Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Utopia
Grimgor - 30 Marca 2008, 16:46 Temat postu: Utopia Wiem ze temat powinien byc w literaturze ale jestem tu nowy i nie jestem pewien gdzie mam skierowac swoje zapytanie ;( bo w literatrzue sa same ankiety a na tym raczej mi nie zalezy. Chcialbym zebyscie mi pomogli znalesc ksiazke o tematyce Utopijnej lub z spoleczenstwem idealnym. Do tego ksiazka ta ma bys wlasnie osadzona w realiach s-f i byc amerykanskiego autora. Wiem powiecie zaden problem takich ksiazek jest na peczki ale ja szukajac jakos nic nie moglem dorwac... wszedzie tylko Lem, Huxley, Orwell i czasem zupelnie juz nie znani ale zaden amerykanski pisarz. Licze na to ze mi jestescie w stanie pomoc i za to bardzo dziekuje ;]
Agi - 30 Marca 2008, 18:17
Grimgor, znając potencjał intelektualny i życzliwość Forumowiczów, jestem pewna, że szybko znajdzie się ktoś, kto Ci pomoże.
Mam tylko uwagę organizacyjną - byłoby miło, gdybyś wchodząc na Forum przedstawił się nam i przywitał w stosownym wątku. Na przykład tu.
Poza tym ten post kwalifikuje się do Samopomocy czytelniczej.
eta - 31 Marca 2008, 08:08
Zajdel: Cała prawda o planecie Ksi, Paradyzja, i inne
Zamiatin: My (ostrzegam strasznie dołująca)
Ilja Warszawski: Ucieczka
przepraszam , szybko szybko i nie zauważyłem "amerykańskiego"
Fidel-F2 - 31 Marca 2008, 09:58
eta, wszyscy byli amerykańskimi pisarzami?
Witchma - 31 Marca 2008, 10:03
wprowadźmy jeszcze rozróżnienie na utopie i antyutopie może, co?
dalambert - 31 Marca 2008, 10:12
Morus - Utopia, do dostania w dobrych bibliotekach
Kruk Siwy - 31 Marca 2008, 10:12
dalambert, i znowu ten wredny amerykan Morus...
Fidel-F2 - 31 Marca 2008, 10:16
ot, Grimgor, dostaje niezłą prezentację Agi napisał/a | potencjał intelektualny i życzliwość Forumowiczów |
|
|
|