Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - e-booki, kto się na tym zna.
Fidel-F2 - 19 Lutego 2013, 18:49
szto słucziłas?
Witchma - 19 Lutego 2013, 20:26
Ekran nie działa jak powinien. Z lewej strony prawie wcale, z prawej jak mu się przypomni.
Fidel-F2 - 19 Lutego 2013, 20:31
to słabo, mówisz o paperwhite?
Witchma - 19 Lutego 2013, 20:34
Tak. Mam nadzieję, że za drugim razem lepiej trafię.
Słowik - 20 Lutego 2013, 08:43
Heh, ja przedwczoraj po rozmowie z supportem amazona również czekam na wymianę. Wysłali w niecałe 10 godzin od zgłoszenia, teraz piłka po stronie poczty.
Witchma - 20 Lutego 2013, 08:50
Słowik, a co się u Ciebie działo? Do mnie się nie odezwali więcej, a minęło zdecydowanie więcej niż 10 godzin... pogadam z nimi jeszcze raz.
Fidel-F2 - 20 Lutego 2013, 08:57
...po swojemu a potem ich zakopię
nmsp
Słowik - 20 Lutego 2013, 08:57
Mnie amazon.com odesłał najpierw do amazon.co.uk, bo tam miałem kupionego kindla, z kolei tamci chcieli mnie odesłać z powrotem, ale im się nie udało i po wyjaśnieniach czatownik zlecił wymianę kindla, powiedział, że od 6-12 godzin dostanę maila i dostałem. Teraz tylko czekam na przesyłkę i odsyłam starego.
A działo się dużo różnych rzeczy, ekran migotał, potrafił się w trakcie czytania przełączyć w sleep mode, nie chciał się włączać/wyłączać normalnie, bo zaraz się znowu wyłączał/włączał. Tracił podświetlenie, chociaż na skali było np. 12/24 albo z kolei był podświetlony kiedy wyświetlał wygaszacz
Ogólnie zbyt dużo razy trzeba go było resetować, żeby był wygodny w użytkowaniu.
Witchma - 20 Lutego 2013, 09:13
Fidel-F2 napisał/a | ...po swojemu a potem ich zakopię |
Najpierw ostrzegawcze spalenie stodoły. Nie zapominajmy o stodole.
Słowik, ja też kupowałam na amazon.co.uk, ale nie próbowali mnie tam odesłać... Pani na czacie kazała mi tylko przywrócić ustawienia fabryczne, a jak jej napisałam, że ekran nadal nie działa, powiedziała, że trzeba wymienić.
hrabek - 20 Lutego 2013, 09:14
Biorąc po uwagę, że mój egzemplarz dotarł do mnie bez wad tylko dzięki ogarniętemu koledze, który zdążył wymienić urządzenie podczas pobytu w USA, to wychodzi na to, że odsetek uszkodzonych Paperwhite'ów jest całkiem spory.
Słowik - 20 Lutego 2013, 09:17
Moja wada była ukryta, tak od razu się nie ujawniła.
Witchma, mnie poprosili o dane adresowe i karty, mimo że w systemie mam podpiętą kartę do konta. Jeśli u Ciebie tego nie było, to raczej musisz się jeszcze raz skontaktować.
Witchma - 20 Lutego 2013, 09:21
Słowik, mnie też prosili o te dane. Dostałam po skończeniu rozmowy maila, że jest im bardzo przykro, że mój kindle nie działa i że "our replacement team will e-mail you shortly with details about your replacement Kindle order". Ale spytać nie zaszkodzi. I nie zapominajmy o stodole.
edit.
W drugiej rozmowie okazało się, że był problem, bo ja to kupiłam na amazon.co.uk, ale moje zlecenie wymiany zostało ponownie przyjęte i teraz to już na pewno się ze mną skontaktują i wyślą nowego kindla. Zobaczymy...
Adon - 20 Lutego 2013, 10:17
Zaczynam żałować, że nie otworzyłem Twojego kindla, bo czasu było akurat tyle, że jeszcze by chyba zdążyli wymienić.
joe_cool - 20 Lutego 2013, 10:19
hrabek napisał/a | odsetek uszkodzonych Paperwhite'ów jest całkiem spory. |
Betatesterzy, mówiłam
Fidel-F2 - 20 Lutego 2013, 10:23
chyba chwilę poczekam z tą zamianą na paperwhite'a
Witchma - 20 Lutego 2013, 10:24
Adon, nie ma czego żałować, skąd mieliśmy wiedzieć? A teraz niech się amazon martwi
Witchma - 20 Lutego 2013, 11:11
Hmm... właśnie dostałam potwierdzenie, że mi wysyłają nowego kindla i wiadomość, że starego mogę nie odsyłać, tylko oddać do local municipal collection point
Słowik - 20 Lutego 2013, 11:17
O, to teraz możesz go rozebrać i zobaczyć co jest w środku
joe_cool - 20 Lutego 2013, 11:20
Kosik już rozbierał, nawet ma słit focie na buniu
Witchma - 20 Lutego 2013, 11:39
E tam, jeszcze ze trzy razy się upewnię, czy aby na pewno tego nie chcą... nie mówiąc już o tym, że nie ma żadnej gwarancji, że nowy będzie działał
Słowik - 20 Lutego 2013, 13:05
Przyszedł zamiennikowy kindle
Jak odleży troszkę w temperaturze pokojowej, to sprawdzę co w nim siedzi.
Witchma - 20 Lutego 2013, 13:09
Błyskawica normalnie U mnie przewidywany czas dostawy to poniedziałek-środa.
Słowik - 20 Lutego 2013, 14:57
No żesz w mordę. Na przysłanym kindlu widać dwie dość długie ryski. Na białym tle widać je tylko pod pewnym kątem, na czarnym już widać normalnie, więc przy czytaniu teoretycznie nie będą przeszkadzać. Ale razi to, że nie jest doskonały
Muszę się zastanowić co zrobić.
Witchma - 20 Lutego 2013, 14:59
Słowik, to nie jest zabawne...
hrabek - 20 Lutego 2013, 15:11
Słowik: to właśnie ja coś takiego miałem. Choć z tego co kolega opisywał, to może były bardziej denerwujące. Istnieje też możliwość, że był bardziej wrażliwy niż ty i że właśnie trzymasz w rękach mój poprzedni egzemplarz.
Witchma - 20 Lutego 2013, 15:21
Ech, to może dlatego nie kazali mi odsyłać uszkodzonego kindla. Przyślą jeszcze kilka i się złoży jednego działającego
hrabek - 20 Lutego 2013, 15:27
Tu macie do poczytania (po angielsku) bardzo ciekawą historię gościa, na którego haker próbował wyłudzić nowego Kindle'a:
http://www.hanselman.com/...azonKindle.aspx
Słowik - 20 Lutego 2013, 20:46
A tymczasem wędruje do mnie trzeci kindle.
Z tym pierwszym zamiennikiem to dziwna sprawa. Nie dość, że te dwie rysy, to jeszcze na wierzchniej warstwie widać jakiś rodzaj matrycy/siatki z białymi kropeczkami w węzłach. I dziwnie odbija światło, tak jakby brakowało jakiejś warstwy ekranu.
Witchma - 20 Lutego 2013, 21:06
Słowik, a dwa poprzednie kazali Ci odesłać?
edit: Właśnie weszłam na stronę amazon.com i oferują tam Kindle Paperwhite z dopiskiem "New release". Czyżby jakaś poprawiona seria?
Matrim - 20 Lutego 2013, 23:33
Słowik napisał/a | Nie dość, że te dwie rysy, to jeszcze na wierzchniej warstwie widać jakiś rodzaj matrycy/siatki z białymi kropeczkami w węzłach. I dziwnie odbija światło, tak jakby brakowało jakiejś warstwy ekranu. |
Słowik, te dwie rysy i dziwne powidoki sugerują, że to święty obraz z Jasnej Góry Ci się objawił na wyświetlaczu! Oprócz nowego Kindla spodziewaj się też tłumów pielgrzymów
|
|
|