To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...

Ziuta - 6 Czerwca 2010, 12:41

Sosnechristo, Kacze opowieści są genijalne. Swego czasu ustaliliśmy z Shenrą, że za naszych czasów w TV leciały najlepsze bajki.

Glina 3, to byłoby coś. Podobnie jak Pitbull 4 (pod warunkiem, że trzymałby poziom 2, bo trzecia seria była dużo słabsza).

Ozzborn - 6 Czerwca 2010, 12:45

Ziuta napisał/a
Kacze opowieści są genijalne.

+1 najlepsza bajka mojego dzieciñstwa! :D

Hubert - 6 Czerwca 2010, 12:58

Ziuta napisał/a
Sosnechristo, Kacze opowieści są genijalne. Swego czasu ustaliliśmy z Shenrą, że za naszych czasów w TV leciały najlepsze bajki.

Te czasy są też praktycznie moje, jeśli mówisz o latach 90' :)
Motomyszy, StreetSharks, jakieś tam dinozaury, Garfield, Batman, Eak The Cat!, kreskówki disneyowskie (Alladyn, SZMERGIEL!, Kacza Paczka), Spider-man, Dragon Ball, Kapitan Tsubasa. Ech, oglądało się, oglądało...

Ziuta napisał/a
Glina 3, to byłoby coś. Podobnie jak Pitbull 4 (pod warunkiem, że trzymałby poziom 2, bo trzecia seria była dużo słabsza)

Z Gliną jest o tyle dobrze, że pomiędzy pierwszym a drugim sezonem były cztery lata przerwy, więc jeszcze nie trzeba się martwić. Zwłaszcza, że co jakiś czas pojawia się na stronach tvp jakaś ankieta a propo seriali kryminalnych (czy chcesz, żeby kontynuowano Glinę, który z wymienionych seriali TVP jest najlepszy)... Aczkolwiek niektóre wieści z TVP są niepokojące.

W międzyczasie oglądam Nową. Bliżej temu do Sfory niż naszych tuzów, ale całkiem sympatycznie się to to ogląda. Lekkie, strawne, w sam raz na czwartkowy wieczór po treningu. Fajna jest ta panienka, tytułowa bohaterka, Bosak całkiem nieźle gra.

Ziemniak - 6 Czerwca 2010, 16:53

Sosnechristo napisał/a
ale całkiem sympatycznie się to to ogląda

Jeżeli pominiemy to, że nic się tam kupy nie trzyma + laborant, który cuda robi od ręki, to masz rację ;P:

Ozzborn - 6 Czerwca 2010, 17:01

Hehe widziałem jeden odcinek - CSI dla ubogich ;P:
Hubert - 6 Czerwca 2010, 17:54

Ziemniak, bo ja w czwartek po treningu na pewno będę się zastanawiał, co się kupy trzyma... ;P:
Memento - 6 Czerwca 2010, 19:09

Ozzborn napisał/a
Hehe widziałem jeden odcinek - CSI dla ubogich ;P:

sad but true

Hubert - 7 Czerwca 2010, 11:45

A ja CSI nie trawię. Widać jestem jeszcze uboższy niż to się na początku zdawało :roll:

BTW, w necie natrafić można na nieoficjalne informacje, jakoby Walt Disney Company miało dokręcić kolejny sezon Kaczych opowieści. Oby zrobili to tradycyjną techniką...

Ziuta - 7 Czerwca 2010, 17:34

W niedziele na Polsacie, koło 7 rano, lecą Produkcje Myszki Miki. Próba zrobienia "nowych" (gdzieś z 2000 roku) filmików w stylu klasyków z Donaldem, Mikim, czy Goofym. Porażka wyszła.
Nowy sezon (restart?) Kaczych opowieści powinien być 2d, ręcznie malowany i z równie rewelacyjnymi scenariuszami jak oryginał.

Hubert - 7 Czerwca 2010, 17:37

Krążą ploty, że za scenariusz weźmie się Don Rosa
Ziuta - 7 Czerwca 2010, 17:59

W takiej sytuacji Kacze opowieści przebiją wszystkie Housy i inne serialiki.

Marzeniem byłby Carl Barks, ale już nie żyje :(

Hubert - 7 Czerwca 2010, 21:54

Ziuta, więc mimo wszystko jest na co czekać. Byleby zatrudnili tych samych facetów od rysunku, animacji i kolorów, co w poprzednich sezonach.
gorbash - 10 Czerwca 2010, 19:17

Ostatnio oglądamy "Burn Notice".
Może absolutnego szału nie ma ale serial ma kilka plusów:
1) Bruce Campbell
2) Bruce Campbell
3) wciąga i jest zabawny

Ziuta - 10 Czerwca 2010, 19:20

U mnie Mad Men + Doctor Who
Nitj'sefni - 10 Czerwca 2010, 21:12

Sosnechristo napisał/a
Te czasy są też praktycznie moje, jeśli mówisz o latach 90' :)

Ehh... kiedyś to były bajki. A teraz dzieciakom kit wciskają. Ale pamiętam, że wtedy to i fajne seriale były, np. Alf, czy Herkules (z Kevinem Sorbo).

Memento - 10 Czerwca 2010, 21:19

Herkules był w dechę.
hrabek - 10 Czerwca 2010, 21:52

gorbash napisał/a
1) Bruce Campbell

Widziałem tego grubasa, który non-stop chleje rozwalony na leżaku w hawajskiej koszuli. 3 odcinki widziałem, ani razu nie powiedział nic śmiesznego. Za to główny bohater nawet jak ustami nie rusza, to non-stop gada z offu mówiąc co i po co robi. Tłumaczone jak dla debili, bez polotu i humoru. Odpuściłem.

gorbash - 11 Czerwca 2010, 07:51

Nas wciągnął. Gusta panie, gusta :)

Ale faktycznie muszę przyznać że na początku było tak sobie - gdyby nie rekomendacja to pewnie byśmy nie kontynuowali.

Hubert - 11 Czerwca 2010, 08:29

No i skończyła się Nowa. Dla niektórych może to być CSI dla ubogich - na zdrowie. Ja tam nie patrzyłem na gadżety. Podobała mi się gra aktorska, luz i przymrużenie oka, co na tle 'spiętych' seriali, jak Fala zbrodni i insze - robi pozytywne wrażenie. Dobrze się sprawił Marcin Bosak, Kożuchowska pierwszy raz od dawna pokazała trochę pazura. Aha, no i w ostatnim odcinku sceny w akademiku genialne. :mrgreen:
Fidel-F2 - 11 Czerwca 2010, 22:32

Sosnechristo napisał/a
Marcin Bosak
coś mu się zmieniło, bo jak go ostatnio gdzies widziałem to mógł pretendować to tytułu kołka w płocie a nie aktora
Hubert - 11 Czerwca 2010, 23:33

Możliwe. Choć IMO jest całkiem niezły.
corpse bride - 12 Czerwca 2010, 00:44

merula, też bym chciała więcej carnivala!!!

deadwood zaczęłam oglądać, bo lubię wild west, ale jakoś mnie nie wciągnął, choć trzeba przyznać, że ładny jest.

a teraz czekam na kolejny sezon tru blooda. nie, żebym wyjątkowo lubiła ten serial. ale lubię wampiry :)

Ziemniak - 12 Czerwca 2010, 07:54

corpse bride napisał/a
a teraz czekam na kolejny sezon tru blooda

A to już jutro :twisted: Mam nadzieję, że nie zrobią takiej kaszanki jak w drugim sezonie i wymyślą jakiś ciekawy wątek.

Memento - 12 Czerwca 2010, 17:41

IMO to od początku była kaszanka. :roll:
hrabek - 12 Czerwca 2010, 17:48

Mi wystarczyło pół pierwszego odcinka, żeby to potwierdzić :)
Ziemniak - 12 Czerwca 2010, 18:37

E tam, nie znacie się ;P: Pierwszy sezon był całkiem niezły, dopiero w drugim pogubili się jak ciotka w Czechach.
Homer - 13 Czerwca 2010, 10:07

Ziemniak mam nadzieję, że w 3 dadzą jakiś ciekawy wątek. Wg zapowiedzi wygląda, że tak. Ale tym razem oglądnę dopiero jak się sezon będzie kończył - hurtem.
Ozzborn - 19 Czerwca 2010, 00:08

Trafiłem na odcinek Sanctuary... zainteresowany tematyką i faktem, że gra pani porucznik Carter obejrzałem... no i chyba poza wymienionymi elementami nie ma tam nic ciekawego kiczowata fabuła i dłużyżny. Szkoda... ale idą wakacje, więc kto wie czy nie obejrzę to tylko 2 sezony :P Ciekawostka: serial zaczął się od webisodów.
Hubert - 19 Czerwca 2010, 18:55

A już jutro niedziela i kolejny odcinek Kaczych opowieści. Szkoda, że znowu puszczają od początku... Ale przynajmniej znów po 2 odcinki. Przyjmują taką politykę, jakby... Ale nieeee, nie powiem tego głośno, żeby nie zapeszyć... :mrgreen:
Memento - 19 Czerwca 2010, 20:42

Sanctuary widziałem już mnij wincy rok temu, całkiem to znośne. Ale szału nie ma.

Partner forum