzajemnym partnerstwie. Może nawet Hostia, to doceniała, ale jej kobieca natura domagała się stanowczych męskich decyzji. No cóż, tak umierają wielkie idee
Hmm... ale Propercjusz też jej wierny nie był. Czuł za to do siebie obrzydzenie, lecz odmiana seksu stanowiła dla niego przejaw zdrowego rozsądku. Mimo to cierpiał i marzył o jakimś bliżej nie określonym związku idealnym.
Ech... już nie ma takich romantyków
shenra - 19 Listopada 2010, 22:09
Last Viking, Ciebie naprawdę wzięło O drżyjcie w posadach wrażliwi Last Viking napisał/a | Od samego początku Hostia nie pobierała od Propercjusza opłat za swoje usługi | Może liczyła na więcej? Albo, że sam wpadnie na to, by ją wynagrodzić. Last Viking napisał/a | Hostia wróciła do dawnej profesji. | Najwyraźniej nie wpadł. Last Viking napisał/a | No cóż, tak umierają wielkie idee | Inteligencja nie jest mocną stroną każdego
Kasiek - 19 Listopada 2010, 22:27
Last Viking napisał/a | shenra napisał/a:
Ale to piknik z Vikingiem, a nie z mieszkańcami fajczącej się wioski. Dlaczego współinterpretujesz się ze scenografią?
Bo Kasiek to wrażliwa dziewczyna i empatyzuje z nieszczęśnikami |
Jaka? Czy wrażliwa róna się lubiąca walkę nożem?
Last Viking napisał/a | Ale nie przejmuj się. Mieszkańcy wioski będą już martwi |
Dziękuję, prawdziwy z Ciebie dżentelmen Nie będę się musiała męczyć.
Last Viking napisał/a | miała wrodzony dar do uprawiania miłości |
No są takie talenty, które się nie uczyły, a potrafią. Zobacz, ze Martva nie chodziła do szkoły robienia biżuterii, a co wyrabia z koralikami...
Last Viking napisał/a | znaczy, że co galerianka taka? |
Nie, nie, nie, galerianka mówi ; jak kupisz mi dżinsy to zrobię Ci loda (zaś galerianin mówi za to: jak nie dasz dwóch złotych to zrobię Ci loda).
Last Viking napisał/a | Mimo to cierpiał i marzył o jakimś bliżej nie określonym związku idealnym. |
Kolejne Emo?
shenra - 19 Listopada 2010, 23:26
Kasiek napisał/a | (zaś galerianin mówi za to: jak nie dasz dwóch złotych to zrobię Ci loda). | Przecena?
Kasiek napisał/a | Kolejne Emo? | Trzeba by sprawdzić, czy miał grzywkę.
merula - 20 Listopada 2010, 00:57
shenra napisał/a | Kasiek napisał/a:
Kolejne Emo?
Trzeba by sprawdzić, czy miał grzywkę. |
i czarne paznokcie
mawete - 20 Listopada 2010, 10:41
Last Viking napisał/a |
Bo Kasiek to wrażliwa dziewczyna |
Co Jej jest?
feralny por. - 20 Listopada 2010, 12:23
Ziemniak - 20 Listopada 2010, 12:25
Martva - 20 Listopada 2010, 12:37
Ależ jesteście monotematyczni
Hubert - 20 Listopada 2010, 13:14
Bo to taki elektryzujący temat jest...
Rafał - 21 Listopada 2010, 01:49
Kasiek napisał/a | A starożytny Grek z dużą rzodkwią w odbycie wyglądał tak:
| O kurdę, gdzie jest ściereczka od monitora?
shenra - 21 Listopada 2010, 12:01
Rafał, przekazana Kasiek jako, iż była pierwszą zraszającą. Musisz ustawić się w kolejce.
Kasiek - 21 Listopada 2010, 14:24
Ja już, mogę oddać
Dotarłam mniej więcej do połowy drugiego tomu i muszę przyznać, że jest nieźle.
I już nawet mniej ołówkiem zaznaczam w tekście Co potwierdza moją tezę, że z każdą wydaną książką poprawia się jej jakość. Także jeśli chodzi o opracowanie redakcyjno-korektorskie.
Cytowałam co lepsze kawałki dziewczynom przy obiedzie. Takie z flakami, utopieniem w rzece i inne. Stwierdziły, że muszą Cię poznać
Last Viking - 23 Listopada 2010, 20:37
Sorry, że tak długo nie odpowiadałem, ale w pocie czoła pisałem felieton "Seksualne dziedzictwo Europy" (miałem zapał i natchnienie ) Musiałem też poukładać myśli po tym jaki odzew w społeczeństwie wywołały nasze słowne zabawy. Skrzynka e-mailowa zapełniła się jak nigdy dotąd.
Oto kilka przykładów:
Cytat | Panie Dariuszu, jestem wielce oburzona tym co znalazłam w pańskim temacie autorskim na forum SFFiH. Nigdy nie miałam zbyt wysokiego mniemania o fantastyce traktując ją jako podrzędną literaturę (...) zmieniło się to przeczytaniu pańskich książek (...). Zaczęłam żywo interesować się tym nurtem, zamówiłam sobie nawet archiwalne numery SFFiH. Z zainteresowaniem przejrzałam forum i nagle cały mój zapał ostygł. Dorosły pisarz z całkiem pokaźnym dorobkiem literackim, który powinien dawać przykład młodzieży zachowuje się jak *beep*...
Elżbieta z Krakowa |
Cytat | Ty <cenzura> jeden. <cenzura> <cenzura> jak cię dopadnę to ci nogi z <cenzura> powyrywam i <cenzura> obetnę. Zdeprawowałeś mi córkę! Poszła *beep* na imprezę i uśmiechnięta od ucha do ucha. Powiedziała, że grali się w „słoneczko”, grze od której dowiedzieli się z twojego <cenzura> tematu. Jadę do ciebie <cenzura>...
Henryk z Siedlec |
Cytat | My Kółko Różańcowe pod wezwaniem Świętej Katarzyny z Vadsteny stanowczo protestujemy przeciwko wypisywaniu na forum publicznym takich bezeceństw. Będziemy modlić się za pana duszę, chociaż nie sądzę żeby to cokolwiek pomogło. Gotował się pan będzie w ogniach piekielnych, w jednym kotle wraz z Markizem de Sade...
Lucyna z Lwówka Śląskiego |
Cytat | Dzień dobry. Na imprach wymyślamy zajefajne zabawy z laskami, ale ostatnio bywało nudno. Bo ile razy można obracać foczki na te same sposoby. Na forum dowiedzieliśmy się o grze w słoneczko. Dziękujemy za przybliżenie nam tematu. W razie gdyby co, możemy podrzucić kilka ciekawych gier i zabaw, jak również wymienić się doświadczeniami.
Uczniowie z gimnazjum w Gawłuszkowicach Pomorskich. |
Kasiek napisał/a | I już nawet mniej ołówkiem zaznaczam w tekście |
A gdzie romantyzm czytania książki? Daj się ponieść emocjom, puść wodze wyobraźni, daj się porwać przygodnie, bohaterom...
Kasiek napisał/a | Cytowałam co lepsze kawałki dziewczynom przy obiedzie. Takie z flakami, utopieniem w rzece i inne. |
No zobacz... a w "Aksamitnym dotyku nocy" są tak piękne fragmenty o miłości, o uczuciach, namiętnościach, o kobietach... a ty coś takiego im czytałaś
Świat się zmienia, a ja przestaję go ogarniać.
Kasiek napisał/a | Stwierdziły, że muszą Cię poznać |
Przysyłaj je szóstkami
feralny por. - 23 Listopada 2010, 20:41
Będziesz miał ciekawe towarzystwo w kotle.
Arya - 23 Listopada 2010, 21:01
I jakie rozrywki PRZED kotłem
Kasiek - 23 Listopada 2010, 21:10
Last Viking napisał/a | Cytat:
My Kółko Różańcowe pod wezwaniem Świętej Katarzyny z Vadsteny stanowczo protestujemy przeciwko wypisywaniu na forum publicznym takich bezeceństw. Będziemy modlić się za pana duszę, chociaż nie sądzę żeby to cokolwiek pomogło. Gotował się pan będzie w ogniach piekielnych, w jednym kotle wraz z Markizem de Sade...
Lucyna z Lwówka Śląskiego |
Ja, z kółka zainteresowań pod wezwaniem nieświętej Katarzyny "Kasiek" z Lublina stwiedzam, że takie bezeceństwa jakie wypisuje Pan i pańskiego pokroju istoty, pomagają mi przetrwać tragiczne dni w pracy. W związku z tym uprasza się o kontynuowanie tematu.
Last Viking napisał/a | Kasiek napisał/a:
I już nawet mniej ołówkiem zaznaczam w tekście
A gdzie romantyzm czytania książki? Daj się ponieść emocjom, puść wodze wyobraźni, daj się porwać przygodnie, bohaterom... |
Romantyzm znika, jak po raz piąty widzę słowo "rycerz" na jednej stronie To chyba najpoważniejszy bląd korekty Fabryki, ale nie tylko u Ciebie. Jest taka jedna pani po prostu, która robi korektę inaczej Ja nawet mogę pokazać fragmenty nad którymi pracowała sama. Mam takie nieodparte wrażenie, ze w tym przypadku jestem "wiedzącą".
A poważnie, spoko, spoko, paznokcie w dłonie wbijam, wargi mam pogryzione i tak dalej. A spojrzeń ludzi w autobusie nie da się pokazać, zwłaszcza tych rzucanych mi podczas jazdy bez trzymanki, bo muszę trzymać książkę.
Cytowałam co lepsze kawałki dziewczynom przy obiedzie. Takie z flakami, utopieniem w rzece i inne.
No zobacz... a w Aksamitnym dotyku nocy są tak piękne fragmenty o miłości, o uczuciach, namiętnościach, o kobietach... a ty coś takiego im czytałaś
Świat się zmienia, a ja przestaję go ogarniać.
|
Przy takich fragmentach bym się wzięła i zamknęła w sobie, takich rzeczy się na głos nie czyta, tylko przy świeczce i w zamkniętym pokoju. Gdzież na forum publicznym o takich rzeczach rozprawiać, jak kobiety na przykład. No coś Ty.
Stwierdziły, że muszą Cię poznać
Przysyłaj je szóstkami |
Tajest
feralny por. napisał/a | Będziesz miał ciekawe towarzystwo w kotle. |
Pierwsze, co pomyślałam: choroba, ja też tam chcę! a drugie: fajne towarzycho by się zebrało
A. Jak tam prace nad felietonem? Skończony? Pójdzie w Naszym Dzienniku czy w Niedzieli?
|
|
|